حالت ناشناس در مرورگرها چیست و چه فوایدی دارد؟

گوشی های هوشمند ابزاری حیاتی برای زندگی و در عین حال کابوس برای حفظ حریم خصوصی هستند. خوشبختانه ویژگی های حریم خصوصی زیادی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها حالت ناشناس است که توسط مرورگرهای مختلفی مانند گوگل کروم استفاده می شود. .
همانطور که از نام آن پیداست، این ویژگی به شما امکان می دهد با استفاده از گوگل کروم یا سایر مرورگرها به صورت ناشناس مرور کنید. اما این ویژگی محدودیت هایی نیز دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
حالت ناشناس چیست؟
کلمه ناشناس به معنای پنهان کردن هویت واقعی یک فرد است. به طور خلاصه، حالت ناشناس Google Chrome به شما این امکان را می دهد که بدون ردیابی سابقه مرور شما، به طور ایمن در وب بگردید. به عبارت دیگر، آهنگ های شما را در وب پنهان می کند.
چگونه حالت ناشناس را فعال کنم؟
نسخههای موبایل و دسکتاپ Google Chrome از حالت ناشناس پشتیبانی میکنند. در گوشی اندرویدی، مرورگر کروم را باز کنید و روی نماد سه نقطه در بالا سمت راست ضربه بزنید. سپس میتوانید روی گزینه یک تب جدید «ناشناس» ضربه بزنید، که برگه جدیدی باز میشود که میگوید به حالت «ناشناس» رفتهاید. حال در این قسمت و سایر قسمت هایی که در این محیط باز می کنید می توانید آدرس سایت های مورد نظر خود را وارد کرده و در حالت ناشناس مرور کنید. این دقیقاً فرآیند نسخه های دسکتاپ و iOS است.
وبگردی ناشناس دقیقا به چه معناست؟
حالت ناشناس گجت یک ویژگی مخصوص ابزارک است، به این معنی که اگر از این ویژگی در یک ابزار استفاده کنید و در گجت ثانویه به طور معمول مشاهده کنید، سابقه فعالیت شما در گجت دوم برای دیگران در دسترس خواهد بود. در این حالت، مرورگر کروم داده ها را با حساب کاربری همگام نمی کند و اصلاً اطلاعاتی در گجت ذخیره نمی شود. اگرچه ممکن است Chrome در این حالت کوکیها، مجوزها و دادهها را به خاطر بسپارد، بستن همه برگهها در حالت ناشناس، همه این اطلاعات را حذف میکند.
برخی از اطلاعات هنوز برای دیگران قابل مشاهده است
همانطور که گفتیم این ویژگی از ذخیره شدن اطلاعات مرورگر در گجت شما جلوگیری می کند. اما در عین حال، دیگران همچنان می توانند فعالیت آنلاین شما را نظارت کنند.
به عنوان مثال، هر سایتی که بازدید می کنید از حضور شما مطلع می شود و همین امر در مورد تبلیغ کنندگان نیز صدق می کند. اگر در محل کار یا مدرسه موجسواری میکنید، هر کسی که این شبکه را اجرا میکند به سابقه مرور شما دسترسی دارد. در مورد ISP ها هم همینطور. موتورهای جستجو نیز معمولاً به تاریخچه مرور شما دسترسی دارند.
اما چه اطلاعاتی دریافت می کنند؟ ابتدا باید آدرس IP را ذکر کنیم. به علاوه زمانی که در سایت یا سرویس اینترنتی هستید، لحظه به لحظه فعالیت شما توسط کارمندان سرویس و سایت مورد نظر قابل مشاهده است. اگر با حساب کاربری خود وارد سرویس های وب شوید، هویت شما شناسایی می شود.
ناشناس بودن از دید قانون پنهان نیست، زیرا مقامات ممکن است به ISP دستور دهند که آدرس IP و سابقه مرور را با حکم دادگاه ارائه دهد.
آنها را به آنها بدهید. همچنین باید بگوییم که در حالت ناشناس، اگر فایلی را دانلود کنید، به هر حال این فایل در گجت شما ذخیره می شود و در صورت تیک زدن، آدرس های مورد نظر در مرورگر قابل مشاهده خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اگر به حفظ حریم خصوصی اهمیت می دهید، این مرورگر را نصب کنید
پس چرا از حالت ناشناس استفاده کنیم؟
دلایل خاصی برای این وجود دارد. اگرچه این ویژگی به طور کامل از شما محافظت نمی کند، اما حداقل می دانید که حتی اگر گوشی شما به دست دیگران بیفتد، آنها نمی توانند تاریخچه فعالیت های وب شما را ببینند. به عنوان مثال، اگر تبلت یا رایانه ای را در خانه به اشتراک می گذارید، بهتر است همیشه از این ویژگی حفظ حریم خصوصی استفاده کنید. برای مثال در مورد رایانه های موجود در کافه ها نیز همینطور است. به عنوان مثال، در حالت ناشناس، در چنین رایانه هایی می توانید با خیال راحت فرم ها را بدون نگرانی در مورد ثبت اطلاعات شخصی پر کنید.
چگونه حالت ناشناس را غیرفعال کنم؟
انجام این کار خیلی آسان است. در اندروید، با ضربه زدن روی نماد تعداد تب های فعال، دو بخش نشان داده می شود که تب های معمولی در سمت چپ و تب های ناشناخته در سمت راست هستند. در این محیط به راحتی می توانید تب های ناآشنا را ببندید. علاوه بر این، اگر برگههای ناشناس فعال باشند، اعلانی در گوشیهای اندرویدی ظاهر میشود که عبارت بستن همه برگهها در حالت ناشناس را نشان میدهد. با لمس آن همه برگه های ناشناخته بسته می شود. در دسکتاپ، بستن این تب ها مانند یک تب معمولی است.
آیا سایر برنامه ها و مرورگرها از حالت ناشناس استفاده می کنند؟
خوشبختانه پاسخ مثبت است. به عنوان مثال می توان به فروشگاه Google Play و Google Maps اشاره کرد. این ویژگی Play Store در حال حاضر در نسخه بتا است و تصور میشود که عمدتاً برای ثبت نکردن کلمات کلیدی جستجو استفاده میشود. حالت ناشناس Google Map نیز از سفر و جستجوی سوابق توسط افراد جلوگیری می کند.
یوتیوب همچنین توانایی خلاصه کردن جستجوها و تاریخچه ویدیو را دارد.
مرورگر سافاری برای آیفون، آیپد و مک نیز از این قابلیت پشتیبانی می کند. برای انجام این کار، روی Tabs ضربه بزنید و سپس Private را انتخاب کنید تا یک تب جدید باز شود. اپل می گوید در این صورت، تاریخچه مرور کاربر، سابقه جستجو و اطلاعات وارد شده در فرم ها پس از بستن تب ذخیره نمی شود.
مرورگر مایکروسافت اج در ویندوز 10 از قابلیتی به نام حالت InPrivate استفاده می کند و فایرفاکس در اکثر پلتفرم ها مرور خصوصی را ارائه می دهد. عملکرد این ویژگی ها به اندازه سایر حالت های ناشناس رایج است.
در نهایت باید بگوییم که حالت ناشناس اگرچه راه حلی ایده آل و کامل برای حفظ حریم خصوصی نیست، اما در نهایت نمی توان مزایای آن را کتمان کرد و به طور کلی توصیه می شود از این قابلیت نهایت استفاده را ببرید.
بیشتر بخوانید: 21 ترفند مفید برای تب های گوگل کروم
منبع: Android Authority