علت کمر درد هنگام نشستن و بلند شدن

یکی از موضوعات آزاردهنده، صدا دادن زانو موقع راه رفتن، خم شدن و حرکت پاها است. در علم پزشکی به صدا دادن زانو، کریپتوس گفته می شود که موضوعی شایع است که بیشتر بزرگسالان حداقل یک بار در زندگیشان آن را تجربه می کنند. بسیاری از افراد از شنیدن صدای تق تق در زانو دچار نگرانی می شوند و نمی دانند این مشکل را چگونه برطرف کنند. در این نوشته با دلایل صدا دادن زانو هنگام ورزش یا تق تق زانو موقع راه رفتن آشنا خواهید شد و از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

چرا زانو صدا می دهد؟

زانو، بزرگترین مفصل بدن ما انسانها است که ساختار پیچیده ای هم دارد. مفصل زانو، بیشترین احتمال آسیب دیدگی را دارد. یکی از مشکلات زانو، صدا دادن و تق تق زانو در هنگام نشستن، بلند شدن، راه رفتن و ورزش است.

برای درک دلیل صدا دادن زانو باید بدانید که این موضوع به تغییر در ساختار زانو با گذشت زمان برمی‌گردد. با افزایش سن، غضروف زانو ظاهر عادی خودش را از دست می دهد و شکل آن عوض می شود. در واقع غضروف زانو شکل نامتقارن به خود می گیرد. به همین دلیل است که هنگام راه رفتن، از مفصل زانو صدای خاصی مانند کلیک شنیده می شود. یکی دیگر از دلایل صدا دادن و تق تق زانو، وجود حباب های گاز در اطراف مفصل زانو است. این حباب های ریز در مایع مفصلی زانو وجود دارند. با خم و راست شدن زانو، این حباب های گاز می ترکند و صدایی شبیه به خرد شدن یا تق تق ایجاد می کنند. ترکیدن حباب های ریز هوا از اصلی ترین علت های صدا دادن زانو و مچ پا محسوب می شود.

گاهی اوقات دلیل صدا دادن زانو این است که فشار بسیار زیادی به مفصل زانو وارد می شود و هنگام حرکت کردن، مفصل زانو ساییده می شود. در نتیجه با حرکت مفصل زانو و ساییدگی آن، صدای تق تق یا ساییدگی شنیده می شود.

در بیشتر موارد، صدا دادن و تق تق کردن زانو در زمان بلند شدن، نشستن و حرکت پاها موضوعی طبیعی است و نیازی نیست نگران آن باشیم؛ اما زمانی که این موضوع شدید می شود و صدای تق تق زانو با درد، تورم یا خالی کردن زانو همراه می شود، باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کرد.

انواع مدلهای صدا دادن زانو

گاهی اوقات صدا دادن زانو بدون درد است و گاهی اوقات بعد از آسیب دیدگی زانو، صداهای زانو شروع می شود. همه مدلهای صدا دادن زانو شبیه به هم نیست و علائم مخصوص به خودش را دارد. به همین دلیل است که ابتدا باید با انواع مدلهای صدا دادن زانو آشنا شوید.

  • صدا دادن زانو بدون درد و ناراحتی: خیلی ها، در هنگام راه رفتن و حرکت دادن پاهایشان، صدایی را از زانوهایشان می شنوند؛ اما دردی در این قسمت احساس نمی کنند! اگر زانوها موقع راه رفتن صدا می دهند؛ اما دردی ندارید، نگران سلامتی زانوهایتان نباشید.
  • صدا دادن زانو بعد از آسیب دیدگی مفصل زانو: اگر زانوها به دلیل زمین خوردن، ضربه هنگام ورزش یا تصادف آسیب دیده باشد، حرکت زانوها با صدا و درد همراه هستند. دلیل اصلی صدای زانو در چنین شرایطی، چرخش و حرکت نادرست زانو است که درد و ناراحتی ایجاد می کند. بعضی از افراد که اهل دویدن هستند، در اثر دویدن شدید ممکن است دچار پارگی منیسک زانو شوند که همین موضوع باعث ایجاد کریپتوس (صدای زانو) خواهد شد.
  • صدا دادن زانو بدون آسیب دیدگی مفصل زانو: گاهی اوقات هم زانوهای شما هیچ گونه آسیب و صدمه ای ندیده است؛ اما در اثر ابتلا به بیماری های خاص مانند روماتیسم مفصلی، آرتروز زانو، نرمی غضروف کشکک زانو و… زانوها صدا می دهند.

علت صدا دادن مفاصل در نوزادان

گاهی اوقات والدین از صدا دادن مفاصل در نوزاد خود نگران می شوند و به دنبال پیدا کردن علت صدا دادن مفاصل در نوزادان می گردند. صدا دادن مفاصل در نوزادان غالبا به دلیل کشیده شدن تاندون روی استخوان ایجاد می شود و مساله نگران کننده ای نیست. این موضوع با رشد نوزاد برطرف می شود. اما اگر در ناحیه لگن نوزاد صدای خاصی را می شنوید، بهتر است او را به پیش پزشک ارتوپد ببرید تا نوزادتان را معاینه کند و موضوعات مهم مانند دررفتگی لگن به صورت مادرزادی را در او بررسی کند.

روش های تشخیص مشکل در زانوها

همانطور که اشاره کردیم، صدای زانو بدون داشتن درد و ورم، مشکل خاصی محسوب نمی شود و نیاز نیست نگران چیزی باشید؛ اما اگر موقع راه رفتن، حرکت پاها، ورزش و… صدای تق تق را از زانوهای خود می شنوید و این موضوع با ایجاد مشکلات حرکتی در پاها، درد، ورم و تیر کشیدن زانو همراه است، بسیار مهم است که سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. زیرا اگر صدا دادن زانو به دلیل مشکلی در ساختار زانو باشد، با هر بار حرکت و جابه‌جایی پاهایتان، آسیب مفصل زانوهای شما بیشتر می شود.

وقتی به پزشک مراجعه می کنید، با توجه به مشکل شما، راهکار درمانی مناسب را برایتان در نظر می گیرد تا صدای تق تق و قولنج زانو را سریعا برطرف کند. بی حسی در ساق پا، ناتوانی در حرکت دادن ساق پا، درد شدید در زانو، ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن، شنیدن صدای ترکیدن یا قرچ قرچ در زانو و تغییر شکل زانو از جمله هشدارهایی هستند که باید آنها را جدی بگیرید و سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

پزشک متخصص ارتوپد، ابتدا زانوهای شما را معاینه می کند و با توجه به سابقه پزشکی شما، مشکلتان را تشخیص می دهد و روش درمانی مناسب را انتخاب می کند. احتمالا پزشک برای تشخیص مشکل در زانوهایتان، آزمایش خون، تصاویر رادیولوژی یا اسکن MRI از مفصل زانوهایتان را بررسی می کند. شاید هم نیاز باشد مقداری از مایع مفصلی زانوهایتان را به آزمایشگاه بفرستد تا بررسی بیشتری روی آن انجام شود.

علت ها و دلایل صدا دادن تق تق زانو

از جمله مهم ترین عوامل موثر در ایجاد صدای تق تق زانو، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حباب های گاز: مهم ترین دلیل صدا دادن زانوهای شما، جمع شدن حباب های گاز در داخل مفصل زانو است. با ترکیدن این حباب ها، صدای تق تق از زانو شنیده می شود. حباب های هوا در زانو ممکن است به دلیل تغییر فشار در مفصل زانو به وجود بیاید. یعنی زمانی که شما راه می روید یا پاهای خود را حرکت می دهید، یک تاندون یا رباط بیش از حد کشیده می شود و همین موضوع باعث ایجاد صدا می شود. در علم پزشکی به این پدیده «کویتیشن» گفته می شود که خطری برای مفصل محسوب نمی شود و نباید نگران آن شد.
  • تغییر شکل غضروف زانو: غضروف زانو به مرور زمان تغییر شکل می دهد. در اثر افزایش سن، ظاهر غضروف غیر متقارن می شود و در نتیجه زمان ایستادن یا چمباتمه زدن صدای قرچ قرچ زانو را خواهید شنید.
  • زانوی دونده: سندروم زانوی دونده یا درد در استخوان کشکک زانو، یکی از مسائلی است که باعث ایجاد صدا در زیر استخوان کشکک زانو می شود. این موضوع ناخوشایند برای افرادی که اهل دویدن هستند، بیشتر رایج است.
  • گرفتگی رباط ها: رباط، بافتی است که یک استخوان را به استخوان مجاور متصل می کند. وقتی با حرکت ناگهانی پاها، رباط زانو دچار گرفتگی می شود، صدای خاصی از مفصل زانو شنیده می شود.
  • آرتروز زانو: با افزایش سن، احتمال ابتلا به آرتروز زانو هم بیشتر می شود. آرتروز زانو باعث می شود که غضروف انتهای استخوان نازک شود و سطح خارجی استخوان از بین برود و در نتیجه با ساییده شدن استخوانها به یکدیگر، از محل مفصل زانو صدای خاصی شنیده شود که با درد همراه است.
  • آسیب دیدگی یا پارگی تاندون زانو: اگر صدای زانو هنگام خم شدن و راه رفتن بلند است و به همراه آن شاهد ورم مفصل زانو هستید، رباط و تاندون زانوی شما آسیب دیده است.
  • ساییدگی بین کشکک زانو و استخوان ران: یکی دیگر از دلایل صدا دادن زانو، ساییدگی زیاد بین کشکک زانو و استخوان ران است که در علم پزشکی به «کندرو مالاسی پاتلا» معروف است. این مشکل در ورزشکارانی که دوندگی زیادی دارند بیشتر شایع است. اگر بعد از انجام منظم ورزشهایی مانند فوتبال، دو یا تنیس زانوهایتان صدا می دهد، بهتر است این مورد را در نظر داشته باشید. صدا دادن زانو هنگام ورزش به دلیل وجود این مسئله است. ساییدگی بین کشکک زانو و استخوان ران باعث می شود که زانوها هنگام خم و راست شدن صدا بدهد.
  • پارگی مینیسک زانو: منیسک زانو، حلقه های غضروفی شکل شبیه به حرف C در زبان انگلیسی هستند که در دو طرف زانو قرار می گیرند و حرکت راحت زانو را راحت تر می کنند. پیچش ناگهانی زانو یا فشار به زانو باعث پارگی منیسک زانو می شود. پارگی منیسک از جمله آسیبهای ورزشی هم محسوب می شود و با درد و ورم زانو همراه است و صدای قرچ قرچ زانو نیز به دلیل همین موضوع است.
  • دررفتگی زانو: وقتی استخوانهای زانو از مکان اصلی خود خارج می شوند، رباط های اطرافش نیز پاره می شود و کشکک زانو از جایش منحرف می شود. در نتیجه با حرکت پاها و خم شدن، صدای آزاردهنده ای از زانو شنیده می شود.

راه های پیشگیری از صدا دادن زانو

کم تحرکی و استفاده نکردن از عضلات پا باعث ضعیف شدن عضلات شما می شود و درگیر زانو درد و پادرد می شوید. اگر شما عضلات اطراف زانو از جمله عضله چهار سر ران، عضله همسترینگ و عضلات اطراف زانو را تقویت کنید، می توانید از صدا دادن زانو و مچ پا جلوگیری کنید. کشش ران در حالت ایستاده، حرکت لانج به صورت ایستاده، ماساژ قسمت جلویی ران با رول فومی، تقویت ران، حرکت ورزشی اسکات، کشش عضله ساق پا و فیزیوتراپی از جمله بهترین روشها برای تقویت زانو و پیشگیری از صدا دادن زانو است.

درمان صدا دادن زانو

برای درمان صدا دادن زانو روشهای متعددی وجود دارد که از جمله بهترین این روشها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش درد و تورم پا با یخ: یکی از بهترین روشها برای کاهش درد و تورم زانو، این است که به زانوهایتان استراحت بدهید و روی آنها یخ بگذارید. سپس پاهایتان را بالا نگه دارید. این چرخه را به مدت چند روز تکرار کنید.
  2. استفاده از بانداژهای کشی: با استفاده از بانداژهای کشی، شما به مفصل زانوهای خود کمی فشار وارد می کنید و از تورم و خونریزی بیشتر جلوگیری خواهید کرد.
  3. استفاده از داروهای ضد التهاب: مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن‌، درد شما را کمتر می کند.
  4. تقویت زانو با حرکات کششی: فیزیوتراپی و انجام حرکات کششی باعث تقویت عضله چهارسر ران و عضله همسترینگ شما می شود و صدای تق تق زانو را کاهش می دهد.
  5. جراحی ارتوپدی زانو: اگر مشکل صدا دادن زانو به دلیل پارگی مینیسک، پارگی رباط صلیبی قدامی یا پارگی رباط جانبی داخلی باشد، احتمالا پزشک متخصص به شما پیشنهاد می کند که عمل جراحی زانو را انجام دهید.

درمان قطعی صدای زانو

اگر می خواهید صدای تق تق زانوهای شما به صورت قطعی درمان شوند و دیگر بابت این موضوع اذیت نشوید، باید در انتخاب پزشک متخصص ارتوپد دقت داشته باشید و بهترین فوق تخصص زانو را برای درمان انتخاب کنید. زیرا پزشک فوق تخصص زانو ابتدا زانوهایتان را کاملا معاینه می کند و با توجه به وضعیت جسمانی شما، بهترین روش درمانی را برایتان انتخاب می کند.

بدترین کار برای درمان صدای زانو، درمانهای خودسرانه و بدون نظارت پزشک است؛ زیرا مشکلات جدی تر و عوارض خطرناک را به دنبال دارد. به همین دلیل، اگر زانوهای شما صدا می دهد و زانو درد هم دارید، مراجعه سریع به پزشک متخصص زانو را به شما توصیه می کنیم تا سریعتر مشکلتان برطرف شود و زانوهای شما بیشتر آسیب نبینند. شاید بپرسید برای درمان قفل شدن زانو بهتر است به کدام پزشک ارتوپد مراجعه کنید؟

تمرینات ورزشی برای درمان تق تق زانو

دوستان توجه بفرمایید که کلیه اطلاعات و مطالب این ویدئو یا وب سایت فقط برای اطلاع رسانی و نمایش است. هدف این نیست که به عنوان جایگزینی برای مشاوره، تشخیص و یا درمان پزشکی با یک متخصص باشد.
حتما قبل از انجام هر کاری که در این سایت یا سایت های دیگر مشاهده می کنید ، با پزشک ارتوپد خود مشورت کنید.


پزشک فوق تخصص زانو برای درمان صدا دادن زانو

اگر می خواهید زانوهایتان را درمان کنید و دیگر شاهد درد و ناراحتی و صدای تق تق در زانوهایتان نباشید، نزد دکتر شهرستانی ویزیت شوید تا بهترین روش درمان صدای زانو را نزد این پزشک فوق تخصص زانو پیدا کنید. شما می توانید قبل از انجام هر روش درمانی، ابتدا با دکتر شهرستانی مشاوره داشته باشید. چنانچه می خواهید مشکلتان را با یکی از بهترین پزشکان جراح ارتوپد در ایران مطرح کنید، با شماره های درج شده در پایین سایت در تماس باشید یا به آیدی پیج اینستاگرام دکتر شهرستانی پیام دهید.


مفصل زانو، یکی از بزرگترین و پیچیده ترین مفاصل بدن انسان است. به خاطر این شرایط، مفصل زانو می تواند با مشکلات و آسیب دیدگی های خاصی مواجه شود. به خاطر داشته باشید که صدا دادن و تق تق زانو در هنگام نشستن و بلند شدن مسئله ای کاملاً عادی و طبیعی محسوب می شود.

زانوها با بالا رفتن سن صدا های زیادی از خود ایجاد می کنند، زیرا غضروف با گذشت زمان ظاهر عادی خود را از دست داده و وضعیت غیر متقارن پیدا می کند. به این ترتیب هنگام لغزش غضروف، صدا از محل مفصل زانو شنیده می شود. مهم است که بدانیم در اکثر موارد، شنیدن صدای تق تق از مفصل زانو هیچ جای نگرانی ندارد. به هر حال، در بعضی موارد، لازم است در این رابطه با پزشک ملاقات شود.

صدای تق تق زانو را می توان به سه دسته به شرح زیر طبقه بندی کرد:

  • صدا دادن زانو بدون درد: این شرایط توسط اکثر افراد در طول زندگی تجربه می شود. به این ترتیب هنگام حرکت دادن زانو، صدا از آن شنیده می شود، اما این شرایط با درد همراه نیست. این شرایط بی خطر می باشد و نیازی به نگرانی درباره آن و استفاده از روش های درمانی خاص به منظور بر طرف کردن آن نیست.
  • صدا دادن زانو به خاطر آسیب دیدگی: گاهی اوقات زانو به خاطر شرایط مختلف همچون آسیب دیدگی در نتیجه وارد شدن ضربه در هنگام ورزش کردن، تصادف یا زمین خوردن، دچار آسیب می شود. در اینگونه موارد، صدا دادن زانو به خاطر چرخش آن در جهت نامناسب با درد همراه است و می تواند آسیب بیشتر زانو را به همراه داشته باشد.
  • صدا دادن زانو بدون آسیب دیدگی: گاهی اوقات زانو بدون آسیب دیدگی یا قرار گرفتن در شرایط خاص، صدا می دهد. این حالت ممکن است در نتیجه ابتلا به بیماری های خاص همچون آرتروز و موارد مانند آن در افراد مشاهده شود.

علت ها و دلایل

  • حباب های گاز: رایج ترین دلیل صدا دادن زانو که با درد همراه نیست، جمع شدن حباب های گاز در داخل مفصل زانو و ترکیدن این حباب ها است. این شرایط می تواند در نتیجه سایش رباط ها و تاندون ها به مفصل نیز ایجاد شود. به هر حال، مهم است که بدانید همواره امکان تشکیل حباب های گاز در داخل مفصل زانو وجود دارد. این حباب ها معمولاً به خاطر تغییرات فشار در مفصل زانو در نتیجه فعالیت های عادی روزمره ایجاد می شوند. هنگامی که این حباب ها می ترکند، باعث ایجاد صدا در محل مفصل می شوند. در اصطلاح پزشکی به این پدیده «کویتیشن» می گویند. این شرایط بسیار عادی محسوب می شوند و نیازمند درمان خاص نیستند. بطور مشابه، با حرکت دادن عادی مفاصل، یک تاندون یا یک رباط ممکن است بیش از حد کشیده شده و باعث ایجاد صدا شود. این شرایط نیز نمی توانند خطری را برای مفصل ایجاد نموده و یک مسئله عادی محسوب می شوند.
  • غضروف غیر متقارن: همانطور که قبلاً ذکر شد، غضروف می تواند به مرور زمان از بین رفته و ظاهر غیر متقارن پیدا کند. این شرایط باعث ایجاد صدا در زمان چمباتمه زدن یا ایستادن می شود.
  • گرفتن رباط ها: بافتی که استخوان ها را به سایر استخوان ها متصل می کند، در اصطلاح رباط نامیده می شود و می تواند با حرکت کردن دچار گرفتگی شود. هنگامی که این بافت نرم بر روی سایر بافت ها یا استخوان ها گیر بیفتد، می تواند باعث ایجاد صدا از محل مفصل شود. این شرایط را همچنین می توان در ارتباط با بافت زخم در محل مفصل نیز مشاهده کرد. در واقع بافت زخم نیز می تواند باعث ایجاد صدا در هنگام حرکت دادن مفصل زانو شود.
  • زانوی دونده: یکی از مشکلات رایج دیگر در این حوزه، سندرم درد استخوان کشکک یا زانوی دونده نامیده می شود. این شرایط می تواند باعث ایجاد صدا یا احساس دلخراش در زیر استخوان پاتلا یا کشکک زانو شود. شرایط ایجاد شده در این حالت بیشتر از شنیده شدن، احساس می شود.

در اکثر موارد، صدا دادن  و تق تق زانو مسئله ای کاملاً طبیعی محسوب می شود. به هر حال، اگر صدا دادن با ورم یا درد مزمن همراه شود، این شرایط دیگر عادی نیست. ورم و درد نشان دهنده جدی تر بودن مشکل از یک آسیب سطحی در مفصل زانو است و به همین خاطر لازم است برای انجام معاینات لازم با پزشک در این رابطه ملاقات شود. در ادامه برخی از دلایلی که لازم است به واسطه آنها و ایجاد صدا از محل مفصل زانو به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه شود، ارائه شده اند.

  • آرتروز: آرتروز باعث نازک شدن غضروف قرار گرفته در انتهای استخوان ها می شود. این شرایط می تواند باعث سفت شدن سطوح مفصل زانو شده و در شرایط حاد، حتی از بین رفتن سطح خارجی استخوان و معیوب شدن غضروف را نیز به همراه داشته باشد. این شرایط به خاطر ساییده شدن استخوان ها به یکدیگر می تواند باعث ایجاد صدا در محل مفصل زانو شود. ایجاد این مشکل با درد برای بیمار همراه است و صدای ایجاد شده در نتیجه آن مداوم می باشد.
  • پارگی مینیسک: مینیسک دو حلقه غضروفی سی (C) شکل است که در دو طرف زانو قرار گرفته است. مینیسک می تواند بالش مورد نیاز برای مفصل را فراهم کرده و حرکت های آن را روان نماید. پارگی مینیسک می تواند به خاطر پیچش ناگهانی یا سایر چرخش های شدید ایجاد شده در مفصل زانو ایجاد شود. پارگی و آسیب مینیسک زانو تقریباً همواره با درد و ورم همراه است و می تواند صدای قابل شنیدن در هنگام حرکت مفصل ایجاد نماید. در صورت مواجه شدن با این شرایط لازم است در اسرع وقت با پزشک ملاقات شود.
  • آسیب دیدگی رباط: همانطور که قبلاً اشاره شد، مفصل زانو از رباط ها و تاندون های متعدد تشکیل شده که همه آنها مستعد آسیب دیدگی هستند. در صورتی که شما صدای بلند از مفصل زانوی خود شنیدید و در ادامه این صدا با ورم مفصل همراه بود، ممکن است پارگی یا آسیب دیدگی یکی از رباط های مختلف اطراف مفصل زانو برای شما ایجاد شده باشد. در این شرایط مهم است که به خاطر داشته باشید صدا دادن زانو یک مسئله بسیاری عادی است، اما هنگامی که این صدا دادن با درد یا ورم همراه باشد، این شرایط دیگر عادی محسوب نمی شود.
  • کندرو مالاسی پاتلا: این مشکل یک بیماری است که در نتیجه افزایش اصطکاک و سایش بین کشکک و استخوان ران ایجاد می شود و می تواند صدا دادن زانو و درد در این ناحیه از بدن را به همراه داشته باشد. این شرایط معمولاً برای افرادی که ورزش هایی مثل فوتبال، راگبی، یا تنیس انجام می دهند، ایجاد می شود و احتمال مشاهده آن در زنان بیشتر از مردان است. در این حالت زانو در هنگام خم یا راست شدن صدا می دهد.

روش های تشخیص

در صورتی که صدا دادن زانو با درد یا ایجاد مشکلات حرکتی همراه باشد، لازم است از خدمات پزشکی به منظور تعیین آسیب دیدگی احتمالی که باعث وارد شدن آسیب به بدن شده، استفاده شود. پزشک در این شرایط می تواند وضعیت زانوی بیمار را بررسی کرده و علت صدا دادن آن را مشخص کند. به این ترتیب پزشک می تواند روش درمانی مناسب برای رفع مشکل را برای بیمار تجویز نماید.

هنگامی که صدا دادن زانو با سایر عوارض جانبی همچون درد یا ورم همراه نباشد، آنگاه احتمالاً نیازی به نگرانی درباره این موضوع نیست. در بسیاری از مواقع، صدا دادن زانو به خاطر آزاد شدن هوای اضافی جمع شده در محل مفصل است. این شرایط همچنین می تواند نشانه ای از تصحیح موقعیت مفصل در هنگام وارد شدن فشار بیش از حد به آن یا ایجاد سایش در محل مفصل باشد. این شرایط مشابه احساس یا صدایی است که در هنگام ترکاندن مفاصل بند انگشت یا سایر مفاصل بدن ایجاد می شود.

برای تعیین اینکه چه شرایطی باعث صدا دادن زانو می شود، پزشک سابقه مشکل بیمار را دریافت کرده و ممکن است سوالات خاص درباره فعالیت های اخیر بیمار از وی بپرسد. در صورتی که صدا دادن زانو در هنگام آسیب دیدگی ایجاد شده باشد، مهم است که این موضوع در هنگام معاینه به اطلاع پزشک رسانده شود. در صورتی که این شرایط با سایر علائم همچون ورم و التهاب زانو همراه باشد، پزشک می تواند با توجه به علائم ایجاد شده مشکل را تشخیص داده و از روش درمان صدا دادن زانو برای آن استفاده نماید. ارزیابی های بیشتر در این حالت ممکن است با تهیه عکس رادیولوژی یا اسکن ام آر آی (MRI) از مفصل زانو انجام شود. در بعضی موارد، پزشک ممکن است مقداری از مایع مفصلی را از زانو خارج کرده و آن را برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال نماید. علاوه بر این پزشک ممکن است از بیمار بخواهد آزمایش خون انجام دهد.

درمان

همانطور که گفته شد، در درمان صدای زانو ،  شرایط معمول و عادی است که نمی تواند خطری را متوجه زانو نماید و به همین خاطر این مشکل به تنهایی نیازمند روش درمانی خاصی نیست. به هر حال، در بعضی شرایط صدای زانو بعد از یک آسیب دیدگی یا پارگی در رباط ایجاد می شود و ممکن است در نتیجه شرایطی مثل ابتلا به آرتروز یا نرمی غضروف کشکک زانو (کندرومالاسی پاتلا) باشد.

به این ترتیب لازم است درباره وضعیت ایجاد شده با پزشک ملاقات شده و از روش های مناسب برای درمان تق تق زانو استفاده شود. در این شرایط پزشک ممکن است داروهای تسکین درد و نیز داروهای ضد التهاب برای بیمار تجویز نماید. علاوه بر این ممکن است به بیمار توصیه شود از بریس برای بی حرکت کردن زانو و ایجاد امکان بهبود التهاب یا آسیب دیدگی ایجاد شده استفاده نماید.

در این زمان معمولاً از بیمار خواسته می شود با مراجعه به مراکز فیزیوتراپی از یک برنامه توان بخشی به منظور بازیابی قدرت و ثبات مفاصل زانو و بهبود دامنه حرکت استفاده کند.

در شرایطی که موقعیت قرارگیری مفصل زانو در محل صحیح نباشد، پزشک به بیمار کمک می کند وضعیت مفاصل را تنظیم مجدد کرده و مشکل را بر طرف نماید. در این حالت نیز از تمرین های کششی و تقویتی برای انجام آن ها در خانه به منظور حمایت از عضلات، تاندون ها و رباط های اطراف مفصل و رفع علت صدا دادن زانو و تق تق زانو استفاده می شود. ضعیف شدن عضله چهار سر ران یکی از دلایل اولیه ایجاد درد زانو است و به همین خاطر انجام تمرین های حرکتی تقویتی در این ناحیه می تواند آن را رفع کند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا