بازرگانیبرترین های کسب و کار

واردات کالا

فرآیندی که در آن محصولاتی در بعضی کشورها تولید می شود و از راه تجاری به کشور های دیگر  وارد می شود، واردات کالا می گویند.

با توجه به اینکه برخی کشور ها قادر به فراهم کردن بعضی کالاها نیستند یا اینکه تولید این کالا ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست، بنابراین برای رفع نیازهای خود لازم است تا از واردات کالا استفاده کنند.

ایران | زارا
Figure 1واردات کالا

بررسی شرایط واردات برای شرکت های وارد کننده

شرکت های واردکننده بایستی به قوانین و مقرارات واردات کالا در  کشور خود مسلط باشند و واردات را با توجه به این قوانین انجام دهند، زیرا لازمه انجام تجارت درست ،به دست آوردن اطلاع از قوانین است.

قوانین و مقررات واردات کالا نسبت به احتیاجات روز و با توجه به اتفاقات گوناگون ، به روز رسانی می شود. پس یک واردکننده هم بایستی متناسب با قوانین کلی و پایه ای و همچنین نسبت به تغییرات در مقررات جزئی ،از تسلط کافی برخوردار باشد.

 تسلط به قوانین واردات کالا به ایران در زمینه تخصصی شرکت های خدمات بازرگانی است.شرکت بازرگانی تجارت هنر کاسپین یکی از این شرکت ها می باشد.

یکی از  معتبر ترین سایت های خارجی در زمینه واردات کالا سایت focus-economics میباشد که در کنار شرگت بازرگانی تجارت هنر کاسپین tejarathonar.ir میباشد.

از آنجایی که یک وارد کننده کالا بایستی با بیشتر امور نظیر تجارت، بانکداری بین الملل، حمل و نقل بین المللی، ترخیص کالا ، امور گمرکی و چگونگی تخصیص ارز و … آشنایی کامل داشته باشد. بهتر است با شرکت بازرگانی تجارت هنر کاسپین همکاری کند و کارهای واردات کالا را به این شرکت بسپارد.

ایران | زارا
Figure 2 منظور از شرایط واردات کالا چیست؟

منظور از شرایط واردات کالا چیست؟

در ابتدا تولید کننده، بازرگان، شرکت واردکننده یا خریدار با توجه به شرایطی که دارد، احتیاجی را در بازار حس می کند. که پس از آن با استفاده از روابط و همچنین مشتریان خود متوجه می شود که می تواند کالای مدنظر را به بازار وارد و از منافع آن بهره مند شود.

به عبارت دیگر وارد کننده کالا با  نیازسنجی در شرکت های تولیدی و تحقیقات بازار یا هوش تجاری بازرگان تشخیص می دهد، که چه کالایی را وارد کند.

 در این شرایط مطالعه اندازه بازار مورد نظر و بخش بندی بازار و سهم رقبا از بازار، شناخت میزان تقاضا و مصرف و درک ضرورت احتیاج مردم به آن کالا  پیش از واردات از سایر کشورها باید مورد بررسی قرار میگیرد.

پس با توجه به درآمد و مصرف سرانه در کشورها می توان آگاهی پیدا کرد که مردم به چه اندازه خواستار خرید آن کالای مورد نظر هستند، این کاردر کنار برآورد هزینه های بازرگانی و واردات کالا باعث میشود تا اقدام به واردات کالا درستی کرد.

ایران | زارا
Figure 3معرفی مراحل واردات کالا

معرفی مراحل واردات کالا

تاجران و همچنین شرکت های مختلف با توجه به اطلاع و آگاهی های لازم اقدام به واردات کالاهای متنوع می کنند. این کار به آسانی انجام نمیگیرد و دارای مشکلات و پیچیدگی هایی است که فسمتی از فرایندهای مراحل واردات کالا در داخل کشور و قسمت دیگر آن در خارج از کشور انجام می شود.

واردات کالا به ترتیب مراحل زیر انجام میگیرد:

گرفتن کارت بازرگانی : اولین مرحله در واردات کالا ،اخذ کارت بازرگانی است ، که تاجران پیش از انجام هر کاری بایستی برای گرفتن این کارت اقدام کنند.

 صدور کارت بازرگانی توسط وزارت صمت و اتاق بازرگانی انجام می شود.  کارت بازرگانی داری انواع مختلفی است مانند کارت تجاری، موردی، صنعتی، خدماتی و … که هر کدام دارای ویژگی خاصی هستند و در حقیقت این کارت به دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم می شود.

انتخاب حوزه فعالیت: در هنگام انجام واردات کالا بایستی  زمینه و حوزه فعالیت تعیین شود. زمینه و حوزه فعالیت می تواند به چند شکل انتخاب شود.

 برخی دوست دارند با یک کشور خاص فعالیت کرده و واردات کالا را از آن کشور انجام دهند، اما بعضی دیگر از کشور های مختلف واردات کالا را انجام می دهند.

آشنایی با قوانین و مقررات روز : با توجه به آنچه قبلا هم گفته شد کسی که اقدام به واردات کالا میکند باید با قوانین، مقررات، بخشنامه ها و نکات گوناگون در حوزه فعالیت خود آشنایی کامل داشته باشد.

 زیرا گاهی ممکن است که واردات یک کالای خاص ممنوع شود یا تعرفه واردات یک کالا تغییر کند و یا حتی تجارت با یک کشور خاص تحریم شود بنابراین لازم است تا وارد کننده نسبت به همه قوانین روز آگاه باشد.

انتخاب کشور و کالای وارداتی : پس از سپری کردن مراحلی که گفته شد تجار بایستی با مشتریان مختلف از کشورهای مختلف مذاکره کند.

 بنابراین برای انجام این کار لازم است تا اندازه ای با قوانین تجاری آن کشور هم آشنا شد. در این مرحله علاوه بر قیمت و کیفیت احتیاج به بررسی مشخصات فنی کالا، تعیین کردن تعداد کالا و نوع آن است.

درخواست ارسال پیش فاکتور یا پروفرما : بعد از توافقات اولیه در مورد خرید کالا بایستی از فروشنده در خواست ارسال پیش فاکتور شود.

 درخواست پروفرما یکی از مهمترین مراحل واردات به شمار می رود که به منظور ثبت سفارش نیز از آن استفاده میشود و لازم است تا با استناد به همین سند درخواست ثبت سفارش داده شود به همین علت باید اطلاعات دقیق و کامل در آن باشد .

ثبت سفارش: در این مرحله وارد کننده باید به سامانه ثبت سفارش وزارت صمت(سامانه جامع تجارت) مراجعه کرده و درخواست خود را در مورد واردات کالای مورد نظر ثبت کند. ثبت سفارش کالاهای مختلف دارای مراحل مخصوصی است که همیشه با یکدیگر فرق میکند. گاهی اوقات برای انجام واردات کالای  خاص لازم است تا علاوه بر مجوز وزارت صمت، از دیگر دستگاه های مرتبط نیز مجوزهای مورد نیاز گرفته شود.

ترخیص کالا از گمرک: بعد از این که مراحل گفته شده انجام گرفت، کالای مورد نظر به گمرک مقصد می رسد و وارد کننده باید مدارک و اسناد کالا را به توسط نماینده یا کارگزار گمرکی خود به گمرک ارائه دهد تا طی مراحل متفاوت و پرداخت هزینه های مربوطه کالا را ترخیص کند.

 با توجه به اینکه این مرحله یکی از مراحل بسیار مهم واردات کالا است و بیشتر واردکنندگان در این بخش از واردات کالا با مشکل برخورد میکنند بنابراین می توانند کالای خود را از طریق یکی از کارگزاران رسمی گمرک ترخیص کنند.

از آنجایی که با توجه به موارد گفته شده واردات کالا مراحل پیچیده ای است بهتر است برای این کار از یک شرکت متخصص در این زمینه بهره گرفت. شرکت بازرگانی تجارت هنر کاسپین به عنوان یکی از این شرکت ها در این امر تاجران را همراهی میکند.

منبع : تجارت هنر کاسپین | tejarathonar.ir

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا