پزشکی

از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم

برای دسترسی سریع به محتوای متن روی لینک های زیر کلیک کنید:
  • خار پاشنه چیست؟ 
  • از کجا بفهمیم خارپاشنه داریم؟
  • علت به وجود آمدن خار پاشنه
  • عوارض خار پاشنه چیست؟
  • درمان خار پاشنه با ورزش
  • کدام ورزش‌ها می‌تواند برای خار پاشنه مضر باشد؟
  • اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

 چکیده

خار پاشنه چیست و چرا به آن مبتلا می شویم؟ راه های درمان خار پاشنه چیست و چگونه می توان از بروز خار پاشنه پیشگیری کرد؟

خار پاشنه یا به اصطلاح التهاب نیام کف پا (فاشیا پلانتار) شایع ترین علت درد کف پاشنه است.

درمان  فوری خار پاشنه عبارتند از فیزوتراپی، تزریق‌های موضعی و ضدالتهابی که این تزریق می‌تواند کورتون یا روش پی آر پی باشد که گاهی نیاز به چندین بار تزریق هست. همچنین ورزش و کاهش وزن، بسیار جهت درمان این بیماری مؤثر است.

در این مقاله چندین حرکت ورزشی برای درمان خارپاشنه به شما معرفی می کنیم، هم چنین به شما می گوییم که چه ورزش هایی برای مبتلایان به خارپاشنه مضر است.

خار پاشنه چیست؟ 

خار پاشنه پا یا اسپور پاشنه در واقع ذخیره کلسیم است که باعث ایجاد یک استخوان بر آمده در زیر استخوان پاشنه پا می شود. در عکس اشعه ایکس، خار پاشنه می تواند به اندازه 3.8 سانت به جلو رشد کرده باشد. بدون شواهد اشعه ایکس، این شرایط گاهی اوقات به عنوان “سندروم پاشنه خاردار” شناخته می شود.

اگر چه خارهای پاشنه اغلب بدون درد هستند، اما می توانند باعث درد پاشنه شوند.

از کجا بفهمیم خارپاشنه داریم؟

خار پاشنه در بیشتر مواقع علائمی ندارد. در برخی موارد، این عارضه می ‌تواند با درد متناوب و مزمن همراه باشد. این درد به ‌خصوص هنگام راه‌ رفتن، پیاده روی سریع و دویدن بیشتر خود را نشان می ‌دهد. به ‌طور کلی خود خار پاشنه، علت درد پاشنه پا نیست؛ بلکه علت آن، آسیب به بافت نرمی است که با آن ارتباط دارد.

علائم خار پاشنه عبارتند از:

احساس درد شدیدی همچون فرو رفتن چاقو در پاشنه ی پا، در ابتدای صبح که بیمار از خواب بیدار می ‌شود و پای خود را بر زمین می‌ گذارد.
احساس درد خفیف در پاشنه ی پا و در طی روز.
التهاب و تورم در قسمت جلوی پاشنه پا.
ساطع شدن گرما از قسمت درگیر شده.
برآمدگی استخوان مانند کوچک و قابل رویت زیر پاشنه پا.
حساس شدن قسمت زیرین پاشنه پا به طوری که راه رفتن با پای برهنه را سخت کند.

علت به وجود آمدن خار پاشنه

فاسئیت پلانتار و خار پاشنه در اثر عوامل زیر ایجاد می شوند :

  • ایستادن بیش از حد
  • استفاده از کفش های بدون کفی بر روی زمین های سخت
  • کفش های نا مناسب (در زیر به آن ها اشاره می کنیم)
  • فشار مکرر
  • رژیم های غذایی با ویتامین ث ناکافی
  • تغییر یا افزایش فعالیت ها
  • داشتن اضافه وزن
  • تحلیل رفتن چربی های کف پا در اثر افزایش سن
  • آسیب

عوارض خار پاشنه چیست؟

عدم درمان ورم کف پا ممکن است منجر به درد مزمن پاشنه شود که مانع فعالیت های منظم شما شود. تغییر درالگوی راه رفتن به عنوان راهی برای تسکین درد فاسییت کف پا ممکن است منجر به مشکلات پا، زانو، مفصل ران یا کمر شود.

درمان خار پاشنه با ورزش

کشش عضلات پشت پا و تاندون آشیل

این ورزش برای درمان خارپاشنه مفید است. برای انجام این حرکت مقابل دیوار بایستید و 60 سانتی متر از دیوار فاصله بگیرید.

کف دستانتان را بچسبایند به دیوار و پای سالم را جلو بگذارید و زانویتان را کمی خم کنید. پای دیگر را بدون اینکه خم کنید کمی عقب تر بگذارید. مواظب باشید پاشنه پا از زمین بلند نشود.

30 ثانیه با دستانتان به دیوار فشار دهید و زانوی پای جلو را خم کنید طوری که نوک زانو در راستای انگشتان پا قرار بگیرد، این کار را چندین بار در روز در طول درمان خود انجام دهید.

  

حرکت کششی با پله

روی یک پله قرار بگیرید در حالی که انگشتان پای شما بر روی پله و پاشنه پای شما خارج از لبه قرار بگیرد و پاشنه را به طرف پایین فشار دهید تا در قوس کف پایتان احساس کشش کنید. 15تا 30 ثانیه در همان حالت بمانید و سپس شل کنید.

شما یا میتوانید بطور هم زمان این حرکات را با دو پا انجام دهید یا در هر زمان این حرکت را با یک پا انجام دهید. این حرکت را پنج مرتبه تکرار کنید.

ورزش‌های کششی صبحگاهی

بسیاری از افراد که از دردهای خار پاشنه رنج می‌برند، بعد از استراحت‌های طولانی و یا بیدار شدن صبحگاهی از شدت درد شکایت داشته و احساس ناراحتی دارند؛ به همین دلیل این افراد می‌توانند در اول صبح قبل از این که اولین قدم را بردارند، دقایقی را نشسته و به حرکت‌های کششی در ناحیه پا بپردازند.

این حرکت‌ها به این صورت است که یک پارچه و یا کمربندی را در قسمت زیر پنجه (دور پا نزدیک به پنجه) گذاشته و با آن پنجه پا را به سمت خود کشانده و 30 ثانیه در چند نوبت این کار را انجام دهید، بعد از انجام این حرکت می‌توانید راه بروید و به کارهای خود برسید این ورزش کاملا مناسب خار پاشنه است و تا مقدار زیادی دردها را کاهش می‌دهد.

ماساژ با توپ

یک توپ را زیر قوس پا بگذارید و پا را عقب و جلو ببرید و کمی روی آن فشار بیاورید. فشار پا را باید بر حسب درد تولید شده تنظیم کنید یعنی اگر درد دارید فشار را کم کنید. 

ماساژ کف پا با قوطی

کف پای خود را روی یک رول یا قوطی (می توانید از بطری یخ زده نیز استفاده کنید) قرار دهید. از پاشنه تا وسط قوس کف پایتان، رول را به طرف جلو و عقب بچرخانید.

این چرخش را 3 تا 5 مرتبه تکرار کنید. بهتر است این ورزش را قبل از شروع کارها و در ابتدای صبح انجام دهید.

برداشتن پارچه با انگشتان پا

در این نوع ورزش باید یک حوله و یا پارچه‌ای را بر روی زمین گذاشته و سعی کنید که با انگشتان خود آن را بردارید، این روش می‌تواند به تسریع روند درمان کمک زیادی کند.

برداشتن سنگ

چند قطعه سنگ گرد را روی زمین ریخته و سعی کنید با انگشتان پا آن ها را بردارید. این کار چندین مرتبه و به دفعات در روز تکرار کنید.

کشش نشسته عضلات کف پا

روی صندلی بنشینید و پای دردناک را روی زانوی پای دیگر بگذارید. سپس انگشتان پا را در دست بگیرید و به طرف ساق پا بکشید و 10 ثانیه نگه دارید. این حرکت را 3 بار در روز 10 تا 20 مرتبه انجام دهید.

کشش کف پا

پنجه های پا را روی لبه یک پله یا یک جسم تخت مرتفع قرار دهید و پاشنه را بالا و پایین کنید.

کشش ماهیچه های ساق پا با اسکات روی دیوار

این تمرین بر روی ماهیچه های ساق پا کار خواهد کرد و موجب افزایش انعطاف پذیری و قدرت می‌شود.

  • در حالت اسکات زدن قرار بگیرید و کمرتان را محکم به دیوار تکیه دهید.
  • مفاصل ران تان باید با زانوهایتان در یک راستا قرار گیرند.
  • و غوزک پاهایتان درست زیر زانوهایتان باشند.
  • به آرامی پاشنه‌های پایتان را از روی زمین بلند کنید.
  • چند ثانیه در این حالت بمانید سپس پاهایتان را به جای اول برگردانید.
  • این تمرین را در دو تا سه ست و در هر ست ۸ تا ۱۲ تکرار انجام دهید.

بلند کردن یک طرفه پا

  • بر روی یک طرف بدن و روی پای سالم دراز بکشید.
  • عضله جلویی ران پای آسیب دیده را منقبض کنید و پای آسیب دیده را 20 تا 25 سانتیمتر بالا ببرید و از پای سالم جدا کنید.
  • پا باید صاف باشد. سپس به آرامی پایین بیاورید.
  • این حرکت را دو بار و هر بار 15 مرتبه انجام دهید.

    کاپ پاشنه سیلیکونی دکترفوت

کدام ورزش‌ها می‌تواند برای خار پاشنه مضر باشد؟

گفتیم که ورزش برای درمان خار پاشنه بسیار مفید است و باعث بهبودی و کاهش درد در پا می‌شود اما هر ورزشی نمی‌تواند مفید واقع شود؛ در واقع به هنگام ابتلا به بیماری خار پاشنه باید از بعضی از ورزش‌ها خودداری کرد؛ زیرا باعث افزایش درد و شدت التهاب در پا می‌شود، آن ورزش‌ها از این قبیل است:

  • ورزش‌های سنگین که باعث فشار اضافی به پا می‌شود: در طول درمان خار پاشنه باید از ورزش‌هایی چون دویدن، پرش و حرکت‌های ناگهانی که باعث فشار در پا می‌شود خود داری کرد.
  • کوهنوردی باعث التهاب بیشتر می‌شود.
  • ورزش‌هایی که نیاز به ایستادن‌های طولانی بر روی پا دارد مانند: دارت

با رعایت این نکات و انجام ورزش‌های مناسب می‌توانید طی مدتی از شر دردهای ناشی از خار پاشنه رهایی یابید.

اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

در صورت عدم درمان خار پاشنه ممکن است رفته رفته دچار عفونت شدید شده و یا به دلیل درد شدید پاشنه به طور کامل توانایی راه رفتن را از دهید.

کلام آخر

خار پاشنه پا از عارضه های شایع و دردناک در میان زنان و مردان زیادی می باشد. در اغلب مواقع خار پاشنه پا با درمان های بسیار ساده و کم هزینه قابل درمان می باشد.

لذا واجب است که در زمان احساس ناراحتی های اولیه در کف پا به متخصص مربوطه مراجعه و قبل از حاد شدن عارضه در خصوص درمان آن اقدام نمایید.

درمان خار پاشنه با روش های گیاهی


خار پاشنه در واقع تشکیل یک زائده استخوانی در ناحیه پاشنه است. در زیر پوست کف پا، یک بافت ضخیم به نام فاشیای پلانتار (Plantar fascia) قرار دارد که از یک سمت به زیر پاشنه پا و از سمت دیگر به زیر پنجه پا متصل شده و نقش آن ایجاد قوس کف پا، جذب و کنترل نیروهای وارده به کف پا حین راه رفتن، دویدن، پریدن و…  است. در اثر وارد آمدن سنگینی بدن به ناحیه پاشنه این زائده استخوانی اضافی ایجاد میشود. فیزیوتراپی یکی از درمان های اصلی خار پاشنه است که میتواند بصورت موثری درد بیمار را درمان کند. 

عملکرد قوس کف پا

هنگام راه رفتن زمانی که پا روی زمین قرار دارد و روی آن وزن می افتد فاشیای کف پا کشیده میشود و قوس کف پا صاف میشود و با برداشته شدن وزن از روی پا، مجددا به حالت اول باز میگردد. بالا آوردن انگشتان پا نیز سبب کشیده شدن آن و افزایش قوس کف پا میشود.

کشیدگی و التهاب فاشیای کف پا علت بروز درد است نه خار پاشنه!

این تغییر در قوس کف پا فشارهای ناشی از وزن بدن و نیروی زمین را جذب میکند. در اثر فشارهای بیش از حد وارده به کف پا و به فاشیای پلانتار به علت مواردیکه در ادامه به آنها اشاره میشود، محل اتصال فاشیا به پاشنه که ضعیفترین نقطه آن است، دچار کشیدگی و پارگی های خفیف میشود و در نتیجه، التهاب و درد در این ناحیه بروز میکند.

از کجا بفهمیم خار پاشنه داریم

در خار پاشنه به دلیل کشیدگی غلاف کف پا در محل اتصالش به پاشنه، پرده سطحی استخوان تحریک و ملتهب میشود. در زیر این پرده استخوانی، خونریزی و استخوان سازی به صورت تشکیل یک زائده یا spur به وقوع میپیوندد، که به آن خار پاشنه یا heel spur گفته می شود.

عکسبرداری از کف پا در برخی از این بیماران وجود این برجستگی استخوانی تیز را در زیر استخوان پاشنه نشان میدهد. اما نکته قابل توجه این است که این زائده استخوانی عامل بروز درد نیست به گونه ای که در خیلی از افرادی که خار پاشنه در عکس رادیوگرافی آنها دیده می شود هیچ دردی ندارند و بالعکس افراد بسیاری نیز وجود دارند که علی رغم داشتن درد در پاشنه، در عکس رادیو گرافی خار پاشنه دیده نمی شود.

علائم خار پاشنه چیست

بنابراین همانطور که اشاره شد کشیدگی و التهاب فاشیای کف پا علت بروز درد است نه خار پاشنه! گاهی حتی اگر با عمل جراحی این زائده استخوانی خارج شود، کاهشی در درد بیمار مشاهده نمی شود!

علل تشکیل خار پاشنه

1-کم بودن انعطاف پذیری و خشکی عضلات پشت ساق پا: کمبود انعطاف پذیری عضلات پشت ساق سبب میشود که به هنگام راه رفتن و وزن اندازی، کف پا به سمت خارج بچرخد و این چرخش پا به سمت خارج باعث اعمال فشار بیشتر به فاشیای پلانتار می شود. تداوم این فشارها در طولانی مدت و به مرور زمان باعث ایجاد التهاب و درد در غشای کف پا میشود.

2- کاهش یا افزایش قوس کف پا: اختلال در قوس کف پا خصوصا کاهش آن که از آن تحت عنوان ” صافی کف پا” یاد میشود از عوامل بروز این عارضه است.

3-چاقی و اضافه وزن: چاقی با اعمال فشار بیش از اندازه به کف پا یک عامل زمینه ساز برای تشکیل خار پاشنه است.

4-وارد شدن ضربات تکراری به کف پا: مثلا در ورزش هایی که به دلیل پرش های مکرر کف پا و پاشنه پا به دفعات به زمین کوبیده میشود. این نیروهای تکرار شونده به پاشنه میتواند موجب تحریک ساخته شدن زائده استخوانی اضافی در پاشنه شود.

5-افزایش فعالیت های بدنی و افزایش مدت زمان راه رفتن. 

6-کفش نامناسب: کفشی که خاصیت جذب نیرو را نداشته باشد، با اعمال فشار بیشتر به پا در ایجاد خار اثر گذار است. کفش هایی که کفی آنها قوس مناسب کف پا را نداشته باشد و کفی آنها در ناحیه پاشنه صاف و سفت است از این جمله اند. بنابراین با انتخاب کفش مناسب میتوانید از بروز دردهای ناحیه پاشنه جلوگیری کنید.

7-بالا رفتن سن: افزایش سن سبب کاهش انعطاف پذیری بافت های بدن از جمله فاشیای کف پا می شود. با کم شدن خاصیت انعطاف پذیری این بافتها، تحمل آنها در برابر نیروهای وارده، کم شده و در نتیجه آسیب پذیرتر می شوند. بنابراین این عارضه معمولا در افراد میانسال مشاهده می شود اما در افراد جوان نیز که به مدت طولانی راه رفته یا می ایستند و یا در ورزشکاران حرفه ای نیز بروز می کند. در ضمن سربازان بعلت کوبیدن پا در حین رژه رفتن در معرض این آسیب قرار دارند.

8-راه رفتن و دویدن روی زمین های ناصاف و ناهموار.

سربازان به علت کوبیدن پا در حین رژه رفتن در معرض این آسیب قرار دارند

نوع درد خار پاشنه

شکایت اصلی بیماران دارای خار پاشنه درد در قسمت داخلی کف پاشنه است. درد در قدم های اول راه رفتن بعد از بیدار شدن از خواب یا بعد از یک دوره بی حرکتی مثلا نشستن طولانی مدت ایجاد می شود. با ادامه راه رفتن درد کاهش پیدا می کند اما مجددا با راه رفتن بیشتر و فعالیت های سرپایی و با نزدیک شدن به انتهای روز درد افزایش پیدا می کند.

تشخیص خار پاشنه

تشخیص معمولا از طریق معاینه است. در طی معاینه لمس در نواحی زیر پاشنه، خصوصا در سمت داخل پاشنه موجب ایجاد درد می شود. ممکن است عکس رادیوگرافی ساده نیز برای مشاهده خار توسط پزشک تجویز شود. در عکس رادیولوژی زائده استخوانی در پاشنه به خوبی دیده می شود. 

عکس خار پاشنه

درمان قطعی خار پاشنه

اصلی ترین و موثرترین روش در درمان خار پاشنه فیزیوتراپی است

درمانهای غیر جراحی خار پاشنه

اکثر بیماران مبتلا به خار پاشنه با درمانهای غیر تهاجمی (غیر از جراحی) بهبود می یابند. اصلی ترین و موثرترین روش در درمان خار پاشنه فیزیوتراپی است، که به علت گستردگی مطلب به صورت جداگانه، بزودی در وبسایت فیزیوتراپی آرامش سعادت آباد قرار خواهیم داد.

در این مقاله به درمانهای دارویی و جراحی آن بسنده می کنیم. درمان درد پاشنه نیازمند زمان طولانی است که بیمار برای برای دستیابی به نتایج مطلوب باید در ادامه روند درمان ممارست و اهتمام داشته باشد. هرچه درمان زودتر و به موقع آغاز شود و ضایعه مزمن نگردد، درمان خار پاشنه موثرتر خواهد بود.

استراحت و کاهش فعالیت ها: اگر در چند مدت اخیر پیاده روی طولانی یا دویدن و… داشته اید باید آن را متوقف کنید و تا حد امکان کمتر راه بروید و بایستید تا فاشیای کف پا فرصت ترمیم و باز سازی داشته باشد. با راه رفتن و وزن اندازی غشای کف پا تحت کشش قرار می گیرد و فرصت بازسازی پیدا نمی کند. همچنین اگر در حال انجام ورزشهای سخت همراه با دویدن و پرش و…هستید که دائما کف پا را در معرض فشار و ضربه قرار می دهد باید آن را کنار بگذارید.

سرما درمانی: سرما باعث کاهش التهاب و درد می شود. از آنجایی که عامل اصلی درد پاشنه، التهاب غشای کف پا است بنابراین سرما درمانی میتواند مفید باشد. روزی 4-3 بار و هر بار 15 دقیقه پاشنه پا را سرد کنید.

عوارض استفاده طولانی مدت از این داروها عوارض گوارشی آنهاست

دارو درمانی: داروهایی که بصورت رایج برای درمان خار پاشنه بکار می روند داروهای ضد التهابی غیر استروییدی (یا NSAID) هستند. داروهایی مانند سلکوکسیب و ایبوپروفن در کاهش درد این بیماران موثرند. قرص ژلوفن دوز 400 میلی گرمی ایبوپروفن است که حالت ژله ای دارد و همین امر باعث می شود تا تاثیر آن زودتر شروع شده و عوارضش هم کمتر باشد. قرص ادویل (Advil) دوز 200 میلی گرمی ایبوپروفن و نمونه خارجی آن است.

دوز پیشنهادی ایبوپروفن در درمان خار پاشنه تا 1200 میلی گرم در روز قابل افزایش است. میتوان این دارو را به صورت هر 6 ساعت یک قرص یا کپسول 200 میلی گرمی و یا هر 8 ساعت یک قرص یا کپسول 400 میلی گرمی استفاده نمود. عوارض استفاده طولانی مدت از این داروها عوارض گوارشی آنهاست. لذا در استفاده های طولانی مدت ممکن است پزشک تصمیم بگیرد جهت جلوگیری از زخم معده و عوارض گوارشی، از داروهای کاهنده اسید معده مثل رانیتیدین، امپرازول یا بنتوپرازول در کنار این داروها استفاده کند. از پماد دیکلوفناک موضعی نیز میتوان استفاده کرد که توصیه میشود روزی 4 مرتبه روی ناحیه مالیده شود.

تغذیه در خار پاشنه

خار پاشنه دارید آناناس بخورید

مواد غذایی زیر در جهت بهبود التهاب و کاهش درد بیمار موثرند:

1-مصرف بروملین: یک آنزیم بسیار خوب جهت بهبود التهاب و کمک به ترمیم و کاهش درد بیماران مبتلا به خار پاشنه است. حتی برخی اشاره کرده اند که اثر درمانی بروملین مشابه دارویی مثل ایبوپروفن است. بروملین به مقدار بسیار زیاد در آناناس وجود دارد. پس اگر خار پاشنه دارید آناناس بخورید. این میوه علاوه بر بروملین مجموعه ای مناسب از ویتامین ها و کلسیم و … به حساب می آید. همچنین میتوان از مکمل دارویی بروملین با تجویز پزشک استفاده نمود.

2-مصرف زردچوبه: زردچوبه نیز اثرات ضد التهابی بسیار خوبی دارد که در کاهش درد و التهاب در ناحیه پاشنه کمک میکند.

3-ویتامین C: ویتامین C نیز جهت تحریک و بهبود ترمیم کمک کننده است. لذا علاوه بر توصیه به مصرف مرکبات، مکمل دارویی ویتامین C را نیز میتوان با تجویز پزشک استفاده نمود.

4-مصرف کلسیم و منیزیم: این مواد جهت کمک به ترمیم بافت نرم ضروری هستند. مصرف مقدار کافی روزانه کلسیم، میتواند در پیشگیری از بروز خار پاشنه موثر باشد. اما همزمان با مصرف کافی کلسیم، باید منیزیم کافی نیز دریافت شود. جذب کلسیم، علاوه بر ویتامین D، به مقادیر کافی منیزیم نیز وابسته است. میتوان از مکمل های ترکیبی کلسیم-منیزیم به تجویز به پزشک استفاده نمود. اکثر این مکمل ها محتوی روی و ویتامین D نیز هستند.

خار پاشنه چیست

اگر خار پاشنه درمان نشود چه می شود، جراحی!

اگر بعد از ادامه و تداوم درمانهای غیر جراحی و فیزیوتراپی، بیمار همچنان درد داشته باشد، ممکن است پزشک تصمیم به انجام عمل جراحی بگیرد. این عارضه خیلی بندرت به عمل جراحی نیاز پیدا میکند و بیش از 90 درصد بیماران به درمان های غیر جراحی جواب می دهند. رایج ترین درمان جراحی در این بیماران آزاد کردن فاشیای کف پا است.

در این عمل قسمتی از فاشیا یا لیگامان کف پا بریده می شود تا فشار و کشش از روی این لیگامان برداشته شود. این عمل جراحی را میتوان به روش باز یا به صورت آندوسکوپی نیز انجام داد.


ایسنا/زنجان فوق تخصص درد گفت: خارپاشنه گاهی علامتی‌ ندارد ولی درد در کف‌ پاشنه‌ پا به‌ صورت‌ خود به‌ خودی‌ یا در اثر فشار آوردن‌، از جمله علایم شایع خار پاشنه است.

سیامک مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با خار پاشنه، اظهار کرد: خار پاشنه‌ پا عبارت‌ است‌ از به‌ وجود آمدن‌ یک‌ زائده‌ استخوانی‌ در پاشنه‌ پا که‌ باعث‌ درد و مشکل‌ در راه‌ رفتن‌ می‌شود و این زائده استخوانی ناشی از التهاب طولانی کف پا در اثر فشار مداوم است.

وی در رابطه با علائم شایع‌ خار پاشنه، افزود: خارپاشنه گاهی علامتی‌ ندارد ولی درد در کف‌ پاشنه‌ پا به‌ صورت‌ خود به‌ خودی‌ یا در اثر فشار آوردن‌ از جمله علایم شایع خار پاشنه است.

این متخصص در رابطه با علت بیماری خار پاشنه، تصریح کرد: وارد شدن استرس‌ یا آسیب‌ به‌ بافت‌ پاشنه‌ پا، که‌ منجر به‌ التهاب‌ و استخوانی‌ شدن‌ رباط‌های‌ کف‌ پا می‌شود.

فوق تخصص درد در رابطه با عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر ابتلا به خار پاشنه، گفت: دویدن‌، ورزش‌های ایروبیک و باله، ایستادن‌ به‌ مدت‌ طولانی‌، چاقی، صافی کف پا، زیاد بودن قوس کف پا و الگوی ناهنجار راه رفتن، از جمله موارد افزایش‌دهنده خطر ابتلا به خار پاشنه است.

مرادی در رابطه با عوارض‌ احتمالی‌ خار پاشنه، اظهار کرد: به‌ وجود آمدن‌ مشکلاتی‌ در قسمت‌ پایین‌ کمر یا زانو به‌ دلیل‌ لنگیدن‌ مداوم‌، از جمله عوارض احتمالی خار پاشنه است.

وی در پاسخ به این سؤال که از کجا بفهمیم خارپاشنه داریم، افزود: اگر صبح از خواب بلند می‌شوید چند قدم اول شما دردناک بوده و بعد کم‌کم درد کم می‌شود و خصوصاً در یک پاشنه علایم دارید، احتمال خار پاشنه در شما بیشتر است.

این پزشک با بیان اینکه خار پاشنه معمولاً با درمان‌ محافظه‌کارانه‌ قابل‌ معالجه‌ است‌، خاطرنشان کرد: اگر درمان‌ محافظه‌کارانه‌ موفقیت‌آمیز نبود، باید بر روی‌ ناحیه‌ دردناک‌ کمپرس‌ سرد یا کیسه‌ یخ‌ چهار بار در روز و هر بار به‌ مدت‌ ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارند.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا