پزشکی

درد مچ دست و انگشت شست

  • turned_in سوزش دست ها و نقش نوار عصب و عضله

    سوزش دستها و نقش نوار عصب و عضله

    سوزش ، سوزن سوزن شدن و یا گزگز دستها و اندامهای فوقانی یکی از شکایتهای بسیار شایعی است که باعث مراجعه بیماران به پزشک می شود. همچنین یکی از دلایل بسیار شایعی که  نوار عصب و عضله درخواست می شود ، تعیین علت گزگز وسوزش دستها می باشد. سوزش دستها و اندامهای فوقانی علت متفاوت و متعددی دارد که در ادامه به اختصار به آنها اشاره می شود.

    ۱-سندروم تونل کارپ یا سی تی اس (CTS)

    تحت فشار قرار گرفتن ویا به اصطلاح گیر افتادن عصب مدیان در مچ دست ، شایعترین گیر افتادگی عصب، در کل بدن وبنابراین یکی از علل شایع مراجعه برای تست نوار عصب وعضله می باشد. در تقریبا تمام بیماران عصب در فضای تونل کارپ تحت فشار قرار می گیرد و منجر به مجموعه ای از علائم و نشانه ها می شود که به سندروم تونل کارپ یا سی تی اس شناخته می شود. بیماران معمولا از درد مچ دست و اندام فوقانی همراه با سوزن سوزن شدن انگشتان دست شکایت می کنند.درد می تواند فقط در مچ دست احساس شود یا به ساعد، بازو و ندرتا شانه انتشار یابد . گز گز و سوزش در ابتدا شبانه است و بیمار را از خواب بیدار می کند ولی با پیشرفت مشکل، در طول روز هم اتفاق می افتد.در سندروم تونل کارپ ،گز گز و سوزش ، تنها در دست وانگشتان احساس می شود و نواحی بالاتر را در گیر نمی کند. نوار عصب و عضله در تشخیص و تعیین شدت سندروم تونل کارپ بسیار ارزشمند است.

    ۲-نروپاتی عصب اولنار در
    آرنج

    این مطلب را حتما بخوانید :  کمردرد و نقش نوار عصب و عضله

    تحت فشار قرار گرفتن یا به عبارتی گیر افتادن عصب اولنار در اطراف آرنج ، یکی دیگر از علل شایع گزگز دستها خصوصا دو انگشت آخر می باشد. در نروپاتی عصب اولنار گزگز و سوزش دستها نسبت به سندروم تونل کارپ وضوح کمتری دارد وبه جای آن علائم حرکتی بیشتر نمایان هستند. در صورتی که درد  وجود داشته باشد، معمولا در اطراف آرنج احساس می شود ویا به سمت داخل ساعد و دست انتشار می یابد. در ضایعه عصب اولنار ، گزگز و بی حسی در دست احساس می شود و نواحی بالاتر مصون هستند.نوار عصب وعضله در تشخیص محل ضایعه عصب و شدت و نوع آسیب بکار میرود.

    ۳-رادیکولوپاتی گردنی

    رادیکولوپاتی یا آسیب ریشه های عصبی یکی از شایعترین علل ارجاع بیماران به کلینیکهای نوار عصب و عضله می باشند. به هر علت که ریشه های عصبی در ناحیه گردن دچار آسیب شوند ، درد ، سوزش ،گزگز وبی حسی در دستها و سایر قسمتهای اندام فوقانی رخ می دهد که بعضی مواقع همراه با کاهش قدرت عضلات و ضعف می باشند. محل احساس درد و سوزش بستگی به ریشه عصبی درگیر دارد . به طور مثال در رادیکولوپاتی ریشه عصبی ششم گردن ،گزگز و سوزش وبی حسی در ساعد و انگشت شست ودر رادیکولوپاتی ریشه هفتم ،در انگشت اشاره ومیانی احساس می شوند. رادیکولوپاتی گردنی علل زیادی دارد ولی شایترین علل درگیری ریشه عصبی ، آرتروز (ساییدگی) مهره های گردن و فتق دیسک گردن می باشند. برای بررسی عملکرد ریشه های عصبی گردن و افتراق رادیکولوپاتی از سایر علل سوزش و گزگز دستها ، تست نوار عصب و عضله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

    ۴-سندروم توراسیک اوت لت (thoracic outlet syndrome)  یا TOS

    این مطلب را حتما بخوانید :  گزگز وضعف دست ، سندروم خروجی قفسه سینه، و نقش نوارعصب وعضله

    سندروم توراسیک اوت لت یکی از علل ناشایع درد ، خواب رفتگی ، سوزش و ضعف دستها می باشد که در اثر گیر افتادن یا تحت فشار قرار گرفتن قسمت تحتانی شبکه بازویی در قاعده گردن رخ می دهد. شبکه بازویی شبکه پیچیده ای از عصبها یی هستند که از گردن خارج شده به اندامهای فوقانی می روند. گاهی اوقات به علت وجود دنده گردنی و بافت فیبروتیک متصل به آن شبکه بازویی تحت فشار قرار  می گیرد وباعت ایجاد درد ،سوزش و ضعف عضلانی می شود. شبکه بازویی می تواند بین عضلات قاعده گردن هم تحت فشار قرار گیرد که این حالت در افرادی رخ می دهد که از وضعیت مناسب بدنی برخوردار نیستند و سر و گردنشان به سمت جلو متمایل می باشد.تست نوار عصب و عضله شیوه ارزشمندی جهت افتراق سندروم توراسیک اوت لت از سایر علل گزگز و خواب رفتگی دستها خصوصا نروپاتی عصب اولنار و رادیکولوپاتی گردنی می باشد.

    ۵- پلکسوپاتی شبکه بازویی
    (Brachial plexopathy)

    ریشه های عصبی گردن بعد از خروج از بین مهرهای گردن به یکدیگر متصل شده و شبکه پیچیده ای از اعصاب را تشکیل می دهند که به آن شبکه بازویی اطلاق می شود و از این شبکه عصبهای مربوط به اندام فوقانی جدا می شوند. عوامل متعددی از جمله ضربه و تصادف، انواع تومرها ، پرتو درمانی و دیابت می توانند باعث آزردگی شبکه بازویی شده ، درد ، گزگز، خواب رفتگی و ضعف عضلانی در دستها و اندام فوقانی ایجاد کنند .تست نوار عصب و عضله به افتراق آسیب شبکه بازویی از سایر علل درد و سوزش اندام فوقانی کمک قابل توجهی می کند.

    ۶-نوروپاتی محیطی

    این مطلب را حتما بخوانید :  داروهای کاهنده اسید معده و کمبود ویتامین ب 12

    نروپاتی محیطی به معنای آسیب یا اختلال عملکرد تمام یا تعدادی از عصبهای محیطی می باشد . عوامل متعدد و زیادی می توانند باعث نوروپاتی محیطی شوند که از بین انها دیابت ،الکل ، کمبود بعضی از ویتامینها،بعضی از داروها از جمله داروهای شیمی درمانی، مسومیت با مواد شیمایی و فلزات سنگین ، بیماریهای التهابی و خودایمن و انواع ژنتیکی را می توان نام برد. اغلب نوروپاتی ها در شروع پاها و اندامهای تحتانی را درگیر می کنند وبا پیشرفت بیماری دستها درگیر می شوند هرچند موارد خاصی از نوروپاتی ها می توانند با سوزش و گزگز دستها شروع شوند. تست نوار عصب و عضله روش تشخیصی ارزشمند و مهمی در ارزیابی و تشخیص نوروپاتی محیطی می باشد.

    ۷-کمبود ویتامینها

    همانگونه که گفته شد کمبود بعضی از ویتامینها خصوصا ویتامین ب دوازده (B12) می تواند خود را به صورت سوزش و گزگز دستها نشان دهد.

    ۸- بیماریهای دستگاه عصب
    مرکزی (CNS)

    بیماریهای سیستم عصب
    مرکزی یعنی مغز ونخاع  مانند ام اس (MS) می
    توانند باعث گزگز و بی حسی قسمتهای مختلفی از بدن از جمله دستها شوند. در اینگونه
    موارد جهت افتراق علل محیطی از علل مرکزی ، تست نوار عصب و عضله در کنار سایر
    روشهای تشخیصی کاربرد دارد.

    در پایان شایان ذکر است که تنها پزشک معالج شماست که بعد اخذ شرح کامل و معاینه بالینی دقیق ،درصورت نیاز، در راستای تشخیص و ارزیابی گزگز و سوزش دستها و اندام فوقانی شما تصمیم به تجویز تست نوار عصب و عضله می گیرد.


یکی از دلایل شایع درد گردن، شانه و دست، فتق یا بیرون زدگی  دیسک گردن است. علائم ممکن است شامل درد شدید و مبهم در گردن یا بین کتف ها بوده که در دست ها انتشار پیدا کرده و تا کف دست و انگشتان میرسد. در حالت وخیم لازم است از روش های درمان دیسک گردن بدون جراحی استفاده شود.همچنین از دیگر علائم می توان حس کرختی، خارش یا سوزش در شانه و دست ها را نام برد. حرکات و موقعیت های خاصی در گردن می توانند درد را تشدید کنند.

آناتومی


در میان هر دو مهره (استخوان) ستون فقرات یک دیسک بین مهره ای وجود دارد.  صفحه ای متشکل از الیاف که قابلیت ضربه گیری دارد. صفحات انتهایی (endplates) مهره ها را ردیف کرده و به نگه داشتن دیسک ها در محل خود کمک می کنند. هر دیسک یک نوار تایر مانند در روی خود، به نام حلقه ی فیبری دارد که یک ماده ی ژل مانند به نام نوکلئوس پالپوزوس (هسته ی دیسک) را احاطه می کند. رشته های عصبی از طریق مسیر های کوچکی که بین مهره ها و دیسک ها قرار دارد، از کانال نخاعی خارج می شوند. گردن درد و دیگر علائم هنگامی ظاهر می شوند که دیسک بین مهره ای آسیب دیده، به کانال نخاعی یا به ریشه های عصبی فشار وارد کند.

فتق دیسک مهره گردن هنگامی رخ می دهد که حلقه فیبری ترک برداشته یا شکافته شود و بدین صورت به نوکلئوس پالپوزوس (هسته ی دیسک) اجازه ی خروج دهد. این عارضه فتق هسته ی دیسک (HNP) یا فتق دیسک گفته می شود. در این مقاله شما خواهید آموخت که چه عواملی باعث ایجاد فتق مهره های گردن شده و برای تشخیص، مقابله با درد و دیگر علائم چه راهکار هایی وجود دارد.

بیش از 90 درصد بیمارانیکه دچار پارگی دیسک کمر یا گردن شده بودند در مرکز تخصصی پروفسور فروغ با روشهای غیر جراحی در عرض 4 تا 6 هفته  بهبود یافته اند. البته ادعای معجزه نداریم در مواردیکه در معاینه  متخصصین مرکز تشخیص  داده اند که بیمار نیاز به جراحی دارد سریعا به بهترین جراحان معرفی شده اند تا بهترین نتیجه حاصل شود.تلفن رزرو نوبت در کلینیک تخصصی پروفسور فروغ 66572220

علائم و نشانه ها


علائم دیسک گردن معمولا با درد همراه است و باعث اختلالات عصبی به شرح زیر می شود:

   C4-C5 (ریشه ی عصبی C5): می تواند باعث ضعف در عضله ی دلتایی سر شانه شود. معمولا بی حسی یا خارش و سوزش ایجاد نمی کند ولی می تواند باعث درد شانه و گردن درد   شود.

   C5-C6 (ریشه ی عصبی C6): می تواند باعث ضعف ماهیچه های دو سر (عضلات جلویی بازو) و ماهیچه های باز کننده ی مچ شود. بی حسی ، خارش و سوزش همراه با درد ممکن است به سمت انگشت شست دست منتشر شوند. این یکی از شایع ترین مراحل برای وقوع فتق دیسک گردن است.

  C6-C7 (ریشه ی عصبی C7): می تواند باعث ضعف عضلات سه سر بازو (عضلات پشت بازو) و عضلات باز کننده ی انگشتان شود. بی حسی ، خارش و سوزش همراه با درد ممکن است به سمت عضلات سه سر و انگشت میانی منتشر شوند. این مرحله نیز یکی از شایع ترین مراحل برای وقوع بیرون زدگی دیسک گردن می باشد.

C7-T1 (ریشه ی عصبی C8): می تواند باعث ضعف در گرفتن اشیا با دست شود. همچنین بی حسی ، خارش و درد ممکن است از طریق بازو به سمت انگشت کوچک دست منتشر شوند.

لازم است بدانید که علائم بالا معمولا با فتق دیسک گردن همراه هستند ولی ساختار سیستم عصبی افراد متفاوت است بنابراین علائم ایجاد شده در آن ها نیز ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد

علت ها و دلایل


علل زیادی باعث ایجاد فتق دیسک گردن و درد شدید می شوند که عبارتند از:

 فرسایش دیسک های ستون فقرات

درد ناشی از دیسک بیرون زده، معمولا به علت فرسایش ستون فقرات می باشد.

پشت و کمر ما وظیفه ی تحمل و پخش کردن وزن را داشته و دیسک های بین مهره ای، ضربه گیری در اثر حرکت (راه رفتن، چرخیدن و خم شدن) را بر عهده دارد. به دلیل فشار زیادی که به دیسک ها وارد می شود، با گذر زمان به آن ها آسیب وارد می شود و می تواند علت دیسک گردن و کمر باشد
حلقه ی فیبری (قسمت سخت خارجی دیسک) می تواند به تدریج ضعیف شده و به نوکلئوس پالپوزوس (هسته ی ژله مانند دیسک) اجازه ی خروج دهد، به این ترتیب، دیسک بیرون زده و متورم می شود.

 آسیب به ستون فقرات

علت دیسک گردن می تواند در اثر آسیب باشد. تصادف رانندگی می تواند باعث بیرون زدن دیسک شود. برای مثال یک حرکت شدید و ناگهانی  می تواند با وارد کردن فشار زیاد باعث بیرون زدن و پارگی دیسک گردد.

همچنین علائم دیسک گردن می تواند به علت بلند کردن نادرست یک جسم سنگین و یا چرخیدن بیش از اندازه ی بدن به وجود آید.

تاثیر همزمان آسیب ها و فرسایش ستون فقرات

ممکن است دیسک چنان ضعیف شده باشد که اتفاقاتی نه چندان مهم مثلا یک عطسه دچار بیرون زدگی شود عطسه رویداد مهمی که بتواند باعث آسیب شود به حساب نمی آید، ولی اگر فرد دیسک ضعیفی داشته باشد، نیروی حاصل از یک عطسه می تواند باعث فتق آن شود.

مراحل بیرون زدن یک دیسک


مراحل بیرون زدن یک دیسک

فرایند فتق یک دیسک شامل 4 مرحله است به طوری که در زیر  نشان داده شده:

دژنرسانس : در طول مرحله ی اول، نوکلئوس پالپوزوس به دلیل تغییرات شیمیایی مرتبط با سن ضعیف می شود. در این مرحله بیرون زدگی (فتق) به وجود نمی آید و تنها دیسک انعطاف پذیری خود را از دست داده و توانایی ضربه گیری آن کم تر می شود.

برآمدگی دیسک: در طول این مرحله، شکل یا محل دیسک تغییر می کند. همچنین یک برآمدگی کوچک شروع به تشکیل شدن کرده که ممکن است بسته به محل آن، به نخاع یا اعصاب آن فشار وارد کند.

  پارگی دیسک: طی این مرحله هسته ی ژله مانند دیسک دیواره آن را سوراخ می کند ولی همچنان درون دیسک باقی می ماند.

  جدا شدن بخش پاره شده ی دیسک: طی مرحله ی آخر نوکلئوس پالپوزوس (هسته ی دیسک) از دیواره ی دیسک عبور کرده و وارد کانال نخاعی می شود.

راه ها و روش های درمان

 

درمان کنسرواتیو (محافظه کارانه) بدون جراحی اولین قدم برای بهبودی است برای درمان پارگی دیسک گردن است و ممکن است شامل موارد زیر باشد: دارو درمانی، استراحت ، ماساژ ، ورزش درمانی ، تمرینات سر و گردن در خانه ، آب درمانی ، کاریوپراکتیک و مدیریت درد. بیش از 95% افراد مبتلا به درد بازو در اثر بیرون زدگی دیسک گردن ، در عرض 6 هفته بهبودی یافته و به فعالیت های طبیعی باز می گردند. اگر بدن فردی به درمان محافظه کارانه پاسخ نداده یا علائم بد تر شوند، ممکن است جراح ستون فقرات عمل جراحی دیسک گردن را پیشنهاد کند

دارودرمانی :پزشک ممکن است مسکن ، دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و یا استروئید برای درمان دیسک گردن شما تجویز کند. بعضا شل کننده های عضلانی نیز برای گرفتگی ماهیچه ها تجویز می شوند.

دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مثل آسپرین و ناپروکسین ، نمونه هایی از دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی اند که به منظور کاهش التهاب و درد ناشی از عوارض دیسک گردن به کار می روند.

مسکن هایی مثل استامینوفن جهت کاهش درد به کار رفته ولی اثر ضد التهابی NSAIDs را ندارند.

شل کننده های مثل متاکاربامول (روباکسین) ، کاریسوپرودول (سوما) و سیکلوبنزاپرین (فلکسریل) ممکن است به منظور کنترل اسپاسم (گرفتگی) های عضلانی به کار رود.

استروئید ها ممکن است جهت کاهش التهابات تجویز شده و به صورت خوراکی (متیل پردنیزولون) در یک دوره ی 5 روزه، با کاهش متوالی دوز، مصرف شوند. مزیت این دارو ها در سرعت زیاد رفع درد می باشد. (کم تر از 24 ساعت)

تزریق استروئید در محل بیرون زدگی دیسک ممکن است در موارد درد شدید تجویز شود این روش که به کمک فلوروسکوپی انجام می شود، عبارت است از تزریق استروئید و یک داروی بی حسی به به فضای اپیدورال ستون مهره به منظور کاهش التهاب .

ورزش و فیزیوتراپی: هدف ورزش درمانی، کمک به بیمار برای رسیدن هر چه زود تر به فعالیت و جلوگیری از آسیب مجدد است. فیزیوتراپیست ها می توانند روش های صحیح ایستادن، بلند کردن اجسام و راه رفتن را آموزش داده و با بیمار به منظور کشیدن و قدرتمند کردن عضلات گردن، شانه و بازو همکاری کنند. ورزش گردن و تمرینات تقویتی، عناصر اصلی درمان بوده و باید جزئی از زندگی فرد شوند.

تزریقات اپیدورال یا “بلوک” به هنگام درد شدید بازو توصیه می شوند. در این عمل نوعی کورتیکواستروئید، توسط پزشک آموزش دیده در این زمینه، به درون فضای اپیدورال (فضای اطراف اعصاب نخاعی) تزریق می شود. پس از اولین تزریق ممکن است در روز های بعدی یک یا دو تزریق دیگر نیز نیاز باشد. این تزریق باید جزئی از یک برنامه ی درمان و توان بخشی جامع انجام شود. هدف این تزریق کاهش التهاب اعصاب و درمان دیسک گردن است.

تزریق در نقاط ماشه ای به تزریق مستقیم دارو های بی حسی موضعی (بعضا به همراه کورتیکواستروئید ها)، در بافت های نرم و ماهیچه های دردناک در طول ستون فقرات گفته می شود. این تزریقات معمولا موثر واقع می شوند ولی به درمان بیرون زدگی دیسک گردن کمکی نمی کنند.

درمان دستی (کایروپراکتیک). حرکت دادن آرام می تواند به کاهش اختلال در عملکرد مفاصل، که ممکن است خود دلیلی برای درد باشد، کمک کند. از حرکت دادن به میزان زیاد باید خودداری شود، زیرا می تواند درد یا آسیب های عصبی را افزایش دهد.

در برخی موارد برای درمان دیسک گردن گردنبند طبی یا بریس به منظور کاهش فشار از ستون فقرات گردن، توصیه می شود.

روش‌های دیگر درمان دیسک گردن تحریک الکتریکی عصب، طب سوزنی،آب درمانی و…می‌باشد.

عمل جراحی: برای بیمارانی که درد گردن با درمان های قبلی بهبود نمی یابد، ممکن است جراحی مورد نیاز باشد. هدف از جراحی، برداشتن قسمتی از دیسک است که به عصب فشار وارد می کند. به این عمل دیسکتومی گفته می شود. بسته به محل دیسک بیرون زده، ممکن است پزشک شکافی در جلو یا پشت گردن بیمار ایجاد کند. تصمیم این که شکاف در جلوی گردن (رویکرد قدامی) و یا در پشت گردن (رویکرد خلفی) ایجاد شود بستگی به موارد زیادی از جمله محل دقیق فتق دیسک، تجربه و سلیقه ی جراح دارد. در هر دو روش، مواد دیسک از روی عصب برداشته شده و عمل معمولا موفقیت آمیز است.


بیماری درد مچ دست بیماری دردناکی است که برروی تاندون های شست دست تاثیرمیگذارد، زمانیکه شما دچار این بیماری شوید با چرخاندن مچ دست ،مشت کردن دست وهنگام گرفتن اشیاء با مشکل و درد مچ دست مواجه می شوید. اگر چه هنوز دلیل اصلی بیماری دکوئروین یا درد شست و مچ دست ناشناخته است. اما انجام فعالیت هایی که باعث حرکت های مکرر دست و مچ دست می شود مانند ورزش گلف، ورزش هایی که از راکت استفاده می شود و بلندکردن یک کودک می تواند باعث تشدید این بیماری شود.

علایم

از جمله علائم درد مچ دست که فرد در خود مشاهده میکند عبارتست از:

۱-  درد شست دست

۲-  ورم درنواحی اطراف شست دست

۳-  ایجاد اشکال در هنگام حرکت شست ومچ دست با انجام فعالیت هایی مانند چنگ زدن و یا محکم گرفتن اشیاء

۴-  ایجاد احساس چسبندگی و افت و خیز در شست هنگام حرکت آن

۵-  درد مچ دست

زمانیکه این اختلال در طولانی مدت درمان نشود، می تواند باعث گسترش درد از ناحیه شست به پشت ساعد شود انجام حرکاتی مانند چنگ زدن یا نیشگون می تواند باعث تشدید درد مچ دست و شست شود.

علت

typing-wrist-pain-small

استفاده بیش از حد مچ دست باعث بروز بیماری درد شست و مچ دست می شود. زمانیکه حرکاتی مانند گرفتن یک شی، نیشگون، چنگ و محکم گرفتن شی را انجام می دهید، از دو تاندون اصلی مفصل مچ دست و ناحیه تحتانی شست استفاده می کنید این تاندون ها به صورت طبیعی در تونل کوچکی که آنها را به شست متصل کرده است میلغزند وحرکت میکند درصورتیکه حرکات مکرر انجام دهید باعث آسیب دیدگی پوشش وپوسته اطراف این تاندون ها می شوید ومنجربه گرفتگی ومحدودیت درحرکت تاندون ها میشود .دلائل دیگر بروز بیماری درد مچ دست شامل موارد زیر است:

۱-  آسیب دیدگی های مستقیم به مچ دست مانند دررفتگی مچ دست و تاندون ها، که باعث جراحت بافت ها و محدودیت در حرکت تاندون ها و درد شست و مچ دست می شود

  درمان بیماری روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) چیست؟

۲-  التهابات آرتروز مانند بیماری آرتروز روماتیسمی باعث درد مچ دست می شود.

افرادی که بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال هستند در خطر بروز این اختلال بیشتر از بقیه افراد قرار دارند خطر بروز بیماری درد مچ دست در خانمها به دلیل بارداری بیشتر از آقایان است. پرستاران کودک به دلیل اینکه ازشست خود به عنوان اهرم بارها درروز برای بلندکردن کودک استفاده میکنند دچار بیماری درد شست و مچ می شوند شغل ها و فعالیت هایی که باعث حرکات مکرر مفصل دست و مچ دست میشود، می تواند منجر به بروز بیماری درد مچ دست شود.

زمان مراجعه به پزشک

در صورتیکه موارد زیر را انجام داده اید و هنوز دچار درد مچ دست هستید با پزشک مشورت کنید:

۱-  جلوگیری از حرکت شست در یک جهت به صورت مکرر تا جاییکه امکان دارد به منظور کاهش درد دست و درد شست.

۲-  جلوگیری از نیشگون گرفتن به وسیله شست و چرخش مچ دست

۳-  به کاربردن یخ در مفصل مچ دست آسیب دیده

۴-  مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن و ناپروکسن

در صورتیکه با انجام فعالیت های روزانه درد مچ دست ایجاد شود حتما به دنبال راه های درمانی باشید.

تشخیص

برای تشخیص بیماری درد مچ دست پزشک مفصل دست ومچ دست را صورت فیزیکی معاینه میکند، تا هنگام فشار نواحی شست و مچ دست بروز هر گونه درد دست را ارزیابی کند. پزشک تستی را انجام می دهد که در این تست بیمار باید شست را به سمت کف دست خم کند و انگشتان دیگر را به سمت دست خم کند. سپس باید مچ دست را به سمت انگشت کوچک خم کند. در صورتیکه با انجام این حرکات در ناحیه شست در مچ دست درد ایجاد شود، فرد دچار بیماری درد مچ دست است. انجام تست های عکس برداری مانند اشعه ایکس برای تشخیص بیماری درد مچ دست نیست.

  روش درمان کایروپراکتیک

درمان

روش های درمانی برای بهبود بیماری درد شست و مچ دست شامل مصرف دارو و درمان های فیزیوتراپی و درمان بر اساس شغل افراد یا جراحی است. رفع درد مچ دست در صورتیکه به موقع و سریع انجام شود، می تواند نتیجه بخش باشد. در صورتیکه فرد انجام فعالیت ها مکرر را متوقف نکند درد مچ دست مجدد به مفصل و استخوان دست باز میگردد. در صورتیکه درمان سریع آغاز شود، علائم بیماری بعد از گذشته ۴ تا۶ هفته بهبود میابد. در صورتیکه علائم این بیماری در بارداری ایجاد شود در ماه های آخر بارداری یا هنگامی که شیردهی متوقف شود، علائم هم بهبود میابد.

درمان اولیه

درصورتیکه درمان درد مچ دست به جراحی نیاز نداشته باشید، انجام مراقبت های لازم باعث جلوگیری از آسیب دیدگی می شود، این مراقبت ها در زیر توضیح داده شده است:

۱-  استفاده از آتل یا بریس برای بی تحرک نگهداشتن شست و مچ دست و استراحت دادن این ناحیه در صورتی که پزشک تجویز کرده باشد

۲-  جلوگیری از حرکات مکرر شست تا حد امکان برای بهبود درد شست دست

۳-  جلوگیری از نیشگون گرفتن بوسیله شست زمانیکه مچ دست را به طرفین می چرخانید.

۴-  استفاده از یخ روی مفصل آسیب دیده

۵-  انجام تمریناتی که پزشک توصیه کرده است

۶-  توجه لازم به انجام فعالیت هایی که باعث ایجاد درد، تورم و سوزش در شست و مچ دست می شود و جلوگیری از انجام آن و مطلع کردن پزشک از این علائم

دارو

IMG16264124

برای کاهش ورم و درد مچ دست پزشک مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن و ناپروکسین را به بیمار توصیه می کند، پزشک همچنین ممکن است تزریق داروی کورتیکواستروئید در پوشش تاندون ها را برای کاهش تورم و درد شست دست توصیه کند. در صورتیکه درمان در۶هفته ابتدائی بروز علائم بیماری آغاز شود. اکثر افراد بعد از تزریق کورتیکواسترئید به صورت کامل ریکاوری و احیا می شوند و اغلب با اولین تزریق بهبود میابند.

  درمان کیست مچ دست

فیزیوتراپی

همچنین ممکن است برای درمان به پزشک فیزیوتراپی مراجعه کنید پزشک فیزیوتراپی عادت های شما را برای انجام فعالیت ها بررسی می کنند و روش هایی را به شما برای کاهش فشار روی مفصل مچ دست نشان میدهد او همچنین تمریناتی را برای افزایش استقامت ماهیچه ها، کاهش درد مچ دست و محدودیت در آسیب دیدگی تاندون های مچ دست و بازو به شما آموزش می دهد. پزشک فیزیوتراپی ممکن است ازاسپلینت برای مفصل و استخوان مچ دست به منظور محدودیت در حرکت مچ دست و شست استفاده کند.

جراحی

درصورتیکه بیماری درد مچ دست بسیارجدی باشد پزشک انجام جراحی را به بیمار توصیه می کند. پزشک در این جراحی پوشش اطراف تاندون ها و تاندون های مچ دست را بررسی میکند و پوشش را باز میکند و با کاهش فشار باعث می شود که تاندون ها آزادانه روی تونل ها بلغزند و حرکت کنند. پزشک درمورد موارد بعد از جراحی مانند استراحت، انجام تمرینات توانبخشی و استقامتی به شما نکاتی را متذکر خواهد شد شما بعد از انجام جراحی به پزشک فیزیواتراپی معرفی خواهید شد او با آموزش تمرینات استقامتی به شما برای انجام فعالیت های روزانه وجلوگیری از ایجاد آسیب دیدگی بعدی کمک میکند

عوارض

در صورتیکه بیماری درد مچ دست درمان نشود، می تواند استفاده مطلوب از دست و مچ دست را با مشکل مواجه کند. در صورتیکه تاندون ها به نحوه مطلوبی در تونل ها نلغزد و حرکت نکند باعث محدودیت در حرکت می شود.

در هنگام بروز درد مچ دست و شست در صورتی که درد مفصل و استخوان دست پایدار بود، باید به پزشک مراجعه کرد. بیماران معمولا با درمان های بدون جراحی درمان می شوند و فقط تعداد کمی از بیماران نیاز به عمل جراحی پیدا می کنند. بیماری درد مچ دست در بارداری معمولا بعد از زایمان برطرف می شود اما در صورت بهبود نیافتن آن باید به پزشک مراجعه کرد. این درد می تواند در دست چپ یا راست بوجود آید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا