پزشکی

علت بدن درد بعد از حجامت

به گزارش مشرق، حجامت نیز مانند هر عمل مهمی، برای اثربخشی بهتر نیازمند مراقبتهایی است تا عوارضی به سراغمان نیاید و بر اساس توان جسمی و روحی، برخی از این مراقبتها باید در لحظات نخست بعد از حجامت انجام گیرد و برخی تا 12 و 24 ساعت بعد باید رعایت شوند و برخی دیگر تا حدود یک هفته است.

اگر فرد در لحظه حجامت، دچار سردی ناگهانی تن، بی‌حالی و ضعف شد باید به او شربتی از عسل خورانده شود؛ این حالت ضعف و سردی ناگهانی را بارها بعد از حجامت افراد دموی دیده‌ایم؛ خوب است برای اینکه به‌موقع ضعف و بی‌حالی فرد جبران شود، قبل از حجامت این شربت آماده باشد، شربت زعفران و عسل، شربت عرق نعناع و عسل، شربت عرق بهارنارنج با عسل، گلاب با عسل یا آبلیمو با عسل را از پیش آماده کنید.

همچنین می‌توان به فرد، چند عدد خرما یا یکی دو قاشق غذاخوری عسل، خوراند؛ اگر فرد در اثر ضعف ناگهانی، احساس سرگیجه و سردرد دارد دستمالی را به گلاب یا عطر گل محمدی یا عطرهای گرم‌مزاج دیگر (مریم، یاس و…) آغشته کنید و برای استنشاق به بینی او نزدیک کنید، سردرد او به سرعت بهبود می‌یابد.

اگر فرد دچار سرگیجه بعد از حجامت شد باید پس از حجامت، چند ساعتی از رانندگی پرهیز کند.

برای پانسمان محل حجامت، عجله نکنید و حجامت کننده را تحت فشار نگذارید زیرا حجام باید مراقبت کند، تا جایی که خون از بدن فرد سرازیر می‌شود، به خون‌گیری ادامه دهد؛ این حالت با لیوان حجامت معمولی برای افراد پرُخون با سه بار لیوان گذاشتن تمام می‌شود؛ اگر خونگیری به قدر کافی از فرد انجام نشود، جای حجامت تا حجامت بعدی دچار خارش خواهد شد زیرا خون کثیف در آن اجتماع کرده ولی کاملا دفع نشده است.

روی زخم حجامت را با عسلی که آن را به گاز استریل یا پارچه نرم و لطیف آغشته می‌کنید، بپوشانید؛ مطمئن باشید عسل، بهترین پماد برای زخم، جراحت و حتی سوختگی است.

خوردن انار، پس از حجامت هم در روایات توصیه شده است؛ عالم آل محمد (ص) فرمود: «وَ مُصَّ مِنَ الرُّمَّانِ الْإِمْلِیسِیِ‏ فَإِنَّهُ یُقَوِّی النَّفْسَ وَ یُحْیِی الدَّمَ» آب انار ملس را با مکیدن بخور که نفس را تقویت و خون را زنده می‌کند. (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة) – ایران ؛ قم، چاپ: اول، 1402ق. ص 61)

همچنین امام عسکری (ع) می فرماید:«کُلِ الرُّمَّانَ بَعْدَ الْحِجَامَةِ رُمَّاناً حُلْواً فَإِنَّهُ یُسَکِّنُ الدَّمَ وَ یُصَفِّی الدَّمَ فِی الْجَوْفِ» پس از حجامت انار شیرین بخور که خون را فرو می‌نشاند و آن را در درون بدن، تصفیه می‌کند. (مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بحار الأنوار (ط – بیروت) – بیروت، چاپ: دوم، 1403 ق. ج 59، ص123)

بهتر است وعده غذایی بعد از حجامت را پرخوری نکنید اما یک غذای مقوی مانند آبگوشت، فسنجان، حلیم، شوربا و غذاهای زودهضم و … میل کنید؛ باز هم از ترشیها، لبنیات و غذاها و گوشتهای سردمزاج، پرهیز کنید و به ویژه شام را ماست نخورید؛ عقلیی می‌نویسد: «و بعد الفراغ، چون یک ساعت کامل بگذرد غذا تناول فرمایند.» (عقیلی علوی شیرازی، سید محمد حسین بن محمد هادی، خلاصة الحکمة (عقیلی)، 3جلد، اسماعیلیان – قم، چاپ: اول، 1385 ه.ش.، ج‏2 ؛ ص457)

همچنین از خوردن غذاهای دیرهضم و یبوست‌زا لااقل تا 24 ساعت بپرهیزید و از خوراکیهای بسیار شور و نمک سود، تا چند ساعتی دوری کنید؛ عالم آل محمد (س) فرمود: «وَ لَا تَأْکُلَنَّ طَعَاماً مَالِحاً وَ لَا مِلْحاً بَعْدَهُ بِثُلُثَیْ سَاعَةٍ فَإِنَّهُ یَعْرِضُ مِنْهُ الْجَرَبُ‏»؛ و تا دو سوّم ساعت بعد از حجامت، غذای شور و نمک نخور که تو را در معرض جرب قرار می دهد.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة) و نیز فرمود: «وَ أَکْلُ الْمُلُوحَةِ وَ اللُّحْمَانِ الْمَمْلُوحَةِ وَ أَکْلُ السَّمَکِ الْمَمْلُوحِ بَعْدَ الْحِجَامَةِ وَ الْفَصْدِ لِلْعُرُوقِ یُوَلِّدَانِ الْبَهَقَ وَ الْجَرَبَ‏» و خوردن غذاهای شور، گوشتها و ماهی نمک‌سود، بعد از حجامت و فصد موجب بهق و جرب می‌شود.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة)

حکما توصیه می‌کنند از خوردن تخم‌مرغ هم تا یک هفته پرهیز شود؛ این دستور به ویژه برای افراد سردمزاج و مخصوصاً درباره تخم مرغ صنعتی با جدیت باید رعایت شود؛ صاحب خزائن‌الملوک می‌نویسد: «و پس از حجامت، تخم‏ مرغ‏ نباید خورد که تخم‏ مرغ محدث لَقوِه شود.» (احمد، شمس‌الدین، خزائن الملوک، 2جلد، دانشگاه علوم پزشکی ایران – تهران، چاپ: اول، 1387 ه.ش.، ج‏1 ؛ ص329)

بعد از حجامت، استراحت کنید اما بهتر است تا چند ساعتی نخوابید به ویژه اگر خون کثیفی داشتید و بار نخستی باشد که حجامت می‌کنید، خوابی سبک و جذاب را تجربه خواهید کرد.

پرهیز از رابطه زناشویی را حداقل تا 12 ساعت ادامه دهید البته افراد ضعیف بنیه باید تا 24 ساعت در آین پرهیز شکیبا باشند.

چنانکه پیشتر هم اشاره شد؛ طبق فتوای مراجع عظام که توسط استاد حسین خیراندیش استفتاء شده و سالها پیش در کتاب خود «حجامت؛ هدیه شب معراج» آورده است، می‌توانید با تطهیر اطراف موضع، بدون نیاز به شستشوی محلّ حجامت، نماز خود را اقامه کنید.

به نوشته سفره سلامت، حدود 12 ساعت پس از حجامت می‌توانید حمام و غسل کنید و حتی روی زخم را با آب ولرم و به آرامی بشوئید؛ برای اینکه احیاناً زخم حجامت سرباز نکند، روی آن را با صابون یا آب داغ و … نشوئید؛ با این وجود اگر احیاناً روی زخم حجامت باز هم شاهد خونریزی بودید، نگران نشوید؛ پانسمان عسل را تکرار کنید.

تا 24 ساعت پس از حجامت، ورزش و مسابقه ورزشی سنگین مانند شنا و سونا، کوهنوردی، فوتبال جدی، کشتی و… را کنار بگذارید البته اگر توان جسمی کافی دارید می‌توانید ورزش سبک، مانند یک پیاده‌روی یا کوهنوردی ملایم داشته باشید.

در همین مدت سعی کنید از کار سنگین، خشم یا عصبانیت و استرسهای روحی، سیگار، قلیان و موادّ افیونی بپرهیزید؛ عالم آل محمد (ص) فرمود: «وَ إِیَّاکَ وَ کَثْرَةَ الْحَرَکَةِ وَ الْغَضَبِ وَ مُجَامَعَةَ النِّسَاءِ یَوْمَکَ ذَاکَ» در روز حجامت از تحرّک زیاد، غضب و زناشویی بپرهیز.» (طبّ الإمام الرضا علیه السلام (الرسالة الذهبیة)

کبودی، تورّم و خارش اندک چند روزه در محلّ حجامت، طبیعی است حتی وجود تعدادی تاول درموضع حجامت، عادّی است و بهبود می‌یابد البته حجام ماهر، می تواند پیش از حجامت با روغن‌مالی کافی و بادکش‌های متعدد و نه بسیار پُرکشش، این حالات را به حداقل ممکن برساند.


  • فواید حجامت برای بدن چیست؟

  • آیا حجامت با خود درد به همراه دارد؟

  • حجامت چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند و آیا ترکیب آن با طب سوزنی فوایدی دارد؟

  • درمان بیماری ها با حجامت

  • برای بعد از حجامت چه چیزهایی توصیه می‌شود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین؛حجامت عملی است که از دیرباز در طب سنتی ایران رایج بوده و طبقات مختلف جامعه از آن بهره می‌برده‌اند. حجامت اصطلاحا به روشی از خونگیری اطلاق می شود که جهت درمان بعضی از بیماری‌ها بکار می‌رود و دارای سابقه تاریخی هفت هزار ساله و مورد تایید و تاکید دین اسلام نیز هست. حجامت در حدود ۳۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در مقدونیه انجام می‌شد و در آن زمان یک پزشک را با میزان تبحرش در انجام حجامت می شناختند، به طوریکه اگر پزشکی حجامت نمی‌کرد، او را پزشک نمی شناختند.

حجامت ابتدا در طب ایرانی رواج داشت و بعدا به سایر کشورها رواج پیدا کرد و برخی پزشکان طب سنتی معتقدند پایه و اساس طب سوزنی در چین نیز حجامت است.

یکی از مهمترین روایاتی که در زمینه حجامت در منابع معتبر اسلامی ذکر شده و در ذیــــل آیه یک ســــوره‌ مبارکه «اسری» در تفسیر المیزان و برخی از تفاسیر دیگر آمده ‌است، حدیث زیر است:

حضرت رسول اکرم (ص) می‌فرمایند: «در شب معراج، وقتی که به آسمان هفتم صعود کردم، بر هیچ ملکی از ملائک گذر نکردم مگر اینکه گفتند یا محمد حجامت کن و امتت را به حجامت کردن امر بفرما.

فواید حجامت برای بدن چیست؟

حجامت بیشتر برای پیشگیری و درمان است ولی فواید زیادی دارد که به شرح زیر است:

تحریک سیستم ایمنی بدن و تکثیر سلول های دفاعی

تنظیم کننده سیستم انعقادی بدن

افزایش ایجاد لنف در سیستم لنفاوی بدن

کاهش خواب رفتگی دست و پا

از بین برنده جوش ها و لک های صورت

رفع چربی، قند و اوره خون و فشار خون

از بین برنده بیماری های پوستی و خارش بدن

بهبود اکسیژن رسانی به قلب و ریه

تصفیه خون

موثر بر بیماری های تناسلی

تعدیل فعالیت غددهای داخلی بدن

بهبود نسبی آلرژی

افزایش ترشح سروتونین که در کاهش افسردگی و اختلالات عصبی نقش محوری دارد.

افزایش هوش و حافظه اطفال و بزرگان

کم کردن دردهای عادت ماهیانه

تسکین سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا

چه افرادی نباید حجامت کنند؟

اگر جزو افراد زیر هستید حجامت به شما پیشنهاد نمی شود برای رفع مشکلتان از راه های دیگر استفاده کنید.

زنان باردار تا ماه چهارم حاملگی

در طول مدت عادت ماهیانه

افراد دارای کمبود پلاکت خون

کودکان زیر دو سال

افراد بالای ۶۰ سال

افراد دچار بلغم شدید

افراد دارای کم خونی

افراد دارای بیماری خاص نظیر هموفیلی، صرع و…

کسانی که به تازگی واکسن زده اند

در زمان عصبانیت

کسانی که از داروهای شیمیایی استفاده می کنند

حجامت

آیا حجامت با خود درد به همراه دارد؟

این سوال رایجی است که پاسخ آن منفی است. کاپ‌هایی که برای حجامت به کار می‌روند فقط احساس مکش و کشیدگی ایجاد می‌کنند، انگار که جاروبرقی روشنی را روی پوست‌تان بگذارید.

گاهی ممکن است کسی که حجامت را انجام می‌دهد به پوست‌تان روغن بزند و کاپ‌ها را حرکت بدهد که باز هم شما همان مکش را احساس خواهید کرد.

حجامت چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند و آیا ترکیب آن با طب سوزنی فوایدی دارد؟

گفته می‌شود که حجامت، بی‌تحرکی خون را برطرف کرده و جریان انرژی را در بدن افزایش می‌دهد، عدم تعادل ناشی از آسیب یا بیماری در بدن را اصلاح می‌کند و به طور کل زندگی روزمره را بهبود می‌بخشد. حجامت می‌تواند تسکین قابل توجهی برای انواع بیماری‌ها باشد مانند دردهای عضلانی استخوانی، اضطراب، افسردگی، سرفه‌های حاد و مزمن و بیخوابی.

حتی اگر شما برای درمان عارضه یا بیماری خاصی برای حجامت مراجعه نکرده باشید، باز هم بعد از انجام حجامت احساس خوبی خواهید داشت، زیرا جریان خون‌تان بهتر می‌شود، ریه‌های‌تان بازتر می‌شوند و تنش عضلانی‌تان کمتر خواهد شد، اما اگر حجامت را با طب سوزنی همراه کنید، به مغزتان نیز کمک می‌کنید. طب سوزنی تاثیری مشابه مدیتیشن روی مغزتان دارد و می‌تواند علائم اضطراب و استرس و افسردگی‌تان را کاهش بدهد. طب سوزنی روی تمام بدن‌تان اثر می‌گذارد و به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند.

درمان بیماری ها با حجامت

از حجامت برای درمان انواع مختلفی از بیماری ها از قبیل ایجاد دردهای عضلانی، درمان مشکلات گوارشی، مشکلات پوستی و سایر بیماری های تحت درمان طب فشاری استفاده می شود.

و درمان بیماری های زیر:

زونا

فلج صورت

سرفه وتنگی نفس

آکنه

فتق دیسک

حجامت

اسپوندیلوز گردنی

 

برای بعد از حجامت چه چیزهایی توصیه می‌شود؟

تا دوازده ساعت سیگار نکشید.

تا ۲۴ ساعت ورزش یا کار سنگین نکنید.

تا ۲۴ ساعت ماهی و لبنیات و غذای شور و غذاهای سرد و تند و تیز مصرف نکنید.

حداقل تا ۱۲ ساعت پس از انجام حجامت جهت جلوگیری از عفونت زخم، حمام کردن ممنوع است.

قبل و بعد از حجامت خوردن انار توصیه شده است.

همچنین برای جبران ضعف احتمالی، نوشیدن شربتی از عسل پس از حجامت مفید است.

تا ۱۲ ساعت قبل و بعد از حجامت نزدیکی صورت نگیرد.

طی شش ساعت اول پس از حجامت خوردن شربت عسل (یک قاشق عسل+یک لیوان آب ولرم+کمی گلاب) توصیه می‌شود.

منبع:

migna.


حجامت چیست و چه فوایدی دارد؟

حجامت یک شکل قدیمی از طب مکمل است که در آن درمانگر فنجان های مخصوصی را برای چند دقیقه روی پوست شما قرار می دهد تا مکش ایجاد شود. تصور می شود که این مکش جریان انرژی را در بدن بهبود می بخشد و درد را تسهیل می دهد. مردم آن را برای اهداف زیادی انجام می دهند، از جمله برای کمک به کاهش درد، التهاب، بهبود جریان خون، آرامش و تندرستی، و به عنوان یک نوع ماساژ بافت عمیق شناخته می شود.

یکی از قدیمی‌ترین متون پزشکی که به حجامت درمانی اشاره کرده، پاپیروس ابر (1550 قبل از میلاد) از مصر باستان است، اگرچه این روش بخشی از بسیاری از سیستم‌های درمانی باستانی از جمله چینی، یونانی، کره‌ای سنتی و تبتی است، اما این روزها، این نوع درمان معمولاً به عنوان درمانی توسط پزشکان طب سنتی ارائه می شود.

حجامت و تسهیل جریان “چی” در بدن

طرفداران بر این باورند که مکش به تسهیل جریان “چی” در بدن کمک می کند. چی یک کلمه چینی به معنای نیروی حیات است. بسیاری بر این باورند که این روش به تعادل انرژی منفی و مثبت در بدن کمک می کند. تصور می شود که بازگرداندن تعادل بین این دو حالت افراطی به مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا و همچنین توانایی آن در افزایش جریان خون و کاهش درد کمک می کند.

حجامت باعث افزایش گردش خون در ناحیه ای می شود که فنجان ها در آن قرار می گیرند. این ممکن است تنش عضلانی را کاهش دهد، که می تواند جریان کلی خون را بهبود بخشد و باعث ترمیم سلولی شود. همچنین ممکن است به تشکیل بافت های همبند جدید و ایجاد رگ های خونی جدید در بافت کمک کند.

حجامت درمانی چه فوایدی را به دنبال دارد؟

با توجه به تحقیقات ذکر شده در ادامه مقاله، این روش ممکن است با تحریک پاسخ ایمنی، به صورت موضعی و سیستمی، سموم را از بین ببرد. همچنین ممکن است اسید اوریک را که یک محصول زائد طبیعی ناشی از هضم برخی غذاها است را نیز از بین ببرد. تجمع اسید اوریک می تواند منجر به سطوح بالای اسیدیته در خون و ادرار شود. این نوع روش درمانی می تواند تأثیر مثبتی بر سیستم لنفاوی داشته باشد که تا حدی مسئول دفع مواد زائد بدن شما است.

هنگامی که جریان لنف قطع می شود، می تواند باعث تجمع مایع شده و از دفع صحیح سموم توسط بدن جلوگیری کند. ماساژ تخلیه لنفاوی یکی از راه حل های این مشکل است. به طور مشابه، این نوع روش ممکن است به افزایش جریان لنف و جلوگیری از تجمع مایع کمک کند. شواهدی مبنی بر توانایی این روش در حذف سموم امیدوارکننده است، اما تحقیقات بیشتری برای تایید آن مورد نیاز است. همچنین مزایای دیگر حجامت درمانی به شرح زیر است :

  • بافت اسکار و چسبندگی فاسیال را آزاد می کند.
  • نقاط ماشه ای دردناک را کاهش می دهد.
  • کمک به بهبود گردش خون
  • تسکین درد
  • تحرک و دامنه حرکت را تقویت می کند.
  • اسکارهای بالغ را بهبود می بخشد.

آیا این نوع روش درمانی از نظر علمی ثابت شده است؟

تحقیقات فزاینده ای در مورد چگونگی و چرایی عملکرد این روش وجود دارد. مروری بر مطالعات در سال 2018 نشان داد که این روش برای شرایط مختلفی که می‌توانند به عنوان بیماری‌های موضعی یا سیستماتیک طبقه‌بندی شوند، فوایدی را گزارش کرده است.

تصور می شود این نوع درمان با تقویت گردش خون محیطی (نزدیک به پوست) و بهبود ایمنی، علائم را کاهش می دهد. بر اساس بررسی سال 2018، اثرات این نوع روش درمانی عبارتند از:

  • تقویت جریان خون پوست
  • تغییر خواص بیومکانیکی پوست
  • افزایش آستانه درد
  • بهبود متابولیسم موضعی بی هوازی (بدون اکسیژن).
  • کاهش التهاب
  • تقویت ایمنی سلولی

طبق یک مطالعه در سال 2017، اثر مکانیکی این روش باعث افزایش جریان خون موضعی و کشش بافت زیرین می‌شود. فعال‌سازی Heme oxygenase-1، ژنی که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب عروقی ایفا می‌کند، می‌تواند بسیاری از مزایای سلامت موضعی و سیستمیک این روش درمانی را به همراه داشته باشد.

یک مطالعه در سال 2019 اشاره کرد که هیچ نظریه واحدی برای توضیح کامل اثرات این نوع درمان وجود ندارد، اما برخی از نظریه ها عبارتند از:

  • تغییر پردازش سیگنال درد.
  • استفاده از ضد تحریک یا درد برای کاهش درد
  • تحریک افزایش گردش خون از طریق آزادسازی اکسید نیتریک
  • تحریک سیستم ایمنی با التهاب موضعی مصنوعی
  • افزایش جریان لنف در سیستم لنفاوی
  • کاهش اسید اوریک
  • تغییر ساختار مولکولی و عملکرد هموگلوبین (Hb) علیرغم تئوری های متعدد، تحقیقات باکیفیت بیشتری برای تایید اثرات این نوع درمان و همچنین مکانیسم هایی که از طریق آن ها ممکن است از بهبود حمایت کنند یا نکنند، مورد نیاز است

چند نوع حجامت وجود دارد؟

در طول سالیان، چندین نوع حجامت گسترش یافته است. از برخی جهات، این نوع روش شبیه طب سوزنی است، زیرا اعتقاد بر این است که نقاط فشار بدن را برای توزیع طبیعی و سالم مایعات و انرژی تحریک می کند. انواع مختلف این نوع روش عبارتند از :

حجامت خشک

این نوع روشی است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. خلاء جزئی در فنجان ایجاد می شود و یا با گرم کردن مستقیم فنجان یا نگه داشتن انتهای باز آن در نزدیکی شعله، پس از قرار دادن فنجان روی پوست، هوای خنک کننده پوست را به سمت بالا می کشد.

حجامت مرطوب یا تر

در این روش پس از استفاده از حجامت خشک تا 5 دقیقه، شخصی که مسئول این کار است برش های کوچکی در ناحیه ایجاد می کند. فنجان یک بار دیگر آماده می شود و روی ناحیه آسیب دیده قرار می گیرد. خون در خلاء از بدن خارج می شود.

حجامت سوزنی

در این روش از سوزن های طب سوزنی همراه با فنجان استفاده می کنند. سوزن های طب سوزنی ابتدا وارد گوشت می شود و بلافاصله پس از آن فنجان روی سوزن قرار می گیرد.

حجامت آتش

این نوع درمان مستلزم آن است که  از یک گلوله پنبه‌ای که در الکل آغشته شده و سپس روشن شده است برای گرم کردن هوای داخل فنجان استفاده شود. با مصرف اکسیژن داخل فنجان، خلاء ایجاد می شود.

حجامت سیلیکونی

در این نوع از فنجان های انعطاف پذیر سیلیکونی استفاده می شود. این روش برای از بین بردن یا حداقل کاهش کبودی که عموماً همراه با حجامت است، استفاده می شود.

این روش درمانی چه عوارضی در پی دارد؟

عوارض جانبی مختلفی در ارتباط با این نوع روش درمان وجود دارد . این مشکلات ممکن است در طول درمان یا بلافاصله پس از درمان رخ دهد. این عوارض عبارتند از :

  • کم خونی ( انجام مکرر این نوع درمان باعث کم خونی در افراد می شود. )
  • عفونت های پوستی : اگر شخصی که حجامت را برای شما انجام می دهد از روش های مناسب برای تمیز کردن پوست و کنترل عفونت قبل و بعد از جلسه درمان استفاده نکند، احتمال ایجاد عفونت وجود دارد . ایجاد عفونت پس از انجام این نوع روش درمانی همیشه خطرناک است.  
  • سوختگی ( استفاده از گرما برای بیرون کشیدن هوا از لیوان می تواند باعث سوختگی پوست شود. )
  • تغییر رنگ مداوم پوست و ایجاد حساسیت پوستی
  • سرگیجه، حالت تهوع ، غش کردن
  • افراد درگیر به اگزما و پسوریازیس ممکن است با انجام این نوع درمان بیماری پوستی آن ها بدتر شود.
  • انجام این نوع درمان در قسمت روی پوست سر و یا جمجمه می تواند منجر به خونریزی داخل جمجمه شود.
  • ایجاد تاول در مناطق تحت درمان
  • پانیکولیت ( التهاب چربی زیر جلد )
  • فنجان ها و تجهیزاتی که در این نوع روش درمانی استفاده می شود باید استریل باشند. زیرا رعایت نکردن نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات یکسان برای افراد متعدد باعث انتقال بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت می شود. بخصوص در حجامت مرطوب که برش های کوچکی روی پوست فرد ایجاد می شود.

در چه نواحی از بدن نباید انجام شود؟

حجامت در مناطق حساسی از بدن مانند پوست سر، پشت گردن، رگ ها ، شریان ها، غدد لنفاوی ، چشم ها، پوست ملتهب ، زخم های باز و هر گونه شکستگی نباید انجام شود. زیرا انجام آن در این مناطق خطرات جدی در پی دارد.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای انجام حجامت نیستند؟

برای انجام این نوع روش درمانی افرادی که مشکلات زیر را دارند بیشتر در خطر هستند. این افراد شامل :

  • زنان باردار و زنانی که عادت ماهانه هستند.
  • کودکان و افراد مسن
  • اگر شخص دارای بیماری هایی مانند هموفیلی ، سرطان و بیماری صرع ( تشنج ) باشد.
  • افرادی که بیماری قلبی دارند و یا از داروهای رقیق کننده خون مانند آ اس آ ، وارفارین و … استفاده می کنند.
  • سابقه سکته مغزی
  • افراد دارای فشار خون مقطعی بالا
  • افرادی که مشکلات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس دارند.

در آخر باید به این نکته پرداخت که به دلیل عوارض احتمالی استفاده از این روش درمانی پیشنهاد نمی شود.

صحت علمی مطالب موجود در این مقاله توسط خانم دکتر ناهید همتیان، متخصص پوست ، مو و زیبایی تایید شده است.


منابع:

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cupping_therapy
  • https://www.healthline.com/health/cupping-therapy#cupping-types
  • https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/16554-cupping
  • https://www.cnrehab.com/news/learn-about-cupping-therapy.html
  • https://acuproacademy.com/all-about-cupping-therapy/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Cupping_therapy
  • https://www.healthline.com/health/cupping-therapy#warnings
  • https://www.webmd.com/balance/guide/cupping-therapy
  • https://www.verywellhealth.com/cupping-for-pain-88933
  • https://www.medicinenet.com/cupping/article.htm

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا