پزشکی

علت درد کتف راست و گردن

گردن درد ممکن است در محل مهره های گردن احساس شده که این درد ممکن است به سمت بازو کشیده شود (رادیکولوپاتی).

تمام گروه های سنی در معرض خطر ایجاد گردن درد هستند. افرادی که در یک محل نشسته و فعالیت با کامپیوتر را برای مدت زمان طولانی انجام می دهند نیز با سطح بالای این خطر مواجه هستند. در حدود 10% از افراد با یک دوره گردن درد در هر سال روبرو می شوند. به هر حال گردن درد در بین زنان کمی بیشتر از مردان مشاهده می شود. در ادامه به موضوع علت درد گردن و درمان آن میپردازیم.

علائم و نشانه ها

معمولاً از علل گردن درد می توان به درد ناشی از گرفتگی عضلات گردن اشاره کرد. گاهی اوقات درد در ناحیه گردن با حرکت دادن گردن یا چرخاندن سر تشدید می شود. سایر علائم دیسک گردن مربوط به بعضی انواع گردن درد شامل بی حسی، احساس سوزش، حساس شدن، درد به صورت تیر کشیدن، احساس سیری، مشکل در بلع غذا، احساس ضربان قلب، صدای وز وز در سر، احساس گیجی یا سبکی سر، و ورم غدد لنفاوی است.

گردن درد همچنین می تواند با سر درد، خشکی گردن، درد صورت، شانه درد، و بی حسی یا سوزش بازو (پارستسیاس شدید فوقانی) همراه باشد. این علائم اغلب در نتیجه وارد شدن فشار به اعصاب در گردن ایجاد می شود. در این حالت با توجه به شرایط، گاهی اوقات گردن درد با درد در ناحیه بالا یا پایین کمر همراه است و این شرایط معمولاً با التهاب ستون فقرات در نتیجه اسپوندیلیت آنکیلوزان ارتباط دارد.

 سر درد

رایج ترین علت گردن درد و سر درد ناشی از گردن درد، عملکرد نامناسب مفاصل بالای گردن، عضلات گردن یا اعصاب آن است که باعث انتقال سیگنال های درد از طریق عصب سه قلو به ساقه مغز می شود و به این ترتیب شما سیگنال های درد را به عنوان سر درد ناشی از گردن درد احساس می کنید.

رایج ترین دلیل سر درد ناشی از گردن درد مربوط به عملکرد نامناسب سه مفصل بالای گردن است. به بیان ساده، مفاصل گردن می تواند باعث سر درد ناشی از گردن درد یا درد در مواقعی شوند که این مفاصل بیش از حد سفت شده یا به مقدار زیاد حرکت کنند (برای مثال تکان خوردن زیاد و عدم حمایت به خاطر عضلات ضعیف گردن) و یا در یک موقعیت نامناسب قفل گردند (برای مثال قفل شدن مفصل فاست یا قرارگیری آن در موقعیت نامناسب). همانطور که گفته شد، هنگامی که مفصل گردن تحت فشار قرار گرفته و دردناک شود، سیگنال های درد از طریق عصب سه قلو به ساقه مغز منتقل می شود و به این ترتیب سر درد ناشی از گردن درد یا در برخی موارد درد صورت آغاز می شود!

 درد دست و کتف

درد بازو گاهی اوقات نشانه ای از ایجاد مشکل در بازو نیست، بلکه ایجاد مشکل در مهره های گردن را نشان می دهد. مشکلات گردن می تواند بر وضعیت شانه ها، بازوها، و حتی دست ها نیز تاثیر داشته باشد. این مشکلات می تواند در نتیجه فرسایش مفاصل با گذشت زمان، وارد شدن آسیب، یا فعالیت بیش از حد در یک پایان هفته ایجاد شود. اگر شما از درد بازو رنج می برید و در ارتباط با گردن خود نیز با مشکل روبرو هستید، لازم است از خدمات پزشک برای درمان علایم دیسک گردن و گردن درد استفاده کنید.

علت ها و دلایل

اکثر موارد فرسایش مهره های گردن (کاربرد مکانیکی) می تواند علت گردن درد ایجاد می شوند و این شرایط می تواند با بالا رفتن سن و استفاده زیاد از گردن یا بازوها همراه باشد. با این وجود در حدود 10% موارد ایجاد گردن درد با بیماری های سیستمیک همچون پلی‌میالژی‌ روماتیكا یا آرتریت‌ گیجگاهی ارتباط دارند. مشکلات مکانیکی عادی که باعث درد گردن می شوند، به شرح زیر هستند:

  • کشیدگی عضلات که معمولاً با فعالیت فیزیکی بلند مدت همچون نشستن پشت کامپیوتر برای یک دوره زمانی طولانی مرتبط است. علاوه بر این امکان ایجاد کشیدگی شدید گردن نیز پس از خوابیدن در یک موقعیت نامناسب وجود دارد.
  • آرتروز ناشی از باریک شدن دیسک های میان مهره ها (تکه های غضروف که بین استخوان ها قرار دارد) در ستون فقرات می تواند باعث درد گردن شود. به این ترتیب مهره های مجاور شروع به تولید بخش های زائد استخوانی در واکنش به افزایش فشار وارد شده به خود می کنند. در این حالت رشد استخوانی می تواند باعث ایجاد درد موضعی در گردن یا بازوها به خاطر تحت فشار قرار گرفتن اعصاب شود.
  • فتق دیسک گردن بیشتر می تواند باعث درد بازو به جای گردن درد شدید شود. به این ترتیب وارد شدن فشار به یک عصب در گردن باعث درد شدید بازو (بازو درد) می شود. علاوه بر فتق دیسک گردن می تواند باعث از بین رفتن عملکرد عصب شود که مشکلاتی همچون از بین رفتن قابلیت واکنش، احساس، یا کاهش قدرت عضلات را به همراه دارد.
  • تنگی نخاعی در ناحیه کمر مشکلی است که در آن کانال ستون فقرات تنگ شده و باعث وارد شدن فشار به طناب نخاعی می شود (میلوپاتی گردن). این مشکل می تواند باعث برآمده شدن دیسک، ایجاد زائده های استخوانی، و ضخیم شدن پیوندهای نخاعی شود. به هر حال فشرده شدن طناب نخاعی ممکن است در همه موارد باعث درد گردن نشود، اما این مشکل با بی حس شدن پاها، ضعیف شدن بدن، و از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع همراه است.
  • ضربه شلاقی یک حرکت سریع گردن به سمت جلو و عقب است که باعث وارد شدن آسیب به بافت نرم گردن می شود. این مشکل معمولاً هنگام تصادف با وسیله نقلیه پشت سر ایجاد می شود. به هر حال درد و سفتی مربوط به ضربه شلاقی معمولاً 24 تا 48 ساعت پس از وارد شدن آسیب توسط بیمار احساس خواهد شد.

مشکلات سیستماتیک که می توانند باعث درد گردن شوند شامل اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت روماتوئید، پلی‌میالژی‌ روماتیكا یا آرتریت‌ گیجگاهی، تومور و عفونت است.

تشخیص

در اکثر موارد، سابقه پزشکی و معاینات فیزیکی از بخش های اصلی ارزیابی های مورد نیاز برای تشخیص مشکلات گردن است. در بعضی موارد برای افرادی که به درمان های اولیه واکنش نشان نمی دهند، ممکن است از تست های عکس برداری تخصصی همچون عکس برداری رادیولوژی، اسکن ام آر آی، یا پرتونگاری کامپیوتری برای بررسی سایر مشکلات مربوط به بافت نرم، دیسک های گردن، تنگی نخاعی، تومورها، یا آسیب های عصبی استفاده شود.

راه ها و روش های درمان

در صورتی که شما دچار درد گردن شده اید، می توانید از روش های درمانی مختلف برای بهبود خود استفاده کنید. در ابتدا لازم است بدانید که در اکثر موارد درمان درد گردن نیازی به عمل جراحی دیسک گردن ندارد. در این حالت از روش های متعدد غیر جراحی قبل از تعیین لزوم انجام عمل جراحی استفاده می شود و در ادامه این مطلب بعضی از مهمترین این روش های درمان گردن درد توضیح داده می شوند. در اکثر موارد، درد گردن ممکن است ناشی از کشیدگی گردن باشد و به این ترتیب امکان درمان آن با استفاده از روش های غیر جراحی وجود دارد. در اکثر موارد این روش ها شامل کاهش فشار وارد شده بر گردن و از بین بردن اسپاسم عضلات است.

در صورتی که گردن درد خفیف دارید، می توانید تا زمان مراجعه به پزشک از نکات زیر برای تسکین درد و مراقبت صحیح از گردن خود قبل از ملاقات با پزشک بهره ببرید:

  • در روزهای اول از یخ بر روی محل آسیب دیده گردن استفاده کنید. پس از این زمان، از کمپرس آب گرم یا دوش آب گرم استفاده نمایید.
  • داروهای مسکن موجود در داروخانه ها مثل ایبو پروفن یا استامینوفن را برای کاهش درد و ناراحتی خود مصرف کنید.
  • برای چند روز از فعالیت های ورزشی و فعالیت هایی که باعث تشدید علائم مشکل شما می شود و نیز بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. با کاهش علائم بیماری به تدریج و به آرامی فعالیت های عادی خود را آغاز نمایید.
  • عضلات گردن خود را هر روز تمرین دهید. در این رابطه به آرامی حرکت های کششی سر را از یک سمت به سمت دیگر و از بالا به پایین انجام دهید.
  • در هنگام فعالیت و استراحت کردن گردن خود را در وضعیت مناسب قرار دهید.
  • از نگه داشتن تلفن بین شانه و گردن خود اجتناب نمایید.
  • هر چند وقت یک بار وضعیت بدن خود را تغییر دهید. به این ترتیب برای یک مدت طولانی در یک موقعیت ننشسته یا در حالت ایستاده قرار نگیرید.
  • از ماساژ آرام گردن استفاده کنید.
  • برای خوابیدن از یک بالش مخصوص استفاده نمایید.
  • از بریس یا ابزارهای محافظ گردن بدون تایید پزشک استفاده نکنید. در صورتی که این ابزارها بطور نامناسب استفاده شوند، می توانند علائم مشکل شما را تشدید نمایند.

دارو

گاهی اوقات ممکن است از دارو برای درمان درد گردن استفاده شود. در این حالت با توجه به دلیل ایجاد گردن درد، ممکن است برای بیمار از داروهای زیر استفاده شود:

  • داروهای ضد التهاب غیر استروئید (NSAIDs)
  • داروهای ریلکس کننده عضلات
  • تجویز موقت داروهای ضد درد اوپیوئیددرمان گردن درد

در بعضی موارد گردن درد، می توان از تزریق موضعی داروهای مناسب برای رفع مشکل بیمار استفاده کرد.

فیزیوتراپی

در اکثر مواقع فیزیوتراپی با یک برنامه درمانی برای بیمار همراه است. درمان های فیزیوتراپی می تواند شامل اقدامات انفعالی همچون سرما یا گرما درمانی، استفاده از امواج مافوق صوت، و ماساژ باشد که می تواند به تسکین درد و کاهش سفتی عضلات کمک موثر کند. علاوه بر این تمرین های حرکتی فیزیوتراپی می تواند باعث تقویت عضلات و افزایش دامنه حرکتی آنها شود. متخصصان فیزیوتراپی همچنین به بیماران آموزش مناسب را درباره شرایط و مسائل مربوط به بیماری و وضعیت قرارگیری مناسب بدن و تکنیک های ریلکس کردن ارائه می نمایند.

حرکات اصلاحی

حرکت های اصلاحی و ورزش گردن درد   یک بخش معمول همه برنامه های درمانی برای گردن درد است. یک برنامه معمول حرکتی در این رابطه شامل ترکیبی از حرکت های کششی و تقویتی، حرکت های آیروبیک، و احتمالاً حرکت های نقطه ماشه ای (تریگر پوینت) است. در زمان انجام ورزش گردن ، هنگامی که سر و شانه به سمت جلو خم می شوند، بعضی عضلات خاص کوتاه شده و محکم می شوند. این شرایط در صورت ادامه یافتن می تواند باعث گردن درد دائمی شود.

تزریق

فردی که دارای گردن درد مزمن است، احتمالاً می تواند از نتایج حاصل از تزریق کورتیزون در مراحل اولیه درمان خود بهره مند شود. کورتیزون می تواند التهاب ایجاد شده در اطراف یک مفصل، عصب، یا ساختارهای دیگر بدن را کاهش دهد و به این ترتیب به کاهش درد و ریکاوری سریع تر بیمار کمک نماید. کورتیزون بطور خاص یک داروی مسکن درد نیست. فعالیت این دارو فقط، کاهش التهاب بدن است. به همین خاطر در اغلب موارد کورتیزون به همراه یک ترکیب از مواد بی حسی به محل آسیب دیده تزریق می شود. به این ترتیب تزریق داروی بی حسی می تواند کاهش فوری و موقت درد بیمار را به همراه داشته باشد و در صورتی که تزریق به صورت موفقیت آمیز انجام شده باشد، کورتیزون می تواند به تدریج وضعیت مفاصل را بهبود ببخشید و در بلند مدت درد را از بین برده و حرکت های مفصل را ترمیم کند.

گردنبند طبی

ابزارهای تثبیت کننده گردن می توانند حرکت های گردن را محدود کرده و به گردن برای تحمل وزن سر کمک نمایند. به هر حال دراز کشیدن نیز می تواند دارای تاثیر مشابه بر روی وضعیت گردن باشد. محدود کردن حرکت های گردن و کاهش فشار (وزن) وارد شده به آن می تواند به عضلات استراحت دهد تا به این ترتیب بهبود پیدا کرده و عملکرد عادی خود را باز یابد.

ترکشن (کشش ستون فقرات)

گاهی اوقات، می توان از کشش ستون فقرات  بنا به تجویز متخصص  برای کمک به درمان گردن درد استفاده کرد. از این روش درمانی برای جدا کردن سطح مفاصل موجود در گردن استفاده می شود که می تواند در صورت ابتلای فرد به آرتروز گردن نتایج مفید برای بیمار داشته باشد. در صورتی که شما با مشکل برآمدگی یا فتق ریسک روبرو هستید، کشش ستون فقرات می تواند مقداری فضا برای اعصاب آسیب دیده ایجاد کند و به این ترتیب درد بیمار کاهش پیدا خواهد کرد.

ماساژ

در صورتی که گرفتگی و سفت شدن عضلات دلیل اصلی گردن درد باشد، متخصص فیزیوتراپی می تواند از تکنیک های ماساژ برای کمک به کاهش گرفتگی و درد در این عضلات به علت آرتروز گردن استفاده کند.

درمان دستی ( کایرو پراکتیک)

در این روش ترکیبی از دستکاری ستون فقرات، درمان دستی، یا سایر تکنیک های مانند آن به عنوان بخشی از برنامه درمانی برای بهبود درد گردن استفاده می شود. بعضی از تکنیک های دستکاری ستون فقرات که در کایرو پراکتیک استفاده می شود، شامل: تکنیک فلکشن دیستراکشن، دستکاری با کمک ابزار، دستکاری خاص ستون فقرات، بافت درمانی نرم با کمک ابزار، تکنیک های دستی کشش و پایداری مفصل، ماساژ تراپی، تراپی تریگر پوینت هستند.

لیزر درمانی

لیزر درمانی روشی است که در آن از طول موجه خاص لیزر برای بافت استفاده می شود و به این ترتیب به تسریع فرآیند بهبود بیمار کمک موثر می شود. این روش معمولاً برای بیمارانی استفاده می شود که از مجموعه متنوعی از شرایط دیسک گردن ، گردن درد حاد و مزمن رنج می برند و در این حالت امکان کاهش و حذف درد، ورم و التهاب، اسپاسم و بهبود عملکرد عضلات وجود دارد.

در لیزر درمانی از پرتو لیزر بطور مستقیم بر روی ناحیه آسیب دیده از 30 ثانیه تا چند دقیقه استفاده می شود. پرتو لیزر معمولاً توانایی 2 تا 5 سانتی متر نفوذ به زیر پوست دارد. هنگامی که پرتو لیزر از لایه های پوست عبور کرده و به نواحی تحت درمان رسید، این پرتو توسط بافت هدف و اجزای حساس به نور موجود در سلول ها جذب می شود. هنگامی که این پرتو انرژی جذب شود، یک مجموعه از رویدادها در سلول شروع می شود که به تدریج باعث بهبود بافت آسیب دیده می شود و به این ترتیب بیمار با کاهش درد، التهاب، ورم و کاهش کلی زمان درمان با افزایش متابولیسم درون سلولی مواجه خواهد شد.

عمل جراحی

در موارد خاص، درمان گردن درد نیاز به مداخله عمل جراحی است. مهمترین نشانه های نیاز به انجام عمل جراحی در بین این بیماران به شرح زیر هستند:

  • ایجاد مشکل برای طناب نخاعی
  • عدم کاهش درد با استفاده از روش های درمانی محافظه کارانه (غیر جراحی)
  • درد و یا ضعف مزمن بیمار

برای درمان گردن درد شدید روش‌های درمانی دیگری مانند طب سوزنی، اوزون درمانی و … نیز وجود دارد.

تماس


علت درد قفسه سینه و شانه چیست

درد قفسه سینه و شانه به صورت همزمان می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. در این مواقع قلب، ریه‌ها یا سایر اندام‌های داخلی نیز ممکن است درگیر شوند. گاهی ممکن است دردی که ایجاد می‌شود، ارجاعی باشد.

به این معنی که در قفسه سینه و شانه درد احساس می‌شود؛ اما، در واقع مشکل از قسمت‌ دیگری است که در شانه و قفسه سینه احساس می‌شود. 

اگر درد شما ناگهانی یا شدید بود، باید فورا به پزشک فوق تخصص درد مراجعه کنید. در ادامه این مقاله موارد احتمالی را برای شما ذکر خواهیم کرد.

شایع‌ترین دلایلی که منجر به درد شانه و گردن می‌شود

همانطور که پیش از این گفتیم چنین مشکلی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه این موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:

آنژین

آنژین نام درد قفسه سینه است که به دلیل گرفتگی و تنگ شدن عروق اطراف قلب ایجاد می‌شود. زمانی که چنین مشکلی ایجاد می‌شود، به این معنی است که ماهیچه قلب قادر به دریافت خون کافی حاوی اکسیژن نیست.

این مورد سکته قلبی نیست، تنها نشانه آن است که شما دچار بیماری قلبی شده‌اید. زمانی که به اکسیژن بیشتری نیاز دارید، فعالیت بدنی در اغلب مواقع منجر به درد می‌شود. 

آنژین پایدار زمانی رخ می‌دهد که مشغول انجام فعالیت یا تحت فشار هستید. با آنژین پایدار علائم معمولا در عرض چند دقیقه برطرف می‌شود. 

در آنژین ناپایدار، علائم ممکن است تا بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد و مجددا عود کند. همچنین گاهی درد با گذشت زمان بدتر می‌شود. آنژین ناپایدار خطرناک است و نیاز به بررسی فوری دارد.

علائم آنژین

درد معمولا از پشت سینه شروع می‌شود، سپس به شانه یا بازوهای چپ ارجاع داده می‌شود. سایر علائم به شرح زیر است:

  • خستگی
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • تعریق
  • ضعف

حمله قلبی

این بیماری زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به ماهیچه‌های قلب کاهش پیدا کند که به آن سکته قلبی می‌گویند. 

علائم ممکن است به‌طور ناگهانی شروع شوند. افرادی که علائم تدریجی دارند، باید به پزشک مراجعه کنند.

علائم حمله قلبی

شدت علائم حمله قلبی در هر فردی متفاوت است. علائم شایع عبارتند از:

  • درد قفسه سینه که به گردن، شانه، یک یا هر دو بازو و کمر سرایت می‌کند.
  • احساس سفتی یا فشار در قفسه سینه
  • ضعف و سرگیجه
  • تنگی نفس
  • عرق سرد
  • خستگی
  • معده درد یا سوزش سردل

با این حال که درد قفسه سینه از شایع‌ترین علائم برای آقایان است؛ اما، ممکن است خانم‌ها علائم متفاوت‌تری را تجربه کنند که این موارد به شرح زیر است:

  • خستگی غیر عادی که چند روز ادامه دارد یا خستگی شدید که ناگهان ایجاد می‌شود.
  • اختلال در خواب
  • سو هاضمه
  • اضطراب
  • درد فک یا کمر
  • علائمی که به تدریج ظاهر می‌شود.

سنگ‌های صفراوی

کیسه صفرا اندام کوچکی است که در سمت راست در زیر کبد قرار دارد. صفرا با تجزیه چربی غذا به روند گوارش کمک می‌کند. 

سنگ کیسه صفرا توده‌های کوچکی هستند که از مایع گوارش سخت در کیسه صفرا تشکیل می‌شوند. اندازه سنگ کیسه صفرا از اندازه دانه شن تا اندازه توپ پینگ پنگ متغیر است. 

علت ایجاد سنگ صفرا در برخی از افراد مشخص نیست؛ اما، عواملی که خطر این بیماری را افزایش می‌دهد به شرح زیر است:

  • خانم‌ها
  • سن بالای ۴۰ سال
  • اضافه وزن
  • بارداری

علائم سنگ‌های صفراوی

گاهی اوقات این بیماری هیچ علائمی را ایجاد نمی‌کند؛ اما، سنگ کیسه صفرا می‌تواند مجاری صفراوی را مسدود یا هنگام خوردن غذاهای چرب درد شدیدی را ایجاد کند. درد می‌تواند تا چند ساعت طول بکشد.

درد ممکن است به این صورت باشد:

  • درد سمت راست و بالای معده
  • در مرکز معده زیر استخوان سینه
  • در شانه راست
  • بین تیغه‌های شانه

همچنین علائمی مانند خستگی، تهوع یا استفراغ نیز ایجاد خواهد شد.

پریکاردیت

پریکاردیت

پریکاردیت التهاب پریکارد (کیسه نازکی که قلب را احاطه کرده) است. پریکارد دو لایه از قلب شما را محافظت می‌کند و آن را در جای خود نگه می‌دارد.

مایع بین لایه‌های پریکارد، از اصطکاک هنگام ضربان قلب جلوگیری می‌کند. این بیماری به‌طور ناگهانی شروع می‌شود، در واقع می‌تواند از چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد.

علائم پریکاردیت

علامت اصلی درد شدید در مرکز قفسه سینه یا سمت چپ است. سایر علائم به شرح زیر است:

  • دردی که از قفسه سینه به تیغه شانه سرایت می‌کند.
  • دردی که هنگام دراز کشیدن یا نفس عمیق تشدید می‌شود.
  • دردی که با خم شدن به جلو کاهش می‌یابد.
  • ضعف
  • تب خفیف
  • خستگی

پانکراتیت

لوزالمعده در پشت معده و در نزدیک قسمت اول روده کوچک قرار گرفته است. مایعی که از این قسمت آزاد می‌شود، به تجزیه غذا در روده شما کمک می‌کند.

همچنین قند خون بدن شما را با ترشح انسولین کنترل می‌کند. پانکراتیت التهاب لوزالمعده است که می‌تواند به صورت حاد یا مزمن باشد. 

در صورتی که حاد باشد، می‌تواند به صورت ناگهانی ایجاد شود و معمولا با شروع اقدامات درمانی بهتر می‌شود. پانکراتیت مزمن با گذشت زمان بدتر خواهد شد. 

شایع‌ترین علت پانکراتیت حاد به دلیل ایجاد سنگ کیسه صفرا است.

علائم پانکراتیت

بسته به نوع پانکراتیت، علائم می‌تواند متفاوت باشد. علائم اصلی این بیماری، درد در قسمت فوقانی شکم و همچنین دردی است که به پشت شما ارجاع داده می‌شود.

علائم پانکراتیت حاد:

  • درد خفیف یا شدید که چند روز طول می‌کشد.
  • درد شکمی که پس از غذا خوردن بدتر می‌شود.
  • تب
  • استفراغ و حالت تهوع
  • معده متورم و حساس

علائم پانکراتیت مزمن:

  • درد در بالای شکم
  • تهوع یا استفراغ
  • کاهش وزن بدون هیچ اقدامی یا فعالیتی
  • بوی بد مدفوع 

سایر علل درد قفسه سینه

همیشه اینطور نیست که درد قفسه سینه به دلیل مشکلات قلبی باشد، گاهی ممکن است داروهایی را برای دلایل دیگر که منجر به درد قفسه سینه و شانه می‌شود، تجویز کنند:

  • داروهای سرکوب‌کننده اسید برای کاهش رفلاکس؛
  • داروهای ضد افسردگی یا درمانی برای کنترل حملات پنیک.

در صورتی که درد شانه به دلیل آسیب وارد شدن یا سایر موارد دیگر باشد، فوق تخصص درد پس از بررسی درمان‌های لازم را برای بیمار در نظر خواهد گرفت.

مشکلات قلبی

کلام آخر

درد شانه و سینه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از این موارد می‌توان به بیماری‌های قلبی، سنگ کیسه صفرا و… اشاره کرد. این درد را نباید با درد بین دو کتف اشتباه گرفت.

در صورتی که بدون هیچ دلیل مشخصی دچار درد شدید در شانه و قفسه سینه شده‌اید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم برای شما صورت گیرد.


هنگامی که در شکم خود درد احساس می کنید، تشخیص منشأ آن کار دشواری است. این درد ممکن است آپاندیس، سوء هاضمه، سنگ کلیه یا معده درد شدید باشد. از آنجایی که بدن ما سیستمی فوق العاده پیچیده دارد، جزئیات بیماری جهت شناسایی ناحیه مشکل​ دار ضروری است. شناسایی محل منشا درد، جزء اولین مراحل درمان شماست.

یکی از بزرگترین دلایل درد شکم بیماری کیسه صفرا است. در بین بیماری های مربوط به شکم، سنگ کیسه صفرا اولین اختلال گوارشی است که باعث بستری شدن بیماران در بیمارستان می شود. اما امشکل در کیسه صفرا همیشه با درد در شکم مشخص نمیشود. بسیاری از بیماران با درد در شانه راست خود به مطب مراجعه میکنند. آیا این درد میتواند نشانی از مشکل در نقطه دیگری از بدن باشد یا مربوط به شانه است؟

ما در این مقاله سعی داریم به چند سوال در مورد کیسه صفرا، سنگ​های صفراوی و اینکه چرا مشکل کیسه صفرا می​تواند بر شانه​های شما تأثیر بگذارد پاسخ دهیم.

ارتباط کیسه صفرا با درد شانه راست

کیسه صفرا چیست؟

کیسه صفرا، شکلی همانند یک گلابی کوچک دارد. در سمت راست و درست زیر کبد شما قرار دارد. این عضو بدن شما صفرا را ذخیره می کند. مایعی حیاتی تولید شده توسط کبد که نقشی اساسی در هضم غذا دارد. هر بار که غذا می خورید، کیسه صفرا، صفرا آزاد می کند که از طریق مجاری وارد روده کوچک شما می شود.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

گاهی اوقات، ممکن است صفرا در یک جا جمع شده و توده ای به نام سنگ کیسه صفرا در کیسه صفرا تشکیل دهد. اندازه سنگ کیسه صفرا از میکروسکوپی تا یک توپ پینگ پنگ متغیر است. علائمی که نشان می دهد ممکن است سنگ کیسه صفرا داشته باشید عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد در وسط شکم شما
  • درد در سمت راست بالای شکم
  • دردی تند که به سرعت رشد می کند
  • درد شانه راست
  • درد بین تیغه های شانه شما
  • تب
  • لرز
  • سوء هاضمه
  • نفخ شکم
  • زردی
  • از دست دادن اشتها

بیایید نگاهی دقیق​تر به یکی از این علائم بیندازیم: درد شانه راست

درد شانه راست و کیسه صفرا

وقتی کیسه صفرا ملتهب و متورم است، عصب فرنیک شما را تحریک می کند. عصب فرنیک از شکم، از طریق قفسه سینه و به گردن شما کشیده می شود. هر بار که یک وعده غذایی چرب می خورید، این عصب را تحریک می کند و باعث درد ارجاعی در تیغه شانه راست می شود. درد مکرر شانه راست یک نشانی حیاتی است که به پزشک شما اطلاع می دهد تا کیسه صفرای شما را معاینه کند و از عدم عفونت و یا انسداد اطمینان حاصل نماید: علت درد شانه

در این ویدیو دکتر کوشان فوق تخصص شانه و دست درباره درد شانه راست و ارتباط آن با کیسه صفرا توضیح داده اند.

چه کسانی در معرض خطر سنگ کیسه صفرا هستند؟

افرادی که یکی از شرایط زیر را دارند امکان بالاتری دارد که از بیماری سنگ کیسه صفرا رنج ببرند:

  • اضافه وزن
  • بالای 60 سال سن
  • کسانی که دیابت دارند
  • زنان
  • روزه داران
  • کسانی که کاهش وزن سریع داشته اند.
  • کسانی که داروهای کاهش دهنده کلسترول مصرف میکنند.

اگر درد مکرر شانه همراه با درد شکم دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. در صورت عدم درمان، سنگ های صفرا می توانند منجر به حملات ناگهانی کیسه صفرا یا سایر مشکلات جدی شوند.

منبع ترجمه مقاله

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا