پزشکی

علت سردی پا بعد از عمل دیسک کمر

درد پاشنه پا نشانه چیست؟

بزرگ‌ترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل می‌کند. عوامل بیرونی می‌توانند بر یک‌پارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص استخوان و مفاصل مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره استخوان و مفاصل

علل مختلفی را می‌توان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسک‌کمر و مشکل‌های مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.

شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.

علت درد کف پا چیست؟

به‌طور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایع‌تری نیز وجود دارند که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

خار پاشنه

خارپاشنه در صورتی ایجاد می‌شود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه به‌وسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده می‌شود.

وجود خار پاشنه به‌تنهایی باعث بروز درد در فرد نمی‌شود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم می‌خورد. خار پاشنه از عارضه‌های شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.

خمیدگی بیش از حد پا به داخل

خمیدگی بیش از حد پا به داخل می‌تواند باعث ایجاد کشش بر تاندون‌ها و رباط‌های متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیب‌هایی را به وجود آورد.

نوشته های مشابه

  • پا درد در بارداری نشانه چیست؟ + معرفی بهترین راه‌های درمان و کاهش درد

  • مشکل رایج آب آوردن زانو چگونه درمان کنیم

پیچ‌خوردگی مچ پا

اگر شدت پیچ‌خوردگی زیاد باشد درد در پا شکل می‌گیرد.

شکستگی پا

گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد می‌کند.

تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل

تاندون آشیل ساق‌پا را به پاشنه متصل می‌کند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد می‌شود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد می‌دود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش می‌کند.

همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز می‌تواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب می‌شود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره می‌شود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش می‌رسد.

بورسیت یا التهاب بورس‌ها

بورس‌ها کیسه‌هایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد می‌کنند.

گیر افتادن عصب پا

گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچ‌خوردگی عصب گیر می‌افتد که علائم آن درد، بی‌حسی و سوزش در کف پا است.

علاوه بر دلایل گفته شده علت‌های دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ می‌شوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علت‌ها شامل موارد زیر است:

  • سندروم تارسال تونل
  • کبودی پاشنه
  • سندروم هاگلوند
  • آتروفی پد پا
  • سندروم سینوس تارسی
  • عفونت استخوان پاشنه
  • تومور استخوان پاشنه

درد پاشنه پا و کمبود ویتامین

ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن به‌ویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایش‌های مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.

ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوان‌ها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری می‌کند.

منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن می‌شود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین می‌کند.

پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می‌دهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف‌ پا مستعد آسیب بیشتری است.

علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب

علت‌های مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد می‌توان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشان‌دهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام می‌بریم:

  • فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
  • التهاب تاندون آشیل
  • شکستگی

درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع می‌شود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیت‌ها این درد کم شود.

اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش می‌دهد.

علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟

درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر می‌گیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ می‌گردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ در هر ساعت از شبانه‌روز می‌تواند به‌صورت آنلاین در خدمت شما باشند.

بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر می‌شود:

ورم کف پا

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیس‌بازان، دونده‌ها و پله‌نوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.

پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش می‌دهد.

خار پاشنه

استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.

آپوفیزیت پوستی

عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن ۸ تا ۱۴ سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزش‌های پرشی انجام می‌دهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود می‌آید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش می‌دهد.

بورسیت

همان‌طور که در مطالب فوق گفتیم بورس‌ها کیسه‌هایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندون‌ها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان می‌کنند.

بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود می‌آید. بورسیت یا التهاب بورس‌ها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه می‌شوند.

کبودی موضعی

ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربه‌ای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

التهاب آشیل

این مشکل می‌تواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.

فشرده شدن عصب

علائم آن بی‌حسی، گزگز و درد پاشنه پا است.

پوشیدن کفش نامناسب

یکی از شایع‎‌ترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع می‌تواند علت شروع عارضه‌های مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری می‌کند.

علت درد پاشنه پا و کمر

برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس می‌کنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایش‌ها متوجه می‌شوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟

بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلال‌های ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.

بسیاری از اختلال‌های کمر بر عملکرد فرد اثر می‌گذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیت‌های او می‌شوند. این اختلال‌ها علائم و نشانه‌های مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را می‌توانند کاهش دهند.

تشخیص درد پا به چه صورت است؟

دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که می‌پوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماری‌های شما علت درد را تشخیص می‌دهد و درمان مربوطه را شروع می‌کند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایش‌هایی مثل تصویربرداری درخواست می‌شود.

درمان درد پاشنه پا به روش سنتی

اگر شدت درد پا کم باشد می‌توان با استفاده از روش‌های خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آن‌ها را نام ببریم.

  • از انجام فعالیت‌هایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد می‌کند دوری کنید.
  • کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همان‌طور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلال‌ها می‌تواند باشد.
  • برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • اگر ورزش می‌کنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتاب‌گردان، ماهی سالمون و تخم‌مرغ را در وعده‌های خود بگنجانید.
  • برای کاهش درد از کیسه‌های یخ در محل استفاده کنید.

درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی

برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روش‌های خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.

سرکه

سرکه برای کاهش التهاب استفاده می‌شود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه در وان قرار دهید.

روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.

روزانه ۳ تا ۴ بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت ۵ دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.

سولفات منیزیوم

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری می‌شود اما پوست شما را خشک می‌کند که باید بعد از استفاده از آن مرطوب‌کننده بزنید.

روغن میخک

روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش می‌دهد و باعث کاهش درد می‌شود.

فلفل قرمز

اگر زمانی که کف پا شما سرد می‌شود درد به سراغ شما می‌آید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.

این کار باعث می‌شود پای شما گرم بماند. همچنین می‌توانید برای کاهش درد نصف قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.

علاوه بر روش‌های گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز می‌توان کمک گرفت که برای استفاده از این ‌روش‌ها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ صحبت کنید.

پیشگیری از درد پاشنه پا

راه‌هایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود می‌توانید آن‌ها را رعایت کنید:

  • زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس می‌کنید استراحت کنید.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید.
  • رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
  • از مکمل‌های D استفاده کنید.
  • قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
  • تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا می‌شوند انجام دهید.
  • اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
  • تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتی‌ها که نشان‌دهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیت‌های سنگین است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شدت درد کم باشد با روش‌های خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.

  • اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بی‌حرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
  • در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
  • تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
  • اگر درمان‌های خانگی موثر نباشد.
  • درد ناگهانی شروع شود.
  • در پاشنه پا التهاب دیده شود.
  • اگر شدت درد به‌حدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.

برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک می‌توانید با متخصص آنلاین ارتوپدبه‌صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه‌روز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا می‌توانید زندگی را بهتر و سالم‌تر پیش ببرید.






۳.۱/۵


(۷ نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص استخوان و مفاصل را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر استخوان و مفاصل


سرگیجه ،علل ،درمان فوری و خطرات ناشی از آن:

سرگیجه علل و درمان
سرگیجه طیفی از احساس سبکی سر و عدم تعادل و عدم تمرکز و ناپایداری می باشد.یکی از علل شایع مراجعه بیماران به پزشک سرگیجه است.در طب سرگیجه به دو قسمت Dizziness بعنوان سبکی سر و عدم تعادل اطلاق می شود.نوع دوم سرگیجه vertigo  است که نوعی عدم پایداری و احساس چرخش به دور محیط و یا احساس چرخش محیط به دور خود می باشد.Dizziness یا حالت گیجی معمولا علل نگران کننده ای ندارد و خطرناک نیست ولی Vertigo  یا عدم تعادل و احساس چرخش گاهی نگران کننده است و باید با دقت بیشتری به آن پرداخت.
 علل گیجی یا Dizziness  چیست؟

گیجی معمولا ناشی از خستگی ،کم خوابی ، استرس ها ، مشاجرات و گاهی تغذیه غلط می باشد.گیجی ممکن است در اثر کاهش قند خون عمدتا در بیماران دیابتیک در اثر تزریق بیش از حد انسولین یا مصرف بیش از حد دارو و یا مصرف کم غذا باشد ولی این حالت و کاهش قند خون در افراد سالم نیز ممکن است در اثر غذا نخوردن اتقاق بیفتد.در این حالت بیمار احساس گیجی ،سردی دست و پا، لرزش دستها و بدن ،عرق کردن زیاد،ضربان قلب بالاو بی قرای نیز می گردد. خوردن الکل در حالت گرسنگی نیز باعث کاهش افت قند خون می گردد.

در کاهش قند خون چه باید کرد؟

مرسوم است در هنگام گیجی و بی حالی به فرد آب قند می دهند این فرهنگ روش درستی است که بلافاصله قند خون را بالا می آورد و اگر گیجی و بی حالی ناشی از قند پایینن باشد سریعا نشکل بیمار را مرتفع خواهد کرد لذا در بیماران دیابتی توصیه می شود حتما یک ماده شیرین مانند آب نبات را همیشه همراه داشته باشند تا در صورت بروز علایم کاهش قند بلافاصله آب نبات را میل کنند توجه داشته باشید بیماران دیابتی بیشتر از آنکه در معرض خطر افزایش قند باشند در معرض کاهش ناگهانی قند هستند چیزیکه بسیاری از بیماران از آن آگاهی ندارند.مصرف آب میوه نیز همین تاثیر را خواهد داشت و به بیمار کمک خواهد کرد.در بیماران دیابتیک توصیه می شود بجای سه وعده غذا از هفت وعده غذای کم حجم استفاده کنند تا دچار کاهش قند نشوند و کنترل افزایش قند هم آسانتر شود.

کاهش فشار خون بعنوان عامل شایع گیجی :

در فرهنگ ما علاوه بر توجه به قند خون بعنوان علت بی حای و گیجی به کاهش فشار خون نیز توجه می شود و اطرافیان تلاش می کنند فشار خون رابا طرق مختلف  متعادل سازند.کاهش فشار خون با علایم تاری دید،عدم تعادل و تمرکز، بی حالی،حالت تهوع،تشنگی،رنگ پریدگی و نفس نفس زدن ممکن است خودش را نشان دهد.زمانی که خون در سطح کل بدن جریان دارد، فشاری را به دیواره‌ی رگ‌ها وارد می‌کند که به آن فشار خون گفته می‌شود. زمانی که فشار خون افت می‌کند فرد ممکن است احساس سرگیجه، سبکی سر یا بی‌حالی را تجربه کند.طبیعتا در صورت تشخیص کاهش فشار خون و تکرار آن باید بیمار از نظر وضعیت قلب و عروق،کلیه و کبد حتما ارزیابی شودو درمان مناسب انجام شود.

آیا کم خونی می تواند باعث سرگیجه شود ؟

بله کم خونی در اثر فقر آهن یا علل دیگر باعث ضعف ،خستگی احساس کم آوردن انرژِی ، سردی دست و پا ، سندروم پای بی قرار،رنگ پریدگی و سردر می گردد.بیمار باید مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از تشخیص علت کم خونی درمان مناسب انجام شود.

سرگیجه در اثر سردرد:

سردردهای فشاری و سر دردها ی میگرنی از علل شایع گیجی می باشد که برای در مان گیجی ناشی از آن باید علت سردرد درمان شود.

سرگیجه در اثر مصرف داروها:

داروهای قلبی،ضد افسردگی،خواب آورها، گاباپنتین و پرگابالین،داروهای ضد فشار خون از عوامل شایع گیجی هستند البته داروهای زیادی می توانند عامل ایجاد گیجی باشند که شما باید با پزشک خود داروهای مصرفی خود را مطرح فرمایید.

سرگیجه با منشا گوش میانی:

در این حالت در اثر افزایش فشار گوش میانی بیمار احساس رگیجه خواهد کرد که باید گوش میانی مورد بررس یو معاینه قرار گرفته و درمان مناسب انجام شود.

سرگیجه با منشا گردنی:

این نوع سرگیجه که اتفاقا شایع است در اثر مشکلات عضلات اطراف گردن و گاهی دیسک گردنی ایجاد می شود و در واقع تاثیرگیرنده های تعادلی اطراف گردن باعث اختلال در تعادل و پایداری می گردد و احساس گیجی در بیمار بروز می کند درمان ای نوع سرگیجه نیاز به شناخت کافی از علت بروز آن دارد چراکه در بسیاری از موارد فراموش می شود و ممکن است بیمار بدلیل سرگیجه با منشا گردنی به درستی درمان نشود و مدتها داروهای مخصوص گوش میانی و یا علل دیگی سرگیجه را دریافت نماید غافل از اینکه با یک معاینه دقیق می توان به عامل اصلی سرگیجه که گردن بوده پی برد و آن را درمان کرد و در نتیجه شاهد بهبود سریع بیمار باشیم.

تجربه اینجانب درمان با کمک ورزش های صحیح گردنی، بیوفیدبک و طب سوزنی می باشد که بسیاری از بیماران را از این معضل نجات می دهد.

تلفن رزرو نوبت 66572220

Vertigo:

سرگیجه و درمان فوری
سرگیجه و درمان فوری
سرگیجه بعنوان Vertigo  یک نوع سرگیجه است که منجر به عدم تعادل و پایداری و احساس چرخش محیط یا فرد می گردد.این نوع سرگیجه جدی تر بوده و نیاز به بررسی دقیق تری دارد.علل سرگیجه ممکن است از منشا گوش  یا غیر از مغز باشد که بعنوان محیطی شناخته می شوند و در بیش از 90 درصد موارد عامل vertigo هستند.

 

عوامل مرکزی که علل مغز و مخچه باعث بروز آن می گرددند که شامل موارد زیر است:

سکته مغزی

تومورها

ام اس

ضربه مغزی

میگرن

 


عوامل اصلی Vertigo:

عوامل محیطی :

Benign positional Vertigo (BPV)  یا سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم :

از شایعترین علل vertigo  می باشد که در اثر تغییر وضعیت بیمار از خوابیده به نشسته یا نشسته به ایستاده و یا برعکس بروز می کند این نوع سرگیجه خوش خیم بوده و با کمک مانور خاص هال پایک و درمانهای طب فیزیکی و توانبخشی شامل ورزش درمانی و بیوفیدبک و دارو درمانی بهبودی می یابد.

Meniere disease

این بیماری در اثر نوعی اختلال در گوش میانی اتفاق می افتد و با سرگیجه خودش را نشان می دهد.درمان آن دشوار است و با دارو درمانی و با کمک فیزیوتراپی به بیمار کمک می شود.

 


چه زمانی باید پزشک را خبر کنیم؟

 

اگر سرگیجه با موارد زیر همراه باشد باید اورژانسی به پزشک مراجعه فرمایید:

ضربه مغزی و ضربه به سر

سردرد

گردن درد

تب زیاد

تاری دید

اختلال شنوایی

اختلال در صحبت کردن

افتادگی در پلک ها و دهان

حالت تهوع و استفراغ

درد قفسه سینه

بیهوشی


تشخیص:

 

شرح حال و معاینه بیمار از طریق تستهای اختصاصی رومبرگ ،رانش سر ،دیسک هال پایک، Fukuda-Uerberger بسیار مهم است.

انجام آزمایشات خون و ادرار با نظر پزشک

انجام تصویربرداری MRI و CTscan  کمک کننده خواهد بود

تست اودیومتری و نیستاگموگرافی


درمان:

در مان بر اساس علل زمینه شامل موارد زیر خواهد بود:

تغذیه مناسب و اصلاح تغذیه

دارو درمانی مانند آنتی هیستامی ،بنزودیازپین ها، ضد تهوع

انجام مانورها ی اختصاص مانند هال پایک در سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش خیم

 

طب سوزنی

طب سوزنی
طب سوزنی
بیوفیدبک
سردرد و بیوفیدبک
سردرد و بیوفیدبک
 

ورزش درمانی کاردرمانی و فیزیوتراپی

جراحی

تلفن رزرو نوبت 66572220

 


 

  این مقاله صرفا جهت اطلاعات شما می‌باشد و درمان قطعی با این روش‌ها ثابت نشده است.

بیرون زدگی دیسک کمر می‌تواند بسیار دردناک باشد و ممکن است به طور قابل توجهی حرکات شما را تحت تاثیر قرار داده و در آن‌ها اختلال ایجاد کند. بیرون زدگی دیسک یک مشکل در پشت بدن است و زمانی رخ می‌دهد که یکی از دیسک‌های اسفنجی که ستون فقرات را حمایت می‌کند، شکسته می‌شود یا دچار بیرون زدگی می‌گردد. این وضعیت همچنین به عنوان فتق یا لغزیدن دیسک نیز شناخته شده است. در حالی که بیرون زدگی دیسک ممکن است در هر بخشی از ستون فقرات مانند گردن اتفاق بیفتد، اما در قسمت پشت بدن بیشتر شایع است.


نقش رژیم غذایی سالم :

شما می‌توانید با پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم عوارض ناشی از بیرون زدگی دیسک را کاهش دهید؛ اگر در رژیم غذایی از غذاهای سالم و مکمل‌هایی که برای بافت‌های بدن مفید هستند، استفاده کنید، این عمل می‌تواند روند بهبودی شما را افزایش دهد و از صدمات بیشتر جلوگیری نماید. 

برای دستیابی به بهترین نتایج، منابع زیر را در برنامه رژیم غذایی فعلی خود قرار دهید:

منیزیم یک ماده معدنی اساسی در ساختار ماتریس استخوان است و همچنین برای بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن مورد نیاز است. در صورت افت سطح منیزیم خون ، منیزیم از استخوان ها خارج می شود. کمبود منیزیم رایج است و مکمل می تواند در حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از مشکلات پشتی. این ماده مغذی همچنین به آرامش و انقباض عضلات کمک می کند، و این باعث می شود عضلات تقویت کننده ستون فقرات ضروری باشد. منیزیم در سبزیجات دارای برگ سبز، ماهی، لوبیا، دانه، آجیل، غلات کامل، ماست، آووکادو، موز و شکلات تیره (70٪ کاکائو یا بالاتر) یافت می شود.

ویتامین D3 بدن را در جذب کلسیم ، که برای رشد استخوانهای قوی و سالم بسیار مهم است، کمک می کند. با وجود ویتامین D کافی، استخوان ها می توانند نازک، شکننده یا شکننده شوند. کمبود ویتامین D شایع است. آزمایش خون که توسط متخصص بهداشت و درمان شما قابل سفارش است. ویتامین D به طور طبیعی فقط در چند ماده غذایی از جمله ماهی های چرب (ماهی قزل آلا) ، جگر (یا روغن کبد کبد) و زرده تخم مرغ یافت می شود .در ایالات متحده آمریکا شیر و برخی از غلات، آب میوه و نان با ویتامین D. غنی شده است. از طریق مکمل های غذایی و زمان سپری شده در آفتاب نیز می توان به دست آورد.

مواد غذایی که به روند بهبودی ستون فقرات شما کمک می‌کند


با استفاده از مواد غذایی زیر به روند بهبود ستون فقرات خود در سطح سلولی کمک نمایید:

  • نرم تنان صدف دار: میگو، میگوی بزرگ آب شیرین و صدف
  • سبزیجات سبز تیره رنگ: کلم بروکلی (نوعی کلم)، اسفناج، کولارد (از خانواده‌ی کلم و شبیه کلم بروکلی)، مارچوبه
  • میوه‌ها و سبزیجات قرمز: فلفل قرمز، چغندر، گوجه فرنگی خام یا بخارپز، انواع توت‌های تیره مانند توت سیاه و زغال اخته
  • محصولات خانواده‌ی سویا: شیر سویا، پنیر سویا
  • زیتون سیاه
  • پیاز قرمز و سیب (این دو به طور طبیعی دارای مقادیر بالایی از ماده‌ای به نام کرسیتین هستند که دارای خواص ضد التهابی طبیعی است)
  • دانه‌های کتان، دانه چیا
  • حبوبات: لوبیا، سویا و غیره
  • ماهی‌های چرب آب سرد: آنچوی، شاه ماهی، ساردین، ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی
  • کدو مسمای زمستانی
  • روغن زیتون
  • میوه‌ها، آجیل‌ها مانند بادام، فندق، گردو و دانه کنجد، سبزیجات و غلات

این مواد غذایی فوق العاده که برای بیرون زدگی دیسک بسیار مفید هستند را می‌توان به آسانی از هر فروشگاه مواد غذایی یا میوه و سبزی فروشی تهیه کرد. این مواد غذایی خوشمزه هستند و مواد مغذی با خاصیت شفابخشی را به بدن شما می‌رسانند! 

در هنگام بیرون زدگی دیسک ستون فقرات، یک رژیم غذایی غنی از کلسیم یک رژیم غذایی سالم برای استخوان‌های شما محسوب می‌شود.

استخوان‌های خود را با مواد غذایی مانند موارد زیر تقویت کنید:

  • شیر
  • ماست کم چرب
  • انواع پنیر مانند چدار و پارمسان
  • انجیر و زردآلو
  • سویا، تخم مرغ

اسیدهای چرب امگا 3


اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا 3 دارای خواص کلاژن سازی هستند و توسط بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از ایجاد آسیب به غضروف و دیسک‌ها در اثر التهاب جلوگیری کنند و موجب ترمیم صدمات وارد شده به دیسک شوند.

محصولات حاوی سویا


سویا-

محصولات حاوی سویا دارای مقادیر بالایی از جنیستین هستند. اعتقاد بر این است که جنیستین مسئول تولید کلاژن می‌باشد و همچنین فعالیت هر آنزیم طبیعی که موجب کاهش تولید کلاژن می‌شود را متوقف می‌کند.

فیبر


آنتی اکسیدان_ها و فیبر-

این مواد مغذی را در رژیم غذایی خود قرار دهید زیرا با گنجاندن فیبر در رژیم غذایی روزانه، کمک بزرگی به سیستم گوارش خود کرده‌اید. فیبر، روند گوارش و هضم غذا را متعادل می‌کند و مانع از ایجاد هر گونه فشار ناشی از افزایش حجم معده (شکم) روی دیسک‌ها می‌شود. همچنین مصرف فیبر ستون فقرات را در سطح سلولی بهبود می‌بخشد.

پروتئین‌ها


پروتئین

پروتئین‌هایی که از هیدرولیز شدن کلاژن ژلاتین به دست می‌آیند بسیار مفید هستند، زیرا این پروتئین‌ها می‌توانند دقیقاً آن دسته از اسید آمینه‌های مورد نیاز برای ترمیم ساختار تشکیل دهنده‌ی دیسک را تامین کنند. متأسفانه، بسیاری از افراد دقیقاً بر خلاف آن چه که برایشان مفید است را مصرف می‌کنند. به دلیل رواج پیدا کردن رژیم‌های غذایی “بدون چربی”، بسیاری از افراد از چربی‌ها اجتناب می‌کنند، در حالی که در واقع فقط می‌بایست از چربی‌های ترانس در رژیم غذایی خود استفاده نکنند. چربی‌های اشباع شده و با کیفیت بسیار سالم هستند و موادی ضروری برای سلامتی بدن به شمار می‌آیند. بدتر از همه این که، افرادی که از این نوع رژیم غذایی پیروی می‌کنند اغلب معتقدند که سالم هستند و بنابراین متقاعد کردن آن‌ها بسیار سخت است. همچنین بسیاری از پروتئین‌هایی که اکثر افراد استفاده می‌کنند دارای کیفیت بسیار پایینی هستند و حاوی هورمون‌ها و آنتی بیوتیک‌ها می‌باشند. برای دریافت پروتئین با کیفیت بالا، افراد باید حداقل تئوری مصرف غذای طبیعی و انواع گوشت‌ها را بپذیرند. مواد غذایی که از حیواناتی به دست آمده که در مراتع پرورش یافته‌اند و از علف، مواد ارگانیک و طبیعی استفاده کرده‌اند، همیشه بهترین راه است.

رژیم غذایی آبگوشت استخوان


رساندن مواد مغذی مورد نیاز به بدن، اولین قدم برای ایجاد روند بهبود خود به خود مشکل بیرون زدگی دیسک یا برآمدگی دیسک است. برای انجام این کار، باید یک رژیم غذایی حاوی کلاژن را دنبال کنید که موجب بهبود روند ترمیم دیسک‌ها یا بافت‌های آسیب دیده می‌گردد. کلاژن در پروتئین‌های آبگوشت استخوان یا مایع آن یافت می‌شود.

رژیم غذایی حاوی کلاژن به معنای مصرف منظم آبگوشت استخوان است. آبگوشت استخوان را می‌توانید از فروشگاه‌ها خریداری کنید. مصرف آبگوشت یخ زده بهتر است و به عنوان یک شرط مطلق برای بهبود دیسک، مصرف دو وعده از آبگوشت استخوان در روز ضروری است. به عنوان یکی از درمان‌های خانگی، شما می‌توانید جوجه، هویج، پیاز و سایر مواد را با آبگوشت استخوان ترکیب کنید و این به شما کمک می‌کند بدون هیچ مشکلی کلاژن را مصرف نمایید.

آبگوشت مواد مغذی لازم را برای بدن فراهم می‌کند و به تدریج سبب کاهش و از بین بردن درد در پشت، سفتی گردن و سایر مشکلات ناشی از بیرون زدگی دیسک می‌شود.

روغن ماهی


روغن ماهی

با استفاده از روغن ماهی بدون انجام عمل جراحی می‌توان بیرون زدگی دیسک را درمان کرد. این درمان خانگی بر اساس خواص و قابلیت‌های ضدالتهابی روغن ماهی می‌تواند درمانی موثر باشد. ثابت شده است که روغن ماهی برای کاهش التهاب و درد ناشی از دیسک دژنراتیو بسیار موثر می‌باشد.

آب آشامیدنی سالم


همیشه به میزان کافی آب مصرف کنید. بسیار مهم است که آب مورد نیاز بدن را برای فرآیند هیدراتاسیون در طول دوره‌ی درمان دیسک‌های دژنراتیو تامین کنید. در حالت ایده آل، 8 تا 10 اونس لیوان آب آشامیدنی سالم در روز بنوشید.

ویتامین د


بدن شما به ویتامین د جهت جذب کلسیم نیاز دارد، بنابراین در صورت تایید پزشک، مصرف مقادیری از ویتامین د را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

گلوکوزامین سولفات


این ماده‌ی مغذی به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و برای ترمیم و نگهداری کلاژن که جزء اصلی دیسک‌ها می‌باشد، مهم است. بدن گلوکوزامین سولفات را برای ایجاد مواد شیمیایی که در ترمیم غضروف، رباط‌ها، تاندون‌ها و مایع سینوویال دخیل هستند، احتیاج دارد. مایع سینوویال مفاصل نخاع را دربر گرفته است و به طور طبیعی در بدن ایجاد می‌شود.

رژیم غذایی ضدالتهابی برای بیرون زدگی دیسک


رژیم غذایی ضدالتهابی برای بیرون زدگی دیسک کمک می‌کند تا بدن قوی شود. این رژیم غذایی خطر بیرون زدگی دیسک و همچنین سایر اختلالات ستون فقرات و مفاصل را کاهش می‌دهد. رژیم غذایی ضدالتهابی همچنین می‌تواند وزن شما را مدیریت کند و قادر به کاهش سایش و فرسایش ساختار نخاعی است. غذاهای ایجاد کننده‌ی التهاب که باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید عبارتند از:

  • کلیه فست فود ها و غذاهای سرخ شده
  • سعی کنید تا حد امکان از مصرف گوشت گاو یا گوشت خوک در رژیم غذایی خود بپرهیزید. به جای این نوع گوشت‌ها می‌توانید از مواد غذایی حاوی پروتئین‌های سبک و در عین حال سالم مانند ماهی، بوقلمون یا مرغ بدون پوست، آجیل، حبوبات و لوبیا استفاده نمایید.
  • کلیه میان وعده‌ها و نوشیدنی‌های حاوی شکر
  • کلیه‌ی غذاهای فرآوری شده
  • سعی کنید تقریباً از مصرف هر نوع ماده‌ی غذایی که روی بیرون زدگی دیسک تاثیر منفی دارد اجتناب کنید: آرد سفید، برنج سفید، نان سفید، پاستای سفید و البته شکر سفید.
  • از مصرف محصولات لبنیاتی با درصد چربی بالا در رژیم غذایی اجتناب شود. شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی جایگزین‌های مناسبی هستند.
  • روغن‌های نسبتاً هیدروژنه
  • هر نوع کافئین

شروع یک رژیم غذایی جدید و سالم می‌تواند چالش برانگیز باشد! با ایجاد تغییرات شدید و ناگهانی در رژیم غذایی، ناامید و خسته خواهید شد. سعی کنید گام‌های کوچک را به آرامی و مرحله به مرحله در جهت بهبود عادات غذایی خود با حذف مصرف مواد غذایی التهابی توصیه شده برای درمان بیرون زدگی دیسک بردارید. این روند ممکن است به افزایش شانس شما برای ایجاد یک رژیم غذایی مخصوص درمان بیرون زدگی دیسک و سلامت ستون فقرات کمک نماید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا