بازرگانیبرترین های کسب و کار

فیوز چیست؟

امروز در بازار فیوزها با انواع متفاوتی در دسترس هستند اما نخستین کسی که فیوز را اختراع کرد توماس آلوا ادیسون بود و به صورت کلی شامل فیوزهای AC  و DC می شوند که فیوز DC نسبت به فیوز AC اندازه بزرگتری دارد. منبع الکترو امکا

در میان قطعات الکترونیکی فیوز برای ما بسیار نام آشنا می باشد که نقش مهمی در حفاظت از انواع لوازم برقی مثل تلویزیون، یخچال و… دارد و به این صورت است که درون یک محفظه نوار نازک یا رشته فلزی داشته که با عبور جریان زیاد از آن ذوب می شود و در نهایت منجر به جداسازی مدار از منبع تغذیه خواهد شد. این نوار نازک از روی، مس یا آلومینیوم است و به مداری که حفاظت آن را در برابر اضافه جریان انجام می دهد متصل می گردد.

 به همین جهت برای پیشگیری از عدم آسیب دیدگی دستگاه ها همواره استفاده از فیوز به منظور پایدارساز یا مدار شکن استفاده می گردد. فیوزها در انواع متفاوتی در بازار قابل دسترس هستند که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خودشان را دارند.

در ادامه این مطلب سعی شده است تا شما بیشتر با این قطعه کاربردی آشنا شوید و از اهمیت استفاده از آن بخوبی آگاه باشید؛ همچنین یکی از بهترین و معتبرترین فروشگاه ها به منظور خرید انواع قطعات الکتریکی از جمله فیوز به شما عزیزان معرفی شده است؛ تا انتهای این پست با ما همراه باشید….

ابزار | اینترنت

انواع فیوز را نام ببرید؟

اگر بخواهیم فیوزهای صنعتی را از نظر خصوصیت ها و کاربردی که دارند تقسیم بندی کنیم باید به فیوز های AC و  فیوز هایDC و فیوزهای کارتریج اشاره کرد. فیوزها نقش ایمنی بسیار مهمی دارند و در شرایط حساس برای محافظت از مدار آن را قطع میکنند. جعبه فیوز محلی است که فیوز درون آن قرار می گیرد و معمولاً برای بررسی فیوز یک پنجره شیشه های کوچک برای آنها تعبیه شده است. فیوز های مینیاتوری از لحاظ تعداد فاز شامل تک فاز، دوفاز، سه فاز، چهار فاز و تک فاز به همراه سیم نول می باشند که به صورت یک پل، دوپل و سه پل و چهار پل نیز شناخته می شوند.

اگر بخواهیم به دسته بندی فیوز ها از لحاظ سطح ولتاژ شبکه اشاره کرد باید اینگونه گفت:

  • فیوزهای فشار ضعیف (فیوزهای کاردی NH یا HRC، فیوزهای LS یا فشنگی)
  • فیوزهای فشارقوی( فیوز کات اوت  CUT OUT، فیوزهای قدرت HH)

فیوز چگونه کار میکند؟

کارکرد فیوزها بر پایه اصل اثر گرمایش ناشی از جریان می باشد. همانطور که اشاره کرده‌ایم نوار نازک یا رشته‌ای از سیم فلزی که دارای جنس غیر قابل احتراق است درون فیوز قرار می‌گیرد که جریان از آن عبور می کند؛ این نوار یا رشته بین انتهای ترمینال ها وصل شده است. همیشه اتصال فیوز با مدار الکتریکی به شکل سری برقرار است.

زمانی که در مدار به علت جریان زیاد گرما تولید شود یا از فیوز جریان زیادی عبور نماید سیم درون فیوز به علت پایین بودن نقطه ذوب عنصر سازنده شان ذوب خواهد شد و منجر به باز شدن مدار می گردد. به همین جهت سیم به دلیل جریان بیش از حد خراب شده و توقف جریان را به دنبال دارد. در چنین شرایطی تعویض فیوز انجام می‌شود و یک فیوز نو جایگزین فیوز سوخته خواهد شد؛ حفاظت از مدار با فیوز انجام می‌شود و حتی می‌تواند قطعه های بسیار کاربردی به منظور محافظت افراد در برابر خطرات باشد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که در زمان انتخاب فیوز به کاربرد مورد نظر دقت کنید و حتماً پس از آن توان یا وات را یادداشت کنید و ولتاژ کاری دستگاه را ثبت نمایید. برای اینکه از دستگاه به خوبی محافظت شود باید فیوزی انتخاب شود که ولتاژ آن از ولتاژ مدار بیشتر باشد.

در نهایت از تقسیم توان بر ولتاژ جریان به دست می‌آید چرا که فیوز ها جریان های نامی معینی دارند. به مقدار محاسبه شده دقت کنید و اولین فیوزی که از آن بزرگتر است را انتخاب نمایید. فیوزها در سیستم های الکترونیکی و الکتریکی دارای مشخصه های مهمی هستند که می‌توان به دما، افت ولتاژ، ظرفیت قطع، جریان نامی، ولتاژ نامی و I2t اشاره کرد.

ابزار | اینترنت

فیوزها چه کاربردی دارند؟

در سیستم های مختلف و مدارهای الکترونیکی و الکتریکی به عنوان یک بخش مهم محسوب می‌شوند و دارای کاربردهای بسیار متعددی هستند که در ادامه به برخی از اصلی‌ترین آنها اشاره شده است:

  • قابل استفاده در خودرو ها
  • کنسول های بازی
  • دستگاه ها و لوازم الکتریکی
  • تابلو برق های مسکونی
  • مانیتورهای ال سی دی
  • پک های باتری
  • سیستم توزیع برق
  • مبدل های قدرت
  • خازن و ترانسفورماتورها
  • استارتر موتورها
  • لپ تاپ ها و تلفن های همراه
  • وسایل الکتریکی قابل حمل، هارد دیسک ها، اسکنر ها و چاپگرها
  • و…

لیست قیمت انواع فیوز

فروشگاه الکترو ام کا به عنوان یکی از بهترین فروشگاه های اینترنتی است که در حوزه فروش انواع ابزار و قطعات الکترونیک مشغول به فعالیت می باشد و با تجربه کاری خود توانسته است انواع ابزارها و تجهیزات را برای مشتریان عزیز فراهم کند تا دسترسی راحت به آنها داشته باشند و اگر قطعه ای با محدودیت در درون کشور روبرو باشد اقدام به واردات آن از کشورهای دیگر می نماید.

تمامی قطعاتی که در این مجموعه از جمله فیوز الکترو ام کا به فروش می رسد از بالاترین کیفیت ها بهره مند هستند و تمامی تلاش این مجموعه در تعیین قیمت های منصفانه برای مشتریان عزیز بوده است.

با ورود به فروشگاه الکترو ام کا با دسته بندی های مختلفی روبرو خواهید بود که می توان به فیوز، مقاومت، SMD ،جا فیوزی، ابزار و تجهیزات لحیم کاری، خازن، ترموسوئیچ، کانکتور، جامپر و رله اشاره کرد و هر کدام از آنها از انواع متفاوتی بهرمند هستند مثلاً شما می توانید به مقاومت آجری، مقاومت فلزی و مقاومت کربنی در نمونه های مختلف دسترسی داشته باشید.

سخن آخر

در نهایت می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که فیوز به عنوان یک وسیله حفاظتی در تاسیسات الکتریکی استفاده می شود که وسایل مختلف را از آسیب دیدگی و خراب شدن حفاظت کرده و به پیشگیری از این موارد در برابر اتصالات کمک می‌کند و همچنین به منظور قطع نمودن دستگاه های معیوب از شبکه برق به کار گرفته می‌شود.

در زمان انتخاب فیوز باید دقت لازم را داشته باشید و فیروزی انتخاب شود که در زمان اتصال کوتاه بتواند قبل از اینکه به تاسیسات الکتریکی و سیم ها آسیب وارد شود و در زمان بسیار کوتاه منجر به قطع شدن مدار گردد. در مدار سری فیوز ها بسته میشوند و همواره در مسیر سیم فاز قرار گرفته خواهند شد و دارای دسته بندی های مختلفی نیز می باشند.

فیوز ها برای پیشگیری از آسیب دیدگی لوازم منزل در مقابل جریان زیاد یا اضافه بار استفاده میشوند همچنین به جلوگیری از اتصال کوتاه می انجامند. اگر که از فیوز استفاده نگردد و در سیم کشی خطای الکتریکی رخ بدهد قطعا وسایل برقی و سیم ها خواهند سوخت و می تواند خطرات جدی مثل آتش سوزی را به دنبال داشته باشد و در این شرایط لوازم خانگی، تلویزیون، رایانه و…. نیز ممکن است در برابر خرابی قرار بگیرند. وقتی که در مدار فیوز قرار گرفته باشد جرقه ناگهانی رخ می دهد و منبع تغذیه قطع شده و از هرگونه خرابی اضافی پیشگیری میشود. به همین جهت باید از فیوز برای حفاظت از انواع لوازم منزل استفاده کرد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا