در آشپزخانه، وسایل پخت و پز بخش مهمی از تجهیزات هستند که برای پخت و پز غذاها استفاده میشوند. دو نوع فر متداول در آشپزخانه، فر توکار و فر روکار هستند. هر کدام از این دو نوع فر خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فردی دارند که در انتخاب بین آنها باید آنها را در نظر گرفت.
فر توکار
فر توکار یکی از دستگاههای آشپزی است که برای پخت و پز غذاها با دمای کمتر از فر روکار استفاده میشود. بیشتر مردم از فر توکار برای پخت نان، کیک، بیسکوئیت و سایر غذاهایی که نیاز به پخت در دمای مدت طولانی ندارند، استفاده میکنند. فر توکار یکی از ویژگیهای خود را در دمای پخت کوتاه و عدم نیاز به نظارت خاص بر غذا دارد. برای استفاده از فر توکار، شما فقط باید غذای مورد نظر را داخل فر قرار داده و دمای مناسب را تنظیم کنید. دمای مناسب با توجه به نوع غذا و میزان آن تعیین میشود. برای خرید فر توکار میتوانید از نمایدگی های معتبر به صورت انلاین یا حضوری خرید کنید .
پیشنهاد ما سایت نمایندگی رسمی محصولات اخوان در بازار تهران یعنی سایت AKhavanjam.ir میباشد که اولین سایت فروش اینترنتی محصولات برند محبوب اخوان بوده و ارسال به تمام نقاط کشور با قیمت درب کارخانه دارد.
خبر خوب برای شهروندان تهران و البرز اینست که این سایت امکان پرداخت مبلغ سفارش بعد از خرید و تایید کالای دریافتی را برای هموطنان عزیز مهیا کرده است، این فرصت را ازدست ندهید!
ویژگیهای فر توکار
- دمای پخت کوتاهتر از فر روکار
- عدم نیاز به نظارت خاص بر غذا
- دمای مناسب با توجه به نوع غذا و میزان آن تنظیم میشود
- مناسب برای پخت نان، کیک، بیسکوئیت و سایر غذاهایی که نیاز به پخت در دمای مدت طولانی ندارند
فر روکار
در مقابل، فر روکار یکی از وسایل پخت غذا است که برای پختن غذاها در دمای بالاتر از فر توکار استفاده میشود. روکار برای پخت همه نوع گوشت، ماهی، سبزیجات و… استفاده میشود. یکی از ویژگیهای این نوع فر این است که میتوان غذا را در آن نگه داشت تا مدت طولانیتری گرم بماند. همچنین، فر روکار دارای دمای بالاتری نسبت به فر توکار است که برای پخت غذا با دمای بالا مناسب است.
ویژگیهای فر روکار
- دمای بالاتری نسبت به فر توکار
- مناسب برای پخت همه نوع گوشت، ماهی، سبزیجات و غذاهایی با دمای بالا
- قابلیت نگهداری غذای پخته در داخل فر تا مدت طولانیتری
تفاوتهای فر توکار و فر روکار
ویژگی | فر توکار | فر روکار |
نوع کاربری | برای تمامی کاربری ها مناسب است | برای تمامی کاربری ها مناسب است |
ظرفیت | ظرفیت کوچکتری دارد | معمولا ظرفیت بزرگتری دارد |
مصرف برق | معمولا مصرف برق بیشتری را دارد | مصرف برق کمتری دارد |
قابلیتهای پیشرفته | امکانات پیشرفتهتری دارد، مثل کنترل دیجیتال، روشنایی داخل فر و غیره | امکانات سادهتری دارد |
هزینه | قیمت بیشتری دارد | قیمت کمتری دارد |
- دما: یکی از مهمترین تفاوتها بین فر توکار و فر روکار، دمای پخت است. فر روکار دارای دمای بالاتری نسبت به فر توکار است و به عنوان یک فر با دمای بالا شناخته میشود. این بدان معناست که فر روکار مناسب برای پخت غذاهایی با دمای بالا است که در فر توکار به راحتی پخته نمیشوند.
- نیاز به نگهداری: یکی دیگر از تفاوتهای فر توکار و فر روکار در نیاز به نگهداری غذا است. در فر توکار، غذا باید مستقیماً در دستگاه قرار گیرد و آن را تحت نظر خود داشت. اما در فر روکار، میتوانید غذای پخته شده را در داخل فر نگه دارید تا مدتی گرم بماند.
- سایز: فر توکارها به صورت کوچکتر از فرهای روکار هستند و برای پخت غذاهای کوچک یا مقدار کمتر از فر روکار استفاده میشوند. در مقابل، فرهای روکار بزرگتر بوده و برای پخت مقدار بیشتری از غذا مناسب هستند.
- هزینه: هزینهی فر توکارها معمولاً کمتر از فرهای روکار است. این یعنی با همان میزان پول، میتوانید فر توکاری با کیفیت خوبی بخرید.
- نگهداری و تمیزکاری: فر توکارها به دلیل سایز کوچکتر و عدم وجود حرکت درون فر، برای نگهداری و تمیزکاری آسانتر هستند. اما فرهای روکار به دلیل سایز بزرگتر و محیط دائماً گرم، برای تمیزکاری بیشتر دقت و زمان بیشتری میطلبد.
- سلامت: با توجه به گرم بودن فر روکار، غذاهای پخته شده در آن ممکن است با خطرات سلامتی مثل سرطان و افزایش لوله گوارشی مواجه باشند. در حالی که با استفاده از فر توکار، میتوانید از این مشکل ها جلوگیری کنید.
سخن آخر
در کل، فر توکار بعضی از مزایا و ویژگیهای خود را دارد، و فر روکار نیز برخی از مزایا و ویژگیهای خود را دارد. انتخاب نوع فر مناسب برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند نوع غذاهایی که میخواهید پخت کنید، سایز آشپزخانه و بودجهی مالی که برای خرید فر در نظر دارید. به هر حال، با توجه به این تفاوتها، میتوانید یک فر برای خود انتخاب کنید که بیشترین نیازهای شما را برآورده کند.