طرز تهیه ترشی مخلوط تبریزی

ترشی مخلوط تبریزی: یک طعم اصیل با تکنیک های مدرن

ترشی مخلوط تبریزی یکی از پرطرفدارترین ترشی ها در ایران و جهان هست. طعم اصیل و خوشمزه اش ترکیبی از سبزیجات تازه و ادویه های خوشبو هر ذائقه ای رو به وجد میاره.

در این مقاله ما به شما آموزش میدیم که چطور به صورت مرحله به مرحله و با تکنیک های نوین یه ترشی مخلوط تبریزی خوشمزه و با کیفیت در خونه تهیه کنید.

مواد اولیه:

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی مخلوط تبریزی عبارتند از:

  • سبزیجات:

    • خیار (4 کیلوگرم): بهتره خیارهایی با سایز متوسط و تازه انتخاب کنید.
    • هویج (2 کیلوگرم): هویج ها رو قبل از استفاده بشویید و پوست بگیرید.
    • کدو سبز (1 کیلوگرم): کدو سبزها رو بشویید و به تکه های 2 تا 3 سانتی متری برش بزنید.
    • گوجه سبز (1 کیلوگرم): گوجه سبزها رو بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید.
    • بادمجان (1 کیلوگرم): بادمجان ها رو قبل از استفاده بشویید پوست بگیرید و به تکه های متوسط خرد کنید.
    • فلفل سبز (500 گرم): فلفل سبزها رو به اندازه دلخواه برش بزنید.
    • سیر (200 گرم): سیرها رو پوست بگیرید و به صورت کامل یا برش خورده استفاده کنید.
    • تره (200 گرم): تره رو به صورت کامل یا به تکه های کوچک برش بزنید.
    • جعفری (200 گرم): جعفری رو بشویید و به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
    • شوید (100 گرم): شوید رو بشویید و به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
    • ریحان (100 گرم): ریحان رو بشویید و به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
  • ادویه:
    • نمک (400 گرم)
    • فلفل سیاه (100 گرم)
    • زردچوبه (50 گرم)
    • گشنیز (50 گرم)
    • زیره (50 گرم)
    • دانه خردل (50 گرم)
    • ادویه کاری (50 گرم)
    • سرکه (1 لیتر)
    • آب (1 لیتر)

مراحل تهیه:

1. آماده سازی مواد اولیه:

  • سبزیجات:

    • تمامی سبزیجات رو به دقت بشویید و به تکه های دلخواه برش بزنید.
    • برای حفظ رنگ سبز سبزیجات به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار بدید و سپس سریعاً داخل آب سرد قرار بدید.
    • بادمجان ها رو برای جلوگیری از تغییر رنگ 10 دقیقه در آب نمک قرار بدید.
    • فلفل سبز ها رو به صورت کامل یا به تکه های کوچک برش بزنید.
    • سیرها رو به صورت کامل یا برش خورده استفاده کنید.
    • تره جعفری شوید و ریحان رو به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
  • ادویه:
    • تمامی ادویه ها رو به صورت پودر شده یا دانه ای استفاده کنید.
    • برای تهیه آب نمک نمک و آب رو به مقدار لازم مخلوط کنید و به جوش بیاورید.
    • برای حفظ طعم و رنگ طبیعی ترشی از سرکه سفید و مرغوب استفاده کنید.

2. مراحل ترشی انداختن:

  • انتخاب ظرف مناسب:

    • برای تهیه ترشی مخلوط تبریزی از ظروف شیشه ای با درب محکم و بدون ترک استفاده کنید.
    • ظرف رو قبل از استفاده به خوبی بشویید و خشک کنید.
  • ترتیب چیدمان:

    • اولین لایه را با بادمجان ها شروع کنید.
    • سپس لایه بعدی را با گوجه سبز فلفل سبز هویج کدو سبز سیر تره جعفری شوید و ریحان پر کنید.
    • در آخر لایه آخر را با خیارها پر کنید.
    • هر لایه را به اندازه کافی با نمک فلفل سیاه زردچوبه گشنیز زیره دانه خردل و ادویه کاری طعم دار کنید.
  • مخلوط آب نمک و سرکه:

    • آب نمک را با سرکه به نسبت مساوی مخلوط کنید.
    • مخلوط آب نمک و سرکه را به ظرف ترشی اضافه کنید به طوری که تمامی مواد اولیه را بپوشاند.
  • نگهداری:
    • ظرف ترشی را در جای خنک و تاریک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
    • ترشی مخلوط تبریزی بعد از گذشت حداقل 1 ماه قابل مصرف هست.

نکات مهم:

  • تازه بودن مواد اولیه:

    • برای تهیه ترشی مخلوط تبریزی از مواد اولیه تازه سالم و با کیفیت استفاده کنید.
    • سبزیجات رو به دقت بشویید و به تکه های دلخواه برش بزنید.
    • بادمجان ها رو برای جلوگیری از تغییر رنگ 10 دقیقه در آب نمک قرار بدید.
  • استفاده از ادویه های مرغوب:

    • برای طعم بهتر ترشی مخلوط تبریزی از ادویه های مرغوب و تازه استفاده کنید.
    • ادویه ها رو به صورت پودر شده یا دانه ای استفاده کنید.
  • نحوه نگهداری:

    • ظرف ترشی رو در جای خنک و تاریک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
    • ترشی مخلوط تبریزی بعد از گذشت حداقل 1 ماه قابل مصرف هست.
  • نکات ایمنی:
    • قبل از استفاده از ظروف شیشه ای از سالم بودن آنها مطمئن شوید.
    • در هنگام استفاده از ادویه ها دقت لازم را به خرج دهید و از تماس مستقیم آنها با چشم و دهان خودداری کنید.

جدول مواد اولیه و اندازه آنها:

ماده اولیه اندازه
خیار 4 کیلوگرم
هویج 2 کیلوگرم
کدو سبز 1 کیلوگرم
گوجه سبز 1 کیلوگرم
بادمجان 1 کیلوگرم
فلفل سبز 500 گرم
سیر 200 گرم
تره 200 گرم
جعفری 200 گرم
شوید 100 گرم
ریحان 100 گرم
نمک 400 گرم
فلفل سیاه 100 گرم
زردچوبه 50 گرم
گشنیز 50 گرم
زیره 50 گرم
دانه خردل 50 گرم
ادویه کاری 50 گرم
سرکه 1 لیتر
آب 1 لیتر

نتیجه گیری:

تهیه ترشی مخلوط تبریزی در منزل علاوه بر اینکه تجربه جدیدی در آشپزی به شما هدیه میده باعث میشه که یه ترشی خوشمزه و با کیفیت رو در اختیار داشته باشید.
توجه به نکات مهم و رعایت مراحل به طور کامل در تهیه ترشی مخلوط تبریزی باعث میشه که یه ترشی اصیل و خوشمزه با طعم و عطر بی نظیر رو در اختیار داشته باشید.

پرسش و پاسخ:

1. ترشی مخلوط تبریزی رو چند روز میتونیم در یخچال نگه داری کنیم؟

ترشی مخلوط تبریزی رو میتونید تا چند هفته در یخچال نگه داری کنید اما هرچه زودتر مصرفش کنید طعم و کیفیتش بهتر حفظ میشه.

2. چه زمانی باید ترشی مخلوط تبریزی رو مصرف کنیم؟

ترشی مخلوط تبریزی حداقل یک ماه بعد از تهیه قابل مصرف میشه.

3. چطور میتونیم طعم ترشی رو تغییر بدیم؟

برای تغییر طعم ترشی می تونید از ادویه های مختلف مثل فلفل قرمز زنجبیل نعناع و …. استفاده کنید. همچنین می تونید با اضافه کردن مقداری عسل یا شکر به مخلوط آب نمک و سرکه طعم شیرین تری به ترشی بدید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا