زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ: سفری به دنیای طعم و فناوری

مرغ

مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. این غذا نه تنها طعم بی نظیری دارد بلکه با ارائه طیف گسترده ای از ترکیبات غذایی نیازهای بدن را به خوبی برطرف می کند. در این مقاله قصد داریم با زبان ساده و روان مراحل پخت این غذای لذیذ را به همراه نکات فنی و ریزه کاری هایی که به شما در پختن زرشک پلو با مرغ مجلسی کمک می کند بررسی کنیم.

مرغ

انتخاب مرغ مناسب

مرغ

اولین قدم برای تهیه زرشک پلو با مرغ انتخاب مرغ باکیفیت است. مرغ های گوشتی در انواع مختلفی مانند مرغ محلی مرغ ارگانیک و مرغ بوقلمون عرضه می شوند. هر کدام از این نوع مرغ ها ویژگی های خاص خود را دارند که در طعم و خواص غذایی آن ها تاثیرگذار هستند.

جدول مقایسه مرغ های گوشتی:

نوع مرغ ویژگی ها مزایا معایب
مرغ محلی به طور طبیعی رشد می کند و بدون استفاده از هورمون و آنتی بیوتیک پرورش می یابد طعم غنی تر و بافت سفت تر قیمت بالاتر
مرغ ارگانیک بدون استفاده از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی پرورش داده می شود ارزش غذایی بالاتر و طعم طبیعی قیمت بالاتر
مرغ بوقلمون دارای گوشت سفید و قرمز پروتئین بالا چربی کم و ارزش غذایی بالا طعم کمی متفاوت و قیمت بالاتر

در انتخاب مرغ به تازه بودن رنگ و بو توجه کنید. مرغ تازه دارای پوستی صاف و براق رنگ صورتی روشن و بوی طبیعی است.

آماده سازی مرغ

بعد از انتخاب مرغ آن را به قطعات مناسب تقسیم کنید و شسته خشک و در ظرفی مناسب قرار دهید. اکنون نوبت به مزه دار کردن مرغ می رسد.

برای مزه دار کردن مرغ از عطر و طعم ادویه ها استفاده می کنیم.

  • نمک: نمک علاوه بر طعم دار کردن مرغ به سفت شدن بافت آن نیز کمک می کند.
  • فلفل سیاه: فلفل سیاه طعم تند و دلچسبی به مرغ می دهد.
  • زردچوبه: زردچوبه علاوه بر رنگ دادن به مرغ خواص آنتی اکسیدانی نیز دارد.
  • زعفران: زعفران طعم و بوی بی نظیری به مرغ می دهد.
  • پیاز: پیاز طعم و عطر مرغ را بهتر می کند.
  • سیر: سیر علاوه بر طعم خواص ضد باکتریایی نیز دارد.

  • نکته: مقدار ادویه ها بستگی به سلیقه شما دارد.

    بعد از مزه دار کردن مرغ آن را به مدت حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ادویه ها به خوبی به مرغ نفوذ کند.

پختن مرغ

برای پختن مرغ می توانید از روش های مختلفی مانند سرخ کردن آبپز کردن و یا فر استفاده کنید.

سرخ کردن: در این روش مرغ را در تابه ای با کمی روغن سرخ می کنند.

آبپز کردن: در این روش مرغ را در آب جوش و با اضافه کردن ادویه می پزند.

فر: در این روش مرغ را در فر با حرارت مناسب و با اضافه کردن کمی آب و ادویه می پزند.

  • نکته: انتخاب روش پخت بستگی به سلیقه و زمان شما دارد.

پختن برنج

برای پخت برنج اول برنج را شسته و در آب سرد خیس می کنیم. بعد از حدود 30 دقیقه برنج را آبکش می کنیم.

برای پخت برنج به دو روش می توان عمل کرد:

  • روش کته: در این روش برنج را با آب و نمک در قابلمه می گذاریم و بعد از جوشیدن آب برنج را دم می کنیم.

  • روش آبکش: در این روش برنج را در آب جوش می پزیم و بعد از آبکش کردن با کمی روغن و آب در قابلمه دیگری دم می کنیم.

  • نکته: انتخاب روش پخت برنج بستگی به سلیقه شما دارد.

تهیه زرشک

برای تهیه زرشک ابتدا زرشک را شسته و در آبکش می گذاریم تا آب آن کاملاً برود.

سپس زرشک را در تابه ای با کمی روغن و شکر تفت می دهیم.

  • نکته: مقدار شکر بستگی به سلیقه شما دارد.

ترکیب مواد و دم کردن زرشک پلو با مرغ

بعد از پخت برنج و مرغ مراحل نهایی برای تهیه زرشک پلو با مرغ شروع می شود.

  • ابتدا در قابلمه ای با کف پهن یک لایه برنج می ریزیم.
  • روی برنج چند قطعه مرغ قرار می دهیم.
  • سپس یک لایه زرشک و کمی زعفران روغن و آب روی مرغ می ریزیم.
  • مجدداً برنج ریخته و این عمل را تا تمام شدن مواد ادامه می دهیم.
  • در آخر روی برنج کمی آب می ریزیم و در قابلمه را با دمکنی می پوشانیم و به مدت حدود 30 دقیقه برنج را دم می کنیم.

  • نکته: برای دم کردن برنج می توانید از روش سنتی با استفاده از دمکنی یا از فر با حرارت مناسب استفاده کنید.

سرو زرشک پلو با مرغ

بعد از دم کردن برنج زرشک پلو با مرغ را در دیس مناسبی می کشیم.

  • برای تزئین می توان از زرشک زعفران سبزیجات معطر و آجیل استفاده کرد.

نتیجه گیری

پختن زرشک پلو با مرغ مناسب برای هر سلیقه و مهمانی است.

با رعایت نکات فنی و مرحله به مرحله مراحل پخت مطرح شده در این مقاله می توانید زرشک پلو با مرغی لذیذ و مجلسی تهیه کنید.

پرسش و پاسخ

1. چگونه می توان زرشک پلو با مرغ را بهتر دم کرد؟

برای دم کردن بهتر زرشک پلو با مرغ قابلمه را با دمکنی بپوشانید و با حرارت کم به مدت حدود 30 دقیقه دم کنید.

2. آیا می توان از زرشک خشک برای تهیه زرشک پلو با مرغ استفاده کرد؟

بله اما برای استفاده از زرشک خشک باید ابتدا آن را به مدت حدود یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شود.

3. چگونه می توان زرشک پلو با مرغ را مجلسی تر تزئین کرد؟

برای تزئین زرشک پلو با مرغ می توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و شوید آجیل مانند گردو و بادام و همچنین زعفران و گل مورد استفاده کنید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا