طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج: از صفر تا صد

برنج

برنج

شیر برنج یکی از دسرهای محبوب و سنتی ایرانی هست که طعم و بوی خاطره انگیز کودکی رو تداعی میکنه. اما شاید فکر کنید که درست کردنش کار سختیه و فقط آشپزهای ماهر می تونن یه شیر برنج خوشمزه و نرم بپزن. نگران نباشید! این مقاله به شما یاد میده چطور با چند ترفند ساده یه شیر برنج عالی و دلچسب درست کنید که هم طعمش بی نظیر باشه و هم بافتش نرم و لطیف.

برنج

مراحل تهیه شیر برنج: گام به گام

برنج

مرحله اول: آماده سازی برنج

  • انتخاب برنج: اولین قدم انتخاب نوع برنج مناسب هست. برنج هایی مثل طبیعت هاشمی دم نو خورشتی برای شیر برنج گزینه های خوبی هستند. این برنج ها نرم میشن و چسبندگی مناسبی دارند.
  • شستن برنج: برنج رو چند بار بشویید تا نشاسته اضافه آن از بین برود.
  • خیساندن برنج: برنج رو حداقل برای یک ساعت در آب سرد خیس کنید. این کار باعث میشه برنج نرم تر و سریع تر بپزه.

مرحله دوم: پختن شیر برنج

  • شیر و شکر: مقدار شیر و شکر رو بر اساس سلیقه خودتون تنظیم کنید. برای یک لیوان برنج معمولا ۴ لیوان شیر و ۳/۴ لیوان شکر کافیست.
  • پخت شیر: شیر رو در یک قابلمه روی شعله متوسط بگذارید تا گرم بشه.
  • اضافه کردن برنج: برنج خیس خورده رو به شیر گرم اضافه کنید. در این مرحله شعله رو کمی کم کنید.
  • حرارت دادن: قابلمه رو به مدت حدود ۳۰ دقیقه با شعله کمی حرارت بدید. در این مدت به صورت مکرر شیر رو هم بزنید تا ته نگیره و برنج هم به صورت یکنواخت بپزه.

مرحله سوم: افزودن طعم دهنده ها

  • زعفران: برای افزودن رنگ و طعم به شیر برنج زعفران دم کرده رو به آن اضافه کنید.
  • گلاب: مقداری گلاب نیز به شیر برنج طعم و بوی مطلوبی میده.
  • هل و دارچین: اگر عاشق طعم هل و دارچین هستید می تونید این ادویه ها رو نیز به شیر برنج اضافه کنید.

مرحله چهارم: تزیین

  • پسته و بادام: برای تزیین شیر برنج می تونید از پسته و بادام استفاده کنید.
  • شکر: برای شیرینی بیشتر می تونید مقداری شکر روی شیر برنج بپاشید.

نکات مهم برای پخت شیر برنج:

  • حرارت کم: برای پخت شیر برنج از شعله کمی استفاده کنید تا برنج به صورت یکنواخت بپزه و ته نگیره.
  • هم زدن: در طول پخت شیر برنج رو به صورت مکرر هم بزنید تا ته نگیره.
  • مدت پخت: مدت زمان پخت شیر برنج به نوع برنج و مقدار شیر بستگی داره.
  • آزمایش نرم شدن برنج: برای اطمینان از نرم شدن برنج یک دانه از آن رو از شیر برنج بیرون بیاورید و ببینید که نرم شده است یا نه.
  • پخت بدون ته گرفتن: برای پخت شیر برنج بدون ته گرفتن می تونید در ظرف پخت یک ورقه کاغذ روغنی به صورت حلقوی قرار بدید. این کار از چسبیدن شیر برنج به ته قابلمه جلوگیری می کنه.

جدول مقادیر مواد اولیه:

ماده اولیه مقدار
برنج 1 لیوان
شیر 4 لیوان
شکر 3/4 لیوان
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
گلاب 2 قاشق غذا خوری
پسته 1/4 لیوان
بادام 1/4 لیوان

سخن آخر:

با این روش ساده و مرحله به مرحله می تونید با کمترین زحمت یه شیر برنج خوشمزه و نرم درست کنید و از طعم و بوی خاطره انگیز آن لذت ببرید.

سوالات متداول:

  • چه برنجی برای شیر برنج مناسب تر هست؟

    بهترین نوع برنج برای شیر برنج برنج هایی هستند که نرم می شوند و چسبندگی مناسبی دارند. برنج هایی مثل طبیعت هاشمی دم نو خورشتی گزینه های مناسبی هستند.

  • چطور می تونم شیر برنج رو بدون ته گرفتن بپزم؟

    برای پخت شیر برنج بدون ته گرفتن در ظرف پخت یک ورقه کاغذ روغنی به صورت حلقوی قرار بدید. این کار از چسبیدن شیر برنج به ته قابلمه جلوگیری می کنه.

  • چه طعم دهنده هایی رو می تونم به شیر برنج اضافه کنم؟

    می تونید از زعفران گلاب هل دارچین و … برای طعم دادن به شیر برنج استفاده کنید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا