شیرینی ساق عروس

شیرینی ساق عروس: از رمز و راز تا چاشنی طعم

شیرینی ساق عروس یکی از شیرینی های محبوب و سنتی ایرانی است که در مناسبت های مختلف مثل عروسی تولد و عید نوروز به عنوان پذیرایی استفاده می شود. این شیرینی با طعم دلپذیر و بافت ترد و پوسته ای علاقه مندان زیادی در سراسر کشور دارد. اما شاید شما هم به عنوان یک علاقه مند به آشپزی دوست داشته باشید که این شیرینی خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم و بوی خوش آن لذت ببرید.

در این مقاله قصد داریم به طور دقیق و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی ساق عروس را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا با رازهای پخت این شیرینی و چاشنی های طعم آن آشنا شوید.

مواد لازم برای شیرینی ساق عروس

برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد مقدار
آرد 250 گرم
شکر 100 گرم
کره 100 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل به مقدار دلخواه
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
هل (اختیاری) به مقدار دلخواه

آماده سازی مواد اولیه:

قبل از شروع پخت شیرینی مواد اولیه را به شرح زیر آماده کنید:

  1. آرد را چند بار الک کنید تا حباب های موجود در آن از بین برود و آرد به طور کامل هواگیری شود.
  2. کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد. این کار باعث می شود کره به راحتی با شکر مخلوط شود.
  3. تخم مرغ را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد. تخم مرغی که به دمای اتاق رسیده باشد بهتر در خمیر حل می شود و بافت خمیر را نرم تر می کند.

شروع پخت:

مراحل پخت این شیرینی به شرح زیر است:

  1. کره را در ظرفی ریخته و با شکر با همزن برقی تا حصول حالت کرمی ضرب کنید. مخلوط کره و شکر باید حالت حبابی و پر از هوا پیدا کند.
  2. تخم مرغ را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا تخم مرغ کاملا با مخلوط کره و شکر مخلوط شود.
  3. وانیل و هل را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا بو و طعم وانیل و هل در مخلوط کره و شکر منتشر شود.
  4. آرد و بیکینگ پودر را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و با یک دست بزنید تا خمیر یکدست شود. مراقب باشید که خمیر زیاد مخلوط نشود.
  5. خمیر را به صورت توپ های کوچک در آورید.
  6. توپ های خمیر را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید.
  7. توپ های خمیر را با چنگال یا چاقو بکوبید تا سطح آنها صاف شود.
  8. سینی فر را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
  9. بعد از 20 دقیقه سینی فر را از فر بیرون بیاورید و بگذارید شیرینی ها کاملا سرد شوند.

نکاتی مهم برای پخت شیرینی ساق عروس:

چند نکته مهم در پخت این شیرینی وجود دارد که به شما کمک می کند تا شیرینی خوشمزه تر و باکیفیت تری داشته باشید:

  • در هنگام مخلوط کردن کره و شکر به خوبی آنها را هم بزنید تا مخلوط حالت حبابی و پر از هوا پیدا کند. این کار باعث می شود شیرینی ها نرم تر و با بافت بهتری پخته شوند.
  • اضافه کردن هل به این شیرینی طعم و بوی خاصی به آن می دهد. البته اضافه کردن هل اختیاری است و اگر مایل نیستید می توانید آن را اضافه نکنید.
  • بعد از خروج سینی فر از فر به شیرینی ها اجازه دهید تا کاملا سرد شوند. سرد شدن شیرینی ها باعث می شود که بافت آنها محکم تر شود.
  • این شیرینی را می توانید در دمای اتاق به مدت یک هفته نگهداری کنید. البته برای نگهداری طولانی تر می توانید شیرینی ها را در ظرف در سردخانه نگهداری کنید.

شیرینی ساق عروس را با چه چیزهایی سرو کنیم؟

این شیرینی به تنهایی طعم لذیذی دارد اما می توانید آن را با چای قهوه و یا نوشیدنی های سرد سرو کنید.

نکاتی برای نگهداری شیرینی ساق عروس:

این شیرینی را می توانید در ظرف در دمای اتاق به مدت یک هفته نگهداری کنید. اما برای نگهداری طولانی تر می توانید آن را در ظرف در سردخانه نگهداری کنید.

نتیجه گیری:

شیرینی ساق عروس یک شیرینی محبوب و سنتی ایرانی است که با طعم دلپذیر و بافت ترد و پوسته ای علاقه مندان زیادی دارد. با رعایت نکاتی که در این مقاله به شما آموزش داده شد می توانید این شیرینی را در خانه به راحتی و با کیفیت بالا تهیه کنید و از طعم خوش آن لذت ببرید.

پرسش و پاسخ:

1. برای تهیه شیرینی ساق عروس چه نوع آردی مناسب است؟

برای تهیه شیرینی ساق عروس آرد قنادی یا آرد نان سفید مناسب است.

2. اگر کره در دسترس نباشد می توان از مارگارین استفاده کرد؟

بله می توانید به جای کره از مارگارین استفاده کنید. اما بهتر است مارگارین را به دمای اتاق برسانید تا به راحتی با شکر مخلوط شود.

3. اگر فر نداشته باشیم چطور می توانیم این شیرینی را تهیه کنیم؟

برای تهیه این شیرینی بدون فر می توانید از تابه چدنی یا تابه ضد چسب استفاده کنید. ابتدا تابه را روغن کاری کنید و سپس توپ های خمیر را در آن قرار دهید. سپس درب تابه را بگذارید و با حرارت ملایم به مدت 20 دقیقه آنها را بپزید.

امیدواریم این مقاله به شما در تهیه شیرینی ساق عروس کمک کرده باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال لطفاً در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا