کیک رول

کیک رول: یه خلاقیت جذاب برای هر سلیقه

کیک رول یه دسر خوشمزه و جذاب هست که میشه با طعم ها و مواد مختلفی اون رو درست کرد. این کیک به راحتی میشه پیچید و برش زد و به خاطر ظاهرش که خیلی شیک و زیبا هست مناسب برای هر مهمانی و دورهمی ای هست.

اما شاید فکر کنید که کیک رول درست کردن خیلی سخته و نیاز به تجربه و مهارت زیادی داره. نگران نباشید! در این مقاله قصد داریم به طور کامل و مرحله به مرحله بهتون یاد بدیم که چطور کیک رول خوشمزه ای در منزل درست کنید.

انتخاب مواد اولیه

اولین قدم برای درست کردن کیک رول انتخاب مواد اولیه با کیفیت هست. مواد اولیه مناسب علاوه بر اینکه طعم کیک رول را بهتر میکنه در ظاهر و بافت آن هم تاثیر گذاره.

مواد لازم برای کیک رول:

  • آرد: آرد قنادی با کیفیت خوب مثل آرد گندم نوع یک و یا آرد نرم و سفید برای کیک رول مناسب هست.
  • تخم مرغ: تخم مرغ تازه و در دمای اتاق برای کیک رول بهتر هست. هم در بافت و هم در طعم کیک رول تاثیر گذاره.
  • شکر: شکر برای شیرینی و طعم کیک رول استفاده میشه. میشه از شکر سفید یا شکر قهوه ای استفاده کرد.
  • بکینگ پودر: بکینگ پودر برای پف کردن و حجم دادن به کیک رول استفاده میشه.
  • وانیل: وانیل برای طعم دادن به کیک رول استفاده میشه. می تونید از وانیل طبیعی یا وانیل مصنوعی استفاده کنید.
  • روغن: روغن مایع برای مرطوب کردن کیک رول استفاده میشه. میشه از روغن مایع زیتون یا روغن نباتی استفاده کرد.
  • شیر: شیر برای رقیق کردن مواد کیک رول و مرطوب کردن آن استفاده میشه.

نکته: می تونید با اضافه کردن مواد طعم دهنده مثل کاکائو گردو پودر نارگیل و … طعم کیک رول را تغییر بدید.

تهیه کیک رول

مرحله 1: آماده سازی مواد اولیه

اول از همه مواد اولیه رو با دمای اتاق آماده کنید. بعد فر رو با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.

مرحله 2: هم زدن مواد

  • تخم مرغ ها رو با شکر با هم زدن تا حجم آنها حدود دو برابر بشه. میشه از همزن برقی برای این کار استفاده کرد.
  • وانیل را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید.
  • روغن مایع را کم کم به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • آرد و بکینگ پودر رو با هم الک کنید و به مخلوط اضافه کنید.
  • مواد را با همزن با سرعت کم هم بزنید تا خوب با هم عوض بشن.

مرحله 3: پخت کیک

  • قالب فر رو با کمی روغن مایع چرب کنید و کاغذ روغنی رو رو آن بگذارید.
  • خمیر را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  • قالب رو به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار بدید.

نکته: برای مطمئن شدن از پخت کیک رول می تونید با یک سیخ چوب کیک را آزمایش کنید. اگر سیخ چوب خشک از کیک بیرون آمد یعنی کیک پخته شده است.

مرحله 4: رول کردن کیک

  • کیک رو از فر بیرون بیارید و به صورت برعکس روی یک دستمال کاغذی تمیز قرار بدید.
  • کاغذ روغنی را با احتیاط از روی کیک بردارید.
  • کیک را با کمک دستمال کاغذی به آرامی رول کنید.
  • رول را به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق قرار بدید تا کاملاً سرد بشه.

تهیه کرم برای کیک رول

کرم کیک رول میشه با انواع مختلفی از مواد طعم دهنده و خامه تهیه کرد. از جمله این کرم ها میشه به کرم قنادی کرم شکلاتی کرم پنیر کرم موز و … اشاره کرد.

کرم قنادی:

  • کرم قنادی یکی از کرم های معمول و محبوب برای کیک رول هست. برای تهیه کرم قنادی نیاز به کره شکر تخم مرغ و وانیل هست.
  • کره را با شکر هم بزنید تا کرمی بشه.
  • تخم مرغ را به تدریج به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا کرم قنادی یکنواخت بشه.

کرم شکلاتی:

  • کرم شکلاتی با استفاده از شکلات تلخ یا شیرین و کره تهیه میشه.
  • شکلات را روی بن ماری ذوب کنید و با کره هم بزنید تا کرمی بشه.
  • میشه کمی شکر یا کاکائو به کرم شکلاتی اضافه کرد.

کرم پنیر:

  • کرم پنیر با استفاده از پنیر خامه ای شکر و کره تهیه میشه.
  • پنیر خامه ای را با شکر و کره هم بزنید تا کرمی بشه.
  • میشه کمی وانیل یا عصاره لایم به کرم پنیر اضافه کرد.

کرم موز:

  • کرم موز با استفاده از موز رسیده خامه و شکر تهیه میشه.
  • موز را با شکر و خامه هم بزنید تا کرمی بشه.
  • میشه کمی عصاره وانیل به کرم موز اضافه کرد.

تزئین کیک رول

بعد از سرد شدن کیک رول می تونید آن را با کرم تهیه شده و مواد تزئینی دیگه تزئین کنید.

مرحله 1: کرم گذاری

  • رول را با احتیاط باز کنید.
  • کرم تهیه شده را روی کیک رول بمالید و مجدداً رول کنید.
  • رول را به مدت یک ساعت در یخچال قرار بدید تا کاملاً سرد بشه.

مرحله 2: تزئین

  • بعد از سرد شدن رول می تونید آن را با انواع مواد تزئینی مثل شکلات رنده شده گردو پودر نارگیل شکلات ترافل خامه قنادی میوه های تازه و … تزئین کنید.

نکات:

  • میشه کیک رول را با کرم و تزئینات مختلف تهیه کرد و هر بار طعم جدیدی را تجربه کرد.
  • برای رول کردن کیک میشه از یک حوله نخی یا کاغذ روغنی تمیز استفاده کرد.
  • برای سرد کردن کیک رول میشه آن را در یخچال یا در محل خنک قرار داد.

جدول مواد اولیه و میزان آنها

نام ماده اولیه میزان واحد
آرد 100 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 100 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
وانیل 1 قاشق چای خوری
روغن مایع 50 میلی لیتر
شیر 50 میلی لیتر

نتیجه گیری

کیک رول یه دسر جذاب و خوشمزه هست که میشه با طعم ها و مواد مختلفی آن را تهیه کرد. در این مقاله به طور کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش دادیم که چطور کیک رول خوشمزه ای در منزل تهیه کنید. امیدواریم که این مقاله به شما در تهیه این دسر زیبا و خوشمزه کمک کرده باشه.

پرسش و پاسخ

سوال 1: چرا کیک رول من بعد از پخت نرم و لخت میشه؟

پاسخ: اگر کیک رول بعد از پخت نرم و لخت میشه ممکنه به دلیل این باشد که مواد کیک به درستی هم نزده شده یا کیک به اندازه کافی در فر نپخته شده است. همچنین ممکنه به دلیل این باشد که کیک به طور کامل سرد نشده است.

سوال 2: چطور میشه از پژمردگی کیک رول جلوگیری کرد؟

پاسخ: برای جلوگیری از پژمردگی کیک رول می تونید قبل از رول کردن آن یک لایه نازک از کرم روی آن بمالید. همچنین می تونید کیک رول را به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق قرار بدید تا کاملاً سرد بشه.

سوال 3: بهترین نوع کرم برای کیک رول چی هست؟

پاسخ: بهترین نوع کرم برای کیک رول به سلیقه شما بستگی داره. اما به طور کلی کرم قنادی کرم شکلاتی و کرم پنیر از کرم های محبوب برای کیک رول هستند.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا