کباب کوبیده

کباب کوبیده: هنر تبدیل گوشت به یک شاهکار طعم

کباب کوبیده یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای ایرانیه که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان طرفداران زیادی داره. این غذا که به خاطر طعم بی نظیر و روش پخت خاصش شناخته میشه به ظاهر ساده ست اما در واقع یک هنر آشپزی واقعی به حساب میاد. در این مقاله شما رو با رمز و رازهای کباب کوبیده آشنا می کنیم و بهتون می گیم چطور میتونید با استفاده از تکنیک های درست این غذای لذیذ رو در خانه خودتون درست کنید.

مراحل آماده سازی گوشت

اولین قدم برای تهیه یک کباب کوبیده بی نظیر انتخاب نوع گوشت مناسب و آماده سازی درست اونه. گوشت گوسفند به ویژه قسمت "ران" و "سردست" بهترین انتخاب برای کباب کوبیده هست. اما اگر به گوشت گوسفند دسترسی ندارید میتونید از گوشت گوساله یا حتی ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.

نکاتی که باید در انتخاب گوشت رعایت کنید:

  • گوشت تازه و مرغوب انتخاب کنید.
  • از گوشت بدون چربی زیاد استفاده کنید.
  • بهتره گوشت رو با دست و توسط چاقو خرد کنید نه با چرخ گوشت.

برای کباب کوبیده گوشت باید به اندازه کافی خرد بشه و بعد به اصطلاح کوبیده بشه. این کار به کمک چاقو و یا گوشت کوب انجام میشه تا بافت گوشت نرم و لطیف تر بشه. در این مرحله میتونید از ادویه های دلخواهتون مثل نمک فلفل سیاه زردچوبه و پیاز رنده شده برای طعم دهی بیشتر استفاده کنید.

نکاتی که در کوبیدن گوشت باید رعایت کنید:

  • به طور معمول برای هر کیلو گوشت 200 گرم گوسفند یا گوساله چربی اضافه میشه.
  • گوشت باید در جهت fibers کوبیده بشه. این کار باعث میشه که کباب کوبیده به خوبی به سیخ کشیده بشه و در حین کباب شدن از هم نپاشه.
  • نباید گوشت رو زیاد کوبید چون باعث میشه که بافت گوشت سفت بشه.

رازهای طعم دار کردن کباب کوبیده

یکی از رازهای اصلی طعم بی نظیر کباب کوبیده استفاده از ادویه های مناسب و پیاز رنده شده ست. پیاز رنده شده به دلیل داشتن آب فراوان باعث نرم شدن گوشت و ایجاد طعم شیرین و دلچسب میشه. همچنین پیاز رنده شده به گوشت رنگ قشنگ تری میده. ادویه هایی مثل نمک فلفل سیاه زردچوبه دارچین و زعفران همگی در افزایش طعم کباب کوبیده تاثیر مهمی دارند.

جدول ادویه ها:

ادویه میزان استفاده (برای 1 کیلو گوشت) تاثیر
نمک 1 قاشق چای خوری طعم دهی و حفظ رطوبت گوشت
فلفل سیاه 1/2 قاشق چای خوری طعم تند و خوشمزه
زردچوبه 1/2 قاشق چای خوری رنگ و طعم
دارچین 1/4 قاشق چای خوری طعم گرم و معطر
زعفران چند رشته طعم و رنگ

نکات مهم:

  • در طعم دار کردن گوشت زیاده روی نکنید زیرا باعث میشه طعم ادویه ها غالب بشه و طعم گوشت کمتر حس بشه.
  • بهتره ادویه ها را حداقل یک ساعت قبل از کباب کردن به گوشت اضافه کنید تا طعم آنها به خوب در گوشت نفوذ کنه.
  • بعد از اضافه کردن ادویه ها گوشت را به خوبی مخلوط کنید تا ادویه ها به طور یکنواخت در گوشت توزیع بشن.

به سیخ کشیدن کباب کوبیده

پس از آماده سازی گوشت و تعیین اندازه قابل قبول برای هر سیخ کباب کوبیده گوشت را به آرامی به سیخ کشیده میشه.

نکات مهم:

  • سیخ کباب کوبیده را با گوشت به طور یکنواخت پر کنید تا به طور یکنواخت پخته بشه.
  • در حین به سیخ کشیدن گوشت را به آرامی و با محدودیت کوبید تا از هم نپاشه.
  • کباب کوبیده را در حین به سیخ کشیدن با فاصله از هم قرار بدید تا به طور یکنواخت پخته بشه.

کباب کردن کباب کوبیده

یکی از مهمترین مراحل در تهیه کباب کوبیده کباب کردن اون روی زغال هست. کباب کردن روی زغال به کباب کوبیده طعم و بوی بی نظیری میده که با هیچ روش دیگری قابل تکرار نیست.

نکات مهم:

  • زغال را به طور کامل به رنگ قرمز در آورید و قبل از قرار دادن کباب بر روی آن خاکستر آن را با استفاده از یک جارو تمیز کنید.
  • کباب را با فاصله از زغال قرار دهید و به طور یکنواخت آن را بر روی زغال حرکت دهید تا به طور یکنواخت پخته بشه.
  • از سرخ شدن بیش از حد کباب جلوگیری کنید زیرا باعث سخت شدن آن میشه.
  • کباب کوبیده را در حین پخت با استفاده از چنگال یا کارد برگردانید و به طور یکنواخت آن را پخته کنید.
  • بهتره در حین پخت کباب یک پیاز را به طور مقطع بر روی زغال قرار دهید تا طعم آن به کباب نفوذ کنه.

سرو کردن کباب کوبیده

کباب کوبیده را به طور معمول با برنج سفید و سبزیجات مثل گوجه فرنگی پیاز و سبزی جعفری و نعناع سرو میشه. همراه با کباب کوبیده میتونید از ماست و دوغ نیز استفاده کنید.

نتیجه گیری

کباب کوبیده یک غذای لذیذ و محبوب هست که با استفاده از تکنیک های درست و نکات مهم در آماده سازی و کباب کردن میتونید آن را در خانه خودتون به راحتی تهیه کنید.

پرسش و پاسخ

1. بهترین نوع گوشت برای کباب کوبیده چیست؟

بهترین نوع گوشت برای کباب کوبیده گوشت  ران  یا  سردست  گوسفند هست.  البته  میتونید  از  گوشت  گوساله  یا  ترکیبی  از  گوشت  گوسفند  و  گوساله  نیز  استفاده  کنید.

2. چطور می توان کباب کوبیده را در خانه به طور یکنواخت پخته شد؟

برای  پخت  یکنواخت  کباب  کوبیده  آن  را  با  فاصله  از  زغال  قرار  دهید  و  به  طور  یکنواخت  آن  را  بر  روی  زغال  حرکت  دهید.  همچنین  در  حین  پخت  کباب  را  با  استفاده  از  چنگال  یا  کارد  برگردانید  و  به  طور  یکنواخت  آن  را  پخته  کنید.

3. چطور می توان از سفت شدن کباب کوبیده در حین پخت جلوگیری کرد؟

از  سرخ  شدن  بیش  از  حد  کباب  جلوگیری  کنید  زیرا  باعث  سخت  شدن  آن  میشه.  همچنین  گوشت  را  زیاد  نزنید  و  به  طور  یکنواخت  آن  را  بر  روی  زغال  حرکت  دهید. 

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا