قیمت هر پرس غذای خانگی

قیمت هر پرس غذای خانگی: محاسبه دقیق برای بودجه شما

قیمت

قیمت

شاید شما هم مثل خیلی ها به فکر کاهش هزینه ها باشید و تصمیم گرفته باشید که غذای خانگی را به جای رستوران انتخاب کنید. اما شاید هنوز هم با خودتان بگویید: "خوب چقدر باید برای هر پرس غذا خرج کنم؟"

قیمت

این سوال به خصوص برای کسانی که تازه شروع به آشپزی می کنند کمی گیج کننده است. اما نگران نباشید!

قیمت

در این مقاله به شما می آموزیم که چگونه قیمت هر پرس غذای خانگی را به طور دقیق و گام به گام محاسبه کنید تا بتوانید بودجه خود را به طور کامل کنترل کرده و به بهترین شکل مدیریت کنید.

مهم ترین شاخص ها

برای محاسبه قیمت هر پرس غذا به چند شاخص مهم نیاز دارید:

  • لیست مواد اولیه: اولین قدم تهیه لیست دقیق مواد اولیه مورد نیاز برای پختن هر غذا است.
  • قیمت مواد اولیه: بعد از تهیه لیست مواد اولیه باید قیمت هر کدام از آنها را با دقت از فروشگاه های مختلف یا سایت های اینترنتی استخراج کنید.
  • تعداد پرس غذا: تعیین کنید که با مواد اولیه تهیه شده چند پرس غذا قابل تهیه است.

نحوه محاسبه قیمت هر پرس غذا:

محاسبه قیمت هر پرس غذا به طور کلی شامل چند مرحله اساسی است:

  • جمع قیمت مواد اولیه: ابتدا قیمت تمام مواد اولیه را با توجه به لیست و قیمت های استخراج شده جمع کنید.
  • تقسیم جمع قیمت بر تعداد پرس: جمع قیمت مواد اولیه را بر تعداد پرس غذا تقسیم کنید. حاصل این تقسیم قیمت هر پرس غذا خواهد بود.

مثالی برای فهم بهتر:

فرض کنید می خواهید قیمه بادمجان برای 4 نفر بپزید. مواد اولیه مورد نیاز و قیمت تقریبی آن ها در جدول زیر آمده است:

ماده اولیه مقدار قیمت
گوشت قیمه 200 گرم 40,000 تومان
پیاز 1 عدد 5,000 تومان
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری 2,000 تومان
لیمو عمانی 2 عدد 4,000 تومان
بادمجان 2 عدد 10,000 تومان
روغن 2 قاشق غذاخوری 4,000 تومان
نمک و فلفل به مقدار لازم 1,000 تومان

جمع قیمت مواد اولیه: 40,000 + 5,000 + 2,000 + 4,000 + 10,000 + 4,000 + 1,000 = 66,000 تومان

تعداد پرس غذا: 4

قیمت هر پرس غذا: 66,000 / 4 = 16,500 تومان

موارد تاثیرگذار بر قیمت:

علاوه بر مراحل محاسبه که در بالا توضیح داده شد چند مورد دیگر نیز می توانند در قیمت هر پرس غذا تاثیرگذار باشند:

  • نوع غذا: قیمت مواد اولیه هر غذا با هم متفاوت است. برای مثال قیمت مواد اولیه یک غذای ساده مثل "عدس پلو" کمتر از یک غذای پیچیده تر مثل "چلو گوشت" است.
  • کیفیت مواد اولیه: قیمت مواد اولیه با کیفیت بالا طبیعتاً بیشتر از مواد اولیه با کیفیت پایین خواهد بود.
  • هزینه انرژی: هزینه برق و گاز مصرفی در آشپزی را نیز باید در نظر گرفت.
  • هزینه نیروی کار: اگر شما برای آشپزی از کمک دیگری استفاده می کنید باید هزینه دستمزد او را نیز به قیمت هر پرس اضافه کنید.

جدول قیمت حدودی برخی از غذاها:

جدول زیر قیمت حدودی برخی از غذاها را بر اساس قیمت مواد اولیه در بازار ایران در سال 1402 نشان می دهد. البته این قیمت ها تقریبی هستند و بسته به نوع مواد اولیه و کیفیت آن می توانند تغییر کنند.

نام غذا تعداد پرس قیمت حدودی هر پرس
قیمه بادمجان 4 15,000 – 20,000 تومان
عدس پلو 4 10,000 – 15,000 تومان
چلو گوشت 4 20,000 – 30,000 تومان
خورشت قورمه سبزی 4 25,000 – 35,000 تومان
مرغ و سیب زمینی 4 12,000 – 18,000 تومان
ماکارونی 4 8,000 – 12,000 تومان

نکات مهم:

  • محاسبه دقیق: برای محاسبه قیمت هر پرس غذا به طور دقیق حتما لیست مواد اولیه و قیمت آن ها را با دقت ثبت کنید.
  • استفاده از تخفیفات: از تخفیفات و پیشنهادات موجود در فروشگاه ها برای خرید مواد اولیه استفاده کنید.
  • جایگزینی مواد: اگر به دنبال کاهش هزینه ها هستید می توانید بعضی از مواد را با جایگزین های ارزان تر تعویض کنید.
  • استفاده از مواد اولیه در دسترس: از مواد اولیه ای که در دسترس شما هستند و نیازی به خرید جدید ندارند استفاده کنید.

نتیجه گیری:

با استفاده از فرمول محاسبه قیمت هر پرس غذا می توانید به راحتی هزینه غذای خانگی را کنترل کنید و بودجه خود را به طور کامل مدیریت کنید.

پرسش و پاسخ:

1. آیا هزینه انرژی را باید به قیمت هر پرس اضافه کنیم؟

بله هزینه برق و گاز مصرفی در آشپزی را باید در محاسبه قیمت هر پرس در نظر گرفت. با این حال این هزینه معمولا خیلی کم است و تاثیر چشمگیری بر قیمت نهایی نمی گذارد.

2. چگونه می توانم هزینه هر پرس غذا را کاهش دهم؟

برای کاهش هزینه هر پرس غذا می توانید از مواد اولیه ارزان تر استفاده کنید تخفیفات را بگیرید و یا از مواد اولیه ای که در دسترس شما هستند و نیازی به خرید جدید ندارند استفاده کنید.

3. آیا محاسبه قیمت هر پرس غذا ضروری است؟

بله محاسبه قیمت هر پرس غذا به شما کمک می کند تا هزینه غذا را به طور کامل کنترل کنید و بودجه خود را به طور بهینه مدیریت کنید. علاوه بر این با دانستن قیمت هر پرس غذا می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که چه غذاهایی را برای پختن انتخاب کنید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا