برای حریره بادام از چه بادامی استفاده میشود

حریره بادام یک غذای کمکی عالی برای نوزاد است که توصیه می‌شود از ۶ ماهگی در کنار شیر مادر، به نوزاد خورانده شود. درست کردن حریره بادوم به دلیل خواص زیادی که دارد، به بزرگسالان از جمله زنان باردار، ورزشکاران و سالمندان هم بسیار توصیه می‌شود. طرز تهیه حریر بادام برای نوزاد و بزرگسالان را به چند روش مختلف با شیر پاستوریزه، شیر خشک، آب و شیر مادر را در بخوانید. در همراه ما باشید.

مواد لازم تهیه حریره بادام با آب برای نوزاد ۶ ماهه (روش اول)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
مغز بادام ۶عدد
آرد برنج ۱قاشق مرباخوری
شکر نصف قاشق مرباخوری
آب ۱/۲لیوان فرانسوی دسته‌دار

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت حریره بادام: ۳۰ دقیقه

کالری هر ۱۳۵ گرم حریره بادام: ۱۳۱ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه حریره بادام بدون شیر

مرحله به مرحله با طرز درست کردن حریره بادام با آب همراه ما باشید.

مرحله اول؛ خیس کردن و پوست گرفتن بادام‌ها

مغز بادام‌ها را به مدت ۲ ساعت در آب گرم بریزید تا پوست‌ آن‌ها به راحتی جدا شود.

در صورت تمایل می‌توانید را به صورت، و از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

مرحله دوم؛ میکس کردن بادام با آرد برنج و شکر

در این مرحله از طرز تهیه حریره بادوم باید بعد از گرفتن پوست بادام، بادام‌ها را همراه با آرد برنج و شکر در مخلوط‌کن بریزید و به هم بزنید.

در صورت تمایل برای تهیه و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می‌توانید  خرید نهال بادام خود را از فروشگاه‌ ما انجام دهید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن آب به مایه حریره بادام

مایه به دست آمده را با آب روی حرارت ملایم بگذارید تا در حد دلخواهتان غلیظ شود. بهتر است غلظت حریره بادام خیلی بیشتر از شیر مادر نباشد، چون قرار است کودک در ماه‌های ابتدایی تولد آن را بخورد و نباید در بلع و هضم آن با مشکل مواجه شود.

این روش می‌تواند به عنوان طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد ۴ تا ۶ ماهه استفاده شود. برای درست کردن این مدل حریره بادام برای نوزاد می‌توانید به جای آب به همان میزان از شیر مادر هم استفاده کنید. البته پزشکان توصیه می‌کنند حریره بادام از شش ماهگی با نوزاد داده شود اما برخی مادران از ۴ یا ۵ ماهگی دادن حریره بادوم به نوزاد را شروع می‌کنند.

مواد لازم تهیه حریره بادام با شیر خشک برای نوزاد (روش دوم)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
بادام ۶عدد
آرد برنج ۱قاشق غذاخوری
شیر خشک حدود ۱ پیمانه
آب سرد ۱لیوان فرانسوی دسته‌دار

مراحل طرز تهیه حریره بادام با شیر خشک برای نوزاد

یکی دیگر از روش‌های درست کردن حریره بادام برای نوزاد، اضافه کردن شیر خشک است. در ادامه می‌توانید با روش تهیه حریره بادام با شیر خشک آشنا شوید.

مرحله اول؛ میکس کردن بادام

در اولین مرحله از طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد با شیر خشک، باید بادام‌ها را در آب جوش بریزید و ۳۰ ثانیه صبر کنید. سپس بادام‌ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. پوست بادام‌ها را جدا کنید و همراه با نصف لیوان آب در مخلوط‌کن بریزید تا کاملا میکس شود.

مرحله دوم؛ جوشاندن بادام و آرد برنج

در این مرحله باید بادام را از صافی رد کنید و برای ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و مدام آن را هم بزنید. بعد از ۱۰ دقیقه آرد برنج را با آب سرد ترکیب کنید و به مواد حریره اضافه کنید. حریره را مرتب هم بزنید تا غلیظ شوند.

مرحله سوم؛ آماده کردن حریره بادام

چند دقیقه به هم زدن ادامه دهید و زمانی که حریره آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. یک پیمانه شیر خشک به حریره اضافه کنید. برخی افراد از شیر مادر به جای شیر خشک برای تهیه حریره استفاده می‌کنند. در صورت تمایل می‌توانید از ۲ قاشق مرباخوری شیر مادر به جای یک پیمانه شیر خشک استفاده کنید. مواد را دوباره با هم مخلوط ‌کنید و از این غذا برای تقویت نوزاد استفاده کنید.

مواد لازم حریره بادام با شیر و روغن زیتون برای بزرگسالان و سالمندان (روش سوم)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
بادام ۵عدد
آرد برنج ۱قاشق مرباخوری
شیر پاستوریزه پرچرب نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن زیتون ۱قاشق چای‌خوری
شکر ۱قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه حریره بادام با شیر و روغن زیتون

مرحله به مرحله همراه ما باشید با روش تهیه حریره بادام با شیر و روغن زیتون.

مرحله اول؛ جوشاندن بادام و پوست گرفتن آن‌ها

بادام‌ها را در یک لیوان آب در حال جوشیدن بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید. بادام‌ها را آبکش کنید و روی آنها را آب سرد بریزید تا به راحتی پوستشان جدا شود.

مرحله دوم؛ خرد کردن بادام‌ها با رنده

بادام‌های پوست کنده را می‌توان با رنده خرد کرد. بادام‌‌ها را از صافی رد کنید تا ذره درشتی در آن باقی نماند.

مرحله سوم؛ اضافه کردن آرد برنج به شیر

شیر را در ظرف کوچکی بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. آرد برنج را به شیر اضافه کنید. با پشت قاشق آرد برنج را در شیر حل کنید.

مرحله آخر؛ اضافه کردن شکر، آب و روغن زیتون به حریره بادام

آب و شکر را اضافه کنید و ۲۰ دقیقه به هم بزنید تا حریره بپزد و غلظتی مانند ماست پیدا کند. ۳ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله گاز، روغن زیتون را به حریره اضافه کنید. این مدل حریره بادام برای بزرگسالان و کودکان بالای ۲ سال مناسب است.

در صورت تمایل می‌توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

روش تهیه حریره بادام با شیر و کنجد برای بزرگسالان (روش چهارم)

تمام مراحل این شیوه تهیه، مانند طرز تهیه حریره بادام با شیر پرچرب و روغن زیتون (روش قبلی) است و تنها بعد از اضافه کردن آب و شکر، پودر کنجد را باید به مواد اضافه کنید.

برای تهیه به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می‌توانید خرید خود را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش انجام دهید.

بیشتر بخوانید:

مواد لازم تهیه حریره بادام بدون آرد برنج برای بزرگسالان و کودکان (روش پنجم)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
برنج ۲قاشق غذاخوری
بادام رنده شده ۲قاشق غذاخوری
نمک نوک قاشق چای‌خوری
جعفری ساطوری خرده شده ۱قاشق مرباخوری

روش تهیه حریره بادام بدون آرد برنج

برای تهیه حریره بادام بدون آرد برنج باید ابتدا پوست بادام را جدا کنید و آن را چرخ کنید. سپس بادام چرخ‌کرده را با نصف لیوان آب، برنج و نمک روی حرارت قرار دهید تا برای حدود ۱ ساعت بپزد. زمانی که حریره بادام نرم شد و لعاب انداخت، جعفری خرد شده را اضافه کنید. حدود ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید. در صورتی که غلظت حریره بادام زیاد است، مقداری آب به آن اضافه کنید. می‌توانید از این حریره بادام هم برای کودکان و هم بزرگسالان استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید انواع از جمله و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

فوت و فن‌های تهیه حریره بادام

  • در تهیه حریره بادام برای نوزاد ۴ ماهه و زیر ۶ ماه، بهتر است از شیر پاستوریزه استفاده نکنید چون به دلیل سن کم، ممکن است کودک دچار حساسیت با شیر گاو شود. برای درست کردن حریره بادام برای نوزاد یا از آب استفاده کنید، یا از شیر خشک و شیر مادر.
  • حریره را در ظرف درب بسته تا دو روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد. جهت نگهداری حریره در یخچال، اجازه دهید تا کاملا سرد شود سپس درب ظرف را بسته و آن را در یخچال بگذارید.
  • در روش تهیه حریر بادام برای نوزاد رفلاکسی، اگر شیر خشک خاصی به نوزادتان می‌دهید، مثلا شیر خشک LF و … از همان باید برای تهیه حریره نیز استفاده کنید.
  • حریره بادام را می‌توانید به عنوان یکی از بهترین غذاهای تقویتی برای کودک سرماخورده نیز استفاده کنید.
  • حریره بادوم می‌تواند برای یک وعده‌ کودک مانند کافی باشد و نیازی نیست که در همان وعده به کودک شیر هم بدهید، اما به دلیل عادت کردن کودک به شیر خودتان، در صورت نیاز کودک، مضایقه نکنید.
  • حریره بادام خیلی زود می‌سوزد پس حواستان باشد که آن را به خوبی و مرتب هم بزنید.

خواص حریره بادام

  • از خواص حریره بادام می‌توان به هضم راحت و در عین حال مفید بودن آن برای سلامتی کودک اشاره کرد.
  • یک خاصیت حریره بادام پیشگیری از پوکی استخوان در بزرگسالان است.
  • حریره بادام سرشار از ویتامین E، کلسیم، پتاسیم، آهن و منگنز است و باعث افزایش انرژی و افزایش وزن نوزاد می‌شود.
  •  وجود ویتامین A در حریره بادام به بینایی کودک و آهن آن نیز به پیشگیری از فقر آهن و کم‌خونی کمک خواهد کرد.
  • حریره بادام می‌تواند سیستم ایمنی بدن نوازد و کودک را به خوبی تقویت کرده و به دلیل دارا بود شیر و سرشار بودن از کلسیم و فسفر، تاثیر خیلی خوبی در رشد و تقویت استخوان‌ها و دندان‌های نوزاد و کودک شما دارد.
  • از جمله خواص حریره بادام برای افراد مسن می‌توان به بهبود وضعیت پوکی استخوان، نرمی استخوان و تولید گلبول قرمز خون اشاره کرد.

سوال متداول

از چه بادامی در طرز تهیه حریره بادام استفاده کنیم؟

در طرز تهیه حریره بادام باید از بادام شیرین استفاده کنید که خام بوده و بو داده نباشد.

مهم‌ترین نکته در طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد ۶ ماهه و کمتر چیست؟

در طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد شش ماهه باید حریره را از صافی رد کنید. توجه داشته باشید که برای کودکان باید غلظت حریره بادام شبیه به شیر مادر باشد تا کودک راحت‌تر آن را بخورد.

در طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان از چه طعم‌دهنده‌هایی استفاده می‌شود؟

در طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان می‌توانید از دارچین، گلاب، وانیل و هل استفاده کنید.

حریره بادام تا چند روز قابل نگهداری است؟

می‌توانید حریره بادام را تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنید.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا