کمردرد علتهای مختلفی میتواند داشته باشد؛ مفاصل کناری ستون فقرات (مفاصل فاست) میتواند منشأ درد باشند؛ همچنین بیرونزدگی دیسک هم درد ایجاد میکند و در مواردی که به ریشههای تشکیلدهنده عصب سیاتیک فشار بیاورد، باعث ایجاد درد در کمر و درد تیر کشنده به پاها میشود؛ عضلات هم میتوانند منشأ درد در کمر باشند که بهصورت اسپاسم و کشیدگی و اصطلاحاً رگبهرگ شدن از آن نامبرده میشود که از علتهای خیلی شایع کمردرد است.
تشخیص کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک
اساس تشخیص در همه بیماریهای پزشکی، شرححال و معاینه فیزیکی بیمار است. با شرححال دقیق از بیمار میتوانیم علتهای مختلف کمردرد را بررسی کنیم و مشخص کنیم کدام یک از علتهایی که در بالا گفته شد، میتواند علت ایجادکننده درد بیمار باشد. بعد از شرححال دقیق بیمار باید معاینه شود که بر اساس مواردی که در شرححال ذکر شده، معاینه دقیق انجام میشود و در نهایت میتواند خیلی از تشخیصهای احتمالی را برای ما رد و یا تأیید کند و راهنمایی برای رسیدن به تشخیص نهایی و استفاده از پاراکلینیکها و تصویربرداریها و در نهایت درمان مؤثر بیمار باشد.
گاهی اوقات همین شرححال و معاینه، تشخیص نهایی را مشخص میکند و نیاز به بررسیهای دیگری وجود ندارد و بیمار نیازی نیست، بابت امآرآی، نوار عصب و عضله، عکسهای رادیوگرافی، سیتیاسکن و غیر هزینه اضافی بکند و علاوه بر هزینه، وقت خود را هم بابت انجام این موارد بگذارد.
اما در مواردی علاوه بر شرححال و معاینه فیزیکی نیاز به انجام یک سری موارد پاراکلینیک برای تشخیص علت درد کمر وجود دارد که شایعترین این موارد پاراکلینیک عکسهای رادیوگرافی از کمر، امآرآی از کمر و نوار عصب و عضله از پاها و کمر است که میتواند به تشخیص دقیقتر کمک بکند؛ البته اسکنهای استخوانی، سیتیاسکن و… هم در بعضی از موارد میتوانند به تشخیص علت کمردرد کمک کنند؛ همچنین آزمایش خون هم در مواردی که به عفونت، التهاب و بیماریهای روماتیسمی بهعنوان یکی از علل کمردرد شک داریم، میتواند همراه MRI این موارد را بررسی کند.
درمان کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک
بعد از تشخیص به مرحله درمان میرسیم؛ اینکه چه درمانی برای هر بیماری و علتی از کمردرد انجام شود، خیلی مهم است.
اول باید بررسی کنیم که یک درمان خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؛ یکی از ویژگیهایی که درمان باید داشته باشد پله به پله بودن، مراحل درمانی است. یعنی بهتر است، درمان با موارد که سادهتر، کمهزینهتر و کمتر تهاجمی است، شروع شود و در صورت عدم بهبود، سراغ درمانهای پیچیدهتر، پرهزینهتر و تهاجمیتر برویم.
یکی دیگر از ویژگیهای درمان خوب این است که درمان طول اثر بیشتری داشته باشد و بهصورت موقت و مسکن نباشند و بیمار رو مدتهای زیادی از شر درد کمر رها کند.
یکی از ویژگیهای درمان مؤثر و خوب، آموزش و آگاهی دادن به بیمار است؛ این آگاهیبخشی به این صورت است که پزشک به بیمار تمام مراحل تشخیص و درمان و ضرورت این موارد را توضیح داده و به سؤالات بیمار در این موارد پاسخ میدهد. این آگاهیبخشی باعث میشود، بیمار با اطمینان و جدیت بیشتری مراحل تشخیصی درمانی را طی کرده و در نهایت نتیجه سریعتر و مؤثرتری از درمان بگیرد. همچنین در این آموزشها، پزشک باید در خصوص پیشگیری از عود بیماری و مواردی که باعث عود و یا جلوگیری از عود و بازگشت بیماری میشود، به بیمار ارائه دهد.
در کمردرد و بیرونزدگی دیسک کمر، انواع مختلف درمانهای غیرجراحی و انواع روشهای جراحی وجود دارد که توسط متخصص کمردرد تایین میشود و طبیعتاً بیماران دوست دارند که از درمانهای غیرجراحی استفاده بکند و درمان جراحی را برای آخرین پله درمان بگذارند.
روشهای غیرجراحی درمان کمردرد و بیرونزدگی دیسک کمر و سیاتیک
روشهای غیرجراحی درمان کمردرد و بیرونزدگی دیسک کمر و سیاتیک متعدد است و طیف گستردهای از درمانها مثل دارودرمانی، فیزیوتراپی، لیزردرمانی و ورزشدرمانی و تمرین و حرکات اصلاحی برای درمان این بیماری استفاده میشود. گاهی اوقات در بیرونزدگیهای دیسک کمر یا آرتروز شدید مفاصل کنار ستون فقرات که مفاصل فاست گفته میشود، روشهای بالا کاربردی ندارد و آنچنان درد بیمار را تسکین نمیدهد، در این موارد هم باید قبل از جراحی از روشهای مداخلهای درمان درد ستون فقرات مثل تزریقهای اپیدورال با فلوروسکوپی و تزریق مفاصل فاست با فلوروسکوپی برای بهبود درد بیمار بهعنوان آخرین مرحله قبل از جراحی استفاده کرد.
در مطلب روشهای غیرجراحی درمان دیسک کمر و کمردرد انواع روشهای غیرجراحی توضیح داده شده. همچنین در مطلب انواع روشهای جراحی دیسک کمر ستون فقرات روشهای مختلف جراحی نیز توضیح داده شده است.
برای آگاهی از چگونگی انجام تزریق اپیدورال بهعنوان روشی جایگزین جراحی در بسیاری از موارد بیرونزدگی دیسک کمر میتوانید این مطلب را در سایت از اینجا بازدید کنید و توضیحات مفصلی که داده شده است را مطالعه کنید.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی کمر درد، دیسک کمر و سیاتیک
عنوان این رشته ممکن است تابهحال به گوش شما نخورده باشد و با حیطه کاری این رشته آشنایی نداشته باشید. برای آگاهی از حیطههای مختلف این رشته به مطلب برای چه بیماریهایی به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنیم؟ سر بزنید. یکی از حیطههای این رشته تشخیص و درمانهای غیرجراحی بیماریهای اسکلتی – عضلانی از جمله کمردرد و آرتروز و… است و در دوره تخصص با انواع روشهای غیرجراحی درمان این بیماریهای آشنا شدهاند.
در مقوله تشخیص علل کمردرد و دیسک کمر، متخصصین طب فیزیکی آموزشهای کافی را دیدهاند و میتوانند همه علل ایجادکننده درد در ناحیه کمر را بررسی کنند و در نهایت بعد از تشخیص دقیق به درمان بپردازند. ناشناخته بودن، این رشته باعث شده است، اکثر این متخصصین کلینیکهای خلوتتری نسبت به سایر رشتهها داشته باشند و این امر منجر بهصرف وقت بیشتر برای گرفتن شرححال و معاینه فیزیکی میشود که همانطور که در ابتدا گفته شد، اساس تشخیص بیماریهاست.
همچنین متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی بامهارت کافی در انجام نوار عصب و عضله و نیز معاینات مربوط به کمردرد و بیرونزدگی دیسک کمر، یکی از باصلاحیتترین تخصصهای پزشکی، در تعیین نیاز به عمل جراحی برای بیرونزدگی دیسک کمر و درد در مسیر عصب سیاتیک هستند.
وقتی به مرحله درمان میرسیم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی کاملترین طیف درمانهای غیرجراحی در کمردرد و بیرونزدگی دیسک کمر را ارائه میدهد. این درمانها از درمانهای دارویی شروع میشود که تقریباً مشابه آن چیزی است که متخصصین دیگر رشتههای ارائه خواهند داد. اما در تجویز فیزیوتراپی، تخصصیترین و کاملترین نسخه را از طرف متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی دریافت خواهید کرد؛ چرا که این متخصصین اشراف کامل بر انواع مدالیتههای فیزیکی مثل اولتراسوند، الکترو تراپی، لیزردرمانی، تکارتراپی، دراینیدلینگ و… که در فیزیوتراپی استفاده میشوند، دارند و دقیقاً برای مشکلات شما، انتخاب مناسبتری از بین این مدالیتهها خواهند داشت و این انتخاب باعث درمان کمهزینهتر و سریعتر خواهد شد. یکی از درمانهای مؤثر در کمردرد بخصوص کمردردهای مزمن و نیز جلوگیری از عود دردهای دیسک کمر، ورزشدرمانی است که با مراجعه به متخصصین طب فیزیکی این نوع درمان چه بهصورت مستقیم چه بهصورت تجویز جهت ارائه از طریق فیزیوتراپیستها به شما پیشنهاد خواهد شد. گاهی بیرونزدگی دیسک کمر شدیدتر از آن است که با درمانهای فوق بهبود یابد و نیاز به مداخلات کم تهاجمی مثل تزریق اپیدورال، لیزر داخل دیسک (PLDD) و دیسکو ژل و… است؛ در این موارد هم برخی از پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، میتوانند به کمک شما آمده و نیاز به جراحی را رفع کنند.
علاوه بر موارد فوق، متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی در زمینه تغییر سبک زندگی و رعایت موارد مربوط به مشکلات ستون فقرات میتوانند با توصیههایشان بهسلامت ستون فقرات شما کمک کنند
درد پاشنه پا نشانه چیست؟
بزرگترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل میکند. عوامل بیرونی میتوانند بر یکپارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.
علل مختلفی را میتوان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسککمر و مشکلهای مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.
شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.
علت درد کف پا چیست؟
بهطور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایعتری نیز وجود دارند که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.
خار پاشنه
خارپاشنه در صورتی ایجاد میشود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه بهوسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده میشود.
وجود خار پاشنه بهتنهایی باعث بروز درد در فرد نمیشود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم میخورد. خار پاشنه از عارضههای شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.
خمیدگی بیش از حد پا به داخل
خمیدگی بیش از حد پا به داخل میتواند باعث ایجاد کشش بر تاندونها و رباطهای متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیبهایی را به وجود آورد.
پیچخوردگی مچ پا
اگر شدت پیچخوردگی زیاد باشد درد در پا شکل میگیرد.
شکستگی پا
گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد میکند.
تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل
تاندون آشیل ساقپا را به پاشنه متصل میکند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد میشود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد میدود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش میکند.
همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز میتواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب میشود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره میشود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش میرسد.
بورسیت یا التهاب بورسها
بورسها کیسههایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد میکنند.
گیر افتادن عصب پا
گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچخوردگی عصب گیر میافتد که علائم آن درد، بیحسی و سوزش در کف پا است.
علاوه بر دلایل گفته شده علتهای دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ میشوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علتها شامل موارد زیر است:
- سندروم تارسال تونل
- کبودی پاشنه
- سندروم هاگلوند
- آتروفی پد پا
- سندروم سینوس تارسی
- عفونت استخوان پاشنه
- تومور استخوان پاشنه
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین
ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن بهویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایشهای مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.
ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوانها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری میکند.
منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن میشود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین میکند.
پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار میدهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف پا مستعد آسیب بیشتری است.
علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب
علتهای مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد میتوان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشاندهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام میبریم:
- فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
- التهاب تاندون آشیل
- شکستگی
درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع میشود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیتها این درد کم شود.
اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش میدهد.
علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟
درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی میتواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر میگیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.
اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ میگردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ در هر ساعت از شبانهروز میتواند بهصورت آنلاین در خدمت شما باشند.
بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر میشود:
ورم کف پا
این عارضه زمانی اتفاق میافتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیسبازان، دوندهها و پلهنوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.
پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش میدهد.
خار پاشنه
استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.
آپوفیزیت پوستی
عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن ۸ تا ۱۴ سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزشهای پرشی انجام میدهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود میآید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش میدهد.
بورسیت
همانطور که در مطالب فوق گفتیم بورسها کیسههایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندونها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان میکنند.
بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود میآید. بورسیت یا التهاب بورسها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه میشوند.
کبودی موضعی
ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربهای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
التهاب آشیل
این مشکل میتواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.
فشرده شدن عصب
علائم آن بیحسی، گزگز و درد پاشنه پا است.
پوشیدن کفش نامناسب
یکی از شایعترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع میتواند علت شروع عارضههای مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری میکند.
علت درد پاشنه پا و کمر
برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس میکنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایشها متوجه میشوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟
بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلالهای ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.
بسیاری از اختلالهای کمر بر عملکرد فرد اثر میگذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیتهای او میشوند. این اختلالها علائم و نشانههای مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را میتوانند کاهش دهند.
تشخیص درد پا به چه صورت است؟
دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که میپوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماریهای شما علت درد را تشخیص میدهد و درمان مربوطه را شروع میکند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایشهایی مثل تصویربرداری درخواست میشود.
درمان درد پاشنه پا به روش سنتی
اگر شدت درد پا کم باشد میتوان با استفاده از روشهای خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آنها را نام ببریم.
- از انجام فعالیتهایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد میکند دوری کنید.
- کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همانطور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلالها میتواند باشد.
- برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
- استراحت کافی داشته باشید.
- اگر ورزش میکنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
- مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتابگردان، ماهی سالمون و تخممرغ را در وعدههای خود بگنجانید.
- برای کاهش درد از کیسههای یخ در محل استفاده کنید.
درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی
برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روشهای خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.
سرکه
سرکه برای کاهش التهاب استفاده میشود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه در وان قرار دهید.
روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.
روزانه ۳ تا ۴ بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت ۵ دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.
سولفات منیزیوم
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری میشود اما پوست شما را خشک میکند که باید بعد از استفاده از آن مرطوبکننده بزنید.
روغن میخک
روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش میدهد و باعث کاهش درد میشود.
فلفل قرمز
اگر زمانی که کف پا شما سرد میشود درد به سراغ شما میآید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.
این کار باعث میشود پای شما گرم بماند. همچنین میتوانید برای کاهش درد نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.
علاوه بر روشهای گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز میتوان کمک گرفت که برای استفاده از این روشها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ صحبت کنید.
پیشگیری از درد پاشنه پا
راههایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود میتوانید آنها را رعایت کنید:
- زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس میکنید استراحت کنید.
- وزن خود را متعادل نگه دارید.
- رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
- از مکملهای D استفاده کنید.
- قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
- تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا میشوند انجام دهید.
- اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
- تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتیها که نشاندهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیتهای سنگین است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر شدت درد کم باشد با روشهای خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.
- اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بیحرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
- در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
- تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
- اگر درمانهای خانگی موثر نباشد.
- درد ناگهانی شروع شود.
- در پاشنه پا التهاب دیده شود.
- اگر شدت درد بهحدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.
برای جلوگیری از وخیمتر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک میتوانید با متخصص آنلاین ارتوپدبهصورت آنلاین در هر ساعت از شبانهروز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا میتوانید زندگی را بهتر و سالمتر پیش ببرید.