درد پاشنه پا نشانه چیست؟
بزرگترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل میکند. عوامل بیرونی میتوانند بر یکپارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.
علل مختلفی را میتوان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسککمر و مشکلهای مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.
شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.
علت درد کف پا چیست؟
بهطور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایعتری نیز وجود دارند که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.
خار پاشنه
خارپاشنه در صورتی ایجاد میشود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه بهوسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده میشود.
وجود خار پاشنه بهتنهایی باعث بروز درد در فرد نمیشود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم میخورد. خار پاشنه از عارضههای شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.
خمیدگی بیش از حد پا به داخل
خمیدگی بیش از حد پا به داخل میتواند باعث ایجاد کشش بر تاندونها و رباطهای متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیبهایی را به وجود آورد.
پیچخوردگی مچ پا
اگر شدت پیچخوردگی زیاد باشد درد در پا شکل میگیرد.
شکستگی پا
گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد میکند.
تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل
تاندون آشیل ساقپا را به پاشنه متصل میکند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد میشود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد میدود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش میکند.
همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز میتواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب میشود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره میشود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش میرسد.
بورسیت یا التهاب بورسها
بورسها کیسههایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد میکنند.
گیر افتادن عصب پا
گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچخوردگی عصب گیر میافتد که علائم آن درد، بیحسی و سوزش در کف پا است.
علاوه بر دلایل گفته شده علتهای دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ میشوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علتها شامل موارد زیر است:
- سندروم تارسال تونل
- کبودی پاشنه
- سندروم هاگلوند
- آتروفی پد پا
- سندروم سینوس تارسی
- عفونت استخوان پاشنه
- تومور استخوان پاشنه
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین
ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن بهویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایشهای مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.
ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوانها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری میکند.
منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن میشود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین میکند.
پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار میدهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف پا مستعد آسیب بیشتری است.
علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب
علتهای مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد میتوان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشاندهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام میبریم:
- فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
- التهاب تاندون آشیل
- شکستگی
درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع میشود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیتها این درد کم شود.
اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش میدهد.
علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟
درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی میتواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر میگیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.
اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ میگردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ در هر ساعت از شبانهروز میتواند بهصورت آنلاین در خدمت شما باشند.
بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر میشود:
ورم کف پا
این عارضه زمانی اتفاق میافتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیسبازان، دوندهها و پلهنوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.
پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش میدهد.
خار پاشنه
استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.
آپوفیزیت پوستی
عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن ۸ تا ۱۴ سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزشهای پرشی انجام میدهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود میآید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش میدهد.
بورسیت
همانطور که در مطالب فوق گفتیم بورسها کیسههایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندونها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان میکنند.
بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود میآید. بورسیت یا التهاب بورسها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه میشوند.
کبودی موضعی
ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربهای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
التهاب آشیل
این مشکل میتواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.
فشرده شدن عصب
علائم آن بیحسی، گزگز و درد پاشنه پا است.
پوشیدن کفش نامناسب
یکی از شایعترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع میتواند علت شروع عارضههای مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری میکند.
علت درد پاشنه پا و کمر
برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس میکنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایشها متوجه میشوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟
بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلالهای ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.
بسیاری از اختلالهای کمر بر عملکرد فرد اثر میگذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیتهای او میشوند. این اختلالها علائم و نشانههای مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را میتوانند کاهش دهند.
تشخیص درد پا به چه صورت است؟
دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که میپوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماریهای شما علت درد را تشخیص میدهد و درمان مربوطه را شروع میکند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایشهایی مثل تصویربرداری درخواست میشود.
درمان درد پاشنه پا به روش سنتی
اگر شدت درد پا کم باشد میتوان با استفاده از روشهای خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آنها را نام ببریم.
- از انجام فعالیتهایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد میکند دوری کنید.
- کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همانطور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلالها میتواند باشد.
- برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
- استراحت کافی داشته باشید.
- اگر ورزش میکنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
- مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتابگردان، ماهی سالمون و تخممرغ را در وعدههای خود بگنجانید.
- برای کاهش درد از کیسههای یخ در محل استفاده کنید.
درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی
برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روشهای خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.
سرکه
سرکه برای کاهش التهاب استفاده میشود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه در وان قرار دهید.
روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.
روزانه ۳ تا ۴ بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت ۵ دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.
سولفات منیزیوم
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری میشود اما پوست شما را خشک میکند که باید بعد از استفاده از آن مرطوبکننده بزنید.
روغن میخک
روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش میدهد و باعث کاهش درد میشود.
فلفل قرمز
اگر زمانی که کف پا شما سرد میشود درد به سراغ شما میآید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.
این کار باعث میشود پای شما گرم بماند. همچنین میتوانید برای کاهش درد نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.
علاوه بر روشهای گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز میتوان کمک گرفت که برای استفاده از این روشها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ صحبت کنید.
پیشگیری از درد پاشنه پا
راههایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود میتوانید آنها را رعایت کنید:
- زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس میکنید استراحت کنید.
- وزن خود را متعادل نگه دارید.
- رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
- از مکملهای D استفاده کنید.
- قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
- تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا میشوند انجام دهید.
- اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
- تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتیها که نشاندهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیتهای سنگین است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر شدت درد کم باشد با روشهای خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.
- اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بیحرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
- در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
- تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
- اگر درمانهای خانگی موثر نباشد.
- درد ناگهانی شروع شود.
- در پاشنه پا التهاب دیده شود.
- اگر شدت درد بهحدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.
برای جلوگیری از وخیمتر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک میتوانید با متخصص آنلاین ارتوپدبهصورت آنلاین در هر ساعت از شبانهروز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا میتوانید زندگی را بهتر و سالمتر پیش ببرید.
هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!
تست کرونا در محل

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره

علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مُشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
درد در ناحیه چپ شکم مشکل رایجی است که به دلایل مختلفی بوجود می آید. در شکم انسان اندام های مختلفی وجود دارند که اختلال در کارکرد هر یک از آن ها می تواند منجر به درد در ناحیه شکمی شود. در این بین خانم ها به دلیل داشتن اندام های تناسلی داخلی مانند تخمدان چپ، لوله فالوپ چپ و رحم، درد سمت چپ شکم در آن ها بیشتر از مردان است. گاهی درد نواحی خارج از ناحیه چپ شکم مانند بیضه در مردان هم می تواند موجب درد در ناحیه چپ شکم شوند. اگر نمی دانید که به کدام پزشک مراجعه کنید، این راهنما می تواند به شما کمک کند.
از اصلی ترین علل درد سمت چپ شکم، به موارد زیر می توان اشاره کد:
ورم معده یا گاستریت
در اثر آسیب دیدن جداره معده به دلیل عفونت خفیف، جدار معده ملتهب شده و ورم معده یا گاستریت ایجاد می شود. در صورت معالجه نشدن و تداوم آن این التهاب تبدیل به زخم معده می شود که عوارض دردناک تری داشته و خطرناک تر خواهد بود.
مشاهده بیشتر : فوق متخصص گوارش
بهتر است بخوانید: لیست علائم و نشانه های کرونا
ورم (آماس) روده یا کولیت
ورم روده یا کولیت، به معنای التهاب روده است. این التهاب معمولا در سطوح داخلی روده بزرگ و راست روده ایجاد می شود. نشانه متمایز این بیماری، دردهایی است که به تدریج گسترش پیدا می کند و با تغییر در نحوه عملکرد روده مانند اسهال همراه می شود. از علل ابتلا به کولیت می توان به عفونت، مسمومیت غذایی، واکنش سیستم خود ایمنی و کم خونی اشاره کرد.
دیورتیکولیت
در این بیماری کیسه هایی در جداره داخلی روده بزرگ و کولون ایجاد می شود. این کیسه ها ممکن است عفونی و ملتهب شوند. در اثر این بیماری دردهای شدیدی در قسمت چپ و پایین شکم ایجاد می شود. معمولا این دردها با تب، خونریزی، لرز و تغییر عادات روده همراه است. در صورت تداوم بیماری و تشدید آن ممکن است خونریزی، فتق و یا انسداد روده هم ایجاد شود.
بیشتر بخوانید : همه چیزهایی که باید درباره بیماری فتق بدانید
انسداد روده
انسداد روده بیماری است که در طی آن مسیر روده بسته شده و مایعات و غذاها نمی توانند از روده عبور کنند. در صورتی که به فوریت اقدام به معالجه نشود بخش مسدود شده ممکن است بمیرد و مشکلات جدی را برای حیات بیمار ایجاد کند. علل مختلفی می توانند منجر به انسداد روده شوند که از جمله می توان چسبندگی روده که معمولا پس از جراحی بوجود می آید، کیسه های ملتهب و عفونی (دیورتیکولیت) روده، پیچ خوردگی روده، فتق و تومورها و… را نام برد. کاهش اشتها، درد سمت شکم و نفخ از دیگر نشانه های ابتلا به این بیماری می باشد.
فتق
در بیماری فتق جداره و یا عضلات اطراف شکم دچار شکاف شده و اعضای داخلی شکم دچار بیرون زدگی می شوند. (فتق شکمی)
این عارضه ممکن است در بخش های مختلف شکم رخ دهد که اغلب اوقات دردناک است. این بیماری تنها از طریق جراحی قابل درمان است. در صورتی که عضو بیرون زده نتواند به حفره شکمی باز گردد، ممکن است خون رسانی به آن قسمت از عضو مختل شود که بسیار خطرناک است.
بیشتر بخوانید : سوالات متداول در مورد اهدای خون
از انواع دیگر فتق می توان به فتق اپی گاستریک و فتق شکمی اشاره کرد:
فتق اپی گاستریک:
این بر آمدگی در قسمت بالایی شکم ایجاد می شود. این منطقه دقیقا در اطراف معده، بالای ناف و درست زیر دنده ها قرار دارد.
فتق برشی:
بعد از عمل جراحی رخ داده و در طی آن قسمتی از روده از شکاف جراحی یا بافت ضعیف بیرون می زند.
سنگ، عفونت یا تومور کلیه چپ
گر چه کلیه ها در ناحیه پشت و دو طرف ستون فقرات قرار دارند اما دردهای کلیه در مناطق مختلفی ممکن است ظاهر شود. از جمله ممکن است درد کلیۀ چپ ، در ناحیه چپ شکم احساس شود. دردهای کلیه معمولا شدید بوده و ممکن است همراه با علائمی همچون تغییر رنگ ادرار، سوزش ادرار ، تکرر ادرار و … باشد.
بیشتر بخوانید : آیا واکسن آنفلوانزا سالانه لازم است؟
سنگ کلیه به دلایل مختلفی همچون کیفیت بد آب آشامیدنی، مصرف زیاد مواد کلسیم دار، کم نوشیدن آب، سبک زندگی و … ایجاد می شود.
[sibwp_form id=1]
کیست تخمدان چپ
بسیاری از زنان کیست تخمدان را در زندگی خود تجربه می کنند که می تواند دردهایی را در ناحیه لگن یا سمت چپ شکم ایجاد کند. در صورتی که این کیست پاره شود یا تخمدان پیچ بخورد، بیمار به درمان فوری نیاز خواهد داشت. برای تشخیص کیست تخمدان می توان از معاینه لگن یا سونوگرافی استفاده کرد.
مشاهده بیشتر : دکتر زنان و زایمان
بزرگ شدن طحال
طحال عضوی است که در سمت فوقانی و چپ شکم قرار دارد. طحال کارکردهای مهمی همچون از بین بردن گلبول های قرمز پیر، ساخت پادتن، حذف باکتری ها یا سلولهای خونی پوشیده شده توسط پادتن و … دارد. آسیب و یا تورم طحال می تواند یکی دیگر از علل درد در ناحیه چپ شکم باشد.
بیشتر بخوانید : آماده شدن نتیجه آزمایش خون چقدر زمان میبرد؟
همانگونه که ملاحظه کردید، دردهای سمت چپ شکم ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که برخی نیاز فوری به درمان دارند. لذا برای تشخیص علت این دردها و معالجه، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید. جهت دریافت نوبت از پزشک متخصص، با مراجعه به وب سایت درمانکده می توانید به سادگی و سرعت نوبت از پزشک متخصص گوارش دریافت نمایید.
اگر نمی دانید که به کدام پزشک باید مراجعه کنید، راهنمای تخصص های پزشکی به کار شما می آید.
[sibwp_form id=5]
145,831 بازدید
بیحسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن میتواند به علت خواب رفتن بازوی شما به وجود بیاید و گاهی اوقات نشان دهنده یک اختلال جدی است به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتهایم به بررسی علل احتمالی خواب رفتن سمت چپ بدن بپردازیم و علل اصلی خواب رفتن سمت چپ بدن از قبیل کم کاری غده تیروئید و کمبود مواد معدنی وسایل علل احتمالی از قبیل سندروم تونل کارپال را توضیح بدهیم. در صورتی که شما دچار سوزن سوزن شدن و خواب رفتن سمت چپ بدن خود هستید بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا به انجام معاینات جسمانی بپردازد و با توجه به علائم شما به تشخیص قطعی دست پیدا کند. سپس پزشک علت اصلی خواب رفتن سمت چپ بدن را مشخص میکند و از روشهای درمانی مناسب برای رفع علائم تان استفاده خواهد کرد.
خواب رفتن سمت چپ بدن را نباید هیچ گاه بی اهمیت درنظر گرفت. متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید بعد از انجام معاینه و عکسبرداریهای لازم بهترین برنامه درمانی را براساس شرایط خاص هر بیمار تجویز میکنند. رویکرد درمانی این کلینیک پلکانی است و از روشهای ساده مانند دارو، ماساژ، بریس، طب سوزنی و فیزیوتراپی آغاز میشود و در صورت لزوم درمانهای پیچیده تر برای بیمار تجویز خواهند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک ارتوپدی فنی امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.
علت خواب رفتن سمت چپ بدن چیست؟
عوامل و فاکتورهای متعددی در به وجود آمدن بی حسی و خواب رفتن سمت چپ بدن از قبیل بازو یا پا نقش دارند که برخی از آنها به شرح زیر میباشند.
گردش نامناسب خون
گردش نامناسب خون در بدن میتواند باعث بی حسی و خواب رفتن هر دو بازوی چپ و راست شما شود. محدودیت گردش خون در بازوها میتواند به علت آسیب دیدگی و برخی اختلالات زمینه ای از قبیل فشار خون بالا، دیابت یا نارسایی کلیه به وجود میآید. در صورتی که گردش نامناسب خون باعث خواب رفتن سمت چپ شما شده است ممکن است شما با علائمی از قبیل درد و بی حسی و سرد شدن دست و انگشتان مواجه شوید.
آسیب دیدگی عصب
آسیبهایی که بر اعصاب بازوی چپ تاثیر میگذارند در روند ارسال پیام عصبی از مغز به بازو اختلال ایجاد میکنند و باعث بی حسی خواهند شد. به عنوان مثال نوروپاتی شبکه بازویی یک نوع آسیب دیدگی عصب است که تحت عنوان آسیب دیدگی اعصابی که از طناب نخاعی به سمت بازو هدایت میشوند توصیف میگردد. نوروپاتی شبکه بازویی باعث بروز درد در شانهها و بازوها و همچنین بی حسی و محدودیت حرکتی این اندام خواهد شد. آن دسته از فعالیتهای ورزشی که تماس جسمانی بالایی دارند، تصادفات خودرویی و سایر فاکتورها در بروز آسیب دیدگی عصب نقش مهمی را ایفا میکنند.
کم کاری غده تیروئید
کم کاری غده تیروئید اختلالی است که تحت عنوان هایپو تیروئیدیسم نیز شناخته میشود و باعث بروز علائمی از قبیل بی حسی، سوزن سوزن شدن و خواب رفتن بازوها خواهد شد. کم کاری غده تیروئید به علت عدم تولید هورمون تیروئید به مقدار کافی توسط غده تیروئید ایجاد میشود و با علائمی از قبیل خستگی، حساسیت به سرما، چاقی و اضافه وزن، خشکی پوست و سایر مشکلات همراه خواهد شد.
بیرون زدگی دیسک
بیرون زدگی دیسک به اختلالی گفته میشود که دیسک بین مهرهها که نقش ضربه گیر را ایفا میکند از جای اصلی خود خارج میشود و به اعصاب مجاور فشار وارد مینماید که در چنین شرایطی شما دچار بی حسی و خواب رفتن سمت چپ بدن خواهد شد. برخی از فاکتورهای خطر که در بروز این اختلال نقش دارند عبارتند از خم شدن به سمت جلو به طور مکرر یا چرخش قسمت پایین کمر، برداشتن اجسام سنگین، استعمال دخانیات، نداشتن فعالیت جسمانی و ورزش نکردن.
کمبود ویتامین ب ۱۲
ویتامین ب ۱۲ یکی از ترکیبات بسیار مهمی است که به عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن کمک میکند به همین دلیل جای هیچ گونه تعجبی ندارد که کمبود این ویتامین باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن بدن و به ویژه در ناحیه بازوها، دست، پا یا ساق پا شود. نمونه افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند باید از مکمل ویتامین ب ۱۲ که مخصوص مردان و زنان غیر باردار است استفاده کنند. این ویتامین در انواع مختلفی از محصولات حیوانی از قبیل ماهی، گوشت، مرغ، شیر و تخم مرغ یافت میشود اما این محصول به صورت مکمل نیز در دسترس افراد قرار دارد و افرادی که به این ویتامین نیاز دارند میتوانند آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
شکستگی استخوان
شکستگی استخوان بازو یا پا میتواند باعث بروز التهاب، تورم و درد شود و در روند عملکرد اعصاب مجاور اختلال ایجاد نماید به نحوی که شما دچار بی حسی و خواب رفتن سمت چپ بدن خود شوید. سایر علائم و نشانههای شکستگی استخوان بازو یا پا عبارت است از بد شکلی این اندام، دررفتگی قابل مشاهده مفصل، خونریزی، بیرون زدگی استخوان، محدودیت حرکتی دست یا پا و ناتوانی در تکان دادن بازو. در صورتی که تصور میکنید دچار شکستگی استخوان شده اید باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
سندروم تونل کارپال
سندروم تونل کارپال زمانی به وجود میآید که عصب میانی که از قسمت ساعد تا کف دست هدایت میشود تحت فشار قرار بگیرد. بی حسی و سوزن سوزن شدن بازوها، سوزش و خارش شایع ترین علامتی است که افراد مبتلا به سندروم تونل کارپال با آن مواجه میشوند. سندروم تونل کارپال در زنان بیشتر از مردان رخ میدهند و در افرادی که به طور مداوم از دست و مچ خود برای انجام دادن برخی اقدامات مانند تایپ کردن و دوختن و موارد مشابه استفاده میکنند شیوع بیشتری دارد. معمولاً برای درمان این اختلال پزشک انجام عمل جراحی را توصیه میکند و در برخی موارد نیز از روشهای غیر جراحی از قبیل استفاده از اسپلینت یا مصرف برخی داروهای خاص را پیشنهاد میدهد.
سندروم تونل کوبیتال
سندروم تونل کوبیتال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب اولنار که در قسمت داخلی آرنج قرار دارد به وجود میآید. این اختلال میتواند باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن و درد در انگشتان دست و ساعد و بازو شود به ویژه در مواردی که بازو و آرنج به مدت طولانی در حالت خم شده قرار میگیرند. پزشک از روشهای متعدد برای درمان سندروم تونل کوبیتال استفاده میکند که برخی از آنها عبارتند از عمل جراحی، استفاده از بریس و موارد مشابه.
نوروپاتی دیابتی
از آسیب دیدگی عصب که به علت دیابت به وجود آمده است تحت عنوان نوروپاتی دیابتی یاد میشود. دیابت اختلالی است که با بالا بودن مزمن سطح قند خون ارتباط دارد و باعث آسیب دیدگی عصب خواهد شد. علائم و نشانههای نوروپاتی دیابتی در همه افراد یکسان نیست و با توجه به نوع نوروپاتی ایجاد شده متفاوت خواهد بود اما بی حسی و سوزن سوزن شدن در اندامها از علائم شایع این اختلال محسوب میشوند. نوروپاتی دیابتی در بیش از نیمیاز افراد که دیابت دارند را درگیر میکند اما مراجعه منظم به متخصص و کنترل سطح قند خون میتواند ریسک بروز این اختلال را کاهش دهد.
ام اس
سوزن سوزن شدن و بی حسی بازوی چپ میتواند اولین علامت بیماری ام اس باشد. این اختلال سیستم عصبی باعث آسیب رساندن به غشای پوشاننده سلولهای عصبی میشود و از ارسال پیام عصبی بین مغز و بدن جلوگیری میکند یا روند ارسال پیام را کند مینماید. علائم و نشانههای بیماری ام اس عبارتند از ضعف عضلانی، اختلال در تعادل و هماهنگی اعضای بدن، مشکلات شناختی، اختلالات بینایی و بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و پا که گاهی اوقات فقط یک طرف از بدن را درگیر میکند.
سکته مغزی
سکته مغزی یک اختلال کاملاً جدیدی است که با بی حسی ناگهانی صورت، بازو یا پا که معمولاً فقط یک طرف از بدن را درگیر میکند ارتباط دارد. سکته مغزی زمانی به وجود میآید که گردش خون به یک قسمت از مغز مختل شود و این امر باعث مرگ سلولهای مغز خواهد شد. سکته مغزی باعث بروز علائم و نشانههای مختلفی در بازوی چپ خواهد شد به ویژه در مواردی که سلولهای که وظیفه کنترل عملکرد بازو را برعهده دارند و درگیر شده باشند. در صورت بروز سکته مغزی شما علاوه بر بی حسی و سوزن سوزن شدن بدن با مشکلات دیگری از قبیل احساس گیجی ناگهانی، اختلال در صحبت کردن و درک کلمات، اختلال در بینایی، اختلال در راه رفتن، از دست دادن تعادل و هماهنگی بدن و سردرد شدید و ناگهانی مواجه خواهید شد. درصورتی که تصور میکنید شما یا یکی از اعضای خانواده تان دچار سکته مغزی شده است باید هر چه سریع تر با مرکز اورژانس تماس بگیرید زیرا مراجعه زود هنگام بیمار به اورژانس از میزان آسیب دیدگی گسترده بافت مغز جلوگیری میکند.
تشخیص خواب رفتن سمت چپ بدن
امام که به پزشک مراجعه میکنید باید با او در خصوص همه علائم و نشانههایی که دارید حتی علائمی که تصور میکنید ارتباطی به با بی حسی بدن ندارند صحبت کنید تا پزشک بتواند و اطلاعات خوبی را در ارتباط با شرایط شما به دست بیاورد. در صورتی که شما بیماری خاصی دارید یا از داروی خاصی استفاده میکنید باید به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک در ابتدا با انجام معاینات جسمانی میپردازد و از شما در خصوص سابقه پزشکی تان سوال خواهد پرسید. گاهی اوقات ممکن است پزشک از شما بخواهد به انجام یک مجموعه از حرکات خاص بپردازید. پزشک در صورت نیاز درخواست انجام تستهای تشخیصی از قبیل آزمایش خون، اسکن و الکترومیوگرافی را خواهد داد تا بتواند علت خواب رفتن سمت چپ بدن را مشخص کند.
درمان خواب رفتن سمت چپ بدن
پزشک با توجه به اطلاعات به دست آمده از تستهای تشخیصی تصویر دقیقی از شرایط شما را به دست خواهد آورد تا بتواند به این نتیجه برسد که آیا علت بروز علائم شما به دیسک و مشکلات مرتبط با آن ارتباط دارد یا خیر. سپس به این نتیجه میرسد که از کدام روشهای درمانی برای کاهش درد و بهبود گردش خون و کنترل علایم شما استفاده کند.
طب سوزنی
بیش از هزاران سال است که از طب سوزنی در طب چینی استفاده میشود که در این روش از تعدادی سوزن بسیار نازک استفاده میگردد تا وارد نقاط خاصی از بدن شوند. هر یک از این نقاط خاص و وظیفه کنترل انرژی را بر عهده دارند. این نقاط همچنین در کنترل حساس از قبیل درد و بی حسی نیز نقش دارند و وارد کردن سوزنهای مخصوص در این نقاط میتواند به تسکین درد ناشی از نوروپاتی محیطی کمک کند.
ماساژ درمانی
بی حسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن میتواند به علت گردش نامناسب به خون و مشکلات مرتبط با گردش خون به وجود بیاید به همین دلیل ماساژ درمانی میتواند به افزایش خونرسانی به دستها کمک کند. ماساژ درمانی میتواند باعث بهبود گردش خون در اندام خارجی و به حرکت درآوردن مایع لنف شود.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی شامل استفاده از روشهای ضد التهاب از قبیل کمپرس یخ و ماساژ درمانی، انجام دادن حرکات کششی و تقویتی و سایر روشهای مشابه به منظور بهبود توانایی عملکردی بیمار و کاهش درد او است. فیزیوتراپی به کمک تمرینات کششی و تقویتی به بهبود دامنه حرکات بیمار کمک میکند، باعث تقویت عضلات ضعیف بدن میشود و به رفع بی حسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن کمک خواهد کرد. متخصص فیزیوتراپی به آرامی به دستکاری کردن ستون فقرات و مهرههای آن میپردازد تا فشار از روی اعصاب برداشته شود. به این ترتیب فضای بیشتری در اختیار دیسک قرار میگیرد و میتواند به محل اصلی خود برگردد. در نتیجه درد کاهش پیدا میکند و بی حسی و سوزن سوزن شدن نیز برطرف خواهد شد. فیزیوتراپی یک روش درمانی موثر و با نتایج عالی است که علاوه بر تسکین درد و ناراحتی و بهبود گردش خون نیز کمک میکند.
تحریک عصب از طریق پوست
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست روشی است که در آن پزشک به ارسال امواج خفیف الکتریکی از طریق الکترودهایی که روی سطح پوست قرار داده شده اند میپردازد تا جریان الکتریکی به تسکین درد و افزایش روند بازسازی عصب کمک کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک ارتوپدی فنی امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.