دلیل درد پاشنه پا سمت چپ

۲۶ استخوان در قدم پای انسان وجود دارند که استخوان پاشنه بزرگ‌ترین آنها می‌باشد. پاشنه پای انسان به منظور ایجاد یک تکیه گاه محکم برای وزن بدن طراحی شده است. پاشنه در هنگام راه رفتن یا دویدن ضربه‌ی پا در هنگام برخورد با زمین را جذب کرده و ما را به سمت گام بعدی می‌پراند. کارشناسان عقیده دارند که فشار وارده روی پا هنگام راه رفتن می‌تواند ۱.۲۵ برابر بیشتر از وزن بدن و هنگام دویدن ۲.۷۵ برابر باشد. از این رو، پاشنه پا مستعد آسیب دیدگی و در نهایت درد است.

درد پاشنه پا یک مشکل بسیار متداول در پا می‌باشد. افراد مبتلا به آن معمولاً درد را در زیر پاشنه (التهاب فاسیای کف پا) یا پشت آن (التهاب تاندون آشیل) در جایی که تاندون آشیل به استخوان پاشنه متصل می‌شود، حس می‌کنند. با اینکه درد پاشنه پا می‌تواند شدید و گاهی اوقات ناتوان کننده باشد، به ندرت یک تهدید برای سلامتی است. درد پاشنه پا معمولاً خفیف بوده و خود به خود برطرف می‌شود، هرچند در برخی موارد ممکن است درد باقی بماند و مزمن شود. در کلینیک سلامت پا امید بیماران می‌توانند با دریافت راهنمایی‌های لازم از متخصصان ارتوپدی مشکل درد کف پای خود را رفع کنند. برای دریافت مشاوره و مراجعه می‌توانید از طریق شماره‌های 66015211 – 66015217 – 66014158 تماس حاصل فرمایید.همچنین می‌توانید به آیدی تلگرام omidhealthfootcenter@ مراجعه کنید.

چه دلایلی باعث ایجاد درد پاشنه پا می‌شود؟


درد پاشنه پا معمولاً ناشی از یک آسیب مانند پیچ خوردن یا افتادن است اما بیشتر در اثر فشار تکراری و کوبیده شدن پاشنه می‌باشد. علل متداول درد پاشنه پا عبارتند از:

  •  پلانتار فاسیتیس: التهاب فاسیای کف پا. فاسیای کف پا یک رباط محکم شبیه به زه کمان است که از استخوان پاشنه تا نوک پا امتداد دارد. هنگامی که پلانتار فاسیتیس بیش از حد کشیده شود، الیاف بافت نرم آن ملتهب می‌شوند، که این التهاب معمولاً در محل اتصال آن به استخوان پاشنه رخ می‌دهد. گاهی اوقات ممکن است مشکل در وسط پا ایجاد شود. بیمار درد را در زیر پا و بخصوص بعد از دوره‌های طولانی استراحت حس می‌کند. برخی بیماران در صورتی که تاندون آشیل آنها سفت شود دچار گرفتگی عضله ساق پا نیز می‌شوند.
  • بورسیت پاشنه پا: التهاب پشت پاشنه پا، بورسا (یک کیسه فیبری پر از مایع)، می‌تواند در اثر فرود آمدن شدید روی پاشنه‌های پا رخ دهد. همچنین ممکن است در اثر فشار ناشی از کفش باشد. درد بطور معمول در عمق پاشنه یا در پشت پاشنه پا حس می‌شود. گاهی اوقات تاندون آشیل ممکن است متورم شود. معمولاً در طول روز درد به تدریج بدتر می‌شود.
  •  برجستگی پاشنه پا: در نوجوانان شایع است. استخوان پاشنه پا بطور کامل بالغ نشده و بیش از حد ساییده می‌شود و منجر به شکل گیری استخوان اضافه می‌گردد. اغلب ناشی از داشتن پاهای صاف می‌باشد. در میان زنان می‌تواند در اثر پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند قبل از بالغ شدن کامل استخوان رخ دهد.
  •  سندرم تونل تارسال: یک عصب بزرگ در پشت پا فشرده شده یا گیر می‌افتد. این نوعی نوروپاتی فشاری است که می‌تواند در مچ پا یا قدم پا رخ دهد.
  •  التهاب مزمن پد پاشنه پا: در اثر نازک شدن پد چربی پاشنه پا یا برداشتن قدم‌های سنگین رخ می‌دهد.
  •  شکستگی فشاری: این شکستگی در اثر فشار تکراری می‌باشد که اغلب ناشی از انجام ورزش‌های پر فشار یا کارهای دستی سنگین است. دوندگان بخصوص مستعد شکستگی فشاری در استخوان‌های متاتارسال پا هستند. این وضعیت می‌تواند ناشی از پوکی استخوان نیز باشد.
  •  بیماری سیور (calcaneal apophysitis): شایع‌ترین علت درد پاشنه پا در ورزشکاران کودک و نوجوان است که در اثر استفاده مفرط و ضربه‌های کوچک تکراری در صفحه‌های رشد استخوان پاشنه پا ایجاد می‌شود. کودکان ۷ تا ۱۵ ساله بیشتر از سایرین دچار آن می‌شوند.
  •  التهاب تاندون آشیل (تندینوپاتی دژنراتیو): یک وضعیت مزمن ناشی از تحلیل پیشرونده‌ی تاندون آشیل است. گاهی اوقات تاندون آشیل به علت چندین پارگی جزئی که خود به خود به شکل صحیح ترمیم نمی‌شوند، بطور مناسب عمل نمی‌کند. تاندون آشیل بیشتر از حد تحمل تحت فشار قرار می‌گیرد و پارگی‌های میکروسکوپی ایجاد می‌شوند. در نهایت تاندون ضخیم، ضعیف و دردناک می‌گردد.

درد کف پا ممکن است ناشی از موارد زیر نیز باشد:

  • پارگی تاندون آشیل، تاندون طناب پاشنه در پشت مچ پا پاره می‌شود.
  •  کبودی استخوان
  •  کیست استخوان، یک کیست پر از مایع در استخوان
  •  نقرس، میزان اسید اوره در خون افزایش می‌یابد تا زمانی که مقدار آن بیش از حد شده و باعث تجمع کریستال‌های اورات در اطراف مفصل‌ها می‌گردد. این امر باعث التهاب و درد شدید می‌شود و حملات نقرس رخ می‌دهند.
  •  نوروما (نورومای مورتون)، یک عصب متورم در برجستگی کف پا که اغلب بین قاعده‌ی انگشتان دوم و سوم پا است.
  •  استئومیلیت، به معنی عفونت استخوان یا مغز استخوان است، التهاب استخوان به علت عفونت. استئومیلیت گاهی اوقات در نتیجه‌ی یکی از عوارض جانبی آسیب دیدگی یا جراحی رخ می‌دهد. در برخی موارد، عفونت ممکن است از جریان خون وارد بافت استخوان شود. بیماران مبتلا به استئومیلیت معمولاً درد عمیق و اسپاسم‌های عضلانی در ناحیه‌ی ملتهب و نیز تب را تجربه می‌کنند.
  •  نوروپاتی محیطی، نوروپاتی مجموعه‌ای از اختلالات است که هنگامی رخ می‌دهند که اعصاب سیستم عصبی محیطی (بخشی از سیستم عصبی بیرون مغز و نخاع) آسیب می‌بینند. این وضعیت بطور کلی تحت عنوان نوروپاتی محیطی شناخته می‌شود و اغلب ناشی از آسیب به آکسون‌های عصبی است. نوروپاتی معمولاً باعث درد و بی‌حسی در دست‌ها و پاها می‌گردد. این مشکل می‌تواند ناشی از آسیب‌های ضربه‌ای، عفونت، اختلالات متابولیک و قرار گرفتن در معرض سموم باشد. یکی از شایع‌ترین علل نوروپاتی دیابت است.
  •  مشکل در راه رفتن، حالت نامناسب بدن هنگام راه رفتن یا دویدن.
  •  آرتریت روماتوئید، گاهی اوقات تحت عنوان بیماری روماتوئید اطلاق می‌شود که یک بیماری خود ایمنی پیشرونده و ناتوان کننده است و باعث التهاب و درد در مفاصل، بافت اطراف مفاصل و سایر اندام‌های بدن می‌گردد. آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی معمولاً ابتدا مفاصل دستان و پاها را درگیر می‌کند اما هر مفصل دیگری ممکن است متاثر شود. بیماران مبتلا به این بیماری اغلب دارای مفاصلی سفت بوده و بطور کلی احساس ناخوشی و خستگی می‌کنند.

علائم درد پاشنه پا


درد پاشنه پا به تدریج و بدون آسیب در ناحیه‌ی متاثر بروز پیدا می‌کند. این درد اغلب در اثر پوشیدن یک کفش تخت مانند صندل‌های لا انگشتی تحریک می‌شود. کفش‌های تخت می‌توانند باعث کشیدگی فاسیای کف پا شوند به حدی که این ناحیه متورم (ملتهب) شود. در بیشتر موارد، درد در زیر پا و به سمت جلوی پاشنه وجود دارد. در دیسکینزی پس از استراحت علائم بلافاصله بعد از بیرون آمدن از تخت در صبح و بعد از یک دوره استراحت در طول روز بدتر می‌شوند. بعد از کمی فعالیت علائم تا حدودی بهبود می‌یابند، هرچند ممکن است تا انتهای روز مجدداً بدتر شوند.

چطور می‌توان درد کف پا را تشخیص داد؟


پزشک پا (پزشکی که در معاینه و درمان بیماری‌های پا تخصص دارد) یک معاینه فیزیکی انجام داده و سوالات مرتبطی را در مورد درد می‌پرسد. پزشک همچنین در مورد میزان راه رفتن و ایستادن بیمار در طول روز، نوع کفشی که می‌پوشد و جزئیاتی از سابقه‌ی پزشکی وی نیز سوالاتی می‌پرسد. اغلب این سوالات برای تشخیص کافی می‌باشند. گاهی اوقات نیاز به تست‌های تشخیصی بیشتری مانند آزمایش خون و اسکن‌های تصویر برداری خواهد بود.

درمان‌های خانگی، سنتی، جراحی و غیر جراحی درد پاشنه پا


موارد زیر درمان‌های متداول برای درد پاشنه پا هستند.

درمان پلانتار فاسیتیس

اکثر قریب باتفاق بیماران با درمان‌های محافظه کارانه (که به منظور پرهیز از اقدامات درمانی پزشکی اساسی یا عمل‌های جراحی طراحی شده‌اند) ظرف چند ماه بهبود می‌یابند.

داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی

داروهای دارای تاثیرات مسکن (کاهش درد) و کاهش درد که در دوزهای بالاتر تاثیرات ضد التهابی نیز دارند. داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی متفاوت از داروهایی هستند که حاوی استروئید بوده و ضد التهابی نیز می‌باشند. این داروها غیر مخدر هستند (باعث گیجی نمی‌شوند). برای بیماران مبتلا به پلانتار فاسیتیس چنین داروهایی می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.

کورتیکواستروئید

یک محلول کورتیکو استروئید روی ناحیه‌ی متاثر پوست استفاده می‌شود و یک جریان الکتریکی به منظور کمک به جذب مورد استفاده قرار می‌گیرد. بطور جایگزین، ممکن است پزشک تصمیم به تزریق دارو بگیرد. هرچند، تزریق زیاد می‌تواند منجر به ضعیف شدن فاسیای کف پا شده و بطور قابل ملاحظه‌ای خطر پارگی و کاهش پد چربی روی استخوان پاشنه را افزایش دهد. برخی پزشکان ممکن است از اولتراسوند برای اطمینان از انجام تزریق در جای صحیح استفاده کنند.

فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپیست واجد شرایط و متخصص می‌تواند به بیمار ورزش‌هایی را آموزش دهد که باعث کشیدگی فاسیای کف پا و تاندون آشیل و نیز تقویت عضلات پایین پا شوند و در نتیجه باعث تثبیت بهتر مچ و پاشنه پا گردد. ممکن به بیمار در مورد چگونگی استفاده از چسب‌های ورزشی نیز آموزش داده شود که باعث فراهم شدن پشتیبانی بهتر از قسمت پایین پا خواهد شد.

ارتز

کفی‌ها و ارتزها (وسایل کمکی) می‌توانند برای اصلاح مشکلات پا و نیز ایجاد ضربه‌گیر و حفظ قوس کف پا در حین بهبودی مفید باشند.

شاک ویو تراپی

امواج صوتی روی ناحیه‌ی متاثر متمرکز شده و باعث تحریک و تسریع بهبودی می‌گردند. این نوع درمان تنها برای موارد مزمن توصیه می‌شود که واکنشی به درمان محافظه کارانه نشان نداده‌اند.

جراحی

فاسیای کف پا از استخوان پاشنه جدا می‌شود. این روش تنها در صورتی که هیچ روش دیگری موثر نباشد، توصیه می‌شود. این خطر وجود دارد که قوس کف پا بعد از عمل ضعیف شود.

آتل‌های شبانه

این آتل روی ساق و قدم پا قرار گرفته و بیمار آن را در طول خواب استفاده می‌کند. در طول شب فاسیای کف پا و تاندون آشیل در حالت کشیده قرار می‌گیرند.

درمان سنتی و خانگی

مصرف ویتامین ب 5 که در مواد غذایی مانند آووکادو، تخمه آفتاب گردان، تخم مرغ و ماهی سالمون یافت می‌شود. همچنین قرار دادن کیسه یخ در محل درد می‌تواند به بهبود و کاهش درد کمک کند.

در صورت عدم درمان درد پاشنه پا چه اتفاقی می‌افتد؟


حتی در صورتی که درد بصورت نامنظم باشد نباید به آن بی‌توجهی کنید، بخصوص در صورتی که پلانتار فاسیتیس تشخیص داده شده باشد. درد مداوم درمان نشده می‌تواند منتهی به درد ناتوان کننده و لنگیدن شود و کیفیت زندگی روزمره را کاهش دهد.

چگونه می‌توان ارتزها را تمیز کرد؟


ارتزها ذاتاً بهداشتی و ضد باکتری هستند. شما قبل از نیاز به تمیز کردن، به علت ساییدگی و پارگی در اثر داشتن شیوه زندگی فعال باید آنها را تعویض کنید. با این حال، با استفاده از مواد شوینده ملایم با ماشین و دست قابل شست‌شو هستند. ارتزهای با طول کامل را تنها با دست می‌توان شست.

چند وقت یک بار باید ارتزها را تعویض کرد؟


در صورتی که هر روز از ارتز استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود که هر سه ماه یک بار تعویض شوند. برای استفاده‌ی کمتر، می‌توان هر شش ماه یک بار آنها را تعویض کرد. هرچه فعال‌تر باشید، بیشتر نیاز به تعویض ارتزها خواهید داشت. ارتزهای بادوام می‌توانند به تدریج فرسوده شده و کارایی آنها کاهش یابد. در صورتی که پا مجدداً شروع به درد کرد، برای کنترل نشانه‌های فرسودگی ارتز، آن را کنترل کنید.


درد پاشنه پا نشانه چیست؟

بزرگ‌ترین استخوان مچ پا استخوان پاشنه است و بیشترین وزن بدن را تحمل می‌کند. عوامل بیرونی می‌توانند بر یک‌پارچگی پا اثر بگذارند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شوند.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص استخوان و مفاصل مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره استخوان و مفاصل

علل مختلفی را می‌توان برای ایجاد این درد نام برد اما گاهی علت درد پاشنه پا دیسک‌کمر و مشکل‌های مربوط به آن است و اختلالی در خود پا وجود ندارد.

شناسایی زودهنگام دلایل درد پاشنه پا و درمان آن با راهکارهای ساده مثل بانداژ، داروهای ضد التهاب خوراکی و استفاده از کفش طبی از پیشرفت درد جلوگیری کرد. این مطلب را به بررسی این درد و راهکارهای درمانی آن اختصاص دادیم. پس تا انتها با ما همراه باشید تا ببینیم درد کف پا از چیست.

علت درد کف پا چیست؟

به‌طور کلی علت درد کف پا ضربه، بد راه رفتن، اضافه وزن و استفاده از کفش نامناسب است ولی بعضی از دلایل شایع‌تری نیز وجود دارند که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

خار پاشنه

خارپاشنه در صورتی ایجاد می‌شود که یک زائده استخوانی در زیر استخوان پاشنه پا به وجود آید. این عارضه به‌وسیله تصویربرداری با اشعه ایکس از ناحیه کف پا مشاهده می‌شود.

وجود خار پاشنه به‌تنهایی باعث بروز درد در فرد نمی‌شود ولی اگر این خار بزرگ و ملتهب شود، فرد ممکن است درد را حس کند. در افراد فربه و چاق ملتهب شدن خار پاشنه بیشتر به چشم می‌خورد. خار پاشنه از عارضه‌های شایع است و از هر ده نفر یک نفر به آن مبتلا خواهد شد.

علل درد پاشنه پا

خمیدگی بیش از حد پا به داخل

خمیدگی بیش از حد پا به داخل می‌تواند باعث ایجاد کشش بر تاندون‌ها و رباط‌های متصل به پایین و پشت استخوان پاشنه پا شود. این اختلال در لگن، زانو و کمر فرد ممکن است آسیب‌هایی را به وجود آورد.

نوشته های مشابه

  • پا درد در بارداری نشانه چیست؟ + معرفی بهترین راه‌های درمان و کاهش درد

  • مشکل رایج آب آوردن زانو چگونه درمان کنیم

پیچ‌خوردگی مچ پا

اگر شدت پیچ‌خوردگی زیاد باشد درد در پا شکل می‌گیرد.

شکستگی پا

گاهی بر اثر وارد شدن نیرو و ضربه بر کف پا ممکن است استخوان پاشنه بشکند. همین شکستگی ایجاد درد می‌کند.

تاندونیت آشیل یا التهاب تاندون آشیل

تاندون آشیل ساق‌پا را به پاشنه متصل می‌کند. ویژگی درد التهاب تاندون آشیل سوزاننده و سفت بودن است. این اختلال زمانی ایجاد می‌شود که فرد از تاندون خود زیاد استفاده کند، مثلا فردی که زیاد می‌دود یا ورزشکاری که بدون گرم کردن ورزش می‌کند.

همچنین آرتروز و کفش نامناسب نیز می‌تواند از دلایل ایجادکننده این عارضه باشد. در اکثر موارد فقط تاندون آشیل ملتهب می‌شود اما گاهی این تاندون بر اثر فعالیت شدید ناگهان پاره می‌شود که علاوه بر درد شدید، صدایی مثل صدای پاپ در آن موقع به گوش می‌رسد.

بورسیت یا التهاب بورس‌ها

بورس‌ها کیسه‌هایی پر شده از مایع هستند که در صورت التهاب در فرد درد ایجاد می‌کنند.

گیر افتادن عصب پا

گاهی بر اثر شکستگی، تورم سیاهرگ یا پیچ‌خوردگی عصب گیر می‌افتد که علائم آن درد، بی‌حسی و سوزش در کف پا است.

علاوه بر دلایل گفته شده علت‌های دیگری نیز وجود دارند که باعث بروز درد پاشنه پا سمت چپ می‌شوند اما در میان افراد، رواج کمتری دارند. این علت‌ها شامل موارد زیر است:

  • سندروم تارسال تونل
  • کبودی پاشنه
  • سندروم هاگلوند
  • آتروفی پد پا
  • سندروم سینوس تارسی
  • عفونت استخوان پاشنه
  • تومور استخوان پاشنه

درد پاشنه پا و کمبود ویتامین

ممکن است شما از افرادی باشید که از درد استخوان در نواحی مختلف بدن به‌ویژه پاشنه پا شکایت کنید و بعد از مراجعه به دکتر مچ پا و انجام آزمایش‌های مربوطه متوجه شوید که مشکل، کمبود ویتامین D در بدنتان است.

ویتامین D برای جذب کلسیم و فسفر در بدن ضروری است و این مواد معدنی در استحکام استخوان‌ها نقش اصلی را دارند. به همین دلیل وجود ویتامین D کافی در بدن از بروز دردهای استخوانی و عضلانی جلوگیری می‌کند.

منبع تولیدکننده ویتامین D خود بدن است و این ویتامین با مصرف مواد غذایی خیلی کم جذب بدن می‌شود، زیرا بدن ویتامین مورد نیاز خود را به دنبال تابش نور خورشید بر پوست، تامین می‌کند.

پس یکی از دلایل درد استخوان پاشنه پا کمبود ویتامین D و کلسیم است که در صورت درمان نشدن فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می‌دهد همچنین فرد در برابر نیروهای وارده بر کف‌ پا مستعد آسیب بیشتری است.

علت درد پاشنه پا هنگام بلند شدن از خواب

علت‌های مختلفی برای ایجاد درد کف پا هنگام صبح وجود دارد که با بررسی کیفیت و نوع درد می‌توان علت آن را دریافت. مثلا اگر درد ناحیه پاشنه پا دردناک و تیز باشد نشان‌دهنده التهاب است. بعضی از این دلایل را در زیر نام می‌بریم:

  • فاشئیت کف پا (التهاب فاشیای کف پا): فاشیا یک نوار بافتی ضخیم در کف پا است که اگر بیش از حد از آن استفاده شود یا تحت کشش مداوم قرار گیرد، درد در این ناحیه را تجربه خواهید کرد.
  • التهاب تاندون آشیل
  • شکستگی

درمان درد پاشنه پا هنگام صبح معمولا در چند قدم اول بعد از بیدار شدن از خواب شروع می‌شود و ممکن است در طول روز با شروع فعالیت‌ها این درد کم شود.

اما برای بسیاری از افراد درد صبحگاهی آزاردهنده است، زیرا باید چند دقیقه ثابت بایستند تا این درد کمتر شود و گاهی روند انجام کارهای روزانه را کاهش می‌دهد.

علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن چیست؟

درد کف پا هنگام راه رفتن دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد که از دلایل ساده تا پیچیده را در بر می‌گیرد. بهتر است در هنگام شروع درد با مراجعه به پزشک ارتوپدی و تشخیص دلیل درد از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

اگر برای سوال درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؟ دنبال پاسخ می‌گردید، متخصص آنلاین استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ در هر ساعت از شبانه‌روز می‌تواند به‌صورت آنلاین در خدمت شما باشند.

بعضی از دلایل درد پاشنه پا هنگام راه رفتن شامل موارد زیر می‌شود:

ورم کف پا

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که فاشیای پا بیش از حد طبیعی کشیده شدهو باعث پارگی جزئی فاشیا شود. افراد دیابتی، افراد چاق، بازیکنان والیبال، افرادی که کف پا صاف دارند، زنان باردار، تنیس‌بازان، دونده‌ها و پله‌نوردان بیشتر مستعد ورم کف پا هستند.

پوشیدن کفش نامناسب و فشار دادن یک وسیله سنگین احتمال بروز این اختلال را افزایش می‌دهد.

خار پاشنه

استفاده از کفش مناسب ممکن است درد خار پاشنه را در هنگام راه رفتن کاهش دهد.

آپوفیزیت پوستی

عارضه آپوفیزیت پوستی در کودکان سن ۸ تا ۱۴ سال و کودکانی که فعالیت زیادی دارند مثل افرادی که ورزش‌های پرشی انجام می‌دهند شیوع بیشتری دارد. درد این اختلال در پشت پاشنه پا به وجود می‌آید و پوشیدن کفش نامناسب ابتلا به آپوفیزیت پوستی را افزایش می‌دهد.

بورسیت

همان‌طور که در مطالب فوق گفتیم بورس‌ها کیسه‌هایی پر شده از مایع هستند که حرکت تاندون‌ها و عضلات را هنگام حرکت مفصل آسان می‌کنند.

بورسیت علت درد پاشنه پا در طب سنتی است و به دو دلیل ممکن است ایجاد شود. اول به دلیل پوشیدن کفش نامناسب و دوم به دلیل مشکلات ساختاری پا به وجود می‌آید. بورسیت یا التهاب بورس‌ها باعث ایجاد درد در پشت پاشنه می‌شوند.

کبودی موضعی

ممکن است در هنگام راه رفتن با وارد شدن ضربه‌ای به پا، کف پا کبود شود که همین کبودی دردآور است. اگر با استراحت این درد از بین نرود و شدت پیدا کند باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

التهاب آشیل

این مشکل می‌تواند به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، آرتریت واکنشی، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان و آرتریت روماتوئید ایجاد شود.

فشرده شدن عصب

علائم آن بی‌حسی، گزگز و درد پاشنه پا است.

پوشیدن کفش نامناسب

یکی از شایع‎‌ترین علل درد پاشنه پا در هنگام راه رفتن پوشیدن کفش نامناسب است که خود این موضوع می‌تواند علت شروع عارضه‌های مختلف باشد. پوشیدن کفش طبی مناسب از ایجاد عوارض مربوطه جلوگیری می‌کند.

علت درد پاشنه پا و کمر

برخی افراد که درد در پاشنه پا را احساس می‌کنند، بعد از مراجعه به دکتر اسکن پا و انجام آزمایش‌ها متوجه می‌شوند که ساختار پا سالم است و اختلالی در آن وجود ندارد. پس به نظر شما این درد به چه علت است؟

بعضی از دردهای پا دلایلی غیر از اختلال‌های ساختاری پا دارند. مثلا ممکن است فردی که دیسک کمر یا اختلال در سیاتیک دارد، احساس درد در ناحیه پاشنه پا را تجربه کند.

بسیاری از اختلال‌های کمر بر عملکرد فرد اثر می‌گذارند و باعث کاهش سرعت در انجام فعالیت‌های او می‌شوند. این اختلال‌ها علائم و نشانه‌های مختلفی دارند که درد پاشنه پا یکی از این علائم است. این دردها کیفیت زندگی فرد را می‌توانند کاهش دهند.

تشخیص درد پا به چه صورت است؟

دکتر ارتوپد مچ دست و پا شما با بررسی نوع کفشی که می‌پوشید، طرز راه رفتن، میزان راه رفتن و ایستادن در روز و سابقه بیماری‌های شما علت درد را تشخیص می‌دهد و درمان مربوطه را شروع می‌کند. گاهی برای تشخیص بهتر انجام آزمایش‌هایی مثل تصویربرداری درخواست می‌شود.

درمان درد پاشنه پا به روش سنتی

اگر شدت درد پا کم باشد می‌توان با استفاده از روش‌های خانگی و ساده درد را کاهش داد یا متوقف کرد. اجازه دهید تعدادی از آن‌ها را نام ببریم.

  • از انجام فعالیت‌هایی که فشار زیاد بر پاشنه پا وارد می‌کند دوری کنید.
  • کفش مناسب پای خود تهیه کنید. زیرا همان‌طور که در متن بالا گفتیم کفش نامناسب علت بسیاری از اختلال‌ها می‌تواند باشد.
  • برای کاهش فشار وارده بر کف پا سعی کنید پا برهنه راه نروید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • اگر ورزش می‌کنید حتما قبل از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید.
  • مواد غذایی حاوی ویتامین B مثل آووکادو، تخمه آفتاب‌گردان، ماهی سالمون و تخم‌مرغ را در وعده‌های خود بگنجانید.
  • برای کاهش درد از کیسه‌های یخ در محل استفاده کنید.

درمان درد پاشنه پا با داروهای گیاهی

برای درمان درد پاشنه با استفاده از داروهای گیاهی یا روش‌های خانگی راهکارهای زیر را امتحان کنید.

سرکه

سرکه برای کاهش التهاب استفاده می‌شود. وان حمام را با آب داغ پر کنید و سپس سرکه و نمک را در آن بریزید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه در وان قرار دهید.

روش دیگر استفاده از سرکه برای کاهش درد به این صورت است که دو وان را با آب و سرکه پر کنید. در یکی آب سرد و در دیگری آب گرم بریزید.

روزانه ۳ تا ۴ بار یک حوله را در وان گرم خیس کنید و دور پای خودت به مدت ۵ دقیقه بگذارید و همین عمل را با وان آب سرد هم انجام دهید.

سولفات منیزیوم

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک سولفات منیزیوم را در وان آب گرم بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. نمک باعث کاهش درد فوری می‌شود اما پوست شما را خشک می‌کند که باید بعد از استفاده از آن مرطوب‌کننده بزنید.

روغن میخک

روغن را به پاشنه پای خود بزنید و به آرامی ماساژ دهید. انجام این کار جریان خون ناحیه را افزایش می‌دهد و باعث کاهش درد می‌شود.

فلفل قرمز

اگر زمانی که کف پا شما سرد می‌شود درد به سراغ شما می‌آید مقداری فلفل قرمز در جوراب خود بریزید و بعد آن را بپوشید.

این کار باعث می‌شود پای شما گرم بماند. همچنین می‌توانید برای کاهش درد نصف قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز در نصف سطل آب گرم بریزید و بعد پاهای خود را در آن خیس کنید.

علاوه بر روش‌های گفته شده، برای درمان درد پاشنه پا از جراحی، انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی نیز می‌توان کمک گرفت که برای استفاده از این ‌روش‌ها باید به دکتر فیزیوتراپ مچ دست و پا مراجعه کنید. اگر دسترسی به پزشک ندارید حتما با متخصصان مشاوره استخوان و ارتوپدی پذیرش ۲۴ صحبت کنید.

پیشگیری از درد پاشنه پا

راه‌هایی برای پیشگیری از درد پاشنه پا وجود دارد که متناسب با شرایط خود می‌توانید آن‌ها را رعایت کنید:

  • زمانی که احساس خستگی و درد در پاهای خود حس می‌کنید استراحت کنید.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید.
  • رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین B داشته باشید.
  • از مکمل‌های D استفاده کنید.
  • قبل از ورزش حرکات کششی انجام دهید و کفش مناسب بپوشید.
  • تمرینات کششی را که باعث کشش تاندون آشیل و فاشیا پا می‌شوند انجام دهید.
  • اگر ورزشکار هستید پس از انجام حرکات سنگین کف پاهای خود را با کیسه یخ ماساژ دهید.
  • تشخیص زودهنگام دردها و ناراحتی‌ها که نشان‌دهنده هشدار برای توقف یا کاهش فعالیت‌های سنگین است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شدت درد کم باشد با روش‌های خانگی ممکن است درد متوقف شود اما گاهی نیاز است حتما به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. با توجه به موارد زیر این درد را جدی بگیرید.

  • اگر درد پاشنه پا بیشتر از یک هفته طول بکشد و در صورت ثابت و بی‌حرکت بودن پا درد تداوم داشته باشد.
  • در راه رفتن طبیعی فرد مشکل ایجاد شده باشد.
  • تب نیز همراه درد پاشنه پا در فرد ایجاد شود.
  • اگر درمان‌های خانگی موثر نباشد.
  • درد ناگهانی شروع شود.
  • در پاشنه پا التهاب دیده شود.
  • اگر شدت درد به‌حدی زیاد باشد که فرد نتواند راه برود.

برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن شدت درد خود و همچنین تشخیص زمان مراجعه حضوری به پزشک می‌توانید با متخصص آنلاین ارتوپدبه‌صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه‌روز در ارتباط باشید. پا ستون بدن است و با جدی گرفتن درد پاشنه پا می‌توانید زندگی را بهتر و سالم‌تر پیش ببرید.






۳.۹/۵


(۱۴ نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص استخوان و مفاصل را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر استخوان و مفاصل

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا