علت درد سمت چپ کمر و پای چپ

هیچ کس دوست ندارد درد را تجربه کند، زانو درد و پا درد از جمله شایع ترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد به آن دچار می شوند. با وجود درد در زانو، انجام دادن فعالیتهای روزانه مانند پیاده روی، ورزش، رانندگی برای افراد سخت و دردناک می شود. درد در ناحیه زانو و آسیب این قسمت از بدن، مشکلی رایج است و بسیاری از افراد به دنبال بهترین روش درمان زانو درد می گردند. در این نوشته می خواهیم به دلایل زانو درد و درمان آن بپردازیم. با توجه به اینکه روشهای متعددی برای درمان درد زانو وجود دارد، ما می خواهیم بهترین روش درمان زانو درد را به شما معرفی کنیم و از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

زانو درد چیست؟

یکی از رایج ترین مشکلات در سیستم اسکلتی انسان، به وجود آمدن درد در قسمت زانو است. درد زانو ممکن است به دلیل آسیب دیدگی زانو یا علل دیگر شروع شود و فرد را کامل درگیر کند. شاید قبلا ما زانو درد، پا درد و کمردرد را منحصر به سالمندان می دانستیم؛ اما حالا می بینیم که این مشکلات اصلا سن و جنسیت نمی شناسد و افراد مختلف در هر سنی ممکن است این دردها را تجربه کنند. یعنی دیگر نباید از درد زانوی یک خانم 30 ساله خیلی تعجب کنیم؛ در واقع زانودرد در جوانی یکی از مشکلات رایج در بین افراد جوان جامعه است!

میزان زانو درد در تمام افراد یکسان نیست؛ بعضی افراد فقط از داشتن چنین مشکلی ناراحت هستند و بعضی دیگر هم به قدری در عذاب هستند که راه رفتن معمولی و انجام دادن کارهای روزانه برایشان بسیار سخت شده است. مواردی از قبیل وضعیت جسمی افراد، سن، نوع شغل، میزان فعالیت بدنی، میزان آسیب دیدگی زانو، منطقه آسیب دیده در زانو و… روی میزان ناراحتی افراد و شدت درد زانو تاثیر می گذارد.

قبلا مردم درد زانو را با روشهای سنتی مانند بستن آن یا زالو درمانی کاهش می دادند؛ اما این روزها با پیشرفت علم پزشکی افراد به خوبی می دانند که برای درمان دردهای زانو باید به بهترین متخصص زانو مراجعه کنند تا بهترین و موثرترین روش درمانی روی آنها انجام شود.

شاید بپرسید اصلا چرا انسانها به زانودرد مبتلا می شوند؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با علل و عوامل پیدایش درد زانو آشنا شوید.

عوامل موثر در ایجاد زانو درد

از جمله مهم ترین عوامل ایجاد زانو درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صدمه، فشار و آسیب به زانو

وقتی مفصل زانو و استخوان زانو تحت فشار و صدمه قرار بگیرد و شکل طبیعی اش را از دست بدهد، افراد به زانو درد مبتلا می شوند. زانو، یکی از قسمتهای بدن انسان است که بیشترین میزان آسیب دیدگی را دارد. بسیاری از ورزشکاران در زمان تمرین و مسابقه، در معرض زمین خوردن و صدمه دیدن هستند. زمانی که زانو پیچ می خورد یا به آن ضربه شدید وارد می شود، درد و ناراحتی در این قسمت شروع می شود. پس اولین و شایع ترین دلیل پیدایش درد در زانوها، صدمه و آسیب حرکتی یا ورزشی است. زانو درد بعد از ورزش، موضوعی است که اغلب ورزشکاران آن را برای حداقل یک بار تجربه می کنند. با فشار آوردن بیش از حد به زانو، انجام حرکات سنگین و ناگهانی و… باید انتظار درد در ناحیه زانو را داشته باشید!

  • آرتروز زانو

یکی دیگر از عوامل موثر بر ایجاد درد زانو، آرتروز زانو است که به استئوآرتریت یا سائیدگی زانو نیز معروف است. آرتروز زانو، باعث از بین رفتن مفصل زانوی افراد می شود و راه رفتن را برای افراد مشکل می‌کند. با از بین رفتن مفصل زانو، بخش مهمی از زانو از دست می رود و درد و ناراحتی فرد شدت پیدا می کند. این موضوع می تواند حتی باعث تغییر شکل پاها نیز شود. دومین دلیل درد در زانو را می توان آرتروز زانو دانست.

  • آسیب دیدگی رباط زانو

یکی دیگر از آسیب های ورزشی شایع، صدمه به رباط زانو است که باعث درد و ناراحتی زانوها خواهد شد. مفصل زانو به همراه 4 رباط بسیار مهم کار می کند که با آسیب دیدن هرکدام از آن رباط ها، مفصل زانو هم به شدت اذیت می شود. آسیب دیدن رباط صلیبی قدامی، رباط صلیبی خلفی، رباط طرفی داخلی و رباط طرفی خارجی باعث شروع درد و ناراحتی در زانو می شود.

  • صدمه به منیسک زانو

منیسک زانو یکی از بخش های مهم زانو است. فشار بیش از حد یا انجام فعالیتهای شدید باعث می شود که بافت منیسک تحت تاثیر قرار بگیرد و گاهی اوقات پاره شود! وقتی منیسک زانو صدمه می بیند، به مفصل زانو فشار زیادی وارد می شود و عملکرد درست زانو متوقف می شود. متوقف شدن عملکرد زانو به معنای شروع درد و ناراحتی در زانو است.

  • در رفتن کشکک زانو

وقتی زانو دچار دررفتگی می شود، کشکک زانو تحت تاثیر قرار می گیرد. با این اتفاق، کشکک زانو جابه‌جا می شود و از جای خود بیرون می رود. در نتیجه راه رفتن، باز و جمع کردن زانو و فعالیتهای دیگر با درد شدید زانو همراه می شود!

  • منحرف شدن استخوان زانو

یکی دیگر از علل زانو درد، تغییر شکل زانوها و منحرف شدن استخوان زانو است. انحراف زانو به دلایل مختلف به وجود می آید. مثلا افراد مبتلا به پای پرانتزی و پای ضربدری در بلندمدت به درد شدید زانو دچار می شوند؛ زیرا استخوانها از جای اصلی خود منحرف می شوند!

برخی دیگر از دلایل درد زانو رو میتواند موارد زیر شمرد:

  • نرمی غضروف کشکک زانو
  • بورسیت کشکک زانو
  • کیست پشت زانو
  • آسیب رباط جانبی(لیگامان های کلترال)
  • سندرم درد پاتلوفمورال
  • سندرم باند ایلیوتیبیال

علت زانو درد در زنان

یکی از واقعیت ها این است که زنان بیشتر از مردان به زانو درد مبتلا می شوند. طراحی خاص بدن خانمها و میزان هورمونهای بدن خانمها با آقایان فرق دارد. قدرت استقامت زانوهای زنان از قدرت استقامت زانوهای مردان کمتر است و همین موضوع یکی از دلایل زانو درد در خانمهاست.

رایج ترین دلیل درد در زانوها، آرتروز زانو است. خانمها بیشتر از مردان به آرتروز زانو مبتلا می شوند، در نتیجه ابتلا به این مشکل، پایداری و ترمیم پذیری غضروف های پوشاننده زانو از بین می رود و زانوها دردناک می شوند! با رسیدن به سن یائسگی زنان و حدود 50 سالگی، احتمال ابتلا به آرتروز زانو زیاد می شود.

یکی دیگر از دلایل زانو درد در زنان جوان، نرمی غضروف کشکک یا بیماری کندرومالاسی است که برای خانمهای زیر 30 سال اتفاق می افتد. با نرم شدن غضروف کشکک زانو، غضروف زانو دچار خراشیدگی و التهاب می شود و در نتیجه فرد احساس سوزش در زانوهایش می کند و موقع راه رفتن زانوهایش صدا می دهد (بیشتر بدانید: علت و درمان صدا دادن زانو).

زانو درد عصبی

زانو درد عصبی، با تحریک سیستم عصبی شما اتفاق می افتد. زانو درد عصبی به دلیل وجود مشکل خاصی در زانوها نیست و فقط به وضعیت اعصاب افراد و آرامش آنها بستگی دارد. افرادی که گردن درد، کمر درد، دیسک کمر و دیسک گردن دارند، با عصبی شدن شاهد افزایش درد در پاها و مخصوصا زانوهای خود خواهند بود.

زانو درد ناگهانی

گاهی اوقات پیش می آید که زانو درد مهمان سرزده بدنتان می شود! زانو درد ناگهانی به دلایل مختلفی پیش می آید؛ مثلا بعد از پیاده روی سنگین، ورزش طولانی، بالا و پایین رفتن از پله های زیاد، پیچش زانو، فشار آوردن به زانو و… ممکن است به زانو درد مبتلا شوید. اگر زانو درد مزمن نداشتید، بهتر است کمی استراحت کنید و برای یک الی دو روز شدت فعالیت جسمی و ورزش خود را کمتر کنید؛ اگر درد زانوهایتان کمتر شد، علامت خوبی است و نشان می دهد که به زودی کاملا بهبود پیدا می کنید؛ اما اگر درد زانوهایتان با استراحت کمتر نشد، بهتر است به دکتر ارتوپد مراجعه کنید؛ زیرا زانو درد ناگهانی می تواند به دلیل نرمی استخوان یا نرمی غضروف هم باشد که تشخیص آن فقط به کمک دکتر فوق تخصص زانو انجام می شود.

علت درد زانو چپ

در بعضی موارد، افراد در قسمت کناری زانوهای خود احساس درد می کنند و از درد زانوی راست یا چپ خود شکایت می کنند. دلایل متعددی باعث ایجاد درد در قسمت جانبی زانو می شود. التهاب بوریس و آسیب دیدن رباط های جانبی زانو از مهم ترین دلایل احساس درد در قسمت کناری زانو است. التهاب بوریس به معنای خشک شدن مایع داخل مفصل زانو است که به دنبالش، درد، تورم و احساس خشکی در زانو به وجود می آید. بد نشستن، نشستن طولانی مدت روی زمین و کم تحرکی نیز می تواند باعث درد در زانوها شود. در بسیاری از موارد با پرهیز از نشستن طولانی مدت روی صندلی، از بروز خشکی عضلات زانو و درد این قسمت پیشگیری خواهید کرد؛ اما ممکن است دلایل دیگری هم در این مسئله دخیل باشند. پس اگر درد در قسمت کناری زانوهای شما ادامه پیدا کرد، حتما به ارتوپد مراجعه کنید تا زانوهایتان را معاینه کند.

سایر عوامل موثر در ایجاد زانو درد

علل ابتلا به زانو درد بسیار زیاد است؛ مثلا التهاب تاندون، آتروز مفاصل، ساییدگی غضروف ها، جمع شدن نمک در مایع زانو یا نقرس کاذب، اضافه وزن و ورم کیسه‌های مفصلی از جمله دیگر عواملی هستند که باعث ایجاد درد در ناحیه زانو می شود. هر عاملی که باعث تغییر حالت زانو و فشار شدید به آن شود، درد زانو را به همراه خواهد داشت. حتی بسیاری از خانمها از زانو درد بعد از بارداری شکایت می کنند؛ زیرا قبل از زایمان وزن خودشان و وزن بچه به پاها و مخصوصا زانوها وارد می شده و همین موضوع باعث شروع درد در زانوی آنها شده است. بسیاری از افراد مبتلا به این موضوع، به دنبال راه درمان مشکل خود هستند. در ادامه این نوشته با روشهای موثر برای درمان زانودرد آشنا خواهید شد. پس اگر زانو درد شدید شما را خسته کرده است، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

موثرترین روشها برای درمان زانو درد چیست؟

اگر به هر دلیلی به درد زانو مبتلا شدید، در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا زانوی شما را ویزیت کند و موثرترین راه درمان را برایتان تجویز کند. روشهای زیر از جمله بهترین و موثرترین روشهای درمانی برای حل مشکل زانودرد هستند:

تزریق ژل حاوی اسید هیالورونیک

در مایع مفصل زانو به صورت طبیعی ژل اسید هیالورونیک وجود دارد که باعث کاهش فشار روی غضروف مفصل می شود. زمانی که افراد به آرتروز زانو مبتلا می شوند، غلظت اسید هیالورونیک داخل مفصل زانوهایشان کمتر می شود که همین موضوع باعث فشار روی مفصل زانو و درد زانو می شود. با تزریق ژل غلیظ اسید هیالورونیک می توان درد زانو را درمان کرد. بسیاری از افراد بعد از انجام این روش درمانی، راحت تر راه می رفتند و درد کمتری داشتند.

تزریق prp

Prp مخفف عبارت Platelet Rich Plasma است که به معنای سرم غنی‌ شده از پلاکت می باشد. پلاکت ها پر از مواد ترمیم کننده هستند و در نتیجه تزریق پی آر پی باعث ورود مقدار زیادی پلاکت غنی شده به داخل بدن بیمار می شود و همین موضوع به ترمیم بافتهای آسیب دیده در غضروف زانو و رباط ها کمک می کند. در روش تزریق prp، ابتدا مقداری خون از بیمار دریافت می شود و سپس نمونه خون به مدت چند دقیقه در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد تا خون تفکیک شده و گلبول‌ های قرمز خون، گلبول‌ های سفید خون، پلاسما و پلاکت‌ ها از هم جدا شوند. سپس prp استخراج می شود و در مرحله بعد پس از بی‌حس کردن زانو، prp به زانو تزریق خواهد شد. با این کار بافت های جدید در زانو ایجاد می شوند و التهاب موجود در بافت زانو کمتر می شود. تزریق پی آر پی یکی از موثرترین روشها برای درمان آرتروز زانو است.

درمان زانو درد به کمک داروها

برای کاهش درد در زانو، می توان از بعضی داروها کمک گرفت که این موضوع به تشخیص پزشک بستگی دارد. مسکن ها و تسکین دهنده ها، از جمله بهترین قرص ها برای درمان زانو درد هستند. مسکن‌هایی مانند استامینوفن برای کاهش و کنترل درد، کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب، داروهای ضد ویروس برای توقف التهاب زانو، آسپرین و ایبوپروفن از جمله درمانهای دارویی زانو درد هستند. مصرف قرص برای کاهش زانو درد، به هیچ عنوان نباید خودسرانه مصرف شود و باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بهترین دارو برای کاهش درد شما و درمان درد زانوهایتان را تجویز کند.

درمان درد زانو به کمک جراحی زانو

زمانی که آسیب دیدگی زانو بسیار شدید باشد، برای درمان آن باید از روشهای جراحی کمک گرفت. بیشتر پزشکان تا جای ممکن از جراحی زانو خودداری می کنند؛ زیرا درد زیادی به همراه دارد؛ اما گاهی اوقات برای بهبودی بیمار چاره ای به جز جراحی زانو نیست. برای درمان درد زانو با جراحی زانو، از جراحی آرتروسکوپی، جراحی استئوتومی و جراحی تعویض مفصل زانو استفاده می شود. حتما و حتما برای جراحی زانو به پزشک فوق تخصص باتجربه مراجعه کنید؛ زیرا این عمل جراحی بسیار حساس است. در ادامه با روشهای جراحی برای درمان زانو درد آشنا خواهید شد.

جراحی آرتروسکوپی: در جراحی آرتروسکوپی زانو، پزشک فوق تخصص زانو ابتدا شکاف کوچکی را روی مفصل زانو ایجاد می کند و لوله آرتروسکوپ را به موضع درد می برد. با این کار پزشک می تواند داخل مفصل زانو را کامل ببیند و محل دقیق جراحی را به خوبی تعیین کند. جراحی آرتروسکوپی، روشی کم تهاجمی است که غالبا به صورت سرپایی انجام می شود. زمانی که بیمار درد شدید و مداوم در مفصل زانو دارد یا اینکه غضروف زانو به شدت آسیب دیده باشد، از جراحی آرتروسکوپی استفاده می شود.

جراحی استئوتومی: وقتی استخوان زانو به گونه ای تغییر شکل داده باشد که وزن بدن به صورت نامتعادل به زانو وارد شود، از جراحی استئوتومی برای درمان درد زانو می توان استفاده کرد. در جراحی استئوتومی، قسمتی از استخوان زانو توسط یک وسیله مخصوص برش داده می‌شود و سپس پزشک فوق تخصص، استخوان درشت نی را تغییر می دهد و مفصل زانو را جابه‌جا می کند تا فرم زانو تصحیح شود. در نهایت هم استخوان بریده شده با پیچ به هم ثابت می شود.

آرتروپلاستی: آرتروپلاستی یا جراحی تعویض مفصل زانو، از روشهای بسیار موثر در درمان زانو درد است که روشی پرتهاجم نیز محسوب می شود. از جراحی تعویض مفصل زانو زمانی استفاده می شود که زانو به شدت دردناک شده است؛ به حدی که بیمار نمی تواند مفصل زانوی خود را حرکت دهد و فعالیتهای روزانه اش را به خوبی انجام دهد. آرتروپلاستی درد زانو را بسیار کاهش می دهد و عملکرد غضروف آسیب‌ دیده مفصل زانو را به حالت صحیحش برمی گرداند. در طی عمل جراحی تعویض زانو، قسمتهای آسیب دیده غضروف به صورت کامل از مفصل زانو خارج شده و با یک مفصل مصنوعی از جنس پلاستیک، فلز یا پلیمر تعویض می شود. زمانی که پاهای ضربدری، پاهای پرانتزی، آرتروز زانو یا انحراف زانو باعث بدشکلی پاها شده باشد و دیگر روشها برای درمان آرتروز زانو موثر نباشند، عمل جراحی تعویض زانو انجام می شود.

درمان خانگی زانو درد

زمانی که زانو درد شما شدید نباشد، می توان از روشهای خانگی ساده برای درمان زانو درد کمک بگیرید. از دیگر روشهای درمان درد زانو می توان به فیزیوتراپی، آب درمانی، اصلاح تغذیه و سبک زندگی، استفاده از زانو بند طبی، ماساژ، گرم کردن و سرد کردن زانو و… اشاره کرد که باعث اصلاح شکل زانوها و رعایت ارگونومی زانو می شود.

وقتی شما وزن طبیعی و متعادل داشته باشید، به مفصل زانوهای شما فشار زیادی وارد نمی شود و درگیر درد زانو و آرتروز نخواهید شد. یادتان باشد کفش مناسب بپوشید تا درد زانو را تجربه نکنید. همچنین ورزش منظم را انجام دهید و با تقویت عضلات چهارسر زانو، عضلات همسترینگ و تمرینات ورزشی پاهای خود را تقویت کنید. خوردن غذاهای سرشار از کلسیم مانند ماهی، پنیر، ماست و تخم مرغ باعث قوی شدن استخوانهایتان می شود و از ضعف استخوانهای شما پیشگیری می کند.

نکته بسیار مهم برای درمان درد زانو این است که به پزشک فوق تخصص زانو یا فوق تخصص ارتوپد مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی را برای بهبود زانودرد برایتان تجویز کند و بهترین نتیجه را بگیرید.

درمان قطعی زانو درد

تنها پزشک فوق تخصص زانو می تواند درمان قطعی زانودرد برای هر فرد را تشخیص دهد. روشهای درمانی مانند prp زانو، لیزر درمانی، طب سوزنی، اصلاح سبک زندگی و فیزیوتراپی مجموعه ای از چند روش هستند که بهترین نتایج درمانی را دارند. پزشک فوق تخصص زانو می تواند بهترین روش پزشکی را برای درمان زانو درد شما تشخیص دهد و به شما کمک کند تا زودتر به بهبودی کامل برسید. گاهی اوقات بدون نیاز به جراحی می توان زانو درد را درمان کرد که به کمک تشخیص پزشک متخصص این موضوع امکان پذیر است. برای درمان قطعی زانو درد خود به دکتر شهرستانی مراجعه کنید.

درمان زانو درد شدید

برای درمان زانو درد شدید باید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا با تاخیر در مراجعه به پزشک، فشار وارد شده به زانوهای شما بیشتر می شود و در نتیجه درد و ناراحتی بیشتری را تجربه خواهید کرد. وقتی در خم و راست کردن زانوهایتان احساس درد شدید می کنید، زمانی که زانوهای شما بدشکل شده است، زمانی که زانوهایتان ورم کرده است، وقتی در زانوهایتان درد زیادی دارد و تیر می کشد، هنگامی که نمی توانید روی پاهایتان بایستید و به خوبی راه بروید و زمانی که احساس می کنید زانوهایتان سست شده است، باید سریعتر به پزشک فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید. پزشک فوق تخصص زانو با آزمایش هایی مانند سی تی اسکن، تست اشعه ایکس، ام آر آی، اولتراسوند و آزمایش خون به معاینه شما می پردازد تا بهترین روش درمانی زانو درد را برایتان تجویز کند. برای بهبود کامل و درمان زانو درد شدید به دکتر شهرستانی مراجعه کنید.

دکتر خوب برای درمان زانو درد

سلامتی شما مهم ترین و ارزشمندترین موضوع در زندگیتان است. به همین دلیل برای درمان زانو درد و مشکلات زانوهایتان باید نزد یک پزشک فوق تخصص ماهر و باتجربه ویزیت شوید تا اولا مشکل شما را به درستی تشخیص دهد و سپس بهترین روش درمانی را برایتان تجویز کند. دکتر شهرستانی، از بهترین پزشکان فوق تخصص در تهران است که کارنامه ای درخشان در زمینه درمان انواع ناهنجاری های زانو و درمان زانو درد دارد.

جراحی زانو و درمان زانو درد، عملی بسیار سنگین و حساس محسوب می شود و به همین دلیل باید نزد پزشکی حرفه ای و متحخصص انجام شود. اگر به دنبال بهترین ارتوپد برای درمان زانو درد هستید، کافی است یک بار نزد دکتر شهرستانی ویزیت شوید و سپس پزشک معالجتان را آگاهانه انتخاب کنید.

اگر به دنبال فوق تخصص زانو در تهران هستید و روی انتخاب پزشک ارتوپد حساسیت دارید، کافی است یک بار به دکتر شهرستانی مراجعه کنید تا شاهد درمان قطعی زانودرد خود باشید.


درد کلیه چپ ممکن است ناشی از عفونت یا یک بیماری زمینه ای باشد. این ارگان ها که در طرفین پهلوها قرار دارند، به پردازش مواد زائد کمک کرده، و در نهایت، بدن این ضایعات را بصورت ادرار از خود خارج می کند. ما در این مقاله، به بررسی علل بالقوه درد کلیه چپ، همراه با سایر علائم و گزینه های درمانی برای آن می پردازیم.

درد کلیه چپ نشانه ی چیست؟

در ادامه مطلب با بیان علائم درد کلیه چپ و درمان هر کدام، به بررسی درد کلیه چپ می پردازیم:

1_ کمبود آب بدن (دهیدراتاسیون)

عدم نوشیدن آب کافی ممکن است باعث درد کلیه شود. اگر فردی دچار کم آبی باشد، مواد زائد در کلیه ها جمع شده و باعث انسداد می شوند. علائم کم آبی شدید می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تغییرات خلق و خو
  • افکار نامشخص
  • احساس گرمای بیش از حد
  • یبوست

درمان استاندارد کم آبی نوشیدن مایعات زیاد است، اما در موارد حاد، ممکن است فرد برای تأمین آب بدن به مایعات داخل وریدی نیاز داشته باشد.

2- درد کلیه چپ و عفونت کلیه

ورود باکتری به کلیه چپ، می تواند باعث ایجاد عفونت گردد. باکتری ها می توانند از مجاری ادراری وارد کلیه ها شوند و به طور خاص، عفونت مجاری ادراری درمان نشده (UTI)، می تواند به کلیه سمت چپ منتقل شود. برخی علائم شایع درد کلیه چپ به دلیل عفونت عبارتند از:

  • دردی وحشتناک
  • استفراغ
  • بوی بد یا کدر بودن ادرار
  • سوزش یا درد هنگام ادرار کردن
  • خون یا چرک در ادرار
  • لرز یا تب
  • حالت تهوع
  • درد در ناحیه کمر یا کشاله ران
  • درد مبهم پهلو

در صورت داشتن هر یک از علائم فوق، باید به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد، پزشک از بیمار نمونه ادرار می گیرد تا تشخیص دهد، چه نوع عفونتی در ادرار فرد وجود دارد. پزشک معمولاً عفونت کلیه را با آنتی بیوتیک معالجه می کنند. اما در موارد شدیدتر، ممکن است فرد برای دریافت آنتی بیوتیک و مایعات داخل وریدی به بیمارستان منتقل شود.

3- سنگ های کلیه

سنگ کلیه زمانی ایجاد می شود که نمک و مواد معدنی در کلیه جمع شده و رسوباتی که به آنها سنگ کلیه می گوییم را ایجاد کنند. سنگ های كوچك معمولاً از کلیه ها عبور می كنند و علامتی ایجاد نمی كنند. اما سنگ های بزرگتر وقتی از طریق مجاری ادراری از کلیه ها به سمت مثانه حرکت می کنند، و یا در کلیه ها گیر کنند، باعث ناراحتی و درد می شوند. وجود سنگ در کلیه می تواند با علائم زیر همراه باشد

  • خون در ادرار
  • درد در هنگام ادرار کردن
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • درد شدید در پشت یا شکم

توصیه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه

پیشگیری از سنگ کلیه

درمان معمول سنگ کلیه شامل نوشیدن مایعات برای دفع سنگ و مصرف داروهای مسکن بدون نسخه است. اما برای سنگ های بزرگتر، پزشک ممکن است یکی از روش های درمانی زیر را توصیه کند:
سنگ شکنی موج شوک:

شکستن سنگ کلیه با استفاده از امواج

یورتروسكوپی

ابزاری به نام یورتروسکوپ به پزشك اجازه می دهد سنگ های كلیه را ببیند و در مواردی سنگ های كوچك را با استفاده از همان دستگاه از بدن خارج كند.

داروها

مصرف داروهایی که به حل شدن سنگ کمک می کنند.

4- کیست در کلیه 

کیست های خوش خیم یا غیر سرطانی کیسه های پر از مایع هستند. آن ها می توانند در یک یا هر دو کلیه ایجاد شوند و معمولاً علامتی ایجاد نمی کنند. اگر کیست خیلی بزرگ شود، امکان ترکیدن و یا آلوده شدن آن است.اگر کیست در کلیه چپ باشد، این امر می تواند باعث درد در کلیه چپ و علائمی از جمله:

کیست در کلیه

  • درد آزاردهنده در قسمت فوقانی شکم، پهلو یا پشت
  • تب
  • حساسیت

کیست های کوچک معمولاً نیازی به درمان ندارند. اما در صورت لزوم، گزینه های درمانی عبارتند از:

اسکلروتراپی

پزشک ابتدا از یک سوزن بلند برای تخلیه کیست استفاده می کند و سپس با استفاده ازالکل آن را سفت می کند.

لاپاراسکوپی

جراح با استفاده از ابزاری به نام لاپاراسکوپ کیست را از بدن خارج می کند.

5- کلیه پلی کیستیک

کلیه پلی کیستیک یک بیماری ژنتیکی است که باعث تشکیل چندین کیست در یک یا هر دو کلیه می شود. کلیه پلی کیستیک می تواند شکل کلیه ها را تغییر دهد و منجر به نارسایی کلیه یا بیماری های دیگری شود. و علائمی مانند:

  • فشار خون بالا
  • خون در ادرار
  • درد در یک یا هر دو کلیه
  • سنگ کلیه
  • عفونت ادراری

ممکن است فرد تا زمانی که کیست های کلیه پلی کیستیک بزرگ نشوند، علامتی را تجربه نکند.
آیا کیست ساده کلیه خطرناک است؟

کیست کلیه

درمان کلیه پلی کیستیک معمولاً شامل مصرف دارو برای کند کردن آسیب کلیه ای است که فشار خون بالا ایجاد می کند. سایر توصیه ها شامل ایجاد تغییر در سبک زندگی است، مانند، ترک سیگار یا عدم مصرف آن، ورزش یا انجام فعالیت های بدنی حداقل 30 دقیقه در روز، 7 تا 8 ساعت خواب در  شب، داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل، کاهش استرس و کاهش وزن در صورت اضافه وزن.

6- درد کلیه چپ بر اثر گلومرولونفریت

گلومرولونفریت گروهی از بیماری ها گفته می شود، که می توانتد باعث التهاب کلیه شده و به گلومرول که خون را فیلتر می کند آسیب برساند. اگر صدمه ای به کلیه ها وارد شود، کارایی آن ها کاهش پیدا می کند و در نهایت می توانند منجر به نارسایی کلیه شوند. گلومرولونفریت دو نوع حاد و مزمن را شامل می شود. گلومرولونفریت حاد به طور ناگهانی اتفاق می افتد و می تواند عفونت هایی مانند گلودرد را به همراه داشته باشد. علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خون در ادرار
  • صورت پف کرده در صبح
  • کاهش دفعات ادرار

گلومرولونفریت حاد ممکن است خود به خود برطرف شود. در صورت عدم بهبودی، پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به تضعیف سیستم ایمنی بدن، همچنین تخلیه مایعات اضافی در کلیه ها را توصیه کند. اما گلومرولونفریت مزمن به آرامی ایجاد می شود و ممکن است در نتیجه تغییرات سیستم ایمنی بدن یا دلایل ناشناخته بوجود آید. علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • فشار خون بالا
  • خون در ادرار
  • تکرر ادرار شبانه
  • تورم در مچ پا یا صورت
  • ادرار حباب دار یا کف دار

برای گلومرولونفریت مزمن، گزینه های درمانی عبارتند از: کنترل فشار خون، مصرف قرص های کلسیم، استفاده از داروهای ادرار آور، خودداری از مصرف پروتئین، پتاسیم و نمک اضافی.

7- هیدرونفروز

هیدرونفروز بیماری است که باعث تجمع ادرار در کلیه ها می شود. هیدرونفروز زمانی اتفاق می افتد که انسداد در دستگاه ادراری از تخلیه کامل ادرار از کلیه ها جلوگیری کند. هیدرونفروز اغلب در نتیجه عفونت یا انسداد، مانند سنگ کلیه اتفاق می افتد. این بیماری ممکن است علامتی ایجاد نکند، اما علامت اصلی آن درد است که ممکن است، در پهلوها یا کشاله ران باشد. علائم دیگر آن عبارتند از:

  • عدم توانایی تخلیه کامل مثانه
  • بی اختیاری ادرار
  • حالت تهوع
  • افزایش تمایل به ادرار کردن
  • تب

در بیشتر موارد، پزشک باید ابتدا بیماری زمینه ای فرد را درمان کند تا کلیه ها تخلیه شوند. در برخی موارد، ممکن است پزشک نیاز به تخلیه ادرار اضافی داشته باشد.

8- تنگی شریان کلیوی آترواسکلروتیک

تنگی شریان کلیوی آترواسکلروتیک (RAS) زمانی رخ می دهد که رسوبات چربی، رگ های خونی را که به کلیه می رسند را، مسدود یا محدود کند. اگر فردی تحت درمان قرار نگیرد، این شرایط می تواند به کلیه ها، مغز و قلب آسیب برساند. علائم تنگی شریان کلیوی آترواسکلروتیک می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بروز ناگهانی فشار خون بالا، به ویژه پس از سن 55
  • عدم بهبودی فشار خون، با مصرف سه داروی فشار خون یا بیشتر
  • نارسایی کلیوی بدون علت مشخص
  • نارسایی ناگهانی کلیوی پس از اولین استفاده از مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)
  • تجمع سریع مایعات در ریه ها
  • افزایش اوره در خون

درمان تنگی شریان کلیوی آترواسکلروتیک ممکن است ترکیبی از تغییر سبک زندگی و دارو برای رفع سلامت کلی قلب و عروق فرد باشد.

در چه مواردی برای درد کلیه چپ به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت داشتن درد مکرر یا شدید در سمت چپ، باید به پزشک مراجعه کنید. در صورت همراه بودن سایر علائم با درد، مانند تب یا سرگیجه، باید فورا با پزشک خود مشورت کنند. چنین علائمی می توانند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد، که نیاز به درمان دارد.

درمان درد کلیه سمت چپ

پزشک چندین سوال درباره علائم، زمان بروز آن ها و شدت درد از شما می پرسد. وی همچنین معاینه فیزیکی برای ارزیابی سلامت عمومی فرد و سطح درد یا حساسیت به تماس در پهلوها انجام می دهند. همچنین ممکن است چندین آزمایش یا تصویربرداری برای تعیین علت درد کلیه چپ تجویز کند، ازمایشاتی مانند:

  • آزمایش خون
  • آزمایش ادرار
  • سونوگرافی کلیه

دکتر محمد جباری متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی

با درمان های سرطان کلیه آشنا شوید:

درمان سرطان کلیه

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا