علت درد وسط پشت بین دو کتف

درد بین دو کتف، یکی از مشکلات افراد مختلف از جمله، شاغلین، افرادی که بیشتر وقت خود را صرف کار با لپ‌تاپ می‌کنند و حتی ورزشکاران است. این درد معمولاً ناشی از نامناسب بودن آمادگی و نگهداری عضلات و ستون فقرات است که در نتیجه منجر به افزایش فشار بر روی کتف‌ها و عصب‌ها می‌شود.

با توجه به اینکه درد بین دو کتف تأثیر مستقیمی بر کارایی و کیفیت زندگی افراد می‌گذارد، روش‌های درمان این مشکل اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله از کلینیک فیزیوتراپی سایا، به بررسی چند روش درمانی همراه با حرکات اصلاحی برای درمان بهتر این عارضه خواهیم پرداخت.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

علت درد بین دو کتف

درمان درد بین دو کتف بسیار حائز اهمیت است. این درد می‌تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و عملکرد او را مختل کند. علت درد بین دو کتف معمولاً به مشکلات مرتبط با عضلات، استخوان‌ها و اعصاب در این منطقه برمی‌گردد. به طور کلی، علل متعددی می‌تواند باعث ایجاد درد بین دو کتف شود که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

شرایط نامناسب و علت درد بین دو کتف هنگام خواب

یکی از علت درد بین دو کتف هنگام خواب می‌تواند نشستن و خوابیدن در حالت غیر معمول و در ادامه ایجاد فشار بیش از حد بر روی عضلات کتف، عضلات گردن و نیز استخوان‌های مجاور مثل عضلات شکمی زیرین و استخوان جمجمه باشد. و درنهایت نیز فرد درد زیادی را در این ناحیه تجربه کند.

آسیب و ضعف عضلات و استخوان‌ها

 فعالیت بدنی شدید و آسیب ناشی از ضربه‌ می‌تواند باعث ضعف عضلات و استخوان‌ها در منطقه بین دو کتف شود. از این رو سعی کنید فعالیت‌هایی متناسب با ظرفیت خود انتخاب کنید تا درنهایت آسیبی به شما وارد نشود.

عوارض عدم پیگیری درد بین دو کتف

اگر علت درد بین دو کتف هنگام خواب را به‌طور تخصصی پیگیری نکنید در نهایت ممکن است بر کیفیت زندگی شما تاثیر زیادی بگذارد و فعالیت‌های روزانه شما را مختل کند. از طرفی ممکن است این درد ریشه عصبی داشته باشد، از این رو بهتر است درد در ناحیه کتف را در اسرع وقت بررسی کنید.

 محدودیت در حرکت

 درد بین دو کتف می‌تواند باعث محدودیت در حرکت کتف‌ها شود. این محدودیت نیز در نهایت ممکن است  منجر به مشکلات در انجام فعالیت‌های روزمره شخص شود و حتی در مواردی فرد نتواند فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد.

بیماری‌های قلبی و عروقی

 برخی بیماری‌های قلبی و عروقی مانند آنژین صدری (درد قلبی) و ناتوانی عروقی ممکن است علت درد بین دو کتف باشند. از این رو، به‌منظور تشخیص و درمان درست درد بین دو کتف، توصیه می‌شود فرد به یک پزشک متخصص معاینه شود. آن‌ها می‌توانند بر اساس علامت‌ها، عوامل ریشه‌ای، تاریخچه پزشکی و امکان تست و بررسی‌های تشخیصی دقیق‌تر، فرد را راهنمایی کنند و برنامه درمانی مناسب را تعیین کنند

ورزش برای درد بین دو کتف

ورزش برای درد بین دو کتف و استفاده از حرکات ورزشی مختلف باعث کاهش درد و گرفتگی در قسمت‌های مختلف بدن است که درد بین دو کتف نیز از این قاعده مستثنا نیست. از این رو تصمیم گرفتیم در ادامه به بررسی برخی از حرکات مفید و کاربردی ورزش برای درد بین دو کتف را معرفی نماییم.

کشش دست‌ها از پشت

برای انجام این حرکت باید روی زانوهای خود بنشینید. دست‌های خود را به پشت ببرید و سعی کنید و کف دست‌هایتان را در حالت ضربدری در هم قفل کنید. اگر نمی‌توانید دست‌هایتان را به یکدیگر برسانید می‌توانید از یک پارچه نیز کمک بگیرید. این حرکت را در صورتی که به بدن شما آسیب وارد نکنید، بین 5 الی 10 ثانیه تکرار کنید.

انجام کشش ماری

برای انجام کشش ماری، فرد باید روی زمین دراز بکشد، پاهایش را به اندازه عرض شانه‌ها باز کند و دست‌هایش را به سمت عقب ببرد. در ادامه دست‌های خود را در هم قفل کند و بدنش را از ناحیه کمر به بالا بکشد. و با نفس عمیق، این حرکت را نیز به مدت 5 الی 10 ثانیه انجام دهد.

علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن

در حالت کلی علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن، می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. با توجه به اهمیت این موضوع و جهت جلوگیری از بیماری‌های بعدی در ادامه به اختصار به معرفی برخی از علت‌های این درد می‌پردازیم:

  •  مشکلات در عضلات و بافت‌های اطراف
  • التهاب مفصل کتف
  • ناهنجاری در ستون فقرات
  • مشکلات تنفسی

در هر صورت، برای تشخیص و درمان دقیق علت درد بین دو کتف، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با معاینه علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن فرد را بررسی کند.

درمان درد بین دو کتف

برای درمان درد بین دو کتف، راه‌های زیادی وجود دارد. مورد مهمی که در مورد این بیماری باید به آن توجه کنید، پیدا کردن درمان مناسب برای هر فرد است. از این رو بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا در نهایت فرد با بهترین برنامه، درمان خود را آغاز کند. در ادامه به بررسی برخی از راه‌های درمان به همراه حرکات اصلاحی می‌پردازیم:

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یک روش تخصصی و غیرقابل جایگزین در درمان درد بین دو کتف است. درمان فیزیوتراپی می‌تواند با کمک تمرینات اصلاحی، تکنیک‌های دستی، ماساژ، استفاده از برخی وسایل درد در ناحیه کتف را تسهیل کند. بعضی از روش‌های فیزیوتراپی که ممکن است در درمان درد بین دو کتف استفاده شود، عبارت‌اند از:

  • تمرینات تقویت عضلات
  • تمرینات انعطاف‌پذیری
  • تمرینات تعادل و کنترل

الکتروتراپی

الکتروتراپی نیز یکی از روش‌های ترکیبی فیزیوتراپی برای درمان درد بین دو کتف است. این روش شامل استفاده از جریان الکتریکی درمانی برای تسکین درد، کاهش التهاب و بهبود عملکرد عضلات و مفاصل است. الکتروتراپی بهتر است با هدایت یک فیزیوتراپیست یا تکنسین متخصص صورت گیرد. آن‌ها قادر خواهند بود برنامه‌ای را مطابق با نیاز فرد برای او تنظیم کنند. 

استفاده از حوله گرم

گاهی استفاده از حوله گرم، درد در ناحیه کتف را آرام می‌کند. البته این راهکار برای زمانی مناسب است درد زندگی روزانه فرد را مختل نکرده باشد. برای دردهای جدی و عمیق‌تر بهتر است به پزشک متخصص این حوزه مراجعه کنید.

دارو

با تشخیص پزشک نیز می‌توانید از داروهای کاهش درد استفاده کنید. بهتر است این داروها را طبق نظر پزشک و در زمان‌های مشخصی بخورید تا درنهایت به زندگی عادی و روزمره خود برگردید. بی‌توجهی نسبت به درد در کتف‌ها ممکن است در نهایت عوارض بیشتری در زندگی شما داشته باشد.

درمان درد بین دو کتف در کلینیک سایا

همان‌طور که اشاره شد درد در قسمت کتف‌ها می‌تواند بسیار آزاردهنده و غیرقابل‌تحمل باشد. از این رو روش‌هایی مانند، فیزیوتراپی و الکتروتراپی به عنوان روش‌های مؤثر خصوصاً در علت درد بین دو کتف هنگام خواب معرفی شده‌اند. بهتر است برنامه درمانی خود را توسط فیزیوتراپیست متخصص به صورت کاملاً شخصی‌سازی‌شده دریافت  کنید. ما با متخصصین مجرب در کلینیک سایا منتظر شما هستیم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن برنامه درمانی برای درد در بین دو کتف شما تهیه کنیم. برای این منظور جهت اطلاع از برنامه درمانی مناسب خود و حرکات اصلاحی و ورزش برای درد بین دو کتف می‌توانید از طریق شماره 02186081671 با مجموعه سایا در ارتباط باشید. البته می‌توانید نوبتتان را به صورت آنلاین نیز از طریق راه‌های ارتباطی ثبت کنید. در قسمت نظرات منتظر خواندن دیدگاه شما راجع به این مقاله هستیم.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

 


درمان درد سوزشی بین دو کتف با درای نیدلینگ که از رایجترین دردهای اسکلتی عضلانی است و اغلب افراد جامعه آن را تجربه کرده اند. ویژگی این درد بروز آن در سنین پایین و افراد جوان است. تغییر روز افزون سبک زندگی و استفاده طولانی از لپ تاپ، تبلت و موبایل، حفظ وضعیت ثابت برای بازی رایانه ای، درس خواندن و مطالعه کتاب بمدت طولانی و… از جمله دلایل رایج درد سوزشی پشت بدن و بین دو کتف است.

این درد در بین افرادیکه مشاغل نشسته و کم تحرکی دارند هم بسیار رایج است. کارمندان، باجه داران بانک، دندانپزشکان، نویسندگان و تایپیست ها از جمله افراد در معرض آسیب هستند. در مرکز فیزیوتراپی آرامش سعادت آباد درد سوزشی پشت کتف بصورت تخصصی درمان میشود با شماره 88681746 تماس بگیرید و یا در واتساپ 09354462653 مشاوره فیزیوتراپی دریافت کنید.

علت درد سوزشی پشت کتف

عوامل بسیاری میتواند منجر به ایجاد درد سوزشی در بخش پشتی بدن و بین دو کتف بشود. از رایجترین عوامل ایجاد درد سوزشی، صرف زمان زیاد برای انجام کار روزمره در حالت نشستن است. مثلا کارمندی که ناچار است برای انجام کار مدتها بر روی صندلی بنشیند. یا کارمند بانک که بمدت زیاد باید در وضعیت نشسته پاسخگوی مراجعین باشد. 

دندانپزشکی که باید بیماران را در حالت نشسته ویزیت کرده و زمان زیادی را در وضعیت کم تحرک بگذراند. نویسنده و تایپیستی که باید برای نوشتن سر را خم کند. نوازنده سازهایی همچون پیانو، سنتور، قانون و… که باید برای نواختن به جلو خم شده و مدتها در این وضعیت به تمرین بپردازند هم در معرض دردهای سوزشی بین دو کتف هستند. بسیاری از نوازنده های این سازها بدلیل قرارگیری در حالت یاد شده، راستای قوس مهره ای مناسبی ندارند و اغلب دچار افزایش قوز پشتی هستند.

درای نیدلینگ فیزیوتراپی در سعادت آباد

علت سوزش پشت گردن و کتف

جدای از فشارهای شغلی، خم شدن نامناسب برای انجام امور روزمره، و چرخش ناگهانی موجب اعمال فشار غیر عادی به ناحیه پشت و کتف میشود و میتواند زمینه ساز درد و آسیب در این نواحی بشود. افرادیکه عادت به حمل کوله پشتی دارند بویژه اگر لوازم غیر ضروری و سنگین را با آن حمل میکنند هم باید منتظر درد ناخواسته پشت و بین کتف باشند. یکی دیگر از علل درد سوزشی پشت گردن و کتف، ورزش سنگین است. ورزشکارانی که حرکات قدرتی انجام میدهند مثلا بدنسازان به دلیل انقباضات شدید عضلانی دچار تریگر پوینت گردن و کتف میشوند و به درد سوزشی کتف و گردن دچار میشوند.

استرس و درد پشت کتف

عوامل روحی و روانی در پیدایش نقاط ماشه ای تریگر پوینت نقش دارند. معمولا کسانی که بیشتر در معرض تنش روحی هستند راحت تر دچار نقاط ماشه ای میشوند. از مشاغلی که با استرس زیاد همراه هستند نیز نباید غافل شد. افراد عصبی تمایل به سفت کردن عضلات خود دارند و آماده تهاجم هستند که این مسئله زمان استراحت عضلات را کم میکند. کم شدن استراحت عضلات در دراز مدت موجب خستگی عضلات و در نهایت سفتی و ایجاد باند سفت در دل عضلات میشود. در صورت ایجاد سفتی در عضلات پشت بدن، درد سوزشی بین دو کتف ایجاد میشود.  

درمان درد پشت با روش الکترواکوپانکچر

برای سوزش کتف چه باید کرد

وضعیت بدنی نادرست مثل افزایش قوز پشتی، قوس غیر طبیعی گردن، جلوتر بودن سر نسبت به تنه، شانه گرد شده و به جلو آمده، نشستن زیاد پشت رایانه و ورزش سنگین و طولانی هم از جمله دلایل بروز درد سوزشی پشت است. برای رهایی از درد سوزشی پشت از قرار گرفتن در حالات ثابت پرهیز کنید و در صورتیکه شغل نشسته دارید در فواصل زمانی منظم برخیزید و حرکات کششی انجام دهید. در صورتیکه درد سوزشی رو به افزایش است و یا با استراحت برطرف نمیشود حتما برای تشخیص مراجعه کنید. مزمن شدن این درد مشکلات دیگری همچون بهم خوردن فرم بدن، آسیب به مهره گردن و دیسک گردن و … را به همراه دارد.

درمان درد سوزشی پشت کتف

فیزیوتراپی درمان اصلی درد سوزشی پشت است. وجود درد سوزشی در اثر درهم تنیدگی فیبرهای عضلات پشت کتف بنام عضلات رومبوئید ایجاد میشود و تنها راه درمان این درهم تنیدگی فیزیوتراپی است. در کلینیک فیزیوتراپی آرامش سعادت آباد با بکارگیری امواج پرتوان لیزر بر روی عضلات رومبوئید، آسیب وارده را درمان کرده و سرعت ترمیم را افزایش میدهیم. امواج اولتراسوند با افزایش انعطاف پذیری فیبر عضله در آزاد شدن رشته گرفتار نقش مهمی دارند.

درمان دستی موجب آزاد شدن الیاف کلاف مانند عضلات شده و انعطاف را افزایش میدهند و از سوی دیگر در جهت دهی به فیبر تازه موثر هستند. گردش خون و مایعات ناحیه را بهبود بخشیده و بستر مناسبی برای عملکرد طبیعی بافت بوجود می آورند.

درای نیدلینگ درد سوزشی پشت

استفاده از طب سوزنی درای نیدلینگ به خوبی بر روی درد سوزشی پشت و بین کتف موثر است. در این روش فیبرهای گرفتار را با استفاده از سوزن ظریف و یکبار مصرف و استریل تحریک میکنیم. درای نیدلینگ بصورت تخصصی در کلینیک فیزیوتراپی آرامش سعادت آباد انجام میشود. 

در فیلم فیزیوتراپی زیر درمان درد سوزشی بین دو کتف را با طب سوزنی درای نیدلینگ مشاهده میکنید. با لمس دقیق نقاط گرفتار بدن بیمار را مشخص میکنیم و با استفاده از روش تخصصی درای نیدلینگ سوزن را به عمق بافت گرفتار وارد میکنیم. 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا