پزشکی

چه موقع دیسک کمر احتیاج به عمل دارد

یک متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه درمان‌های دارویی و نیز فیزیکی برای مبتلایان به دیسک کمر توصیه می‌شود، گفت: 99 درصد موارد دیسک کمر نیاز به جراحی ندارند.

یک متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه درمان‌های دارویی و نیز فیزیکی برای مبتلایان به دیسک کمر توصیه می‌شود، گفت: 99 درصد موارد دیسک کمر نیاز به جراحی ندارند.

دکتر کامبیز خاموشیان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کرمانشاه، با اشاره به تقسیم کمر دردها به دو دسته حاد و مزمن، خاطرنشان کرد: کمتر از 10 درصد کمردردهای حاد به کمردردهای دیسکی اختصاص دارد و این در حالی است که بخش عمده کمردردهای مزمن را کمردردهای دیسکی تشکیل می‌دهند.

خاموشیان دیسک کمر را بیماری افرادی عنوان کرد که از نظر شغلی فعال بوده و فشار بر روی کمر آنها بسیار است و تصریح کرد: این بیماری عموما در سنین جوانی و میانسالی خود را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وجود یک صفحه دیسک در میان هر دو مهره کمری ستون فقرات، گفت: دیسک خاصیت الاستیکی داشته و موجب انعطاف بخشیدن به مهره‌های کمر شده و زمینه خم شدن ستون مهره‌ها را فراهم می‌کند.

به گفته این متخصص طب فیزیکی، چنانچه فشار بر روی ستون فقرات پایینی کمر بصورت مزمن و طولانی وجود داشته باشد به تدریج دیسک‌ها دچار یکسری تغییرات شیمیایی و مکانیکی شده و خاصیت الاستیکی خود را از دست می دهند.

وی تصریح کرد: با ایجاد این تغییرات در دیسک امکان در رفتن دیسک از جای خود و بیرون زدن آن با یک فعالیت ناگهانی مانند برداشتن یک جسم سنگین و یا زور زدن وجود دارد که در این حالت گفته می‌شود فرد دچار دیسک کمر شده است.

به گفته این متخصص طب فیزیکی، در صورت شدت بیرون زدگی، دیسک به ریشه‌های عصبی بیرون زده از ستون فقرات فشار آورده و آنها علائم دیسک از جمله درد شدید در ناحیه کمر را ایجاد می‌کنند، به طوری که در موارد شدید این درد حتی در پاها نیز منتشر می‌شود.

وی همچنین احساس درد در ناحیه کمر را در نشستن‌های طولانی و راه رفتن‌های طولانی و نیز داشتن درد کمر بعد از پنج تا 10 دقیقه ایستادن را از جمله علائم دیسک کمر عنوان کرد.

به گفته خاموشیان در مراحل اولیه بیرون زدگی دیسک درمانهای مراقبتی و کنترلی مانند اصلاح ارگونومی بدن به هنگام کار کردن تجویز می‌شود که با انجام این اقدامات ستون فقرات انعطاف اولیه را پیدا کرده و فرد می تواند زندگی عادی داشته باشد.

این متخصص طب فیزیکی یادآور شد: 99 درصد موارد دیسک کمر با درمانهای مراقبتی و فیزیکی مانند انجام فیزیوتراپی و نیز ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک و نیز ورزشهای آبی بهبود می‌یابد و فرد می تواند بدون احساس درد کمر به زندگی عادی برگردد.

وی یادآور شد: تنها در یک درصد موارد دیسک کمر، انجام عمل جراحی توصیه می‌شود که آن هم مواردی است که درد به اندام تحتانی منتقل شده و فرد با دو تا چهار هفته درمان دارویی و فیزکی بهبود پیدا نکرده و اندام تحتانی او دچار ضعف شده باشند.

خاموشیان تصریح کرد: همچنین در مواردی که در آن فرد دچار اختلال در دفع مدفوع و ادرار شده و انگشتان پا شل شده‌اند و فرد موقع راه رفتن دچار مشکل می شود انجام عمل جراحی دیسک کمر توصیه می‌شود.

به گفته این متخصص طب فیزیکی، عمل جراحی دیسک کمر موجب بهبودی آن نمی‌شود و تنها فشار مکانیکی بر روی ریشه‌های عصبی اطراف ستون فقرات برداشته می‌شود.

انتهای پیام


چه موقع دیسک کمر احتیاج به عمل داره؟

متاسفانه آسیب های دیسک کمر به شدت در حال شیوع بوده و خیلی از پزشکان توصیه به جراحی اون دارن، در این بین شاید براتون سوال پیش اومده باشه که چه موقع دیسک کمر احتیاج به عمل داره؟

برای پاسخ به این سوال با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید…

بررسی یه شایعه:

خیلی از افراد فکر می کنن جراحی دیسک کمر به معنی بدتر شدن اوضاع و از کار افتادگی اونهاست، بهتره برای همیشه با این باور شایع اما نادرست خداحافظی کنید!

دیسک چیست و چرا با مشکل روبه رو می شه؟

باید بگیم که در حقیقت دیسک کمر به بالشتک های الاستیکی بین استخوان های مهره گفته می شه که دور نخاع می پیچن. دیسک، غضروفی است که بین دو مهره قرار گرفته و مثل فنر از فشار مهره بالایی کمر به مهره پایینی جلوگیری می کنه.

اما برخی اوقات به دلیل چاقی، ورزش یا مشاغل سنگین، مشکلات مادرزادی، آرتروز، تصادف، سبک زندگی نادرست و… دیسک دچار ضایعه میشه و خاصیت ارتجاعی خودش رو از دست میده و محتویات داخل اون بیرون می زنه و به اصطلاح فرد دچار دیسک کمر می شه. در صورت درمان نشدن به موقع دیسک کمر، به مرور زمان آب دیسک کمتر میشه و در معرض پارگی قرار می گیره.

متاسفانه این دیسک ها با گذشت زمان و افزایش سن هم، ضعیف تر و آسیب پذیرتر می شن که با عوارض دردناک و محدودکننده خاص خودش همراه است.

چه موقع دیسک کمر احتیاج به عمل داره؟

چه موقع دیسک کمر احتیاج به عمل داره؟

برخی افراد فکر می کنن بیرون زدگی دیسک کمر تنها با جراحی درمان میشه، در صورتی که جراحی فقط در موارد خاص و نادری از کمردردهای دیسکی مورد استفاده قرار می گیره و برای اکثر کمردردها می شه از فیزیوتراپی، لیزر و گاهی اوقات تزریقات داخل نخاعی هم استفاده کرد و نتایج بسیار خوبی رو هم مشاهده کرد.

در مواردی دیسک کمر نیاز به جراحی داره که مقاومت برخی بیماران به درمان‌های دارویی پس از دو ماه که بیمار رو در معرض خطر جدی و پیش‌رونده آسیب اعصاب داخل نخاع قرار میده، زیاد باشه.

ترمیم دیسک با اصلاح الگوی زندگی و تغذیه تا چهل سالگی امکان پذیره و نیازی به جراحی نداره، به بیان دیگه درصد زیادی از موارد ابتلا به دیسک نیازمند جراحی نیست و با انجام اعمال تقویتی، دستگاه های کمکی و روش های موجود در حیطه تخصصی طب فیزیکی بهبود پیدا می کنه. البته تشخیص صحیح ضایعات دیسک بسیار حائز اهمیته، چراکه متاسفانه به علت شباهت علامت های ضایعات دیسک با دیگر دردها، متاسفانه شاهد تشخیص های اشتباه هم هستیم.

رد یه شایعه:

از طرفی بر خلاف باور غلط عموم، با رعایت نکات لازم پس از جراحی دیسک کمر مثل فیزیوتراپی، نشستن‌ و برخاستن و خوابیدن صحیح، انجام ورزش های توصیه شده و… نه تنها مشکلی پیدا نمیشه بلکه فرد می تونه زندگی مثل همه افراد پیرامونش داشته باشه.

آموزش های شغلی و جلوگیری از نشستن مداوم و طولانی و تقویت عضلات کمر از طریق انجام ورزش های خاص به از بین رفتن دردهای ناشی از دیسک و ترمیم اون خیلی کمک می کنه.

مجله مثبت سبز

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا