برترین های کسب و کار

آیا مصرف قهوه با داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی تداخل دارد؟

قهوه و کافئین اثرات آنها

ایا قهوه گانودرما برای ام اس خوب است: قهوه به علت وجود کافئین نیز در بسیاری از مکمل های چربی سوز تجاری گنجانده شده است.
تعدادی از مواد فعال موجود در قهوه می توانند متابولیسم را تحت تاثیر قرار دهند:
کافئین: محرک اصلی در قهوه
تئوبرومین : محرک اصلی در کاکائو که در مقادیر کوچکتر هم در قهوه یافت می شود.
تئوفیلین: یکی دیگر از محرک های موجود در کاکائو و قهوه؛ که برای بهبود آسم نیزاستفاده شده است.
اسید کلروژنیک: یکی از اصلی ترین ترکیبات فعال بیولوژیکی در قهوه که ممکن است به جذب کربوهیدرات کمک کند. مهمترین آنها کافئین است که بسیار قوی است و به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است. کافئین با مسدود کردن یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین کار می کند. با مسدود کردن آدنوزین، کافئین باعث افزایش انتشار انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین می شود.که، به نوبه خود، باعث می شود احساس انرژی وهشیاری ایجاد شود.
به این ترتیب، قهوه کمک می کند تا اکتیو بمانید و احساس خستگی نکنید. همچنین، می تواند عملکرد ورزش را به طور متوسط به میزان 11 تا 12 درصد بهبود بخشد.

قهوه می تواند به حرکت چربی از بافت چربی کمک کند

قهوه گانودرما برای اگزما: کافئین سیستم عصبی را تحریک می کند که سیگنال هایی را مستقیما به سلول های چربی ارسال کنند، که چربی را کاهش دهند .
این کار را با افزایش سطح خونی هورمون اپی نفرین انجام می دهد. اپی نفرین، همچنین از طریق خون به بافت های چربی حرکت می کند و آنها را به شکستن چربی ها ملزم و آنها را در خون آزاد می کند.

قهوه می تواند میزان متابولیسم را افزایش دهد

کدام قهوه گانودرما برای پیسی خوب است: میزان کالری که در حالت استراحت می سوزد، میزان متابولیسم استراحت (RMR) نامیده می شود.
مطالعات نشان می دهد که کافئین می تواند RMR را با 3-11٪ افزایش دهد. یک مطالعه نشان داده است که کافئین افزایش سوزش چربی را تا 29٪ در افراد لاغر افزایش می دهد، در حالی که افزایش چربی سوزی در افراد چاق تنها 10٪ بوده است.این اثر همچنین به نظر می رسد که با سن کاهش می یابد و در افراد جوانتر بیشترمی باشد.

قهوه و از دست دادن وزن در دراز مدت

یک هشدار عمده وجود دارد:  در بدن افراد در طول زمان به اثرات کافئین تحمل ایجاد می شوند. در کوتاه مدت، کافئین می تواند میزان متابولیسم را افزایش دهد و چربی سوزی را افزایش دهد، اما بعد از مدتی افراد به اثرات قهوه مقاوم می شوند و اثرگذاری متوقف می شود.
اما حتی اگراثر چربی سوزی قهوه در درازمدت کم شود، هنوز یک احتمال وجود دارد که اثرگذاری آن روی اشتها باقی بماند و به افراد کمک کند کمتر غذا مصرف کنند.

چقدر قهوه باید برای کاهش وزن مصرف کرد

مصرف بیش از 4  فنجان قهوه بخشی در رژیم غذایی سالم توصیه نمی شود. به یاد داشته باشید که فقط نوشیدن قهوه به شما کمک نمی کند وزن خود را از دست بدهید. قهوه به عنوان یک کاتالیزور برای سرعت بخشیدن به روند عمل کند، اما یک رژیم سالم، متعادل همراه با ورزش منظم برای کاهش وزن بسیار مهم است.

تداخلات دارويى با قهوه

از آنجایی که قهوه و کافئین نوشیدنی پرطرفدار در بین تمامی مردم جهان است و به دلیل خواص ضد خستگی و بهبود کیفیت عملکرد مغز در زمان خستگی به طور گسترده ای استفاده میشود. بنابراین طبیعی است که خیلی از افراد با سابقه مصرف داروهای مختلف به طور همزمان قهوه و نسکافه نیز مصرف نمایند. لذا توجه به تداخلات دارويى با قهوه اهميت دارد.

از آن جمله تداخل خطرناک کافئین با افدرین مى باشد که به دلیل خاصیت محرک بودن هر دوى این مواد، احتمال عوارض جانبی زیاد مخصوصا عوارض قلبی افزایش مى يابد.

بايد توجه نمود كه تداخلات ضعیفتر با سایر داروها عمدتاً با عدم مصرف همزمان و فاصله گذاری حدود ۲ ساعت بین مصرف دارو و قهوه قابل پیشگیری است.

همچنين برخی از داروهای پر مصرف که با قهوه تداخل دارند عبارتند از: آدنوزین، آلندرونات، کلوزاپین، دیسولفیرام، استروژن، فلووکسامین، لووتیروکسین، لیتیوم، برخی داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد انعقاد خون، فنوباربیتال، تئوفیلین و وراپامیل.

در صورتی که عادت به مصرف قهوه به صورت روزانه دارید، حتماً تداخل داروهای مصرفی و قهوه را از پزشک خود یا دكتر داروساز داروخانه سوال نمایید.

اگر قرار به انجام تست های قلبی دارید، حداقل ۲۴ ساعت قبل از تست از نوشیدن چای سبز، چای سیاه، قهوه و نسکافه خودداری کنید

مصرف بسیاری ازداروها با معده خالی ، قبل همراه یا بعد از غذا در کارایی وعوارض داروها می تواند نقش داشته باشد ، بنابراین توصیه های دکتر داروساز یا پزشک خود را در این باره جدی بگیرید.

یکی ازدلایل مصرف داروها بعد از غذا در داروهایی مانند آسپرین ، داروهای دسته ضد التهابی غیر استروئیدی مانند دیکلوفناک یا ایبو بروفن ، داروهای استروئیدی مانند پرد نیزولون یا دگزامتازون و… کاهش عوارض گوارشی از جمله نارحتی معده یا سوء هاضمه ،التهاب یا زخم معده ، تهوع واستفراغ است.

ازدلایل مصرف داروها بعد ازغذا ، رسیدن به اثر درمانی آن است ، به طور مثال داروهای آنتی اسید مانند منیزیم هیدروکساید که برای جلوگیری ورفع سوزش معده استفاده می شود باید بلافاصله بعد از غذا که اسید معده ترشح می شود ، استفاده شوند تا بیشترین اثر را داشته باشند.

ایا قهوه با تریاک تداخل دارد | تداخل قهوه با داروهای ضد افسردگی

علت دیگر مصرف داروها بعد از غذا افزایش جذب آن ها در جریان خون است .داروی آتورواستاتین که درکاهش چربی خون استفاده می شود و ویتامین های محلول در چربی مثال هایی از این داروها هستند .

اگر بعد از مصرف داروهایی مانند دهان شویه یا نیستاتین که به صورت موضعی بر روی زخم های دهانی موثر هستند ، غذا یا مایعات مصرف شود ، این داروها از سطح دهان ومری شسته می شوند ومدت زمان کافی برای اثر گذاری نخواهند داشت ، بنابراین نباید بعد از مصرف برخی از داروها ، غذایی خورده شود.

هم چنین وجود غذا در معده ، جذب برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد رتروویروس راافزایش می دهد. مصرف این داروها بعد از غذا خوردن توصیه می شود تا بتوان میزان دوز لازم برای رسیدن به یک سطح موثر را کاهش داد.

اکثر داروهای خوراکی دیابت هم معمولأ باید نزدیک به زمان غذا خوردن مصرف شوند تا سطح قند خون را بعد از صرف غذا کاهش دهند واز کاهش بیش از اندازه قند خون نیز جلوگیری شود.

برخی از داروها حتمأ باید با معده خالی مصرف شوند ، از جمله داروهای مهار کننده پمپ پروتون مانند لنسو پرازول وامپرازول که باید حداقل نیم ساعت قبل از غذا مصرف شوند . پنتو پرازول تنها داروی این گروه است که میتوان آن را با معده خالی ویا پر مصرف کرد.

جذب داروی کم کاری تیروئید (لووتیروکسین ) نیز ارتباط مستقیم با صرف غذا دارد ، در صورتی که همراه یا پس از غذا مصرف شود جذب آن به شدت کاهش می یابد ، بنا براین این دارو باید صبح ناشتا وحداقل نیم ساعت تایک ساعت قبل از صبحانه میل شود. سویا ، گردو ، خشکبار وفیبرهای گیاهی جذب دارو را کاهش می دهند .

آلندررونیت ، از گروه بیس فسفونات ها که در پوکی استخوان استفاده می شوند جذب بسیار پائینی دارد وفقط در صورتی که معده کاملأ خالی باشد جذب صورت می گیرد .بنابراین باید ناشتا ، قبل از خوردن هرچیزی ، دارو رابا یک لیوان آب ساده میل کرد . آب معدنی که املاح دارد ویا آب میوه اثر این دارو را کاهش می دهد . مصرف آنتی اسید ، کلسیم ، انواع غذا نوشیدنی ها ، ویتامین ها وداروهای دیگر تا حداقل 30 دقیقه پس از مصرف آلندرونیت ، مانع جذب دارو می شود .

امروزه غذا ودارو دو رکن در درمان وپیشگیری بیماریها است . با توجه به تداخلات وتأثیرات غذا ودارو بر یکدیگر ، به منظور ایجاد شرایط بهینه جهت عملکرد دارو، تأمین وضعیت نرمال تغذیه ای ، جلوگیری از واکنش های ناخواسته غذا ودارو و مسمومیت های دارویی ضروری به نظر می رسد .توصیه های پزشک ، دارو ساز متخصص تغذیه ودیگر اعضای کادر درمانی در خصوص امکان بروزتداخلات غذا ودارو وآگاهی بیماران در این زمینه ، می تواند تأثیر قابل توجهی در روند بهبود بیماران داشته باشد . درادامه چند مورد از تداخلات غذاها با داروها را ذکر خواهیم کرد.

آهن از گروه مکمل ها (بیشترین میزان جذب آهن زمانی اتفاق می افتد که با معده ی خالی وآب مصرف شود اما گاهی به منظور اجتناب از نارحتی های گوارشی آهن ، به اجبار دارو به همراه غذا داده می شود ) با غذاهایی مانند سبوس ، تخم مرغ ، لبنیات ، چای ، قهوه یا مکمل های کلسیم نباید مصرف شود چون هریک از اینها می تواند جذب آهن را کاهش دهند .لبنیات جزء گروهی از موادغذایی هستند که با برخی داروها مانند برخی از آنتی بیوتیک ها مثل سیپرو فلوکساسین ، تتراسایکلین و… مکمل های کلسیم تداخل دارند ومانع جذب کامل آن ها می گردند ، درنتیجه لبنیات باید با رعایت فاصله زمانی یک تا دوساعت قبل یا بعد از مصرف دارواستفاده شوند

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا