مدیر دفتر مطالعات و بهره وری منابع تولیدی سازمان بهره وری انرژی در ایران (SABA) از تولید اقتصادی آب شیرین از توربین های گازی خبر داد.
وی گفت: توربین گاز بعنوان موتور اصلی مهمترین قسمت تولیدكننده همزمان برق و گرما ساخت و استقرار این ژنراتورها در كشور مهمترین مرحله توسعه فن آوریهای تولید انرژی و سیستمهای تولید همزمان است. مهندس غلامرضا بیاتی. این است
وی افزود: در این راستا می توان به ساخت و راه اندازی یک مدل توربین گازی 4 مگاواتی اشاره کرد که می تواند در سیستم های تولید پراکنده و تولید همزمان برق و گرما در مقیاس کوچک توسط شرکت توربین ماشین خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: دانش فنی فرآیندهای مهندسی و زنجیره تأمین تشکیل شده در آن نیازهای مناطق مختلف کشور از جمله وزارتخانه های صنعت انرژی و نفت در زمینه توربین های گازی و تجهیزات چرخشی مشابه و همه را برآورده می کند. مراحل شناسایی مهندسی طراحی معکوس طراحی مجدد. و اجزای سازنده و قطعات این توربین گازی بدون کمک فنی شرکت های خارجی ساخته شده است.
وی گفت: با افزایش چشمگیر مصرف آب و کاهش منابع آب شیرین قابل استفاده بحران آب کشور هر روز بدتر می شود و نیاز به توجه ویژه دارد.
وی ادامه داد: استفاده از سیستم های آب شیرین کن و آب شیرین یکی از اصلی ترین راه های توسعه منابع آب شیرین است در حال حاضر بسیاری از واحدهای نمک زدایی در کشور از سیستم غشایی (RO) استفاده می کنند که نیاز به برق دارد. بسیار زیاد است که به دلیل محدودیت در تأمین حجم بالای برق از شبکه ملی گسترش استفاده از این دستگاه های آب شیرین کن با مشکلاتی روبرو شده است.
بیاتی با اشاره به اینکه علاوه بر روش های غشایی از روش های آب شیرین کن حرارتی نیز به طور گسترده استفاده می شود گفت: این روش ها به مقدار زیادی انرژی گرمایی نیاز دارند و عموماً از ژنراتورهایی با ظرفیت گرمایی بالا استفاده می شود.
منبع :
https://atie-energy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D8%A8%D9%88%D9%86-%DA%AF%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%A8-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86/
تاریخ انتشار :
2020-09-20 02:08:16