در طول زندگی ممکن است بر اثر دغدغههای بسیاری اضطراب داشته باشید. استرس و نگرانی شما هرچند کوتاه باشد و در لحظه، به مرور تأثیرات بسیاری بر جسم شما خواهد گذاشت. هرچه شدت اضطراب بیشتر باشد، تأثیر آن بر بدن شما هم بیشتر خواهد بود. جسمی که دیگر هیچگاه نمیتوانید آن را بازیابید و بهسلامت امروز برسانید، پس باید حسابی مراقب آن باشید. فاخته در این مسیر به شما کمک میکند تا سلامت جسمی و روانی خود را حفظ کنید.
اضطراب با بدن شما چه میکند؟
در دنیای امروز، استرس به بخشی از زندگی هر شخص تبدیل شده که اگر نتوانید جلو آن را بگیرید ممکن است شما را به اختلال اضطراب دچار کند. به همین خاطر باید بدانید که اضطراب چگونه روی بدن شما اثر میگذارد تا مانع آن شوید. در این بخش از مجله فاخته قصد داریم تأثیرات استرس بر بدن را معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.
استرس و سیستم عصبی
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که بارها برای درد در ناحیهای از بدن به پزشک معالجه کنید و در جواب بشنوید که از اعصاب است؛ اما سیستم عصبی مرکزی شما به صورت سالم کار میکند و تنها اضطراب و نگرانی است که آن را تحت تأثیر قرار داده و باعث میشود که هورمون استرس تولید کند. در نتیجه افزایش این هورمون در بدن شما احساس سرگیجه، درد، حالت تهوع و افسردگی خواهید کرد.
سیستم قلبی و عروقی
وجود دلهره و اضطراب باعث افزایش ضربان قلب میشود در این صورت ممکن است حس درد در قفسه سینه داشته باشید که در صورت ادامه این روند احتمالاً ابتلا به فشار خون و دیگر بیماریهای قلبی بسیار بیشتر میشود. به همین خاطر است که برای افرادی که به بیماری قلبی دچار هستند، توصیه میشود از هر نوع شوک عصبی و استرس دور باشند.
سیستم ایمنی بدن
ضعیف بودن این سیستم باعث میشود بدن در برابر عوامل محیطی و هر نوع تهدید دیگری واکنش مناسب نشان ندهد و شما را به بیماریهای مختلفی دچار سازد. زمانی که شما استرس دارید، هورمونهای کورتیزول و آدرنالین در بدن شما ترشح میشود و در ادامه آن مغز اکسیژن بیشتری دریافت میکند بعد از رفع استرس مغز به حالت طبیعی و قبل خود بازمیگردد اما زمانی که اضطراب شما همیشگی باشد دیگر بازگشت به حالت طبیعی و قبل اتفاق نمیافتد و در نتیجه سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف میشود.
سیستم گوارش
بله تعجب نکنید استرس را میتوان بلای جانسوزی دانست که به هیچیک از اعضای بدن رحم نمیکند. داشتن اضطراب بر روی سیستم گوارش و هضم غذا شما اثر میگذارد و به دنبال آن احساس درد معده، اسهال، بیاشتهایی، حالت تهوع و… خواهید داشت.
عضلات بدن
در هنگام قرار گرفتن در شرایط استرسزا، بدن برای مقابله با هر نوع صدمهای خود را منقبض میکند. بعد از رسیدن به آرامش مجدد منبسط شده و بهاصطلاح شل میشود؛ اما داشتن اضطراب همیشگی باعث میشود که عضلات در حالت اتقباض باقی بمانند و در نتیجه دچار سردرد، کمردرد، بدندرد و… شوید. میتوانید با کمک ترفندهای معجزهآسا مجله فاخته این دردها را از بین ببرید و به آرامش برسید.
جمعبندی
تأثیر استرس میتواند روی کیفیت خواب شما، دستگاه تولیدمثل و… هم اثر بگذارد. باید آن را جدی بگیرید. یکی از بهترین شیوههای مقابله با اضطراب خوددرمانی است که میتوانید با ورزش و… به آن دستیابید. میتوانید برای داشتن آرامش و شادابی بیشتر در جسم و زندگی خود از متخصصین فاخته هم کمک بگیرید. ما در فاخته به شما کمک میکنیم که با افسردگی و استرس خداحافظی کنید.