باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ: یک سفر آشپزی تکنیکی

مرغ

از اون دسته آدم هایی هستی که عاشق عطر و طعم باقالی پلو با مرغ هستی؟ یا شاید به تازگی می خوای این غذای خوشمزه رو تجربه کنی؟ هرطور که باشه آماده باش که یه سفر آشپزی تکنیکی رو با هم تجربه کنیم! ما قراره با هم مراحل پخت این غذا رو به طور کامل از صفر تا صد و به شیوه ای کاملا کاربردی و قدم به قدم بررسی کنیم.

مرغ

مواد اولیه:

مرغ

قبل از هر چیز باید مواد اولیه رو آماده کنیم:

  • برنج: حدود ۱.۵ پیمانه برنج ایرانی (مناسب ترین نوع برنج برای این غذا برنج هاشمی یا طارم هست)
  • مرغ: حدود ۱ کیلوگرم مرغ (سینه یا ران مرغ هر کدوم مناسب هست)
  • باقالی: حدود ۲۰۰ گرم باقالی (باقالی منجمد یا خشک هر دو قابل استفاده هست)
  • پیاز: یک عدد پیاز (متوسط)
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری (ترجیحا رب گوجه فرنگی خالص)
  • زعفران: یک قاشق چایخوری (زعفران دم کرده یا زعفران سائیده هر دو مناسب هست)
  • نمک فلفل سیاه: به مقدار مطلوب
  • روغن: به مقدار لازم

مرحله اول: آماده سازی مرغ

اول از همه باید مرغ رو به قسمت های کوچکتر تقسیم کنیم. بعد مرغ رو در آب میذاریم تا کاملا پخته بشه. برای طعم بهتر می تونیم یک پیاز کوچک و چند حبه سیر رو همراه با مرغ بپزیم.

نکات فنی:

  • دمای آب برای پخت مرغ در حدود 80 تا 90 درجه سانتی گراد مناسب هست.
  • بهتره از حرارت مستقیم برای پخت مرغ استفاده نکنیم و مرغ رو به آرامی بپزیم تا طعم و بافت خود رو حفظ کنه.

مرحله دوم: آماده سازی باقالی

باقالی منجمد رو قبل از استفاده در آب جوش قرار می دیم و به مدت چند دقیقه می پزیم تا کاملا پخته بشه. باقالی خشک رو نیز قبل از استفاده به مدت چند ساعت در آب می گذاریم تا خیس بشه. سپس باقالی رو در آب جوش می پزیم تا کاملا پخته بشه.

نکات فنی:

  • برای باقالی منجمد زمان پخت حدود 5 دقیقه کافیه.
  • باقالی خشک رو به طور متوسط حدود 4 ساعت در آب خیس می گذاریم و سپس به مدت 20 دقیقه در آب جوش می پزیم.

مرحله سوم: برنج رو آماده کنیم

برنج رو در آب سرد می ریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه خیس می گذاریم. این کار باعث می شه برنج به طور یکسان پخته بشه و از سفت شدن برنج در حین پخت جلوگیری می کنه.

نکات فنی:

  • دقت کنیم که آب برنج باید در حدود یک انگشت بالاتر از سطح برنج باشه.
  • در هنگام خیس خوردن برنج می تونیم چند قطره آب لیمو یا چند دانه نمک به آب اضافه کنیم تا برنج طعم بهتر و رنگ شفاف تری داشته باشه.

مرحله چهارم: تهیه مرغ

بعد از اینکه مرغ به طور کامل پخته شد مرغ رو از آب بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن مرغ رو به تکه های کوچکتر تقسیم می کنیم. برای طعم بهتر می تونیم مرغ رو با پیاز داغ رب گوجه فرنگی نمک فلفل سیاه و زعفران تفت بدیم.

نکات فنی:

  • برای تفت دادن مرغ از روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنیم تا طعم مرغ بهتر بشه.
  • می تونیم با اضافه کردن مقداری آب مرغ به تفت دادن مرغ طعم و عطر مرغ رو بهتر کنیم.

مرحله پنجم: تهیه باقالی

باقالی پخته شده رو با کمی روغن در تابه تفت می دیم و با نمک و فلفل سیاه مزه دار می کنیم. بعد از تفت دادن باقالی باقالی رو از روی حرارت کنار می گذاریم.

نکات فنی:

  • برای تفت دادن باقالی از روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنیم تا طعم باقالی بهتر بشه.
  • می تونیم با اضافه کردن مقداری زعفران به باقالی رنگ و طعم باقالی رو بهتر کنیم.

مرحله ششم: تهیه برنج

برنج خیس خورده رو در یک قابلمه می ریزیم و آب را به آن اضافه می کنیم به طوری که آب حدود یک تا دو انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. سپس قابلمه رو روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا آب برنج به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب حرارت رو کم می کنیم و در قابلمه رو می گذاریم و به مدت حدود ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه می گذاریم تا برنج به طور کامل پخته بشه.

نکات فنی:

  • حرارت برای پخت برنج باید متوسط باشد. حرارت زیاد باعث می شه برنج سطحی پخته بشه و داخل برنج سفت بماند.
  • در حین پخت برنج چند بار برنج رو با چنگال هم می زنیم تا برنج به طور یکسان پخته بشه و به دیواره قابلمه نچسبد.

مرحله هفتم: دم کردن برنج

بعد از پخت برنج برنج رو در یک ظرف دیگری می ریزیم و با کمی روغن زعفران و نمک مزه دار می کنیم. سپس برنج رو در فر یا روی اجاق دم می کنیم.

نکات فنی:

  • برای دم کردن برنج دمای فر باید حدود 180 درجه سانتیگراد باشد.
  • برای دم کردن برنج روی اجاق قابلمه رو روی حرارت خیلی کم می گذاریم و در قابلمه رو می گذاریم.

مرحله هشتم: چیدن باقالی پلو با مرغ

بعد از دم کردن برنج باقالی پلو با مرغ را در یک ظرف مناسب می چینیم. ابتدا یک لایه برنج می ریزیم و سپس یک لایه مرغ و باقالی قرار می دهیم. این عمل را چند بار تکرار می کنیم و در آخر با یک لایه برنج باقالی پلو با مرغ را تزیین می کنیم.

نکات فنی:

  • برای چیدن باقالی پلو با مرغ می تونیم از سبزی گردو زعفران و یا مواد غذایی دیگری برای تزیین استفاده کنیم.

جدول خلاصه مراحل پخت

مرحله توضیحات
آماده سازی مرغ مرغ رو به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید و در آب بپزید تا کاملا پخته بشه.
آماده سازی باقالی باقالی منجمد رو در آب جوش قرار دهید و به مدت چند دقیقه بپزید تا کاملا پخته بشه. باقالی خشک رو نیز قبل از استفاده به مدت چند ساعت در آب خیس کنید و سپس به مدت چند دقیقه در آب جوش بپزید.
آماده سازی برنج برنج رو در آب سرد خیس کنید و به مدت ۳۰ دقیقه خیس بگذارید.
تهیه مرغ مرغ پخته شده رو به تکه های کوچکتر تقسیم کنید و با پیاز داغ رب گوجه فرنگی نمک فلفل سیاه و زعفران تفت دهید.
تهیه باقالی باقالی پخته شده رو با کمی روغن در تابه تفت دهید و با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
تهیه برنج برنج خیس خورده رو در قابلمه بریزید و آب رو به آن اضافه کنید تا آب حدود یک تا دو انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. سپس قابلمه رو روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا آب برنج به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب حرارت رو کم می کنیم و در قابلمه رو می گذاریم و به مدت حدود ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه می گذاریم تا برنج به طور کامل پخته بشه.
دم کردن برنج بعد از پخت برنج برنج رو در یک ظرف دیگری بریزید و با کمی روغن زعفران و نمک مزه دار کنید. سپس برنج رو در فر یا روی اجاق دم کنید.
چیدن باقالی پلو با مرغ بعد از دم کردن برنج باقالی پلو با مرغ را در یک ظرف مناسب بچینید. ابتدا یک لایه برنج بریزید و سپس یک لایه مرغ و باقالی قرار دهید. این عمل را چند بار تکرار کنید و در آخر با یک لایه برنج باقالی پلو با مرغ را تزیین کنید.

نتیجه گیری:

با این مراحل و نکات فنی می تونیم یک باقالی پلو با مرغ لذیذ و خوشمزه تهیه کنیم.

سوالات متداول:

۱. بهترین نوع برنج برای پخت باقالی پلو با مرغ کدام است؟

برنج هاشمی و برنج طارم به دلیل طعم و بافت مناسب بهترین انتخاب برای پخت باقالی پلو با مرغ هستند.

۲. چگونه باقالی خشک رو بهتر بپزیم؟

باقالی خشک رو به طور متوسط حدود ۴ ساعت در آب خیس می گذاریم و سپس به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش می پزیم. قبل از پخت باقالی می تونیم باقالی رو با کمی نمک فلفل سیاه و زعفران مزه دار کنیم.

۳. چگونه می تونیم باقالی پلو با مرغ را بهتر تزیین کنیم؟

می تونیم از سبزی گردو زعفران و یا مواد غذایی دیگری برای تزیین باقالی پلو با مرغ استفاده کنیم.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا