در سراسر جهان، حدود 60 درصد از مردان و 50 درصد از زنان به نوعی ریزش مو را تجربه می کنند و به دنبال راهی برای برگرداندن موهایشان باروش های جدید کاشت مو در کلینیک پوست و مو مشهد می گردند. به همین دلیل کسی نمی تواند اهمیت مو در زیبایی و جوانی را انکار کند.
کاشت مو نوعی عمل جراحی زیبایی است که در آن جراح زیبایی یا درماتولوژیست، مو را به نواحی بدون مو یا کم پشت سر منتقل می کند. در این عمل، متخصص کاشت مو تعدادی از موهای پشت سر یا بغل سر (یا از نقاط دیگر بدن) که تراکم بالاتری دارند، را به قسمت بالا یا جلوی سر منتقل می کند. اگر شما هم به دنبال زیبایی بیشتر هستید و برای سلامتی تان نیز ارزش قائل اید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
عمل کاشت مو می تواند تاثیر خوبی بر ظاهر و اعتمادبه نفس افراد داشته باشد. نامزدهای بالقوه برای این عمل شامل موارد زیر هستند:
- مردانی که الگوی طاسی موی ژنتیکی دارند.
- زنانی که موهای کم پشتی دارند.
- کسانی که در نتیجه سوختگی یا برخی آسیب ها، قسمتی از موی سر خود را از دست داده اند.
اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، بهتر است ابتدا با مشورت کنید. پزشک متخصص می تواند درباره ی مزایا و معایب این کار به شما راهنمایی های لازم را بدهد و به شما درباره عوارض کاشت مو کمک کند.
مراحل کاشت مو
عمل کاشت مو در بهترین کلینیک زیبایی مشهد از چند مرحله تشکیل شده است: آمادگی ها و مشاوره های پیش از کاشت مو، استخراج گرافت و نگهداری از آن، کاشت گرافت ها و مراقبت های بعد از عمل. در بسیاری از موارد، کل این روند بین 6 تا 9 ساعت طول می کشد.
1. آمادگی برای عمل کاشت مو
قبل از اقدام برای کاشت مو، همه ی جنبه های کار و گزینه های پیش رو باید بررسی شود. قبل از عمل، پزشک دلیل ریزش مو، الگوی ریزش آن و دیگر شرایط فیزیکی شما را بررسی و براین اساس بهترین روش کاشت را برای شما تعیین می کند. سپس متخصص کاشت مو، تعداد بهینه گرافت ها و خطوط مناسب کاشت را تعیین می کند.
2. استخراج و نگهداری از گرافت ها
گرافت ها از ناحیه اهداکننده یا همان بانک مو استخراج می شود. ابزارهای ویژه ای برای استخراج گرافت ها استفاده می شود. یک جراح ماهر در این مرحله، تمام سعی خود را می کند تا کمترین آسیب را به بافت ها وارد سازد. سپس این گرافت های برداشت شده، در محلول ویژه ای نگهداری می شوند.
3. کاشت گرافت ها
در این مرحله، گرافت های برداشته شده در ناحیه موردنظر کاشته می شود. در این مرحله از ابزارهای ویژه ای یا از دستگاه اتوماتیک برای کاشت گرافت ها استفاده می شود. یکی از ابزارهایی که برای کاشت استفاده می شود، قلم کاشت DHI است. با استفاده از این روش، نیازی نیست که کانال های کاشت از قبل ایجاد شوند و در نتیجه آسیب کمتری به پوست سر وارد می شود.
4. مراقبت های بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو، باید مراقبت های خاصی از ناحیه اهداکننده و ناحیه کاشته شده انجام شود. رشد مجدد گرافت ها تا حد زیادی به مراقبت های بعد از کاشت مو بستگی دارد. این مراقبت ها شامل شستن این نواحی، محافظت از آن ها در برابر عوامل آسیب زا و اجتناب از واردآمدن فشار بر روی این نواحی است.
انواع روش های کاشت مو
اولین مورد کاشت مو در سال 1939 در ژاپن انجام شد و در دهه های بعد، پزشکان توانستند تکنیک های جدیدتر و کارآمدتری را برای کاشت ابداع کنند. یکی از این تکنیک ها، روش پلاگ بود که در دهه 1980 مورداستفاده قرار می گرفت. این روش شامل کاشت دسته های بزرگی از مو بود که در واقع یک عمل تهاجمی به حساب می آمد و به کاشت موی عروسکی مشهور بود.
در طول زمان، روش ها و ابزارهای مورداستفاده برای کاشت مو، پیشرفته تر شدند و جراحان شروع به استفاده از گرافت های میکرو و ماکرو کردند تا به طبیعی ترین ظاهر برای کاشت مو برسند.
روش های کاشت مو به صورت کلی به 2دسته زیر تقسیم می شوند، این روش ها، پایه ای برای روش های دیگر هستند:
- روش پیوند واحد فولیکولی (FUT)
- روش استخراج واحد فولیکولی (FUE یا FIT)
روش کاشت مو | هزینه (میلیون تومان) |
کاشت مو به روش میکروگرافت | بین 12 تا 15 |
کاشت مو به روش FUE | بین 10 تا 12 |
کاشت مو به روش SUT | بین 11 تا 13 |
کاشت مو به روش MICRO FIT | بین 13 تا 15 |
کاشت مو به روش ترکیبی و سوپرترکیبی | بین 10 تا 13 |
کاشت مو به روش DHI | بین 14 تا 18 |
کاشت مو به روش SFUE و SFUEplus | بین 20 تا 30 |
کاشت مو به روش Sapphire FUE | بین 50 تا 60 |
کاشت مو به روش ARTAS | بین 300 تا 350 |
هزینه کاشت مو به روش های مختلف در سال 1401
1: کاشت مو به روش FUT
این روش از روش های قدیمی کاشت مو به شمار می آید. جراح در روش FUT که به روش کشتِ نواری هم مشهور است، مراحل زیر را طی می کند:
- جراح با استفاده از تیغ جراحی، بخشی از پوست سر را برمی دارد. این پوست عموماً از پشت سر برداشته می شود. اندازه این نوارها تقریباً بین 15 تا 25 سانتی متر است.
- بعد از برداشت پوست، این ناحیه بخیه زده می شود.
- جراح این بخش از پوست را به قسمت های کوچک تر تقسیم می کنند. به این قسمت های کوچک، گرافت گفته می شود. برخی از این گرافت ها می توانند تنها دارای یک فولیکول مو باشند.
- سپس متخصص کاشت با استفاده از سوزن یا تیغ، در قسمت های موردنظر برای کاشت، سوراخ های کوچکی در پوست ایجاد می کند.
- پس از آن، متخصص کاشت، گرافت های مو را درون این سوراخ ها قرار می دهد.
- در نهایت، ممکن است ناحیه جراحی شده را با بانداژ بپوشانند.
تعداد گرافت هایی که در این روش به دست می آید، به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع موی فرد متقاضی کاشت مو
- وسعت محل کاشت
- کیفیت مو از جمله ضخامت مو
- رنگ مو
هرچند این روش، یک روش قدیمی شمرده می شود، اما هنوز هم نتایج بسیار خوبی ارائه می دهد. از مزایای این روش این است که معمولاً بیشترین تعداد تار مو را در اختیار جراح قرار می دهد. اگر بیمار بخواهد به بیشترین میزان ترمیم مو برسد، عموماً از روش FUT استفاده می شود و البته معایبی هم دارد، مثل جای زخمی که از خود به جای می گذارد و مدت زمان بیشتری که برای بهبودی نیاز دارد.
هزینه کاشت به روش FUT
هزینه کاشت مو در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت این عمل دخیل هستند. علاوه بر این، قانون مشخصی هم برای تعیین قیمت کاشت در ایران وجود ندارد و کلینیک ها بر اساس معیارهای خود، قیمت نهایی را تعیین می کنند.
این روش نسبت به سایر روش ها، هزینه کمتری خواهد داشت. همان طور که گفتیم، در این روش فولیکول های مو به صورت یک جا برداشت می شوند. این کار باعث می شود زمان کمتری برای کاشت نیاز باشد و همین موضوع باعث کمتر شدن هزینه نهایی خواهد شد. این عمل برای هر 3000 گرافت مو، تقریباً بین 5 تا 7 میلیون برای شما هزینه خواهد داشت.
2: روش FIT کاشت مو
در روش FUE یا FIT یا استخراج واحد فولیکولی، برداشت و کاشت فولیکول های مو به شکل واحدی و دانه دانه انجام می شود. بر خلاف روش FUT که یک زخم نواری ظریف به جا می ماند، در این روش چندین زخم دایره ای بسیار کوچک به جا می ماند. در جریان عمل FIT، متخصص کاشت مو مراحل زیر را طی می کند:
- ابتدا پشت سر تراشیده می شود.
- سپس متخصص کاشت، فولیکول ها را به صورت تک تک از پوست سر جدا می کند.
- پس از آن، او سوراخ های کوچکی را در پوست سر در ناحیه ای که قرار است کاشت انجام شود، ایجاد می کند و سپس گرافت ها را در این سوراخ های کوچک می کارد.
- در نهایت، محل جراحی با بانداژ یا گاز پوشانده می شود.
نکته:
- این روش، در حال حاضر بهترین تکنیک برای کاشت مو به شمار می آید زیرا حالت تهاجمی کمتری دارد.
در دکترتو می توانید با بهترین پزشکان در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
قیمت کاشت به روش FIT
این روش نسبت به روش FUT زمان برتر است و در نتیجه هزینه بالاتری برای انجام آن لازم است. برای مثال برای کاشت بیشتر از 2500 گرافت مو، عمل در طی دو روز انجام می شود و به تبع، این امر در افزایش قیمت موثر خواهد بود. تقریباً می توان گفت قیمت کاشت 3000 گرافت مو به روش FIT، چیزی حدود 7 میلیون تومان خواهد بود.
قبل از عمل کاشت مو چه آزمایش هایی لازم است؟
قبل از انجام عمل کاشت، مثل هر عمل جراحی دیگری باید یک سری تست ها و آزمایش ها انجام شود. این آزمایش ها عبارت اند از:
این تست ها یک هفته تا ده روز قبل از کاشت مو باید انجام شوند، و اگر یک ماه از زمان انجام تست ها گذشته باشد، باید تکرار شود.
مراحل رشد مو بعد از کاشت مو چگونه است؟
روز صفر:
روزی که کاشت مو انجام می شود، روز صفر در چرخه رشد موی شما بعد از کاشت خواهد بود.
روزهای 1 تا 5:
دوهفته اول بعد از کاشت، مهم ترین هفته ها هستند. در طول 5 روز اول، بیماران ممکن است در ناحیه پیشانی و پشت سر، ورم داشته باشند. پوست عموماً قرمز است، این قرمزی در طول هفته اول یا دوم از بین خواهد رفت.
روز 6 تا 10:
در این بازه زمانی عموماً قرمزی و ورم از بین رفته است. در این بازه شما شاهد پوسته های زخم یا دلمه خواهید بود. این پوسته ها عموماً با شست وشو و مالش خیلی ملایم، کنده می شوند. تا روز دهم، این پوسته باید از بین رفته باشند.
هفته دوم تا سوم:
در این مرحله، موی کاشته شده شروع به ریزش می کند و در پایان هفته سوم یا چهارم، تقریباً تمام موی کاشته شده خواهد ریخت. نگران نباشید. این اتفاق جزئی از روند طبیعی کاشت مو است. البته ریشه گرافت ها در جای خودشان هستند و کمی بعد شروع به رشد می کنند. در این مرحله شاید فکر کنید که کاشت موی شما جواب نداده است، اما این ریزش، بخشی از روند طبیعی کاشت مو است.
انتهای ماه اول- ماه دوم:
در این بازه زمانی، فولیکول های مو در مرحله استراحت هستند. طول دوره استراحت می تواند برای افراد مختلف، متفاوت باشد. در این مرحله، ظاهر فرد دقیقاً مثل قبل از کاشت است.
ماه دوم تا چهارم:
در این مرحله، موهای جدید باید شروع به رشد کنند. برای برخیاز بیماران، این رشد موها در ابتدای این دوره اتفاق می افتد و برای برخی دیگر، این رشد کمی تاخیر خواهد داشت. موهای کاشته شده در این دوره ممکن است هنوز کمی نازک باشند. موهای ناحیه اهداکننده هم مجدد رشد خواهد کرد.
ماه ششم:
موهای کاشته شده وارد مرحله آناژن می شوند و بالاخره شروع به رشد می کنند و موها کم کم ضخیم تر و محکم تر می شوند. عموماً در این مرحله، لازم است که مجدد توسط پزشکتان معاینه شوید.
ماه ها ششم تا نهم:
بعد از ماه ششم تا ماه نهم بعد از کاشت، فرد متقاضی شاهد رشد قابل توجه موها و پرپشت شدن آن هاست. در ابتدای این دوره، موها هنوز کمی نازک هستند. موهای کاشته شده تقریباً 7 تا 8 سانتی متر رشد کرده اند و می توان آن ها را اصلاح کرد. در انتهای این دوره، شاهد تغییر در بافت موها هستیم و موها شروع به ضخیم شدن می کنند. منطقه اهداکننده، کاملاً بهبود خواهد یافت.
ماه دوازدهم:
در انتهای یک سال، تقریباً 80% از موهای کاشته شده رشد می کنند. در این نقطه، حجم موها دیگر رشد قابل توجهی نخواهد داشت و بهتر است روی مراقبت از موها تمرکز کنید.
بعد از یک سال:
بسیاری از متقاضیان بعد از یک سال، ظاهر طبیعی موهای خود را به دست آورده اند. اما برای برخی بیماران، رشد کامل موهای کاشته شده و پرپشت شدن آن ها ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.
راهنمای مراجعه به متخصص پوست، مو و زیبایی
در این مقاله با انواع روش ها، خطرها، عوارض و قیمت های کاشت مو آشنا شدید و توصیه های لازم درباره این عمل زیبایی را نیز شنیدید. متوجه شدید که کاشت مو، عملی نسبتاً غیرقابل برگشت است و به عبارتی جایی برای پشیمانی وجود نخواهد داشت. در نتیجه قبل از هر اقدامی بهتر است به مراجعه کنید. عمل کاشت مو باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص باشد. برای دریافت مشاوره و پرسیدن سوالات خود در مورد انواع روش های کاشت مو و تصمیم گیری برای انجام آن از هر شهری می توانید با در ارتباط باشید.