ترشی بادمجان شکم پر: یک تجربه لذیذ با طعم سنتی
ترشی بادمجان شکم پر یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است که با طعم ترش و ملس خود می تواند هر ذائقه ای را به خود جذب کند. این غذا علاوه بر طعم دلچسب از نظر مواد مغذی نیز غنی بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
انتخاب بادمجان مناسب
اولین گام برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر انتخاب بادمجان مناسب است. بادمجان های خوش رنگ و براق با پوستی صاف و محکم بهترین انتخاب هستند. همچنین بادمجان هایی که کمی نرم تر و رسیده هستند طعم بهتری به ترشی می دهند.
شستشو و آماده سازی بادمجان
بعد از انتخاب بادمجان باید آنها را به خوبی شسته و با دقت پوست آنها را بکنیم. برای اینکه بادمجان ها نرم و راحت تر پوست کنده شوند می توانید آنها را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید.
پر کردن شکم بادمجان
بعد از پوست کنده شدن بادمجان ها نوبت به پر کردن شکم آنها می رسد. برای این کار می توانید از مواد مختلفی مانند گوشت چرخ کرده سبزیجات ادویه و مغزها استفاده کنید. در ادامه تعدادی از پرکننده های محبوب برای ترشی بادمجان شکم پر را معرفی می کنیم:
مواد اولیه پرکننده:
- گوشت چرخ کرده: گوشت چرخ کرده طعم و عطر بسیار خوبی به ترشی می بخشد. برای طعم بهتر می توانید از گوشت گوسفندی گاو یا مرغ استفاده کنید.
- پیاز: پیاز طعم ملایم و خوشبویی به ترشی می افزاید. پیاز را به صورت رنده شده یا خرد شده به گوشت اضافه کنید.
- سبزیجات: انواع سبزیجات مانند فلفل دلمه ای سیر جعفری و شوید طعم و عطر دلچسبی به ترشی می دهند.
- ادویه: استفاده از ادویه هایی مانند فلفل سیاه زردچوبه زیره و دارچین طعم ترشی را غنی تر می کند.
- مغزها: مغزهایی مانند گردو بادام و پسته طعم و بافت متفاوتی به ترشی می بخشند.
مراحل پر کردن بادمجان
- بادمجان ها را به طور کامل پوست کنده و بعد از شستشو شکم آنها را از طول به عمق چند سانتی متر برش دهید.
- مواد پرکننده را به خوبی مخلوط کرده و با استفاده از یک قاشق داخل شکم بادمجان ها پر کنید.
- در نهایت با خلال دندان دهانه بادمجان ها را ببندید تا مواد داخل آنها در حین پختن خارج نشود.
پختن بادمجان
بعد از پر کردن بادمجان ها آنها را باید به مدت چند ساعت بپزید. برای پختن بادمجان ها می توانید از روش های مختلفی مانند سرخ کردن آب پز کردن یا فر استفاده کنید.
روش سرخ کردن:
- بادمجان های پر شده را در روغن داغ با حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- حین سرخ کردن بادمجان ها را مرتب بچرخانید تا به طور یکسان پخته شوند.
روش آب پز کردن:
- بادمجان های پر شده را در آب جوش به مدت 20-30 دقیقه بپزید تا نرم شوند.
- بعد از آب پز شدن بادمجان ها را از آب جوش خارج کرده و بگذارید خنک شوند.
روش فر:
- بادمجان های پر شده را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45-60 دقیقه بپزید.
- در حین پخت بادمجان ها را مرتب بچرخانید تا به طور یکسان پخته شوند.
تهیه آب ترشی
بعد از پختن بادمجان ها نوبت به تهیه آب ترشی می رسد. آب ترشی به بادمجان طعم و مزه خاصی می دهد. برای تهیه آب ترشی می توانید از مواد مختلفی مانند سرکه آب لیمو نمک شکر و ادویه استفاده کنید.
مواد اولیه آب ترشی:
- سرکه: سرکه طعم ترش و ملسی به ترشی می بخشد. می توانید از سرکه سیب سرکه انگور یا سرکه بالزامیک استفاده کنید.
- آب لیمو: آب لیمو طعم ترش و ملایم و عطر دلچسبی به ترشی می بخشد.
- نمک: نمک طعم ترشی را تنظیم می کند.
- شکر: شکر طعم ترشی را شیرین تر می کند.
- ادویه: استفاده از ادویه هایی مانند فلفل سیاه زردچوبه زیره و دارچین طعم ترشی را غنی تر می کند.
روش تهیه آب ترشی
- سرکه آب لیمو نمک شکر و ادویه را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید و به مدت 10-15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
- بعد از جوش آمدن آب ترشی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
غوطه ور کردن بادمجان در آب ترشی
بعد از اینکه آب ترشی خنک شد بادمجان های پخته شده را در آن غوطه ور کنید.
نکته:
برای غوطه ور کردن بادمجان ها در آب ترشی بهتر است از یک ظرف شیشه ای یا سرامیکی استفاده کنید.
نگهداری ترشی بادمجان شکم پر
ترشی بادمجان شکم پر را در جای خنک و تاریک به مدت چند هفته می توان نگهداری کرد.
نکته:
برای نگهداری بهتر ترشی بادمجان شکم پر می توانید بعد از سرد شدن کامل آب ترشی آن را در ظرفی شیشه ای با درب محکم قرار دهید.
نکاتی برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر
- برای اینکه ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه تر شود می توانید از انواع سبزیجات و ادویه های مختلف استفاده کنید.
- برای جلوگیری از تغییر رنگ بادمجان ها بعد از برش زدن آنها آنها را به مدت 15 دقیقه در آب سرد و نمک قرار دهید.
- قبل از پر کردن بادمجان ها آنها را به طور کامل خشک کنید.
- برای پر کردن بادمجان ها از گوشت چرخ کرده باکیفیت استفاده کنید.
- بعد از پختن بادمجان ها اجازه دهید تا آنها کاملا خنک شوند.
جدول مواد اولیه
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
بادمجان | 4 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
جعفری | 1 دسته |
شوید | 1 دسته |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
زیره | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
گردو | 100 گرم |
سرکه | 1 لیوان |
آب لیمو | نصف لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
شکر | به مقدار لازم |
نکاتی برای انتخاب بادمجان:
- بادمجان هایی با پوست براق و صاف انتخاب کنید.
- بادمجان های نرم و رسیده طعم بهتری به ترشی می دهند.
- بادمجان هایی که دارای لکه یا خراش هستند را انتخاب نکنید.
نکاتی برای پر کردن بادمجان:
- مواد پرکننده را به طور کامل مخلوط کنید.
- برای پر کردن بادمجان ها از یک قاشق استفاده کنید.
- دهانه بادمجان ها را با خلال دندان ببندید.
نکاتی برای پختن بادمجان:
- بادمجان ها را به طور یکسان سرخ یا بپزید.
- بعد از پختن بادمجان ها اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
نکاتی برای تهیه آب ترشی:
- سرکه آب لیمو نمک شکر و ادویه را به طور کامل مخلوط کنید.
- آب ترشی را به مدت 10-15 دقیقه بجوشانید.
- اجازه دهید تا آب ترشی خنک شود.
نکاتی برای نگهداری ترشی بادمجان شکم پر:
- ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
- برای نگهداری بهتر ترشی آن را در ظرفی شیشه ای با درب محکم قرار دهید.
نتیجه گیری
ترشی بادمجان شکم پر یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است که با طعم ترش و ملس خود می تواند هر ذائقه ای را به خود جذب کند. این غذا علاوه بر طعم دلچسب از نظر مواد مغذی نیز غنی بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. تهیه ترشی بادمجان شکم پر بسیار ساده بوده و با رعایت چند نکته ساده می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید.
پرسش و پاسخ
1. بهترین روش برای پختن بادمجان چیست؟
بهترین روش برای پختن بادمجان روش سرخ کردن است. اما اگر تمایل به استفاده از روش های دیگر دارید می توانید از روش آب پز کردن یا فر استفاده کنید.
2. چه مدت باید بادمجان ها را در آب ترشی غوطه ور کرد؟
برای غوطه ور کردن بادمجان ها در آب ترشی حداقل 24 ساعت زمان لازم است.
3. چه زمانی باید از آب ترشی استفاده کنیم؟
بعد از اینکه بادمجان ها کاملا پخته و خنک شدند می توانید آنها را در آب ترشی غوطه ور کنید.