جرثقیل ها دارای انواع مختلفی میباشند که از هر کدام در انجام پروژه و عملیاتی بهرهگیری میشود. افراد بایستی با توجه به نیاز و هچنین شیوه اجرای عملیات و پروژه ای که در دست انجام است، جرثقیل مناسب را برمیگزیند. جرثقیل کفی یکی از کاربردیترین نوع جرثقیلها بشمار میرود.
چون معمولا با اجاره جرثقیل کفی، درمخارج صرفه جویی بسیاری میشود. بعبارتی دیگر شما دیگر احتیاجی به ماشین آلات دیگر پیدا خواهید کرد و می توانید فقط با کرایه جرثقیل کفی دار، هم بار خود را جابجا کنید و همچنین آن را از جایی به جای دیگر منتقل کنید.
ساختار جرثقیل کفی
همانگونه اطلاع دارید، جرثقیل کفی دارای قسمتها و اجزای متفاوتی میباشد. همکاری هر کدام از این قسمتها در کنار هم، عملکرد مناسب جرثقیل برای بار برداری و جابجایی اجسام سنگین را نتیجه خواهد داد.
بوم جرثقیل
بوم به قسمتی از جرثقیل میگوییم که کارایی عمده آن در هنگام بار برداری مشخص خواهد شد. بوم جرثقیل بطور کلی دارای اندازههای متفاوتی هستند. ولی در جرثقیلهای کفی دار، بوم بشکل معمول متراژ 7 متر، 10 متر و 13 متر را دارا میباشد.
توجه داشته باشید که زاویه بار برداری بوم جرثقیل کفی، از 5 الی 75 درجه است. همچنین بایستی قبل از کرایه جرثقیل کفی، این نکته را مدنظر قرار دهید که به چه میزانی طول بوم احتیاج خواهید داشت تا حین انجام پروژه و عملیات، دچار مشکلی نشوید.
وینچ جرثقیل
وینچ در حقیقت قسمتی تعبیه در بدنه جرثقیل میباشد که برای کشش در جرثثقیل کفی مورد استفاده قرار میگیرد. شایان توجه است که جرثقیل کفی دار دارای دو مدل وینچ دار و بدون وینچ میباشد که شما بایستی با توجه به قسمت انجام عملیات و پروژه، نوع مناسبی از این وسیله برگزینید.
جک جرثقیل
جک های بکار برده شده در بدنه جرثقیل کفی دار، معمولاً هیدرولیکی میباشند. جک بطور کلی در جرثقیل نقش امنیت بده جرثقیل و دستگاه را هنگام بار برداری را عهده دار میباشد.
سیم بکسل و قلاب جرثقیل
سیم بکسل و قلاب جرثقیل، از عمدهترین قسمتهای بدنه جرثقیل کفی محسوب میشود. از این رو باید بشکلی مخصوص به هر یک رسیدگی گردد. جالب توجه است که سالم نبودن هر یک از این قسمتها امکان دارد امنیت را در جرثقیل کفی، دچار خطر نماید.
انواع جرثقیل کفی دار
جرثقیل های کفی، هر یک دارای تناژ مشخصشده میباشد. افراد بایستی هنگام اجاره جرثقیل کفی، این موضوع را مدنظر قرار دهند که حجم و وزن باری که میخواهید جابجا کنید، چقدر است.
باید این را بدانید که کلیه جرثقیل های کفی دار، بر روی خودروهای سنگین مثل تریلی قابل نصب میباشند. به هر میزان تناژ باری جرثقیل کمتر باشد، خودروی موردنظر ( کفی ) کوچکتر خواهد بود.
بعنوان مثال جرثقیل کفی 15 تن، روی تریلی جایگذاری خواهد شد اما جرثقیل کفی 3 تن قابلیت نصب بر روی کامیون را خواهد داشت.
جرثقیل کفی 3 تن
جرثقیل کفی 3 تن، این امکان را خواهد داشت تا ظرفیت 3000 کیلو گرم بار برداری را صورت دهد. بار برداری و جابجایی اجسام بالاتر از مقدار مشخصشده برای جرثقیل، ممکن است که هنگام انجام عملیات و پروژه خطرساز باشد.
جرثقیل کفی 5 تن
جرثقیل 5 تن، از سایر مدل های جرثقیل کفی دار بشمار میرود. از این جرثقیل ها جهت بار زدن انواع اجسام تا سقف 5000 کیلو گرم مورد استفاده قرار میگیرد و بدین شکل فعالیت دارند که دستگاه موردنظر را روی کفی خود بار زده و به مقصدی که میخواهید منتقل خواهد کرد.
جرثقیل کفی 7 تن
جرثقیل کفی 7 تن، جزو ظرفیت ها و تناژ های باری مناسب در بین جرثقیل های کفی دار می باشد. این جرثقیل می تواند تا 7000 کیلو گرم بار برداری نموده و آن را به آسانی انتقال دهید. لازم به ذکر است که بایستی هنگام کرایه جرثقیل، میزان باری که قصد جابجایی آن را دارید دقیقاً محاسبه شود.
جرثقیل کفی 10 تن
از مهمترین ظرفیت های مناسب در جرثقیل کفی دار، دارابودن ظرفیت 10 تن هست. چون با ظرفیت بسیار بالایی که این دستگاه دارا میباشد، سرعت بار برداری و جا به جایی بار را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد. جرثقیل کفی 10 تن این امکان را دارد تا 10000 کیلو گرم بار را به آسانی جابجا نماید.
جرثقیل کفی 15 تن
در صورتی که پروژه و عملیات شما مقدار تناژ باری بالا داشته باشد و قصد دارید کار را سریعاً انجام دهید، بدون این که در فرآیند انجام پروژه اختلالی درست نشود، به شما پیشنهاد میکنیم جرثقیل کفی 15 تن را مورد استفاده قرار دهید. این نوع جرثقیل کفی دار، بعلت تناژ باری زیادی که دارا میباشد، در سرعت کار شما بسیار موثر خواهد بود.
جرثقیل های کفی دارای دو نوع میباشند :
- مفصلی یا ( چپق )
- غیر مفصلی یا ( بوم مستقیم )
که در هر یک از این انواع ظرفیت بار برداری از 1 تا 15 تن تغییر خواهد داشت. اختلاف اصلی این نوع جرثقیل کفی دار در بوم آن است. در جرثقیل مفصلی امکان خمیدگی بوم آن وجود دارد و برای محیطهایی که در آن محدودیت ارتفاع است کارایی بسیاری خواهد داشت.
جرثقیل کفی و متحرک هر دو جزو جرثقیلهای حرکتی محسوب میشود و اختلاف شاخص این دو دستگاه در توانایی جابجایی در مسافت را دارند. جرثقیلهای متحرک در مسافتهای کوتاه را دارا میباشد.
جرثقیل کفی بار را روی کفی گذاشته و بهآسانی آن را بسرعت قابل تنظیم با مسافت طولانی منتقل خواهد کرد.
جرثقیل های کفی با توجه به صرفه جویی در مخارج و زمان در نوع خود بیهمتا میباشند.
کاربرد های جرثقیل کفی
- انواع تخلیه و بارگیری و حمل آن به نقاط مختلف
- حمل انواع کانکس در ابعاد گوناگون
- نصب انواع سازه های روشنایی
- نصب انواع تابلو های تبلیغاتی و بنر ها
- حمل و نقل انواع یخچال های صنعتی و غیره….