خورشت بادمجون

خورشت بادمجان: کلاس آشپزی آنلاین با طعم خاطره

رشت

رشت

با سلام به همه ی علاقمندان به آشپزی و تکنولوژی! امروز می خواهیم یک غذای کلاسیک ایرانی رو با هم بپزیم. خورشت بادمجان.

خورشت بادمجان نه فقط یه غذاست بلکه یه سفری به خاطره هاست. طعم و بوی این خورشت یادآوری یه خانواده دور هم جمع شده یه شب گرم تابستانی و یه سفره پر از عشق و صمیمیت.

رشت

در این مقاله با هم گام به گام خورشت بادمجان رو از صفر تا صد می پزیم. نگران نباشید قرار نیست یه آشپز حرفه ای باشید تا بتونید این خورشت خوشمزه رو درست کنید. با من همراه باشید و با آموزش ها و نکات فنی که در این مقاله ارائه می کنم مطمئناً بهترین خورشت بادمجان زندگیتون رو خواهید پخت!

مواد اولیه

اول از همه به لیست مواد اولیه نیاز داریم. بدون مواد اولیه یه خورشت بادمجان هم نداریم! پس با دقت مواد اولیه رو تهیه کنید.

  • بادمجان: حدود 4-5 عدد بادمجان قلمی
  • گوشت: حدود 300 گرم گوشت گوسفند یا گوساله
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه
  • گوجه فرنگی: 2-3 عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: نصف قاشق چای خوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم (اختیاری)

آماده سازی بادمجان

اولین قدم آماده سازی بادمجان هاست. بادمجان ها رو خوب بشورید. برای اینکه طعم تلخی بادمجان از بین بره می تونید دو روش رو انتخاب کنید:

روش اول: آب نمک

  • بادمجان ها رو به قطعات حدود 2 سانتی متر تکه تکه کنید.
  • در یک ظرف بزرگ آب و نمک رو به مقدار لازم اضافه کنید و به مدت حدود 15-20 دقیقه بادمجان ها رو در آب نمک قرار دهید.
  • بعد از گذشت زمان محدود بادمجان ها رو از آب خارج و خشک کنید.

روش دوم: سرکه

  • بادمجان ها رو به قطعات حدود 2 سانتی متر تکه تکه کنید.
  • در یک ظرف بزرگ آب و سرکه رو به مقدار لازم اضافه کنید و به مدت حدود 15-20 دقیقه بادمجان ها رو در این مخلوط قرار دهید.
  • بعد از گذشت زمان محدود بادمجان ها رو از آب خارج و خشک کنید.

نکات مهم:

  • برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان حین آماده سازی می توانید آب لیمو یا آب غوره به آب اضافه کنید.
  • بعد از خارج کردن بادمجان از آب آن را خوب خشک کنید.

سرخ کردن بادمجان

بعد از آماده سازی بادمجان نوبت به سرخ کردن آن می رسد.

  • در یک تابه روغن را به مقدار لازم گرم کنید.
  • بادمجان ها رو به تدریج در روغن داغ بریزید و با حرارت متوسط به مدت حدود 3-4 دقیقه سرخ کنید.
  • بادمجان ها را از روغن خارج و روی کاغذ حوله قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.
  • این کار رو برای تمام بادمجان ها انجام دهید.

نکات مهم:

  • برای سرخ کردن بادمجان از روغن مناسبی استفاده کنید .
  • حرارت روغن باید متوسط باشد تا بادمجان ها به خوبی سرخ شوند و بدون سوز شدن ترد و خوشمزه شوند.

پخت گوشت

در این مرحله وقت آن رسیده که گوشت را آماده کنیم.

  • گوشت را به قطعات حدود 2-3 سانتی متر تکه تکه کنید.
  • در یک قابلمه روغن را به مقدار لازم گرم کنید.
  • گوشت ها را در روغن داغ بریزید و با حرارت متوسط به مدت حدود 10 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن به قهوه ای روشن تغییر کند.
  • پیاز را به صورت ریز خرد کنید و به گوشت اضافه کنید.
  • نمک فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر تفت دهید.

نکات مهم:

  • برای طعم بهتر می توانید از مقداری آب لیمو یا آب غوره در این مرحله به گوشت اضافه کنید.
  • در این مرحله گوشت باید به خوبی تفت داده شود تا طعم آن بهتر شود و در خورشت به خوبی عطر و بو خود را منتشر کند.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی

حالا نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی می رسد.

  • رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن به مدت حدود 2 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  • رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید.

نکات مهم:

  • تفت دادن رب گوجه فرنگی طعم آن را بهتر می کند و از سوز شدن آن در خورشت جلوگیری می کند.

اضافه کردن سیر و گوجه فرنگی

در این مرحله وقت آن رسیده که سیر و گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنیم.

  • سیر ها را با چاقو ریز خرد کنید.
  • گوجه فرنگی ها را با آب جوش پوست کنده و به قطعات ریز تکه تکه کنید.
  • سیر و گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و به مدت حدود 5 دقیقه تفت دهید.

نکات مهم:

  • می توانید سیر ها را با گوشت همراه تفت دهید.

اضافه کردن آب

  • به گوشت آب اضافه کنید و به مدت حدود 1 ساعت با حرارت ملایم بپزید تا گوشت به خوبی پخته شود.

نکات مهم:

  • مقدار آب باید به اندازه باشد که گوشت را کاملاً پوشانده و به مدت حدود 1 ساعت بدون نیاز به اضافه کردن آب بپزد.
  • در این مرحله حرارت آتش باید ملایم باشد تا گوشت به خوبی پخته شود و از سفت شدن آن جلوگیری شود.

اضافه کردن بادمجان

حالا وقت آن رسیده که بادمجان ها را به گوشت اضافه کنیم.

  • بادمجان ها را با حرارت ملایم به خورشت اضافه کنید.
  • در این مرحله نمک و فلفل سیاه را به خورشت اضافه کنید و طعم آن را تنظیم کنید.

نکات مهم:

  • در این مرحله با ملاحظه حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
  • زمان پخت بادمجان به اندازه قطعات بادمجان بستگی دارد و حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد تا بادمجان به خوبی پخته شود.

اضافه کردن زعفران (اختیاری)

  • اگر مایل به اضافه کردن زعفران به خورشت هستید زعفران را با مقداری آب گرم دم کنید و در آخر پخت به خورشت اضافه کنید.

نکات مهم:

  • اضافه کردن زعفران طعم و رنگ خورشت را بهتر می کند.
  • برای دم کردن زعفران از آب جوش استفاده نکنید.
  • زعفران را به مدت حدود 10 دقیقه در آب گرم دم کنید.

نکات کلیدی برای پخت خورشت بادمجان

  • در این مقاله یک دستور پخت کلاسیک برای خورشت بادمجان ارائه شده است. شما می توانید با اضافه کردن مواد اولیه جدید طعم خورشت را تغییر دهید.
  • برای حفظ طعم و رنگ خورشت از استفاده از ظروف آلومینیومی خودداری کنید.
  • در زمان پخت خورشت را به طور منظم هم بزنید تا به ته نچسبد.
  • خورشت بادمجان را با نان برنج و یا سبزی جات می توانید میل کنید.

نکات فنی

  • برای پخت خورشت بادمجان می توانید از هر نوع گوشتی استفاده کنید.
  • اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید بهتر است از گوشت گوساله یا گوسفند با چربی کم استفاده کنید.
  • برای حفظ طعم خورشت بادمجان ها را به مدت کافی در آب نمک یا سرکه خیس کنید.
  • در زمان سرخ کردن بادمجان حرارت روغن باید متوسط باشد تا بادمجان ها به خوبی سرخ شوند.

جدول مقایسه روش های آماده سازی بادمجان

روش آماده سازی مزایا معایب
آب نمک حذف تلخی بادمجان حفظ طعم و رنگ بادمجان زمان بر مصرف نمک زیاد
سرکه حذف تلخی بادمجان افزایش طعم و بو مصرف سرکه زیاد احتمال تغییر رنگ بادمجان

نتیجه گیری

با استفاده از این آموزش شما می توانید به راحتی خورشت بادمجان را در خانه بپزید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. نکات فنی و جدول مقایسه ای که در این مقاله ارائه شد می تواند به شما در پخت بهتر و خوشمزه تر خورشت بادمجان کمک کند.

پرسش و پاسخ

1. چگونه می توان تلخی بادمجان را حذف کرد؟

می  توانید   بادمجان ها   را   به  مدت   حدود   15-20   دقیقه   در   آب   نمک   یا   سرکه   خیس   کنید   تا   تلخی   آن   حذف   شود. 

2. چگونه می توان خورشت بادمجان را در اجاق گاز پخت؟

می  توانید   خورشت   بادمجان   را   در   یک   قابلمه   با   حرارت   ملایم   به  مدت   حدود   1   ساعت   بپزید   تا   گوشت   و   بادمجان   به  خوبی   پخته   شود.  

3. چگونه می توان خورشت بادمجان را در فر پخت؟

خورشت  بادمجان  را  می  توان  در  فر  نیز  پخت.  ابتدا  گوشت  را  در  یک  تابه  تفت  دهید.  سپس  بادمجان  را  به  صورت  حلقه  حلقه  برش  دهید  و  در  یک  ظرف  فر  چیده  و  گوشت  را  روی  آن  قرار  دهید.  سپس  رب  گوجه  فرنگی    سیر  و  گوجه  فرنگی  را  به  گوشت  اضافه  کنید  و  آب  را  به  خورشت  اضافه  کنید.  ظرف  را  در  فر  با  حرارت  180  درجه   سانتی  گراد   به  مدت   حدود   1  ساعت   قرار  دهید  تا  خورشت  به  خوبی  پخته  شود.  

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا