دمی گوجه: از صفر تا صد با طعم دلچسب
دمی گوجه یک غذای ساده اما خوشمزه که تقریباً در همه خانه ها طرفدار داره. این غذا با مواد اولیه کم و به روش ساده ای قابل تهیه است. اما گاهی اوقات دمی گوجه ما آن طعم و رنگ دلخواه رو پیدا نمی کنه.
دلیل این موضوع چیه؟
در این مقاله قصد داریم با هم به طور کامل دمی گوجه رو بررسی کنیم و رازهای ایجاد طعم عالی در این غذا رو فاش کنیم. از انتخاب بهترین مواد اولیه تا تکنیک های پخت و نکات ریز و درشت که در طعم و رنگ غذا تاثیر گذاره همراه ما باشید.
انتخاب مواد اولیه با کیفیت
اولین قدم برای داشتن یک دمی گوجه خوشمزه انتخاب مواد اولیه با کیفیت است.
گوجه فرنگی:
قلب دمی گوجه گوجه فرنگیه. برای داشتن طعم بهتر بهتره از گوجه فرنگی های طاز و رسیده استفاده کنید. گوجه فرنگی های چروکیده و پلاسیده مزه ی خراب و نامناسبی به غذا میدهند.
پیاز:
پیاز عطر و طعم مخصوصی به غذا می دهد. برای یک دمی گوجه ی خوشمزه پیاز را به صورت ریزه و یا حلقه ای خرد کنید. استفاده از پیاز قرمز یا بنفش رنگ طعم و رنگ بهتری به غذا می دهد.
گوشت:
انتخاب گوشت مناسب برای دمی گوجه اهمیت زیادی داره. گوشت گاو یا گوسفند بهترین انتخاب هستند. در صورت تمایل می توانید از گوشت مرغ یا ماهی هم استفاده کنید. گوشت را قبل از پخت به قطعات کوچک و یکدست خرد کنید.
سایر مواد اولیه:
علاوه بر گوجه فرنگی پیاز و گوشت مواد اولیه دیگری مثل رب گوجه فرنگی نمک فلفل سیاه زعفران ادویه کاری دارچین و … در تهیه دمی گوجه مورد نیاز هستند. بهتره از رب گوجه فرنگی باکیفیت و طعم خوب استفاده کنید.
تکنیک های پخت دمی گوجه
سرخ کردن گوشت:
- گوشت را در تابه ای با کمی روغن به خوبی سرخ کنید.
- سرخ کردن گوشت باعث می شود تا طعم و بوی بهتری به غذا بده.
- در هنگام سرخ کردن گوشت کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
اضافه کردن پیاز:
- بعد از سرخ شدن گوشت پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کنید و تا زمان شیشه ای شدن پیاز به هم بزنید.
- شیشه ای شدن پیاز به معنی شفاف شدن آن و از بین رفتن خامی پیاز است.
اضافه کردن گوجه فرنگی:
- در این مرحله گوجه فرنگی ها را به صورت خرد شده یا رنده شده به گوشت و پیاز اضافه کنید.
- گوجه فرنگی را حدود 10 دقیقه همراه با گوشت و پیاز بپزید تا آب آن بخار شود و سس غلیظ تر شود.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی:
- بعد از پخت گوجه فرنگی رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
- رب گوجه فرنگی به رنگ و طعم غذا عمق می بخشه.
- کمی آب به مواد اضافه کنید و حدود 10 دقیقه بپزید.
اضافه کردن ادویه:
- در این مرحله ادویه های مورد نظر مثل زعفران ادویه کاری دارچین نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید.
- استفاده از زعفران به رنگ غذا زیبایی خاصی می دهد.
پخت دمی گوجه:
- در این مرحله کمی آب به مواد اضافه کنید و روی ظرف را با درب بپوشانید و اجازه دهید دمی گوجه با حرارت کم به مدت حدود 1 ساعت بپزد.
نکات مهم برای طعم بهتر دمی گوجه:
- برای طعم بهتر در هنگام پخت کمی آب لیمو یا سرکه به غذا اضافه کنید.
- می توانید قبل از اضافه کردن ادویه ها کمی پیاز داغ و یا سیر داغ به غذا اضافه کنید.
- برای طعم و رنگ غنی تر می توانید کمی سس ورچستر به غذا اضافه کنید.
- دمی گوجه را با نان برنج ماکارونی و یا سبزیجات مختلف سرو کنید.
جدول مواد اولیه و زمان پخت:
مواد اولیه | مقدار | زمان پخت |
---|---|---|
گوشت | 500 گرم | 1 ساعت |
گوجه فرنگی | 5 عدد | 10 دقیقه |
پیاز | 1 عدد | 5 دقیقه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری | 10 دقیقه |
آب | 1 لیوان | 1 ساعت |
نمک فلفل سیاه زعفران ادویه کاری دارچین | به میزان دلخواه | – |
نتیجه گیری
دمی گوجه یک غذای خوشمزه و محبوب است. با رعایت نکات مذکور می توانید دمی گوجه ای با طعم عالی تهیه کنید و از مصرف آن لذت ببرید.
پرسش و پاسخ
1. چگونه دمی گوجه را خوشمزه تر کنیم؟
می توانید با اضافه کردن کمی آب لیمو سرکه سس ورچستر پیاز داغ سیر داغ و یا سبزیجات مختلف مثل فلفل دلمه ای جعفری و … دمی گوجه را خوشمزه تر کنید.
2. دمی گوجه را با چه چیزی سرو کنیم؟
دمی گوجه را می توانید با نان برنج ماکارونی و یا سبزیجات مختلف سرو کنید.
3. چطور دمی گوجه را برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟
دمی گوجه را در ظرفی در یخچال به مدت 2 تا 3 روز می توان نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی تر می توان دمی گوجه را در فریزر منجمد کرد.