شیرینی دانمارکی

شیرینی دانمارکی: از خمیر تا طعم لذیذ

شیرینی دانمارکی این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار در واقع اصالتا از دانمارک نیست و نامش از قناد فرانسوی که در اوایل قرن بیستم در آمریکا این شیرینی رو به بازار معرفی کرد گرفته شده.

خاستگاه شیرینی دانمارکی

این شیرینی از خمیر پفکی پف پاستی (Puff Pastry) درست میشه که خود این خمیر هم تاریخچه ای غنی داره. تکنیک پف پاستی در قرن سیزدهم در فرانسه ابداع شد. امروزه پف پاستی در بسیاری از کشورهای دنیا در خوراکی های متفاوت مثل کروسان و ناپلئون استفاده میشه.

مواد اولیه شیرینی دانمارکی

مواد اولیه شیرینی دانمارکی بسیار ساده و در دسترس هست. شما برای تهیه این شیرینی فقط به چند مورد نیاز دارید:

  • آرد: آرد قنادی مناسبترین نوع آرد برای تهیه خمیر پف پاستی هست.
  • آب: آب سرد باعث میشه خمیر بهتر هم زده بشه و پف بهتری داشته باشه.
  • کره: کره با کیفیت عالی باعث میشه خمیر پف پاستی طعم بهتری داشته باشه.
  • شکر: شکر در این شیرینی به عنوان شیرینی کننده و هم برای ایجاد طعم و بوی بهتر استفاده میشه.
  • نمک: نمک باعث میشه طعم خمیر متعادل بشه.
  • مواد میانی: مواد میانی این شیرینی می تونه شامل مربا کرم پاتیسیر شکلات گردو و … باشه.

روش تهیه خمیر پف پاستی:

اولین قدم برای تهیه شیرینی دانمارکی تهیه خمیر پف پاستی هست. برای تهیه این خمیر به طور کلی به دو مرحله نیاز دارید:

  1. مرحله اول: در این مرحله باید آرد آب سرد کره و نمک رو با هم مخلوط کنید. در این مرحله نباید خمیر زیاد هم زده بشه چون باعث میشه خمیر سفت بشه و پف نکنه.
  2. مرحله دوم: در این مرحله باید خمیر رو بین دو لایه کاغذ روغنی به ضخامت حدود یک سانت پهن کنید و بعد کره سرد رو روی آن قرار دهید و با استفاده از کاغذ روغنی خمیر رو به صورت یک لوله بپیچید. خمیر رو در یخچال به مدت حداقل یک ساعت قرار دهید. این کار باعث میشه خمیر بهتر پف کنه و طعم بهتری داشته باشه.

روش تهیه شیرینی دانمارکی:

  • بعد از تهیه خمیر پف پاستی آن را به صورت مربع یا مستطیل بریده و مواد میانی را بر روی آن قرار دهید.
  • لبه های خمیر را به صورت تاشو یا رول روی هم قرار دهید.
  • بعد از اینکه شیرینی را شکل دادید آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید.

نکاتی در مورد شیرینی دانمارکی:

  • برای آنکه شیرینی دانمارکی پف بهتری داشته باشه باید قبل از قرار دادن در فر آن را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
  • از کره با کیفیت عالی برای تهیه این شیرینی استفاده کنید.
  • می توانید از مربا های مختلف مثل مربای آلبالو مربای شلیل مربای توت فرنگی و … در تهیه این شیرینی استفاده کنید.

نکاتی برای پف کردن خمیر پف پاستی:

  • دمای آب و کره در تهیه خمیر پف پاستی بسیار مهم است. آب باید سرد و کره نیز باید بسیار سرد باشد.
  • خمیر پف پاستی را نباید زیاد هم زده شد. زیاد هم زدن باعث میشه خمیر سفت بشه و پف نکنه.
  • بعد از تهیه خمیر پف پاستی آن را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشه خمیر بهتر پف کنه و طعم بهتری داشته باشه.

جدول مقایسه خمیر پف پاستی و خمیر مخمر:

خصوصیت خمیر پف پاستی خمیر مخمر
نوع خمیر خمیر بدون مخمر خمیر با مخمر
مواد اولیه آرد آب سرد کره و نمک آرد آب گرم مخمر شکر کره و نمک
طعم طعم ترد و پفکی طعم نرم و پفکی
نحوه تهیه تکنیک لایه بندی با کره سرد مخلوط مواد اولیه و تخمیر
کاربرد کروسان شیرینی دانمارکی ناپلئون نان پیتزا پیراشکی

نتیجه گیری:

شیرینی دانمارکی از آن خوراکی هایی هست که هم طعم لذیذی داره و هم تهیه آن بسیار آسان است. اگر شما هم علاقه مند به تهیه این شیرینی هستید حتما این نکات را در تهیه آن رعایت کنید.

پرسش و پاسخ:

1. آیا می توان به جای کره از مارگارین استفاده کرد؟

خیر برای تهیه خمیر پف پاستی باید از کره با کیفیت عالی استفاده کنید. مارگارین باعث میشه خمیر پف پاستی طعم و بوی مطلوبی نداشته باشه.

2. برای تهیه خمیر پف پاستی به چند ساعت زمان نیاز است؟

تهیه خمیر پف پاستی به زمان زیادی نیاز نداره. اما برای آنکه خمیر بهتر پف کنه و طعم بهتری داشته باشه باید آن را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.

3. شیرینی دانمارکی را می توان در فر گازی تهیه کرد؟

بله شما می توانید شیرینی دانمارکی را در فر گازی تهیه کنید. فقط باید دمای فر را به طور دقیق تنظیم کنید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا