شیرینی مشهدی: یه طعم به یاد ماندنی از شهر قشنگ مشهد
شیرینی مشهدی یه طعم به یاد موندنی از شهر قشنگ مشهد که هر سال کلی مسافر رو به خودش جذب می کنه. این شیرینی خوشمزه با طعم لذیذش همیشه یه سوغاتی محبوب بین مسافرا بوده و یه انتخاب عالی برای پذیرایی از مهمان ها هم هست.
اما شیرینی مشهدی فقط یه طعم لذیذ نیست یه داستان خوشمزه پشتش نهفته که از ترکیب هنر آشپزی و ذوق ایرانی به وجود اومده. این شیرینی با مواد اولیه ساده و به دست آوردنی به راحتی قابل تهیه است و با کمی دقت و حوصله میتونید طعم اصلی و اصیلش رو در خونه خودتون هم تجربه کنید.
در ادامه با هم مرحله به مرحله تهیه شیرینی مشهدی رو تجربه می کنیم و همه چیز رو از ترکیب مواد اولیه تا نکات کلیدی برای تهیه یه شیرینی عالی و خوشمزه رو با هم مرور می کنیم.
مواد لازم
برای تهیه شیرینی مشهدی به مواد اولیه ساده و به دست آوردنی نیاز داریم:
- آرد (2 پیمانه)
- شکر (1.5 پیمانه)
- روغن (1 پیمانه)
- تخم مرغ (1 عدد)
- هل (1 قاشق چایخوری)
- زعفران (به مقدار لازم)
- وانیل (1/2 قاشق چایخوری)
- گلاب (2 قاشق سوپخوری)
- پودر قند (برای تزیین)
دستور پخت
مرحله اول : آماده سازی مواد اولیه
اول از همه شکر رو به همراه روغن داخل یه ظرف مناسب می ریزیم و با همزن خوب مخلوط می کنیم. بعد تخم مرغ رو اضافه می کنیم و هم زدن رو ادامه می دیم تا مواد خوب با هم مخلوط بشن.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد و هل
آرد رو چند بار الک می کنیم تا حباب های هوا داخل آرد به خوبی توزیع بشن و آرد سبک و حباب دار بشه. بعد آرد رو کم کم به مواد اضافه می کنیم و با همزن خوب مخلوط می کنیم تا خمیر یکنواخت و بدون گوله بشه. هل رو هم به مواد اضافه می کنیم و مجدداً خوب مخلوط می کنیم.
مرحله سوم : اضافه کردن گلاب و زعفران
گلاب رو به خمیر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا با خمیر خوب مخلوط بشه. برای رنگ و طعم بهتر می تونیم چند قطره زعفران دم کرده هم به خمیر اضافه کنیم. زعفران دم کرده رو هم با همزن خوب با خمیر مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم : استراحت خمیر
خمیر رو به مدت حدود 30 دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کنه. استراحت خمیر باعث میشه که خمیر شکل خود رو حفظ کنه و بعد از پخت هم سفت و پف کرده بشه.
مرحله پنجم : قالب زدن
بعد از 30 دقیقه خمیر رو از یخچال بیرون می آوریم و روی یه سطح آرد پاشی شده به ضخامت حدود 1 سانتی متر باز می کنیم. با قالب مناسب یا با چاقو خمیر رو به شکل مورد نظرمون می بریم.
مرحله ششم : پخت
فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) گرم می کنیم. سینی فر رو چرب می کنیم و شیرینی ها رو با فاصله روی سینی می چینیم. شیرینی ها رو به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر می گذاریم تا به رنگ طلایی در بیان.
مرحله هفتم : تزیین
شیرینی ها رو بعد از خنک شدن با پودر قند تزیین می کنیم. با کمی خلاقیت می تونیم از تزیینات دیگه هم برای زیباتر شدن شیرینی ها استفاده کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه یه شیرینی مشهدی عالی
-
برای یه شیرینی مشهدی عالی به کیفیت مواد اولیه بسیار توجه کنید. آرد با کیفیت بالا و تازه باعث میشه که شیرینی شما سفت و پف کرده بشه. استفاده از روغن خوب و با کیفیت هم باعث میشه که شیرینی شما طعم بهتر و ماندگاری بالاتری داشته باشه.
-
مخلوط کردن خوب مواد اولیه و استراحت کافی خمیر باعث میشه که شیرینی شما یکنواخت و بدون گوله بشه. بهتر است خمیر رو به مدت 30 دقیقه داخل یخچال نگهداری کنید تا خوب استراحت کنه.
-
دقت کنید که دمای فر رو به طور دقیق تنظیم کنید. دمای فر کمتر از 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) باعث میشه که شیرینی شما به خوبی پف نکنه. همچنین دمای فر زیاد باعث میشه که شیرینی شما سریع بسوزه.
-
برای پخت شیرینی ها از سینی فر مناسب استفاده کنید. سینی فر باید به اندازه کافی عمیق باشه تا شیرینی ها به خوبی پخته بشن.
- برای تزیین شیرینی ها می تونید از پودر قند یا شکر پودر استفاده کنید. بهتر است از شکر پودر استفاده کنید چون به راحتی روی شیرینی می نشینه و باعث میشه که شیرینی شما زیباتر و خوشمزه تر بشه.
جدول اطلاعات تغذیه ای شیرینی مشهدی
عنصر تغذیه ای | مقدار (در هر 100 گرم) |
---|---|
کالری | 450 کالری |
چربی | 25 گرم |
کربوهیدرات | 55 گرم |
پروتئین | 5 گرم |
مهم: این جدول اطلاعات تغذیه ای تقریبی است و ممکن است بر حسب مواد اولیه استفاده شده و روش تهیه متفاوت باشه.
نتیجه گیری
شیرینی مشهدی یه شیرینی خوشمزه و محبوب است که با مواد اولیه ساده و به دست آوردنی قابل تهیه است. با کمی دقت و حوصله می تونید این شیرینی رو در خونه خودتون هم تهیه کنید و از طعم لذیذ و ماندگاری خوب این شیرینی لذت ببرید.
پرسش و پاسخ
-
شیرینی مشهدی چند روز ماندگاری داره؟ شیرینی مشهدی در دمای اتاق حدود 3 تا 4 روز ماندگاری داره. اما بهتر است داخل یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری طولانی تری داشته باشه.
-
بهترین زمان برای تهیه شیرینی مشهدی چه زمانی است؟ بهترین زمان برای تهیه شیرینی مشهدی در فصل پاییز و زمستان است چون در این فصل هوا خنک تر است و شیرینی بهتر ماندگاری داره.
- آیا می تونیم به جای روغن از کره استفاده کنیم؟ بله می تونید به جای روغن از کره استفاده کنید. استفاده از کره باعث میشه که شیرینی شما طعم بهتر و ماندگاری بالاتری داشته باشه. اما مقدار کره رو کمی کمتر از روغن در نظر بگیرید چون کره نسبت به روغن چربی بیشتری داره.