طرز تهیه باقلا قاتق

طرز تهیه باقلا قاتق: یه سفر به دنیای طعم های اصیل ایرانی

باقلا قاتق غذایی خوشمزه و سنتی ایرانیه که طرفداران زیادی داره. این غذا از ترکیب باقلا برنج سبزیجات معطر و ماست درست میشه و طعمی بی نظیر و دلچسب داره. اگر شما هم جزء طرفداران این غذای خوشمزه هستید با ما همراه باشید تا به طور کامل با طرز تهیه باقلا قاتق آشنا بشید و این غذای لذیذ رو در منزل خودتون آماده کنید.

مواد اولیه مورد نیاز

برای تهیه باقلا قاتق به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

  • باقلا سبز: 250 گرم
  • برنج: 1 پیمانه
  • ماست چکیده: 2 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • سیر: 2 حبه
  • شوید تازه: 100 گرم
  • نعناع تازه: 50 گرم
  • جعفری تازه: 50 گرم
  • روغن زیتون یا روغن کنجد: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

نکته: میزان مواد اولیه قابل تغییر است و به سلیقه شما بستگی دارد.

آماده سازی باقلا

1. مرحله شستشو و خیساندن:

اولین قدم شستشوی باقلاهاست. باقلاها رو به طور کامل بشویید و از هرگونه آلودگی پاک کنید. سپس باقلاها رو به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید تا نرم و پخته شدن آن ها راحت تر شود.

2. مرحله پختن:

برای پختن باقلاها دو روش وجود داره:

  • روش اول (پختن با آب): بعد از خیساندن باقلاها رو در یک قابلمه مناسب با آب بریزید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت متوسط بجوشونید.
  • روش دوم (پختن با بخار): باقلاها رو داخل یک سبد بخارپز قرار بدید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت بخارپز کنید.

نکته: باقلاها باید نرم شوند اما نباید له شوند. می توانید با چنگال نرم شدن باقلاها رو تست کنید.

آماده سازی برنج

1. مرحله شستشو و خیساندن:

برنج رو به طور کامل بشویید تا آب آن زلال شود. سپس برنج رو به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید تا نرم و پخته شدن آن راحت تر شود.

2. مرحله پختن:

در یک قابلمه مناسب آب را بجوشانید و سپس برنج را به آن اضافه کنید. بعد از 10 دقیقه نمک به آب اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج به طور کامل بپزد.

نکته: برای سنجش پختن برنج می توانید یک دانه از آن را بین انگشتان خود فشار دهید. اگر به راحتی له شد برنج پخته است.

آماده سازی سس باقلا قاتق

1. مرحله آماده سازی پیاز و سیر:

پیاز و سیر رو به طور کامل پوست کنده و ریز خرد کنید.

2. مرحله تفت دادن:

روغن زیتون یا روغن کنجد را در یک تابه مناسب گرم کنید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

3. مرحله اضافه کردن سبزیجات:

شوید نعناع و جعفری را ریز خرد کنید و به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید. سبزیجات رو به مدت 2 دقیقه تفت دهید تا عطر و طعم آن ها آزاد شود.

4. مرحله اضافه کردن ماست:

ماست چکیده را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط شوند.

5. مرحله طعم دار کردن:

سس باقلا قاتق را با نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم طعم دار کنید.

نکته: می توانید از ادویه های دیگری مانند زردچوبه زیره یا فلفل قرمز نیز برای طعم دار کردن سس باقلا قاتق استفاده کنید.

مرحله ترکیب باقلا و سس

1. مرحله اضافه کردن باقلا:

باقلاهای پخته شده را به سس اضافه کنید و به طور کامل با هم مخلوط کنید.

2. مرحله پخت نهایی:

اجازه دهید باقلا قاتق به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد تا طعم ها به طور کامل با هم ترکیب شوند.

مرحله سرو

بعد از پختن باقلا قاتق را در ظرف مناسبی بکشید و با برنج پخته شده سرو کنید. می توانید باقلا قاتق را با ماست ترشی دوغ یا سبزیجات تازه تزیین کنید.

نکاتی برای تهیه باقلا قاتق

  • برای تهیه باقلا قاتق بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید تا سس غلیظ تر شود.
  • می توانید از باقلا خشک شده برای تهیه این غذا استفاده کنید. در این صورت باقلاها را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید تا نرم شوند.
  • برای افزایش طعم و عطر باقلا قاتق می توانید کمی زعفران به آن اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از ته نشینی باقلا در سس باقلا قاتق را قبل از سرو به طور کامل هم بزنید.

جدول مواد مغذی باقلا قاتق

ماده مغذی مقدار (در هر 100 گرم)
کالری 150
پروتئین 7 گرم
کربوهیدرات 25 گرم
چربی 5 گرم
فیبر 5 گرم
ویتامین C 10 میلی گرم
کلسیم 100 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
منیزیم 50 میلی گرم

نکات سئو

  • کلمات کلیدی: باقلا قاتق طرز تهیه باقلا قاتق باقلا قاتق ایرانی غذای سنتی ایرانی رسپی باقلا قاتق مواد اولیه باقلا قاتق مرحله به مرحله باقلا قاتق
  • عنوان: عنوان مقاله باید کوتاه و مختصر باشد و کلمات کلیدی مناسب را شامل شود.
  • توضیحات: توضیحات مقاله باید اطلاعاتی درباره موضوع مقاله را به طور خلاصه ارائه دهد و کلمات کلیدی مناسب را شامل شود.
  • لینک های داخلی: لینک های داخلی به صفحات دیگر وبسایت را اضافه کنید تا کاربر بتواند مطالب مرتبط را مطالعه کند.
  • تصاویر: از تصاویر با کیفیت بالا و مرتبط با موضوع مقاله استفاده کنید.
  • عنوان ها و زیرعنوان ها: از عنوان ها و زیرعنوان ها برای ساختار بندی مقاله و خوانایی آن استفاده کنید.

نتیجه گیری

باقلا قاتق یک غذای خوشمزه و مغذی است که از طعم و عطر بی نظیری برخوردار است. با رعایت نکات مذکور در این مقاله می توانید به راحتی این غذای سنتی را در منزل خود تهیه کنید.

پرسش و پاسخ

1. آیا می توان از باقلا منجمد برای تهیه باقلا قاتق استفاده کرد؟

بله می توانید از باقلا منجمد برای تهیه باقلا قاتق استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که باقلا منجمد را قبل از استفاده به طور کامل ذوب کنید.

2. برای تزیین باقلا قاتق چه گزینه هایی مناسب است؟

می توانید باقلا قاتق را با ماست ترشی دوغ سبزیجات تازه گردو و پیاز داغ تزیین کنید.

3. آیا می توان باقلا قاتق را در فر تهیه کرد؟

خیر باقلا قاتق را باید روی حرارت ملایم و در قابلمه تهیه کرد.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا