حلیم بادمجان: یه غذای سنتی خوشمزه و پرطرفدار
حلیم بادمجان یه غذای سنتی خوشمزه و پرطرفداره که از ترکیب بادمجان گوشت برنج و ادویه جات درست میشه. این غذا به خاطر طعم و عطر بی نظیرش طرفداران زیادی داره و برای وعده های ناهار و شام مناسب و خوردنی و ساده و لذیذ و مناسب برای فصل سرد سال هست.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه حلیم بادمجان:
مواد اولیه:
- بادمجان: 2 عدد
- گوشت گوسفند یا گاو: 250 گرم
- برنج: 1 پیمانه
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یا روغن کنجد: 2 قاشق غذاخوری
- ادویه: نمک فلفل سیاه زردچوبه دارچین زعفران (به مقدار دلخواه)
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم بادمجان:
مرحله 1: آماده سازی بادمجان:
بادمجان ها رو خوب بشورید و با پوست بذارید توی آب جوش تا نرم بشن. بعد از نرم شدن بادمجان ها اون ها رو از آب بیرون بیارید و بگذارید کمی سرد بشن. بعد از سرد شدن بادمجان ها پوست اون ها رو با چاقو یا خلال دندان از بادمجان جدا کنید و بادمجان ها رو به تکه های کوچک تبدیل کنید.
مرحله 2: گوشت و برنج رو بپزید:
گوشت رو خوب بشورید و در تابه روغن بریزید و گوشت رو در تابه تفت بدید تا رنگ اون تغییر کنه. حالا پیاز را به شکل ریز خرد کنید و به گوشت اضافه کنید و با هم تفت بدید. بعد از تفت دادن پیاز نمک فلفل سیاه زردچوبه و دارچین رو به گوشت اضافه کنید و با هم تفت بدید. حالا آب رو به گوشت اضافه کنید و اجازه بدید گوشت به مدت یک ساعت بپزه و نرم بشه.
حالا برنج رو بشویید و به گوشت اضافه کنید و اجازه بدید برنج هم به مدت 30 دقیقه بپزه و نرم بشه.
مرحله 3: حلیم بادمجان رو به هم بزنید:
بادمجان ها رو به گوشت و برنج اضافه کنید و با هم خوب به هم بزنید. به این ترتیب بادمجان ها با گوشت و برنج مخلوط میشن و حلیم بادمجان شکل میگیره.
مرحله 4: حلیم بادمجان رو با ادویه جات تزیین کنید:
رب گوجه فرنگی رو با یک قاشق روغن تفت بدید تا رنگ اون تغییر کنه. حالا رب گوجه فرنگی رو به حلیم بادمجان اضافه کنید و با هم خوب به هم بزنید. در این مرحله میتونید زعفران رو به حلیم بادمجان اضافه کنید تا حلیم بادمجان خوشرنگ و خوش طعم تر بشه.
حالا حلیم بادمجان را به مدت 10 دقیقه روی اجاق بگذارید تا خوب جا بیفته و غلیظ بشه.
مرحله 5: حلیم بادمجان رو سرو کنید:
حلیم بادمجان رو در بشقاب بریزید و با کمی پیاز داغ نعناع داغ و کره یا ماست تزیین کنید. حلیم بادمجان با نان سنگک یا نان لواش سرو میشه.
جدول تغییرات طعم و مزه حلیم بادمجان با ادویه جات
ادویه | طعم و مزه |
---|---|
نمک | شور |
فلفل سیاه | تند و تیز |
زردچوبه | رنگ و بوی طلایی |
دارچین | طعم و بوی گرم و شیرین |
زعفران | طعم و بوی خوش و رنگ طلایی |
نکات مهم برای تهیه حلیم بادمجان:
- میتونید از گوشت قرمز یا گوشت سفید برای تهیه حلیم بادمجان استفاده کنید.
- برای تهیه حلیم بادمجان میتونید از بادمجان سیاه یا بادمجان بنفش استفاده کنید.
- میتونید از ادویه جات دیگه مثل زنجبیل فلفل قرمز و هل هم برای تهیه حلیم بادمجان استفاده کنید.
- برای غلیظ تر شدن حلیم بادمجان میتونید از آرد برنج یا نشاسته ذرت استفاده کنید.
نتیجه گیری
حلیم بادمجان یک غذا سنتی خوشمزه و پرطرفدار هست که با مواد اولیه ساده و قابل دسترس تهیه میشه. این غذا مناسب برای وعده های ناهار و شام و هم برای فصل سرد سال هست.
پرسش و پاسخ
1. آیا میتونم به جای گوشت از مرغ استفاده کنم؟
بله میتونید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. اما به دلیل نرم تر بودن مرغ زمان پخت اون کمتر از گوشت هست.
2. چطور میتونم حلیم بادمجان رو غلیظ تر کنم؟
برای غلیظ تر شدن حلیم بادمجان میتونید از آرد برنج یا نشاسته ذرت استفاده کنید. کمی از این مواد را در آب سرد حل کنید و به حلیم بادمجان اضافه کنید و با هم خوب به هم بزنید.
3. حلیم بادمجان رو چطور میتونم نگهداری کنم؟
حلیم بادمجان رو میتونید در ظرف در دار در یخچال به مدت 3 تا 4 روز نگهداری کنید. همچنین میتونید حلیم بادمجان رو در فریزر به مدت 2 تا 3 ماه نگهداری کنید.