پیتزا با خمیر خوشمزه و پر از بکینگ پودر!
خوردن پیتزا یه لذت وصف ناپذیره چه در خونه و چه در رستوران! اما چه چیزی از پختن یه پیتزای خانگی با خمیر تازه و خوشمزه لذت بخش تر میشه؟
خیلی ها فکر میکنن درست کردن خمیر پیتزا یه کار سخت و پیچیده اس اما خبر خوب اینه که با استفاده از بکینگ پودر میشه یه خمیر پیتزا نرم و لطیف در کمترین زمان ممکن آماده کرد.
با این روش نیازی به استفاده از خمیر مایه و انتظار برای ور آمدن خمیر نیست. همینطور خمیری که با بکینگ پودر درست میشه بافت نرم و کشسانی زیادی داره و در کنار طعم عالی به راحتی پهن میشه و بدون ترک خوردن در فر پخته میشه.
در ادامه با هم به طور مرحله به مرحله طرز تهیه این خمیر ساده و خوشمزه رو بررسی میکنیم.
مواد لازم برای خمیر پیتزا با بکینگ پودر:
مواد لازم:
- آرد سفید: 3 پیمانه (450 گرم)
- بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- شکر: 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- آب ولرم: 1 پیمانه (240 میلی لیتر)
طرز تهیه:
مرحله 1: آماده سازی مواد:
- اول از همه یه کاسه بزرگ انتخاب کنید.
- آرد بکینگ پودر نمک و شکر رو به کاسه اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله 2: اضافه کردن روغن زیتون و آب:
- روغن زیتون رو به آرد اضافه کنید و با انگشت مواد رو با هم مخلوط کنید.
- آب ولرم رو به آرد اضافه کنید و با چنگال مواد رو خوب مخلوط کنید.
مرحله 3: خمیر زدن:
- وقتی خمیر به اندازه کافی سفت شد آن رو روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و با دست خمیر را حدود 5 دقیقه ورز دهید.
- هدف از ورز دادن خمیر ایجاد بافت یکنواخت و کشسانی در آن است.
مرحله 4: استراحت خمیر:
- خمیر رو به صورت گلوله در آورید و در کاسه ای چرب شده قرار دهید.
- روی خمیر رو با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید.
مرحله 5: پهن کردن و پختن خمیر:
- بعد از 30 دقیقه خمیر را از کاسه خارج کنید و روی سطح آردپاشی شده قرار دهید.
- با استفاده از دست یا قالب پیتزا خمیر را به اندازه دلخواه پهن کنید.
- خمیر را روی سینی فر چرب شده قرار دهید و سس پیتزا پنیر و سایر مواد دلخواه را روی آن بریزید.
- فر رو با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و پیتزا رو به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید.
مرحله 6: سرو کردن:
- بعد از پختن پیتزا رو از فر خارج کنید و داغ داغ سرو کنید.
نکات کلیدی:
- برای تهیه خمیر پیتزا با بکینگ پودر از آرد سفید با کیفیت خوب استفاده کنید.
- آب ولرم به فعال شدن بکینگ پودر کمک میکنه اما آب خیلی گرم ممکن است بکینگ پودر رو از بین ببره.
- ورز دادن خمیر برای ایجاد بافت کشسانی و یکنواخت در خمیر ضروری است.
- استراحت دادن به خمیر باعث میشه بافت آن نرم و پفکی شود.
- قبل از پختن پیتزا خمیر را به مدت 15 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا بکینگ پودر به طور کامل فعال شود.
- دمای فر را با دقت تنظیم کنید تا پیتزا به طور یکسان پخته شود.
نکاتی درباره بکینگ پودر:
بکینگ پودر یک ماده شیمیایی است که در پخت و پز برای ایجاد پف و حجم در خمیر و شیرینی ها استفاده میشه.
بکینگ پودر از ترکیب سه ماده اصلی تشکیل شده است:
- بی کربنات سدیم: یک ماده قلیایی که باعث ایجاد حباب و پف در خمیر میشه.
- اسید: اسیدی مثل تارتاریک اسید یا فسفات اسید که با بی کربنات سدیم واکنش میده و باعث تولید گاز دی اکسید کربن میشه.
- نشاسته ذرت: این ماده به عنوان عامل ضد رطوبت در بکینگ پودر استفاده میشه و از واکنش زودرس بی کربنات سدیم با اسید جلوگیری میکنه.
جدول مقایسه خمیر پیتزا با خمیر مایه و بکینگ پودر:
ویژگی | خمیر مایه | بکینگ پودر |
---|---|---|
زمان آماده سازی | حدود 2 ساعت | حدود 30 دقیقه |
نیاز به استراحت | بله | بله (حداقل 30 دقیقه) |
بافت خمیر | نرم کشسانی و پفکی | نرم و کشسانی |
طعم خمیر | طعم خاص خمیر مایه | طعم خنثی |
سرعت پخت | کمی طولانی تر | سریع تر |
نتیجه گیری:
تهیه خمیر پیتزا با بکینگ پودر یک راه ساده سریع و کارآمد برای تهیه یک خمیر پیتزا نرم و خوشمزه است. این روش به خصوص برای افرادی که وقت کمی دارن یا با خمیر مایه آشنایی ندارن مناسب است.
پرسش و پاسخ:
1. اگر بکینگ پودر نداشته باشم چه کاری میتونم انجام بدم؟
اگر بکینگ پودر نداشته باشید میتونید از مخلوط یک قاشق چایخوری بی کربنات سدیم و یک قاشق چایخوری تارتاریک اسید به جای هر قاشق چایخوری بکینگ پودر در دستور استفاده کنید.
2. چطور میتونم مطمئن بشم که بکینگ پودر من هنوز فعال است؟
برای بررسی فعالیت بکینگ پودر یک قاشق چایخوری از آن را در یک کاسه کوچک با یک قاشق چایخوری آب ولرم مخلوط کنید. اگر بکینگ پودر فعال باشد باید حباب های کوچکی روی سطح آب ایجاد شود.
3. اگر خمیر پیتزا من خیلی سفت شد چه کاری میتونم انجام بدم؟
اگر خمیر پیتزا خیلی سفت شد به آرامی و کم کم آب ولرم به آن اضافه کنید و خمیر را با دست ورز دهید تا به بافت مطلوب برسد.