طرز تهیه خیارشور دبه ای ۱۰ کیلویی

خیارشور دبه ای ۱۰ کیلویی: راهنمای قدم به قدم برای یک طعم بی نظیر

تابستان فصل شکوفایی خیار و فرصتی عالی برای تهیه ی خیارشور خوشمزه و خانگی است. اگر عاشق طعم ترش و ترد خیارشور هستید اما از فکر تهیه ی حجم زیاد آن در خانه می ترسید این مقاله دقیقا برای شماست.

ما قصد داریم شما را در سفری هیجان انگیز به دنیای خیارشورهای دبه ای ۱۰ کیلویی ببریم و به شما چگونگی تهیه ی آن را به طور کامل آموزش دهیم. نگران نباشید این آموزش به طور کامل به زبان ساده و قابل فهم برای همه است حتی اگر هیچ تجربه ای در این زمینه نداشته باشید.

ابزار و مواد اولیه

قبل از اینکه به مرحله ی تهیه خیارشورها بپردازیم لازم است ابزارها و مواد اولیه را آماده کنیم. لیست زیر شامل مواد اولیه و ابزار مورد نیاز برای تهیه ی خیارشور دبه ای ۱۰ کیلویی است:

مواد اولیه:

  • خیار سبز (حدود ۱۰ کیلوگرم)
  • سرکه (حدود ۲ لیتر)
  • آب (حدود ۳ لیتر)
  • نمک (حدود ۳۰۰ گرم)
  • شکر (حدود ۲۰۰ گرم)
  • برگ بو (حدود ۱۰ عدد)
  • دانه فلفل سیاه (حدود ۵۰ گرم)
  • سیر (حدود ۱۰ حبه)
  • فلفل سبز (حدود ۲۰ عدد)
  • ادویه کاری (حدود ۵۰ گرم)
  • زنجبیل (حدود ۵۰ گرم)

ابزار:

  • دبه ی ۱۰ لیتری
  • قابلمه ی بزرگ
  • کارد
  • قاشق چوبی
  • الک

انتخاب و آماده سازی خیار

اولین مرحله انتخاب و آماده سازی خیارهاست. خیارهایی با اندازه متوسط و پوستی صاف و بدون لکه و ضربه را انتخاب کنید. خیارها را با آب سرد بشویید و اگر نیاز به پوست کندن دارد پوست آن ها را با دقت جدا کنید.

تهیه ی شور

حالا وقت آن است که به سراغ تهیه ی شور برویم. در قابلمه ی بزرگ آب و سرکه را به نسبت ۱ به ۱ (مثلا ۳ لیتر آب و ۳ لیتر سرکه) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. نمک و شکر را به مخلوط اضافه کنید و به طور مداوم با قاشق چوبی هم بزنید تا نمک و شکر کاملا در آب و سرکه حل شوند.

نکته: نسبت آب و سرکه در تهیه شور سلیقه ای است و می توانید آن را به دلخواه تغییر دهید.

مرحله ی ادویه گذاری

بعد از اینکه شور به نقطه جوش رسید برگ بو دانه فلفل سیاه سیر فلفل سبز ادویه کاری و زنجبیل را به آن اضافه کنید.

نکته: ادویه ها را می توانید به دلخواه کم یا زیاد کنید یا حتی ادویه های دیگری را به آن اضافه کنید.

اضافه کردن خیارها

خیارها را در دبه ی ۱۰ لیتری بچینید و مخلوط جوشانده ی شور را به آرامی روی آن ها بریزید.

نکته: خیارها را تا دهانه ی دبه پر نکنید و حدود ۵ سانتی متر از دهانه ی دبه را خالی بگذارید.

مراحل پایانی

دبه را با یک دستمال یا کاغذ کربن تمیز بپوشانید و به طور کامل محکم ببندید. دبه را در مکانی خنک و تاریک به مدت حداقل یک ماه نگهداری کنید.

نکات مهم برای نگهداری خیارشور

  • دبه را به طور منظم چک کنید تا مطمئن شوید که در آن هیچ نشتی وجود ندارد.
  • بعد از باز کردن دبه خیارشورها را در ظرف دربسته ی سردخانه نگهداری کنید.
  • توصیه می شود خیارشورها را به مدت طولانی نگهداری نکنید و در کوتاه ترین زمان مصرف کنید.

مزایای خیارشور خانگی

تهیه ی خیارشور خانگی مزایای بسیاری دارد:

  • طعم و مزه بی نظیر: خیارشورهای خانگی از نظر طعم و مزه با خیارشورهای بازار قابل مقایسه نیستند.
  • تازگی و سلامت: با تهیه ی خیارشور خودتان مطمئن خواهید بود که از مواد اولیه ی تازه و بدون مواد افزودنی مصرف می کنید.
  • ارزان بودن: تهیه ی خیارشور در خانه هزینه های کمتری نسبت به خرید آن دارد.

جدول ارزش غذایی خیارشور

ماده غذایی مقدار در ۱۰۰ گرم
کالری ۲۵
کربوهیدرات ۴.۶
پروتئین ۰.۸
چربی ۰.۲
فیبر ۱.۰
ویتامین A ۲۴ IU
ویتامین C ۶ میلی گرم
کلسیم ۱۰ میلی گرم
آهن ۰.۶ میلی گرم

نکات تکمیلی

  • برای تهیه ی خیارشور مغز دار هسته ی خیار را خالی کنید و از ادویه هایی مثل زیره فلفل دلمه ای و نعنا استفاده کنید.
  • برای تهیه ی خیارشور ترش تر مقدار سرکه را افزایش دهید.
  • برای تهیه ی خیارشور شیرین تر مقدار شکر را افزایش دهید.
  • خیارشور را می توانید در ظروف دیگری مانند بطری های شیشه ای هم تهیه کنید.

نتیجه گیری

تهیه ی خیارشور دبه ای ۱۰ کیلویی یک کار آسان و سرگرم کننده است که می توانید با رعایت مراحل توضیح داده شده در خانه خودتان تهیه کنید. با این کار نه تنها از طعم بی نظیر خیارشور خودتان لذت خواهید برد بلکه از سلامتی آن هم مطمئن خواهید بود.

پرسش و پاسخ

۱. آیا می توان از خیار سبز برای تهیه ی خیارشور استفاده کرد؟

بله البته می توانید از خیار سبز برای تهیه ی خیارشور استفاده کنید. تنها تفاوت آن با خیار سبز در طعم آن است که خیار سبز طعم شیرین تری دارد.

۲. چه مدتی طول می کشد تا خیارشور آماده شود؟

حداقل یک ماه طول می کشد تا خیارشور آماده شود. هرچه خیارشور بیشتر بماند طعم آن نیز بهتر می شود.

۳. آیا می توان خیارشور را در فریزر نگهداری کرد؟

خیر خیارشور را نباید در فریزر نگهداری کرد. زیرا فریز کردن خیارشور سبب تغییر در ساختار آن و از بین رفتن طعم و مزه آن می شود.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا