طرز تهیه زرشک پلو با مرغ دونفره

زرشک پلو با مرغ دونفره: یه تجربه خوشمزه و ساده

مرغ

مرغ

یه عصر جمعه دل انگیز تصور کن. هوا خنک شده یه نسیم خفیف از پنجره میاد تو و شما به دنبال یه غذای خوشمزه و راحت برای دو نفر هستید. زرشک پلو با مرغ یه گزینه عالی برای این موقعیت ه.

مرغ

این غذا نه تنها طعم بی نظیری داره بلکه تهیه اش هم به اندازه کافی ساده ست و با یک برنامه ریزی درست به راحتی میتونید با کمترین زمان و کمترین دردسر یه غذای خوشمزه و به یاد موندنی رو برای خودتون و همسرتون درست کنید.

مرغ

در این مقاله به طور کامل و قدم به قدم با شما همراه خواهیم بود تا یه زرشک پلو با مرغ فوق العاده رو برای یه شام دونفره بی نظیر آماده کنید.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ دونفره:

قبل از شروع آشپزی حتما مواد لازم رو تهیه کنید. لیست مواد لازم برای دو نفر به این صورته:

  • مرغ: 2 ران مرغ
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل: به میزان دلخواه
  • برنج: 1 پیمانه
  • زرشک: 1/2 پیمانه
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: 3 پیمانه

آماده کردن مرغ

اولین قدم برای تهیه زرشک پلو با مرغ آماده کردن مرغه.

  1. مرغ ها رو بشورید و با یه چاقوی تیز پوستشون رو جدا کنید.
  2. مرغ ها رو با دقت به تکه های کوچیکتر تقسیم کنید.
  3. داخل یه قابلمه مناسب آب رو به جوش بیارید و مرغ ها رو بهش اضافه کنید.
  4. یه قاشق غذاخوری نمک یه عدد پیاز و کمی فلفل به آب مرغ اضافه کنید.
  5. اجازه بدید مرغ ها به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزن تا کاملا نرم و مغزپخت بشن.
  6. بعد از 30 دقیقه مرغ ها رو از آبشون خارج کنید و کنار بگذارید.

تهیه سس مرغ

در این مرحله سس خوشمزه مرغ رو تهیه می کنیم.

  1. پیاز رو پوست کنده و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  2. پیاز خرد شده رو در قابلمه آب مرغ بریزید و با حرارت کم تفت بدید تا نرم و شفاف بشه.
  3. رب انار رو به پیاز اضافه کنید و با حرارت کم و به مدت 5 دقیقه تفت بدید تا بوی رب انار کاملا آزاد بشه و خامی اش گرفته بشه.
  4. زعفران دم کرده رو به مخلوط پیاز و رب انار اضافه کنید.
  5. حالا مرغ ها رو به سس اضافه کنید.
  6. حدود 10 تا 15 دقیقه با حرارت کم بپزید تا مرغ ها به طور کامل طعم سس رو به خودشون بگیرن.

نکته: می تونید به جای رب انار از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.

پخت برنج

همزمان با پخت سس مرغ برنج رو هم آماده می کنیم.

  1. برنج رو بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
  2. در یه قابلمه مناسب آب رو به جوش بیارید و نمک بهش اضافه کنید.
  3. برنج خیس خورده رو به آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزه.
  4. بعد از 10 تا 15 دقیقه برنج رو از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.
  5. یه لایه نازک روغن ته قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواهتون رو در کف قابلمه قرار بدید.
  6. نصف برنج رو در قابلمه بریزید.
  7. مرغ ها رو روی برنج بچینید.
  8. بقیه برنج رو روی مرغ ها بریزید.
  9. یه قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید.
  10. کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید.
  11. درب قابلمه رو ببندید و به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم دم بگذارید.

نکته: برای جلوگیری از خشک شدن برنج در قسمت بالای قابلمه یه ظرف آب قرار بدید.

تهیه زرشک پلو

در این مرحله زرشک رو آماده می کنیم.

  1. زرشک رو بشویید و داخل یه تابه بریزید.
  2. یه قاشق غذاخوری روغن به زرشک اضافه کنید.
  3. زرشک رو به مدت 5 تا 10 دقیقه با حرارت کم تفت بدید تا رنگش قشنگ بشه.
  4. کمی شکر و زعفران دم کرده به زرشک اضافه کنید.
  5. زرشک رو 5 دقیقه دیگه تفت بدید.
  6. زرشک رو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

نکته: اگر می خواهید طعم زرشک پلو تلخ تر باشه می تونید از آب لیموی تازه هم استفاده کنید.

چیدمان

بعد از دم کشیدن برنج می تونید زرشک پلو با مرغ رو چیدمان کنید.

  1. زرشک رو داخل یه ظرف ساده بریزید.
  2. برنج رو در یک دیس چیده و مرغ ها رو روی برنج بچینید.
  3. زرشک رو کنار برنج و مرغ قرار بدید.

نکاتی برای تهیه زرشک پلو با مرغ

  1. برای افزایش طعم سس مرغ می تونید از پودر دارچین یا نمک لیمو استفاده کنید.
  2. برای افزایش طعم برنج می تونید از زعفران دم کرده بیشتر استفاده کنید.
  3. برای تهیه ته دیگ خوشمزه تر می تونید از نان لواش یا سیب زمینی استفاده کنید.

جدول مقایسه ته دیگ ها

نوع ته دیگ مزایا معایب
نان لواش ترد و خوشمزه ممکن است به برنج بچسبد
سیب زمینی خوش طعم و خوش رنگ زمان پخت بیشتری نیاز دارد
برنج ساده و سریع ممکن است به اندازه نان لواش و سیب زمینی خوشمزه نباشد

نتیجه گیری

تهیه زرشک پلو با مرغ به اندازه کافی ساده و راحت است. با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر شد می تونید یه غذای خوشمزه و به یاد موندنی رو برای خودتون و خانواده تون تهیه کنید.

پرسش و پاسخ

1. آیا می تونیم از مرغ منجمد برای تهیه زرشک پلو با مرغ استفاده کنیم؟

بله می تونید از مرغ منجمد استفاده کنید. فقط قبل از پخت مرغ منجمد رو به طور کامل ذوب کنید و بعد از دستور العمل موجود در مقاله استفاده کنید.

2. اگر زرشک در دسترس نباشد چه جایگزینی برای تهیه زرشک پلو با مرغ مناسب است؟

می تونید از آلو خشک یا عناب به جای زرشک استفاده کنید.

3. چگونه می توانیم طعم سس مرغ رو تندتر کنید؟

برای تندتر کردن طعم سس مرغ می تونید از فلفل سیاه یا فلفل قرمز بیشتر استفاده کنید. همچنین می تونید از یک قاشق چای خوری نمک لیمو هم استفاده کنید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا