طرز تهیه سمبوسه: از صفر تا صد
سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیه که معمولا در کنار غذاهای دیگه سرو میشه. این غذا از خمیر نازکی درست میشه که با مواد مختلفی مثل گوشت سیب زمینی نخود فرنگی عدس و سبزیجات پر میشه و بعد در روغن سرخ میشه.
مواد اولیه مورد نیاز
برای درست کردن سمبوسه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- خمیر یوفکا: حدود 500 گرم
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- سیر: 2 حبه
- فلفل دلمه ای: 1 عدد (قرمز یا سبز)
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- ادویه: زردچوبه فلفل سیاه نمک پودر کاری (به مقدار دلخواه)
- روغن: برای سرخ کردن
- سبزیجات: جعفری گشنیز نعناع (اختیاری)
- آب: برای خیساندن خمیر یوفکا
روش تهیه سمبوسه
مرحله 1: آماده سازی مواد اولیه
- خمیر یوفکا: خمیر یوفکا رو در دمای اتاق قرار بدید تا نرم بشه.
- گوشت چرخ کرده: گوشت رو با پیاز رنده شده سیر رنده شده و ادویه ها مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه تفت بدید تا گوشت تغییر رنگ بده.
- سبزیجات: سبزیجات رو بشورید و خرد کنید.
- فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی: فلفل دلمه ای رو به صورت نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی رو هم پوست بگیرید و رنده کنید یا به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله 2: آماده سازی خمیر یوفکا
- خمیر یوفکا رو به صورت تک لایه از روی هم جدا کنید.
- یک لایه از خمیر یوفکا رو روی سطح صاف قرار بدید.
- با استفاده از یک قلم مو خمیر رو با کمی آب مرطوب کنید.
- در صورت تمایل می توانید از روغن مایع نیز برای چرب کردن خمیر استفاده کنید.
مرحله 3: پر کردن سمبوسه
- مواد گوشتی رو به طور مساوی روی خمیر یوفکا پخش کنید.
- فلفل دلمه ای گوجه فرنگی و سبزیجات رو روی گوشت پخش کنید.
- خمیر رو از دو طرف به داخل تا کنید و مطمئن شوید که تمام مواد داخلش محصور شده.
- خمیر رو به شکل مثلثی تا بزنید و لبه ها رو محکم به هم فشار دهید.
- با استفاده از چنگال لبه های خمیر رو محکم به هم بچسبانید تا در هنگام سرخ شدن باز نشود.
مرحله 4: سرخ کردن سمبوسه
- روغن رو در تابه ای مناسب به مقدار کافی داغ کنید.
- سمبوسه ها رو به آرامی در روغن داغ قرار دهید و با حرارت متوسط سرخ کنید.
- حدود 5 دقیقه به هر طرف سمبوسه رو سرخ کنید تا به رنگ طلایی برسد.
- سمبوسه ها رو از روغن خارج کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مرحله 5: سرو کردن سمبوسه
- سمبوسه ها رو داغ داغ و همراه با سس گوجه فرنگی ماست چکیده یا سس دلخواه سرو کنید.
نکاتی برای تهیه سمبوسه خوشمزه
- برای اینکه سمبوسه ها ترد و خوشمزه شوند از خمیر یوفکا با کیفیت استفاده کنید.
- می توانید برای خوش طعم تر شدن مواد گوشتی از ادویه های مختلفی مانند پودر سیر فلفل قرمز زنجبیل و دارچین استفاده کنید.
- اگر از گوشت مرغ برای تهیه سمبوسه استفاده می کنید گوشت رو به مدت 15 دقیقه قبل از اضافه کردن به مواد دیگر آبپز کنید.
- می توانید برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دست مقداری روغن به دستتان بمالید.
- در هنگام سرخ کردن سمبوسه ها حتما از حرارت متوسط استفاده کنید تا سمبوسه ها به طور یکنواخت سرخ شوند.
- می توانید سمبوسه ها رو در فر نیز بپزید. برای این کار سمبوسه ها رو به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
جدول مقایسه مواد اولیه برای تهیه سمبوسه
مواد اولیه | واحد | مقدار |
---|---|---|
خمیر یوفکا | گرم | 500 |
گوشت چرخ کرده | گرم | 250 |
پیاز | عدد | 2 |
سیر | حبه | 2 |
فلفل دلمه ای | عدد | 1 |
گوجه فرنگی | عدد | 1 |
زردچوبه | قاشق چای خوری | 1 |
فلفل سیاه | قاشق چای خوری | 1/2 |
نمک | به مقدار دلخواه | |
پودر کاری | قاشق چای خوری | 1/2 |
سبزیجات | به مقدار دلخواه | |
روغن | به مقدار لازم |
نتیجه گیری
تهیه سمبوسه به نظر کار مشکلی نمیاد. با کمی تمرین و رعایت نکات مذکور می تونید سمبوسه های خوشمزه و لذیذی را در خانه تهیه کنید.
پرسش و پاسخ
1. آیا می توان سمبوسه را در فر پخت؟
بله می توانید. سمبوسه را با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
2. چطور می توان سمبوسه را ترد تر کرد؟
برای ترد تر شدن سمبوسه می توانید از خمیر یوفکا با کیفیت بالا استفاده کنید. همچنین می توانید قبل از سرخ کردن سمبوسه آن را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید.
3. آیا می توان از گوشت مرغ در تهیه سمبوسه استفاده کرد؟
بله می توانید. گوشت مرغ را به مدت 15 دقیقه قبل از اضافه کردن به مواد دیگر آبپز کنید.