فلافل: یک سفر آشپزی به دنیای حبوبات
فلافل این غذای خوشمزه و پرطرفدار از زمان پیدایشش در خاورمیانه تا امروز راه خود را به قلب بسیاری از افراد در سراسر دنیا باز کرده است. حالا اگر شما هم جزو طرفداران این غذای خوشمزه هستید به جای رفتن به فلافل فروشی های مختلف میتونید با یه دستورالعمل ساده و دقیق این غذای لذیذ رو در خانه آماده کنید. در این مقاله با هم مراحل تهیه یک فلافل خوشمزه و ترد رو به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل بررسی می کنیم.
مواد اولیه
قبل از شروع باید مواد اولیه مورد نیاز رو آماده کنیم. برای تهیه یک فلافل خوشمزه و با کیفیت انتخاب مواد اولیه مناسب خیلی مهمه. مهم ترین ماده اصلی فلافل نخود هست که طعم و بافت خاص فلافل رو به وجود میاره.
ماده اولیه | مقدار | نقش در فلافل |
---|---|---|
نخود | 1 پیمانه (حدود 200 گرم) | منبع پروتئین و طعم اصلی فلافل |
پیاز | 1 عدد متوسط | طعم و عطر و بوی فلافل |
سیر | 2 حبه | طعم و عطر و بوی فلافل |
گشنیز | 1/2 پیمانه | طعم و عطر و بوی فلافل |
جعفری | 1/2 پیمانه | طعم و عطر و بوی فلافل |
آرد نخودچی | 1/4 پیمانه | غلظت و چسبندگی فلافل |
ادویه کاری | 1 قاشق چایخوری | طعم و عطر فلافل |
پودر زیره سبز | 1/2 قاشق چایخوری | طعم و عطر فلافل |
پودر فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری | طعم و عطر فلافل |
نمک | به مقدار لازم | طعم فلافل |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم | سرخ کردن فلافل |
نکته: این مقادیر مواد اولیه برای تهیه حدود 10 تا 12 عدد فلافل مناسب هستند.
آماده سازی نخود
اولین قدم برای تهیه فلافل خیساندن نخود هست. خیساندن نخود به مدت 8 تا 12 ساعت باعث نرم شدن و تسهیل آسیاب کردن آن میشه. برای این کار نخود رو در آب سرد خیس کنید و به مدت حداقل 8 ساعت و حداکثر 12 ساعت در یخچال بگذارید تا خیس بخوره.
آسیاب کردن نخود
بعد از خیساندن نخود نوبت به آسیاب کردنش میرسه. برای آسیاب کردن نخود از غذاساز یا چرخ گوشت استفاده کنید. توصیه میشه برای گرفتن بهترین نتیجه نخود رو به همراه پیاز و سیر در غذاساز آسیاب کنید. بعد از آسیاب کردن مخلوط رو به مدت حدود 5 دقیقه در غذاساز چرخانده و ورز دهید تا یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاد.
نکته: برای تغلیظ و چسبندگی خمیر میتونید 1/4 پیمانه آرد نخودچی به خمیر اضافه کنید.
اضافه کردن سبزیجات
بعد از آسیاب کردن نخود نوبت به اضافه کردن سبزیجات مورد علاقه شما میرسه. گشنیز و جعفری رو بشویید و خشک کنید و سپس به خورد کن نخود اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سبزیجات میتونید با دست خمیر رو هم بزنید تا سبزیجات به طور یکنواخت در خمیر توزیع بشه.
اضافه کردن ادویه جات
در این مرحله با اضافه کردن ادویه جات مورد علاقه تون طعم و عطر فلافل رو به دلخواه خودتون تنظیم میکنید. ادویه کاری پودر زیره سبز و پودر فلفل سیاه رو به خمیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.
شکل دادن به فلافل
حالا نوبت به شکل دادن به فلافل میرسه. برای این کار از یک قالب فلزی یا یک قاشق چایخوری استفاده کنید. خمیر رو با دست خودتون به شکل کروی یا بیضی در بیارید و در قالب یا روی سطح صاف قرار بدید.
سرخ کردن فلافل
بعد از شکل دادن به فلافل نوبت به سرخ کردن آن میرسه. روغن رو در تابه یا سرخ کن به حرارت برسونید. سپس فلافل رو به آرامی در روغن داغ قرار داده و به مدت 3 تا 5 دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلائی رنگ بشه.
نکته: برای اینکه فلافل ترد بشه در هنگام سرخ کردن آن به مدت 1 دقیقه قبل از خارج کردن آن از تابه حرارت روغن رو کمی کم کنید.
چاشنی فلافل
فلافل بدون چاشنی هم یه غذای لذیذ میشه. اما با چاشنی طعم و مزه فلافل به طور چشمگیری بهبود پیدا میکنه. از مهم ترین چاشنی های فلافل میتونیم به سس تارتار سس سیر سس لیمو سس چلی و نمک و فلفل اشاره کنیم.
نکاتی برای تهیه فلافل خوشمزه
در این بخش چند نکته مهم برای تهیه فلافل خوشمزه رو با هم بررسی میکنیم:
- نخود را خوب خیس کنید: نخود قبل از آسیاب کردن باید به طور کامل خیس بخوره.
- آسیاب کردن نخود را در چند مرحله انجام دهید: برای دستیابی به یک خمیر یکنواخت و بدون توده باید نخود را در چند مرحله آسیاب کنید.
- از ادویه جات با کیفیت استفاده کنید: ادویه جات با کیفیت طعم و عطر فلافل را به طور چشمگیری بهبود میدهند.
- فلافل را در روغن داغ سرخ کنید: برای اینکه فلافل ترد بشه باید در روغن داغ سرخ بشه.
- بعد از سرخ کردن فلافل را روی کاغذ روغن قرار دهید: با این کار روغن اضافی فلافل جذب میشه.
نتیجه گیری
با رعایت مراحل مذکور میتونید در خانه یک فلافل خوشمزه و ترد تهیه کنید و از خوردن آن با عزیزان تون لذت ببرید.
پرسش و پاسخ
در این بخش به سه سوال متداول درباره تهیه فلافل پاسخ میدهیم:
1. فلافل را می توان بدون استفاده از غذاساز تهیه کرد؟
بله میتونید فلافل را بدون استفاده از غذاساز تهیه کنید. برای این کار نخود را به طور دستی آسیاب کنید و یا از چرخ گوشت استفاده کنید.
2. چطور می توان فلافل را تردتر کرد؟
برای ترد کردن فلافل می توانید در هنگام سرخ کردن آن حرارت روغن را کمی کم کنید و یا قبل از سرخ کردن فلافل را به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید.
3. فلافل را می توان در فر پخت؟
بله می توانید فلافل را در فر پخت کنید. برای این کار فلافل را در سینی فر قرار داده و به مدت 20 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد پخت کنید.