قارچ سوخاری: از کافه رستوران ها تا آشپزخانه شما!
قارچ سوخاری یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در کافه رستوران ها و فست فودهاست. طعم خوشمزه و ترد قارچ سوخاری با سس های مختلف مثل سس مایونز سس سیر و یا سس تند می تواند یک میان وعده خوشمزه و یا حتی یک غذای اصلی مناسب برای هر وعده غذایی باشد.
اما خبر خوب اینه که شما به راحتی می توانید این غذای خوشمزه رو در منزل خودتون آماده کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید! در این مقاله می خواهیم طرز تهیه قارچ سوخاری رو به شما آموزش بدیم و به شما کمک کنیم تا قارچ سوخاری خوشمزه و تردی مثل رستوران ها تهیه کنید.
مراحل تهیه قارچ سوخاری
برای تهیه قارچ سوخاری به مواد اولیه و تجهیزات زیر نیاز دارید:
مواد لازم:
- قارچ: 500 گرم
- آرد: 1 پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- آرد سوخاری: 2 پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
وسایل مورد نیاز:
- یک کاسه بزرگ
- دو عدد کاسه متوسط
- چنگال
- چاقوی تیز
- تابه مناسب سرخ کردن
آماده سازی قارچ
- شستن و تمیز کردن قارچ: قارچ ها رو به دقت با آب سرد بشورید و با دستمال کاغذی خشک کنید. توجه کنید که قارچ ها رو نباید زیاد در آب خیس کنید چون آب جذب می کنند و در هنگام سرخ کردن باعث می شوند که قارچ ها روغن زیادی جذب کنند و چرب شوند.
- بریدن قارچ ها: قارچ ها رو به قطعات دلخواه برش بزنید. می توانید قارچ ها را به صورت ورقه ای حلقه ای یا به صورت مکعبی برش بزنید.
- تمیز کردن ساقه قارچ ها: برای تهیه قارچ سوخاری ساقه قارچ را با چاقو تمیز کنید و دور بریزید.
تهیه خمیر قارچ سوخاری
- آماده سازی آرد: آرد معمولی را در یک کاسه بزرگ ریخته و نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- آماده سازی تخم مرغ: تخم مرغ را در یک کاسه متوسط شکسته و با چنگال خوب به هم بزنید.
- آماده سازی آرد سوخاری: آرد سوخاری را در یک کاسه متوسط دیگر بریزید.
روکش کردن قارچ ها
- غلتاندن قارچ ها در آرد: هر کدام از قارچ ها را در آرد مخلوط شده با نمک و فلفل سیاه غلتانده و کمی تکان بدهید تا آرد اضافی از آن جدا شود.
- غلتاندن قارچ ها در تخم مرغ: قارچ ها را در تخم مرغ غلتانده و به صورت یک لایه یکنواخت با تخم مرغ پوشانده و آرد اضافی را از آن جدا کنید.
- غلتاندن قارچ ها در آرد سوخاری: قارچ ها را در آرد سوخاری غلتانده و کمی تکان بدهید تا آرد سوخاری اضافی از آن جدا شود.
سرخ کردن قارچ سوخاری
- روغن داغ: روغن را در تابه مناسب سرخ کردن با دمای بالا گرم کنید. روغن باید به اندازه کافی داغ باشد تا قارچ ها به خوبی سرخ شوند و داخل آن ها پخته شود.
- سرخ کردن قارچ ها: قارچ ها را با احتیاط در روغن داغ قرار داده و به مدت 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید.
- برگرداندن قارچ ها: قارچ ها را به صورت دقیقه برگردانده و از هر طرف سرخ کنید.
- خارج کردن قارچ ها: قارچ ها را از داخل روغن داغ خارج کنید و روی کاغذ جذب کننده چربی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها جذب شود.
سرو قارچ سوخاری
قارچ سوخاری را با سس های مختلف مثل سس مایونز سس سیر سس تند و یا سس گوجه فرنگی سرو کنید. قارچ سوخاری را می توانید با غذاهای دیگر مثل همبرگر ساندویچ و یا سالاد نیز سرو کنید.
نکاتی برای تهیه قارچ سوخاری
- انتخاب قارچ: برای تهیه قارچ سوخاری قارچ های قابل انعطاف را انتخاب کنید که نه خیلی سفت باشند و نه خیلی نرم. قارچ های سفت زیاد چرب می شوند و قارچ های نرم در هنگام سرخ کردن خرد می شوند.
- تمیز کردن قارچ: برای تمیز کردن قارچ ها از یک برس نرم استفاده کنید. قارچ ها را نیاز نیست زیاد در آب خیس کنید زیرا آب جذب می کنند و باعث می شوند که در هنگام سرخ کردن چرب شوند.
- سرخ کردن: روغن باید به اندازه کافی داغ باشد تا قارچ ها به خوبی سرخ شوند و داخل آن ها پخته شود. اگر روغن خیلی سرد باشد قارچ ها روغن جذب می کنند و چرب می شوند.
- زمان سرخ کردن: زمان سرخ کردن قارچ ها به اندازه آن ها بستگی دارد. قارچ های کوچک را به مدت 2 دقیقه از هر طرف سرخ کنید و قارچ های بزرگ را به مدت 3 دقیقه از هر طرف سرخ کنید.
جدول اطلاعات تغذیه ای
مواد غذایی | میزان (در 100 گرم) | کالری | چربی | پروتئین | کربوهیدرات |
---|---|---|---|---|---|
قارچ | 100 گرم | 22 کالری | 0.3 گرم | 2.9 گرم | 3.2 گرم |
آرد | 100 گرم | 364 کالری | 1.0 گرم | 10.4 گرم | 78.4 گرم |
آرد سوخاری | 100 گرم | 400 کالری | 7.0 گرم | 12.0 گرم | 75.0 گرم |
نکته: این جدول ارقام تقریبی است و میزان کالری و مواد غذایی در قارچ سوخاری ممکن است بسته به مواد اولیه و روش تهیه آن تغییر کند.
نتیجه گیری
تهیه قارچ سوخاری در منزل کار آسانی است و با رعایت نکات مذکور می توانید قارچ سوخاری خوشمزه و تردی مثل رستوران ها تهیه کنید. این غذای ساده و خوشمزه می تواند یک میان وعده خوشمزه و یا حتی یک غذای اصلی مناسب برای هر وعده غذایی باشد.
پرسش و پاسخ
1. آیا می توان قارچ سوخاری را در فر پخت؟
بله می توانید قارچ سوخاری را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه پخت کنید.
2. چه سس هایی برای سرو قارچ سوخاری مناسب است؟
سس مایونز سس سیر سس تند سس گوجه فرنگی و سس باربیکیو از سس های مناسب برای سرو قارچ سوخاری هستند.
3. آیا می توان به جای آرد سوخاری از پودر نان استفاده کرد؟
بله می توانید به جای آرد سوخاری از پودر نان استفاده کنید. پودر نان به قارچ ها طعم و بافت ترد تری می دهد.