طرز تهیه مربای سیب: از صفر تا صد!
خب آماده اید برای یه سفر جذاب به دنیای مربا؟ این بار قراره یه مربای سیب خوشمزه و خانگی درست کنیم که با طعم و عطر دلنشینش خاطرات شیرین بچگی رو براتون تداعی کنه.
با ما همراه باشید تا به طور مرحله به مرحله از صفر تا صدِ تهیه مربای سیب رو بهتون آموزش بدیم.
انتخاب سیب مناسب
اول از همه باید یه سیب مناسب برای مربا انتخاب کنیم. برای یه مربای سیب خوشمزه و خوش رنگ سیب های سفت و با طعم شیرین ترش مثل سیب های گلاب و زرد مناسب ترن.
شستن و آماده سازی سیب ها
1. شستن سیب ها:
- سیب ها رو به خوبی بشورید و خشک کنید.
- یه برس نرم برای پاک کردن هرگونه آلودگی از روی پوست سیب ها خیلی مفید خواهد بود.
2. پوست کندن سیب ها:
- با یه چاقوی تیز و مخصوص پوست کندن پوست سیب ها رو به طور کامل جدا کنید.
- دقت کنید که هیچ قسمت از پوست روی سیب ها باقی نمونه چون ممکنه باعث تلخی مربا بشه.
3. برش سیب ها:
- سیب ها رو به قطعات کوچکتر برش بدید.
- اگر سیب ها بزرگ هستند از وسط به دو یا چهار قسمت تقسیمشون کنید.
- برای یه مربای یکدست تر سیب ها رو به قطعات کوچکتر برش بدید.
آماده سازی شهد مربا
1. شکر و آب:
- شکر و آب رو در یه قابلمه مناسب با حجم مربا بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید.
- با یه قاشق چوبی به طور مرتب شکر رو هم بزنید تا به طور کامل حل بشه.
- این کار حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشه.
2. اضافه کردن آب لیمو ترش:
- یه قاشق غذاخوری آب لیمو ترش به شهد اضافه کنید.
- آب لیمو ترش باعث حفظ رنگ و طعم مربا میشه و از شکرک زدن اون هم جلوگیری میکنه.
پخت مربا
1. اضافه کردن سیب ها به شهد:
- قطعات سیب رو به شهد داغ اضافه کنید.
- با یه قاشق چوبی سیب ها رو به آرامی هم بزنید تا به طور کامل در شهد غوطه ور بشن.
2. زمان پخت:
- مربا رو با حرارت ملایم و در قابلمه رو باز به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم بپزید.
- در طول پخت مربا رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره و بسوزد.
3. چگالی مربا:
- برای تشخیص چگالی مربا یک قاشق از مربا رو روی یه بشقاب سرد بریزید.
- اگر مربا بعد از سرد شدن سفت و غلیظ شد پخت مربا به پایان رسیده است.
4. اضافه کردن وانیل:
- حدود 10 دقیقه مانده به پایان پخت 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل به مربا اضافه کنید.
- وانیل طعم و رایحه خوشمزه ای به مربا اضافه میکنه.
نکات مهم در پخت مربا
جدول نکات مهم در پخت مربا:
نکته | توضیحات |
---|---|
حرارت | حرارت پخت مربا باید ملایم باشه تا سیب ها به طور یکسان پخته بشن و شهد به زیادی غلیظ نشه. |
هم زدن | در طول پخت مربا رو به طور مرتب هم بزنید تا ته نگیره و بسوزد. |
زمان پخت | زمان پخت مربا به اندازه و نوع سیب و مقدار شکر بستگی داره. |
رنگ مربا | مربای سیب باید رنگ طلایی روشن و شفاف داشته باشه. |
حرارت | حرارت پخت مربا باید ملایم باشه تا سیب ها به طور یکسان پخته بشن و شهد به زیادی غلیظ نشه. |
چگالی | چگالی مربا باید به اندازه ای باشه که بعد از سرد شدن سفت و غلیظ شه. |
نکات نگهداری از مربا
1. سرد کردن مربا:
- بعد از پخت مربا رو حداقل به مدت 4 ساعت در دمای اتاق خنک کنید.
2. ریختن مربا در ظرف شیشه ای:
- مربا رو در ظرف شیشه ای استریل و خشک بریزید.
- دقت کنید که ظرف تا لبه پر نشه و حداقل 2 سانتیمتر فاصله بین مربا و لبه ظرف باشد.
3. بستن در ظرف شیشه ای:
- در ظرف شیشه ای رو به طور محکم ببندید.
4. نگهداری مربا:
- مربا رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
5. ماندگاری مربا:
- مربای سیب در دمای اتاق به مدت 6 ماه و در یخچال به مدت یک سال ماندگاری داره.
نکات تکمیلی
1. اضافه کردن عطر و طعم به مربا:
- برای اضافه کردن عطر و طعم خاص به مربا میتوانید از عطر هل یا دارچین استفاده کنید.
2. تهیه مربای سیب بدون شکر:
- برای تهیه مربای سیب بدون شکر میتوانید از عسل یا شیره خرما استفاده کنید.
نتیجه گیری
مربای سیب یه دسر خوشمزه و ساده هست که میتونید به راحتی در خانه تهیه کنید. با رعایت نکات و مراحل مختلف تهیه مربا میتونید یه مربای سیب خوشمزه و خوش رنگ تهیه کنید و از طعم و عطر اون لذت ببرید.
پرسش و پاسخ
1. مربای سیب رو چطور نگهداری کنیم تا خراب نشه؟
مربای سیب رو در ظرف شیشه ای استریل و خشک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. ماندگاری مربا در دمای اتاق 6 ماه و در یخچال یک سال هست.
2. چه سیب هایی برای تهیه مربا مناسب تر هستن؟
سیب های سفت و با طعم شیرین ترش مثل سیب گلاب و زرد برای تهیه مربا مناسب تر هستن.
3. برای چگالی مربا چه باید کرد؟
مربا رو بعد از پخت به مدت چند ساعت در دمای اتاق خنک کنید و سپس یک قاشق از اون رو روی یه بشقاب سرد بریزید. اگر مربا بعد از سرد شدن سفت و غلیظ شد چگالی مربا به اندازه کافی هست.