طرز تهیه کوکو سیب زمینی

کوکو سیب زمینی از صفر تا صد!

کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانیه که در هر خونه ای میشه پیداش کرد. این غذا ساده خوشمزه و مقرون به صرفه انتخابی عالی برای شام ناهار و حتی میان وعده هاست. اما خب درست کردن یه کوکو سیب زمینی خوشمزه و با ترفندهاش یه کمی فوت کوزه گری میخواد. تو این مقاله با هم یه سفر هیجان انگیز به دنیای آشپزی میریم و طرز تهیه کوکو سیب زمینی رو به روش گام به گام یاد میگیریم. پس آماده باش!

مواد اولیه:

  • سیب زمینی: ۲ تا ۳ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد متوسط (حدودا ۱۰۰ گرم)
  • تخم مرغ: ۳ تا ۴ عدد
  • نمک: به مقدار دلخواه
  • فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
  • زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم کرده: (اختیاری)
  • روغن مایع یا روغن حیوانی: به مقدار لازم

مراحل تهیه:

۱. آماده سازی سیب زمینی:

  • سیب زمینی ها رو بشویید و با پوست یا بدون پوست (بستگی به سلیقه شما داره) به قطعات کوچک (حدودا ۲ تا ۳ سانتیمتر) برش بزنید.
  • سیب زمینی ها رو داخل ظرفی با آب سرد بریزید و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید بپزن تا نرم شوند.
  • بعد از پخته شدن آب سیب زمینی ها رو خالی کنید و با چنگال یا پوره کن (masher) خوب مخلوط کنید تا پوره سیب زمینی یکنواختی بدست بیاید.
  • نکته: اگر زمان کمتری دارید میتونید سیب زمینی ها رو در ماکروویو به مدت 5 تا 7 دقیقه با قدرت بالا (High) بپزید و بعد مخلوط کنید.

۲. آماده سازی پیاز:

  • پیاز رو شسته پوست کنده و به صورت ریزه (خرد شده) یا حلقه ای (بستگی به سلیقه شما داره) خرد کنید.
  • پیاز رو داخل تابه با کمی روغن مایع یا روغن حیوانی بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا شیشه ای شود.
  • نکته: برای طعم بهتر میتونید کمی زردچوبه یا فلفل سیاه به پیاز تفت داده اضافه کنید.

۳. مخلوط کردن مواد:

  • پوره سیب زمینی رو با پیاز تفت داده مخلوط کنید.
  • تخم مرغ ها رو در کاسه ای بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند.
  • تخم مرغ همزده رو به پوره سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و با نمک فلفل سیاه و زردچوبه (به مقدار دلخواه) مزه دار کنید.
  • در این مرحله اگر علاقمند به طعم زعفران هستید میتونید کمی زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید.
  • همه مواد رو به خوب مخلوط کنید تا خمیر یکنواختی بدست بیاید.

۴. پختن کوکو:

  • تابه رو با کمی روغن مایع یا روغن حیوانی چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • خمیر کوکو رو داخل تابه بریزید و به صورت دایره یا مستطیل (بستگی به سلیقه شما داره) با کمک کارد یا قاشق شکل بدید.
  • با حرارت ملایم کوکو رو به مدت ۵ تا ۷ دقیقه از یک طرف بپزید.
  • با کمک کارد یا قاشق کوکو رو بر گردانید و سمت دیگه رو به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بپزید.
  • نکته: برای اینکه کوکو بهتر برگرد و نچسبد میتونید از یک صفحه کیک یا یک کارد بزرگ کمک بگیرید.

۵. سرو کردن:

  • بعد از پخت کوکو رو از تابه در آورید و به صورت داغ با سس ماست یا سالاد سرو کنید.
  • همچنین میتونید کوکو رو داخل فر به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا داخل کوکو بهتر پخته شود و طعم و رنگ بهتری بگیره.

نکات مهم:

  • برای اینکه کوکو بهتر برگرد و نچسبد میتونید کمی آرد به کف تابه بپاشید.
  • برای پخت کوکو از تابه با کف ضخیم استفاده کنید تا کوکو یک طرف بسته و بهتر پخته شود.
  • برای ایجاد طعم بهتر میتونید کمی ادویه جات مثل زعفران زیره سیاه فلفل دلمه ای یا برگ بوی به کوکو اضافه کنید.
  • اگر میخواهید کوکو تردتر شود میتونید کمی آرد به مواد اضافه کنید.
  • برای پخت کوکو در ماکروویو از ظرف مناسب استفاده کنید و مطمئن باشید که ظرف مناسب برای ماکروویو باشد.

جدول ارزش غذایی:

مواد اولیه مقدار (گرم) کالری پروتئین (گرم) کربوهیدرات (گرم) چربی (گرم)
سیب زمینی ۱۰۰ ۷۷ ۲ ۱۸ ۰.۱
پیاز ۱۰۰ ۴۰ ۱ ۹ ۰.۱
تخم مرغ ۱۰۰ ۱۵۵ ۱۲ ۱ ۱۰
روغن مایع ۱۰۰ ۸۸۴ ۰ ۰ ۱۰۰

نکته: این جدول ارزش غذایی تقریبی است و ممکن است بسته به نوع و مقدار مواد اولیه متفاوت باشد.

نتیجه گیری:

تهیه کوکو سیب زمینی یک کار ساده و سر راست است. با دنبال کردن مراحل مذکور میتونید در کمترین زمان و با کمترین زحمت یک کوکو سیب زمینی خوشمزه و لذیذ تهیه کنید. فراموش نکنید که نکات مهم در تهیه کوکو سیب زمینی میتونند تاثیر قابل توجهی در طعم و کیفیت کوکو داشته باشند.

پرسش و پاسخ:

۱. چگونه میتونم کوکو سیب زمینی رو بدون روغن تهیه کنم؟

میتونید  کوکو  سیب  زمینی  رو  در  ظرف  پخت  و  پز  ضد  چسب  با  کمی  آب  یا  اسپری  روغن  تهیه  کنید.  هم  چنین  میتونید  از  روش  پخت  در  فر  با  کمی  اسپری  روغن  استفاده  کنید.

۲. کوکو سیب زمینی رو میتونم در فر تهیه کنم؟

بله  میتونید  کوکو  سیب  زمینی  رو  در  فر  با  دمای  180  درجه  سانتی  گراد  (350 درجه  فارنهایت)  به  مدت  20 تا  25 دقیقه  تهیه  کنید.  قبل  از  قرار  دادن  کوکو  در  فر  کف  ظرف  پخت  و  پز  رو  با  کمی  روغن  چرب  کنید. 

۳. کوکو سیب زمینی رو میتونم در ماکروویو تهیه کنم؟

بله  میتونید  کوکو  سیب  زمینی  رو  در  ماکروویو  تهیه  کنید.  اما  برای  این  کار  نیاز  به  ظرف  مناسب  برای  ماکروویو  دارید.  کوکو  سیب  زمینی  رو  در  ظرف  مناسب  با  قدرت  بالا  (High)  به  مدت  5 تا  7 دقیقه  بپزید.  

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا