طرز تهیه کیک ساده خانگی

طعم شیرین موفقیت در خانه: طرز تهیه کیک ساده خانگی

چه چیزی بهتر از بوی کیک تازه در خانه؟ کیک این دوست صمیمی دورهمی ها و دلخوشی های کوچک می تواند با کمی تلاش و عشق در آشپزخانه خودتان تهیه شود.

این مقاله برای شما آماده شده تا با ساده ترین و به ترین روش ممکن یک کیک خوشمزه در خانه تهیه کنید. با همراهی این مراحل و نکات کاربردی تجربه شیرین و موفق پخت کیک را به خانه خود بیاورید.

مواد اولیه ضروری

برای شروع اولین قدم شناخت مواد اولیه مطلوب است. این لیست برای یک کیک ساده دو تایی مناسب است:

  • آرد: 2 لیوان (حدود 250 گرم)
  • شکر: 1.5 لیوان (حدود 300 گرم)
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • روغن مایع: 1 لیوان (حدود 200 میلی لیتر)
  • شیر: 1 لیوان (حدود 200 میلی لیتر)
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
  • وانیل: 1 قاشق چای خوری

نکته: این لیست اساسی است و شما می توانید با اضافه کردن مواد دیگری مثل گردو شکلات یا مغز دانه ها به کیک خود طعم جدیدی ببخشید.

انتخاب مواد اولیه مناسب

انتخاب مواد اولیه با کیفیت مهم ترین قدم در رسیدن به یک کیک خوشمزه و عالی است.

  • آرد: آرد ساده و با کیفیت بالا برای کیک مناسب است. میزان گلوتن آرد در نرمی و بافت کیک تاثیر گذارد.
  • شکر: شکر دانه ریز برای کیک مناسب تر است.
  • تخم مرغ: تخم مرغ تازه و با کیفیت بالا برای کیک مناسب است. تخم مرغ به کیک عطر و طعم خوبی می دهد و به کیک حجم می دهد.
  • روغن مایع: روغن مایع نباتی یا روغن زیتون برای کیک مناسب است. روغن به کیک نرمی و طعم مطلوبی می دهد.
  • شیر: شیر تازه و با کیفیت بالا برای کیک مناسب است. شیر به کیک نرمی و طعم خوبی می دهد.
  • بکینگ پودر: بکینگ پودر مناسب برای کیک مناسب است. بکینگ پودر به کیک حجم می دهد.
  • وانیل: وانیل طبیعی یا وانیل مصنوعی برای کیک مناسب است. وانیل به کیک عطر و طعم خوبی می دهد.

آماده سازی فر و قالب

قبل از شروع پخت کیک باید فر و قالب را آماده کنید.

  • فر: فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد پیش گرم کنید. بهتر است فر را حداقل 10 دقیقه قبل از شروع پخت کیک روشن کنید.
  • قالب: قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد پاشیده به آن بزنید. این کار از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری می کند.

مراحل پخت کیک

  • مرحله 1: تخم مرغ و شکر را با هم زن قوی بزنید. تا حجم آنها دو برابر شود و رنگ آن کمی روشن شود.
  • مرحله 2: روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  • مرحله 3: شیر را به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  • مرحله 4: آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و به مخلوط اضافه کنید.
  • مرحله 5: وانیل را به مخلوط اضافه کنید.
  • مرحله 6: مخلوط را به خوبی با هم زن دستي يا هم زن برقي بزنید تا کاملا یکنواخت شود.
  • مرحله 7: مخلوط را در قالب ریخته و به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بپزید.

نکته: بهتر است پس از 20 دقیقه پخت با استفاده از چاقو یا سیخ چوبی از پخت کیک مطمئن شوید. اگر سیخ چوبی به کیک نچسبید کیک آماده است.

نکاتی برای تهیه کیک ساده

  • از مواد اولیه با کیفیت بالا استفاده کنید.
  • در طول پخت کیک در فر را باز نکنید.
  • پس از پخت کیک آن را از فر بیرون آورده و 10 دقیقه در قالب بگذارید.
  • بعد از 10 دقیقه کیک را از قالب بیرون آورده و به مدت 1 ساعت در هوای آزاد بگذارید.

نکات تخصصی

  • دمای فر: دمای فر در پخت کیک خیلی مهم است. اگر دمای فر کم باشد کیک پف نمی کند و اگر دمای فر زیاد باشد کیک سطح زرد میشود.
  • زمان پخت: زمان پخت کیک بستگی به نوع فر و قالب کیک دارد. برای اطمینان از پخت کیک با چاقو یا سیخ چوبی از پخت کیک مطمئن شوید.
  • بکینگ پودر: بکینگ پودر در پخت کیک مهم است. بکینگ پودر به کیک حجم می دهد و باعث میشود کیک پف کند.
  • روغن مایع: روغن مایع در پخت کیک مهم است. روغن مایع به کیک نرمی و طعم مطلوبی می دهد.

نکات ساده برای پخت کیک ساده

  • برای بهبود طعم کیک می توانید قبل از ریختن خمیر در قالب کف قالب را با کمی مغز گردو یا شکلات پوشانده و سپس خمیر را در آن بریزید.
  • برای افزایش حجم کیک می توانید قبل از اضافه کردن آرد سفیده تخم مرغ را به تنهایی بزنید و در آخر به خمیر اضافه کنید.
  • برای رنگی کردن کیک می توانید از رنگ خوراکی استفاده کنید.

نکات ایمنی در پخت کیک

  • هنگام کار با فر حواس خود را جمع کنید و از لباس و مو ی بلند خودداری کنید.
  • هنگام استفاده از چاقو یا سیخ چوبی مراقب باشید که به خود آسیب نرسانید.
  • هنگام کار با فر از دستکش فر استفاده کنید.
  • پس از پخت کیک فر را خاموش کنید و قبل از لمس کردن آن صبر کنید تا سرد شود.

جدول ارزش غذایی

مواد اولیه ارزش غذایی
آرد کربوهیدرات فیبر پروتئین
شکر کربوهیدرات انرژی
تخم مرغ پروتئین ویتامین D ویتامین B12 کلسیم
روغن مایع چربی انرژی
شیر کلسیم پروتئین ویتامین B12
بکینگ پودر سدیم پتاسیم آهن
وانیل عطر و طعم

نتیجه گیری

با رعایت این مراحل و نکات شما می توانید یک کیک ساده و خوشمزه در خانه تهیه کنید. کیک ساده یک دسر لذیذ و آسان برای هر موقعیت و با هر سلیقه است.

پرسش و پاسخ

  • چطور می توان کیک را سفت تر کرد؟

برای سفت کردن کیک می توانید مقدار آرد را افزایش دهید.

  • چطور می توان کیک را نرم تر کرد؟

برای نرم کردن کیک می توانید مقدار روغن مایع را افزایش دهید.

  • چطور می توان کیک را شیرین تر کرد؟

برای شیرین تر کردن کیک می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا