اجزای خنک کننده جذب
به عنوان مثال چیلرهای جذبی از قطعات و لوازم جانبی مختلفی تشکیل شده اند. عملکرد مناسب و بهینه تحریم ها و اجزای داخلی مایع خنک کننده جذبی زمینه مناسبی برای فرآیند خنک سازی فراهم می کند. مکانیسم کارکرد چیلر جذبی تفاوت قابل توجهی با کولر فشار دارد. در عملکرد چرخه تبرید نمی توان از نقش و اهمیت اجزای خنک کننده جذب و اجزای آن چشم پوشی کرد. برای اطلاعات بیشتر در این مقاله مهمترین اجزای موجود در ساختار تهویه مطبوع جذبی را بررسی خواهیم کرد.
لازم به ذکر است که چیلرهای جذبی در مدلهای مختلف شعله مستقیم اثر دوتایی و یک اثر طراحی و تولید می شوند. مکانیسم عملکرد مدلهای تک اثر و دو اثر بر اساس یک منبع حرارتی ثانویه است.
اما در مدل های شعله مستقیم چرخه برق دستگاه از طریق شعله مستقیم تأمین می شود.
اجزای اصلی مایع خنک کننده جذبی
1- جذاب
جاذب یا جاذب یکی از مهمترین اجزای سازنده خنک کننده جذب در نظر گرفته شده است. این قسمت بصورت مشترک در مخزن زیرین دستگاه نصب شده است. در قسمت جذب لوازم جانبی مانند لوله های مسی لوله های پرچ تخلیه گاز و نازل های اسپری وجود دارد. همچنین یک قلم مارکر در این قسمت طراحی شده است تا سطح محلول جاذب را نشان دهد.
قسمت جاذب وظیفه جذب بخار و گرمای تولید شده در قسمت اواپراتور را دارد. قسمت جذب با جذب مقدار زیادی بخار آب در مدت زمان کوتاه ضمن هدر دادن گرمای اتاق بخار فشار اتاق را کاهش می دهد. به طور معمول جاذب مورد استفاده در این بخش محلول لیتیوم بروماید است. این محلول به جذب بخار تولید شده توسط اواپراتور کمک می کند.
2- اواپراتور
از طرف دیگر اجزای خنک کننده جاذب اواپراتور یا اواپراتور هستند که مانند جاذب در مخزن پایین دستگاه قرار دارند. اپراتور چیلر این شامل قسمتهای مختلفی مانند نازل اسپری سینی بشقاب و لوله های پره مس است. خنک سازی مایع در سیستم یکی از مهمترین وظایف اواپراتور است.
وجود فشار کم در این قسمت باعث تبخیر مبرد و در نتیجه کاهش دمای آب جاری در لوله ها می شود. کارکردن یا کار کردن مایع خنک کننده یا آب با پاشش روی لوله های اواپراتور تبخیر می شود و با حرارت محیط جایگزین می شود. در نتیجه این فرآیند گرما از مایع خنک کننده دفع می شود و آب سرد به قسمت های دیگر و دستگاه ها منتقل می شود تا روند خنک سازی ادامه یابد.
3- تولید کننده گرما (ژنراتور)
یک مولد از اجزای اصلی مایع خنک کننده جذبی در محفظه بالایی دستگاه قرار دارد. در نتیجه عملکرد این بخش دو مایع بخار آب از محلول رقیق خارج شده و محلول رقیق لیتیوم بروماید تولید می شود. بر این اساس جداسازی بخار آب از خنک کننده و غلظت محلول لیتیوم بروماید یکی از مهمترین وظایف تولید گرما برای خنک سازی است.
در این زمینه باید توجه داشت که منبع حرارت و مولد گرما می تواند آب گرم یا آب بخار گرم باشد. این مایعات وارد لوله های مسی و مبدل حرارتی ژنراتور شده و بخار را از کولر جدا کرده و به کندانسور دستگاه منتقل می کنند.
4- شدید
قسمت خازن با مبدل حرارتی ترکیب شده و در مخزن خنک کننده فوقانی قرار دارد. این قسمت به گونه ای طراحی شده است که هنگام تشکیل آب مقطر مستقیماً به اواپراتور دستگاه منتقل می شود. در این رابطه باید توجه داشت که در خازن خنک کننده آخرین مرحله از فرآیند خنک کننده خنک کننده انجام می شود.تقطیر مایع خنک کننده تبخیری در نتیجه کار با یک مولد گرما یکی از مهمترین وظایف است. این یک خازن سرد در نظر گرفته می شود. بخار حاصل از فرآیند تبخیر مبرد وارد لوله های کندانسور شده و از سطح لوله های این قسمت عبور می کند. پس از این فرآیند آب مقطر تولید شده به سینی نصب شده در پایین کندانسور وارد می شود و سپس به اواپراتور برمی گردد.
5- کولرها
به طور کلی چیلرها برای خنک سازی و تولید هوای سرد به شدت به مایعات یا مبرد نیاز دارند. در سنتز چیلرهای جذبی از آب مقطر یا آب خالص استفاده می شود. فشار کم محفظه اواپراتور مبرد را برای دستگاه خنک می کند.
6- محلول جاذب
از طرف دیگر ممکن است از اجزای خنک کننده جذب به عنوان محلول جاذب یا جاذب یاد شود. محلول جاذب مورد استفاده در معماری بسیاری از چیلرهای جذبی محلول آب و لیتیوم بروماید است. لیتیوم بروماید یک محلول جذب کننده رطوبت است. این ترکیب در آب یونیزه می شود و به یون Br – و Li + تبدیل می شود.
با کارشناسان مرکز دات کام مشاوره رایگان دریافت کنید و برای بهترین مشاوره خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
1021-3
05313
منبع:
https://tasisat.com/absorption-chiller-components/
تاریخ انتشار:
2021-04-09 10:00:05.