مرصع پلو

مرصع پلو: یک تجربه متفاوت و خوشمزه

همیشه دنبال یه طعم جدید و متفاوت برای غذاهای ایرانی هستید؟ مرصع پلو که با نام های رنگی پلو و رنگین پلو هم شناخته میشه میتونه یه تجربه جدید و خوشمزه رو براتون رقم بزنه.

مرصع پلو یه غذای ایرانی خوشمزه و رنگارنگه که از ترکیب برنج انواع گوشت سبزیجات و مغزها درست میشه. این پلو به خاطر طعم های مختلفی که داره به یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران تبدیل شده.

مراحل تهیه مرصع پلو

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

برای شروع مواد اولیه مورد نیاز رو آماده می کنیم. مواد اولیه اصلی شامل:

  • برنج: 2 پیمانه
  • گوشت: 250 گرم (میتونه گوشت گوسفند گاو یا مرغ باشه)
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران: 1/4 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • سبزیجات: شامل هویج نخود فرنگی لوبیا سبز سیب زمینی کشمش بادام پسته و …

مرحله دوم: پخت برنج

اولین قدم پخت برنج هست. برنج رو به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید. بعد از خیساندن آب برنج رو خالی کنید و برنج رو با آب تازه و نمک به مدت 10 دقیقه بجوشانید. سپس برنج رو آبکش کنید.

مرحله سوم: پخت گوشت

گوشت رو به قطعات کوچیک خرد کنید و با پیاز رنده شده نمک و فلفل سیاه در روغن تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. بعد از تفت دادن گوشت حدود 1/2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدید گوشت به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزه.

مرحله چهارم: آماده سازی سبزیجات

سبزیجات رو به دلخواه خرد کنید و در روغن تفت بدید.

مرحله پنجم: ترکیب مواد

در این مرحله برنج آبکش شده رو با گوشت پخته شده و سبزیجات مخلوط کنید. زعفران دم شده رو هم به مواد اضافه کنید.

مرحله ششم: دم کردن مرصع پلو

مخلوط برنج گوشت و سبزیجات رو در قابلمه ای مناسب بریزید. کف قابلمه رو با کمی روغن چرب کنید. قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید و به مدت 30 تا 45 دقیقه دم کنید.

نکات مهم در تهیه مرصع پلو

  • برای طعم بهتر میتونید کمی ادویه کاری یا دارچین به گوشت اضافه کنید.
  • برای رنگ دادن به برنج میتونید مقداری زعفران دم کرده به آب برنج اضافه کنید.
  • سبزیجات مورد استفاده در مرصع پلو سلیقه ای هستند و شما میتونید به دلخواه از سبزیجات مختلف استفاده کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن مرصع پلو میتونید از انواع مغزها مثل بادام پسته گردو و … استفاده کنید.

جدول مواد اولیه مرصع پلو

مواد اولیه مقدار
برنج 2 پیمانه
گوشت 250 گرم
پیاز 1 عدد
روغن 2 قاشق غذاخوری
زعفران 1/4 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سبزیجات (هویج نخود فرنگی لوبیا سبز سیب زمینی کشمش بادام پسته) به دلخواه

نتیجه گیری

مرصع پلو یه غذای خوشمزه و رنگارنگه که با ترکیب برنج گوشت سبزیجات و مغزها تهیه میشه. این پلو با طعم های مختلفی که داره میتونه یک تجربه جدید و خوشمزه رو برای شما رقم بزنه.

پرسش و پاسخ

1. مرصع پلو چقدر زمان برای تهیه نیاز داره؟

مرصع پلو حدود 1 تا 1.5 ساعت برای تهیه نیاز داره.

2. چه نوع گوشتی برای مرصع پلو مناسب است؟

شما میتونید از گوشت گوسفند گاو یا مرغ برای تهیه مرصع پلو استفاده کنید.

3. برای رنگ دادن به برنج چه کاری میتونم انجام بدم؟

میتونید مقداری زعفران دم کرده به آب برنج اضافه کنید تا به برنج رنگ طلایی بده.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا