از دست دادن دندان ها می تواند آسیب های زیادی به زیبایی، تکلم، جویدن و …. وارد کند و امروزه درمان های متفاوتی برای درمان آن وجود دارد. ایمپلنت و دندان مصنوعی دو درمان رایج برای جایگزینی دندان از دست رفته هستند. در این مقاله به بررسی تفاوت ایمپلنت و دندان مصنوعی می پردازیم. در پاسخ به سوال ایمپلنت یا دندان مصنوعی باید بگوییم ایمپلنت استحکام، طول عمر، زیبایی بهتری دارد و مشکلاتی در تکلم و لقی به وجود نمی آورد، همچنین ایمپلنت جدای از اینکه مانند دندان مصنوعی سبب تحلیل استخوان و لثه نمی شود و حتی از تحلیل آن جلوگیری می کند.
طول درمان یکی از نقاط ضعفی که ایمپلنت دندان به نسبت دندان مصنوعی دارا می باشد، طول درمان است. پایه های ایمپلنت دندان برای جوش خوردن به استخوان به مدت زمانی نیاز دارند و طول درمان ایمپلنت های معمولی نزدیک به 6 ماه است. این موضوع در حالی است که مراحل دندان مصنوعی معمولا در کمتر از 1 هفته تمام می شود. البته ایمپلنت های دندانی برای این موضوع راه حل های مختلفی اعم از روکش موقت، ایمپلنت فوری و …. را دارا می باشد. هزینه یکی از مزایای دندان مصنوعی به نسبت ایمپلنت، هزینه کمتر آن است. این موضوع کاملا طبیعی است که درمانی که به تجهیزات و حساسیت بیشتری دارد، هزینه بیشتری را نیاز دارد و مزایای بسیار زیادی آن می تواند این هزینه را بسیار ناچیز کند. تحلیل استخوان و لثه دندان های مصنوعی در دراز مدت ممکن است باعث تحلیل استخوان و لثه بشوند اما در نظر داشته باشید ایمپلنت دندان از این تحلیل ها جلوگیری می کند و برای سلامت فرد بسیار بهتر هستند.
دندان های مصنوعی به علت لقی ممکن است برخی مشکلات را داشته باشند اما ایمپلنت دندان هیچگونه مشکلی برای شما به وجود نخواهند آورد. مراقبت دندان های مصنوعی باید شب ها از دهان خارج شوند و در مایع ضد عفونی قرار بگیرند. همچنین بعد از غذا خوردن باید مسواک شده شود و به خوبی تمیز شوند اما ایمپلنت دندان مراقبت آسان تری دارد و کاملا شبیه به دندان طبیعی است. جراحی روند انجام درمان دندان مصنوعی بسیار ساده و سریع خواهد بود اما برای ایمپلنت یک جراحی مورد نیاز است تا پزشک پایه ایمپلنت را در درون استخوان شما قرار دهد. این جراحی به علت بی حسی برای شما دردی شدیدی به همراه نخواهد آورد و در صورت وجود ترس شدید می توانید از ایمپلنت با بیهوشی استفاده کنید.
جراحی ایمپلنت را نمی توان به عنوان یک عیب برای آن در نظر گرفت و مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند اما ممکن است این جراحی برای برخی افراد خوشایند نباشد و یکی از تفاوت های بین ایمپلنت و دندان مصنوعی می باشد. ایمپلنت برای همه افراد مناسب نیست. امروزه ایمپلنت های دندانی موفقیتی بالای 97% درصد دارند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که برخی عوامل و بیماری ها می تواند درمان ایمپلنت را با شکست مواجه کند. افرادی که دارای دیابت، پوکی استخوان و یا در حال انجام اشعه درمانی هستند، باید با متخصص ایمپلنت درباره آن مشورت کنند و ممکن است امکان انجام ایمپلنت برای آنها وجود نداشته باشد و به همین علت باید از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت دندان به عنوان بهترین درمان برای جایگزینی دندان از دست رفته است که در آن یک پایه فلزی در درون استخوان قرار می گیرد و به آن جوش می خورد. پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت، قالب گیری انجام می شود و به لابراتور ارسال می شود. روکش سفارشی توسط لابراتور ساخته می شود و به وسیله رابطی به نام اباتمنت بر روکش پایه سوار می شود. مزایای ایمپلنت دندان به نسبت دندان مصنوعی
- استحکام بالا
- طول و دوام زیاد
- جلوگیری از تحلیل استخوان و لثه
- زیبایی طبیعی
- عدم وجود مشکلاتی اعم از تکلم، لقی و جویدن
- مراقبت آسان
معایب ایمپلنت دندان به نسبت دندان مصنوعی
- هزینه بیشتر
- نیاز به جراحی
- طول درمان 6 ماهه
- ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد.
دندان مصنوعی یک درمان برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که در آن یک پروتز بر روی لثه و بافت قرار می گیرد تا زیبایی و جویدن برای افراد به آنها بازگردد. مزایای دندان مصنوعی به نسبت ایمپلنت
- هزینه اقتصادی
- طول درمان کمتر
- نیاز به جراحی ندارد.
معایب دندان مصنوعی به نسبت ایمپلنت
- مشکلات لقی و استحکام پایین
- مشکل در تکلم
- تحلیل استخوان و لثه
در شرایط خاصی که دندان مصنوعی بهتر از ایمپلنت است
ایمپلنت دندان برای انجام نیاز به شرایط خاصی نیاز دارد که باید یک حداقلی در استخوان و سیستم ایمنی فرد وجود داشته باشد. قبل از انجام ایمپلنت دندان معمولاً متخصص وضعیت شما را به کمک عکس های مخصوص و معاینه بررسی می کند. در برخی افراد که دارای دیابت، درمان سرطان، مشکلات سیستم ایمنی، پوکی استخوان و …. هستند، ممکن است امکان انجام ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد و درمان با شکست مواجه شود. در این شرایط دیگر فرد ممکن است به سمت درمان های جایگزین برود و از دندان های مصنوعی استفاده کند.
کدام را انتخاب کنم ؟ ایمپلنت یا دندان مصنوعی ؟
با توجه به موارد گفته شده، ایمپلنت مسلماً انتخاب بسیار بهتری می باشد و می توان ایمپلنت را یک سرمایه گذاری بلند مدت برای سلامتی شماست و می تواند تا پایان عمر کنار شما باقی بماند. اگر از نظر شرایط و موضوعات دیگر نیاز به مشاوره درباره آن دارید، می توانید از فرم های روشا استفاده کنید، تا کارشناسان ما به صورت کاملاً رایگان به توضیحات لازمه درباره هر درمان را ارائه دهند. اگر قصد درمان دندان های از دسته رفته تان را داشته باشید، چندین گزینه از جمله ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی پیش رویتان است. در مقایسه ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی نمی توان گفت کدام یک بهتر است. زیرا انتخاب بین این دو گزینه به موارد زیادی بستگی دارد که باید توسط شما و پزشکان در ایمپلنت مشهد بررسی شود. بنابراین اگر می خواهید تفاوت ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی را به طور کامل متوجه شوید، ادامه متن را بخوانید.
ایمپلنت دندان چیست؟
یکی از موثرترین عمل های جراحی دندان است. تخمین زده می شود هر سال حدود ۵ میلیون ایمپلنت تنها در امریکا انجام می شود. بنابراین با قطعیت می توان گفت ایمپلنت از بسیاری جهات یکی از بهترین درمان ها برای دندان از دست رفته است. ایمپلنت یک روش نسبتا دائمی است و یک ایمپلنت خوب و با کیفیت به راحتی بیش از ۲۰ سال عمر می کند. روش انجام ایمپلنت دندان به این شکل است که ابتدا یک قطعه پیچ مانند که عموما از تیتانیوم ساخته شده است، طی یک عمل جراحی وارد استخوان فک می شود. بعد از گذشت چند ماه این قطعه که پایه ایمپلنت نامیده می شود، به استخوان فک جوش می خورد. بعد از اینکه پایه ایمپلنت با استخوان فک ادغام شد، قسمت قابل مشاهده ایمپلنت که همان تاج دندان است بر روی آن قرار داده می شود. به طور کلی فرایند ایمپلنت در مقایسه با بیشتر درمان های دیگر طولانی تر است و ممکن است تا ۹ ماه طول بکشد.
به علاوه ایمپلنت ریسک و عوارض جانبی خاصی ندارد. یعنی اگر ایمپلنت توسط یک مرکز با کیفیت انجام شود و خود فرد مراقبت های لازم را انجام دهد، هیچ مشکل خاصی برای دندانش پیش نمی آید. جالب است بدانید در مجموع کمتر از ۲ درصد ایمپلنت هایی که انجام می شود با مشکل روبرو می شوند. معایب ایمپلنت دندان ایمپلنت دندان با تمام خوبی ها و مزیت هایش، دارای چند عیب است. اول از همه ایمپلنت یک فرایند طولانی مدت است. به همین دلیل نمی توان انتظار داشت که کمتر از ۱ ماه کل فرایند ایمپلنت انجام شود. در بعضی موارد یک ایمپلنت ممکن است ۹ ماه طول بکشد. به دلیل وقت گیر بودن ایمپلنت دندان و قیمت بالای تجهیزات آن، هزینه آن عموما بالا است. به طور کلی در سال ۱۴۰۱ یک ایمپلنت بسته به کیفیت و برند ایمپلنت، چیزی بین ۷ تا ۲۰ میلیون تومان تمام می شود.
دندان مصنوعی چیست؟
دنچر یا دندان مصنوعی نوعی دندان متحرک و پروتزی است. دندان مصنوعی عموما شامل تمام دندان های یک فک است. هر چند برای جبران تنها چند دندان هم می توان از دندان مصنوعی استفاده کرد. دندان مصنوعی با توجه به ساختار لثه و دهان شما ساخته می شود. به علاوه آن ها کاملا شبیه دندان های طبیعی هستند. نحوه اتصال آن ها به دهان شما از طریق لثه ها انجام می شود. عمر دندان مصنوعی معمولا در حدود ۸ سال است؛ در حالی که ایمپلنت به راحتی بیش از ۲۰ سال عمر می کند. در نهایت با بررسی تمام عوامل و مشورت با پزشک می توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
مزایای دندان مصنوعی
فرایند ساخت و استفاده از دندان مصنوعی راحت است. به علاوه هزینه آن هم بسیار مناسب است. همچنین در مواردی که تمام دندان های فرد از بین رفته باشد، انتخاب دندان مصنوعی هم از نظر زمانی و هم از نظر مالی بسیار به صرفه است.
معایب دندان مصنوعی
از دندان مصنوعی نمی توان انتظار داشت که صد در صد مانند دندان های طبیعی عمل کند. همچنین دندان مصنوعی نیاز به نگهداری و مراقبت زیادی دارد. تفاوت ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی را می توان از چند جنبه بررسی کرد. از نظر مالی دندان مصنوعی بسیار به صرفه تر از ایمپلنت دندان است. به علاوه سرعت آماده شدن دندان مصنوعی بسیار سریع تر از ایمپلنت است. این موضوع به خصوص وقتی نیاز به درمان تمام دندان ها باشد بسیار حائز اهمیت است. همچنین در دندان مصنوعی نیازی به تراش استخوان و عمل جراحی نیست. از نظر کیفیت و دوام، قطعا ایمپلنت دندان بهتر از دندان مصنوعی است. ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه کیفیت زیادی دارد، باعث حفظ بافت استخوانی می شود. اما در دندان مصنوعی این ویژگی وجود ندارد.