چرا کاربران برای خرید کارت گرافیک بیش از حد هزینه می کنند؟

کارت گرافیک از جمله پرتقاضاترین قطعات کامپیوتر محسوب می شود و به همین خاطر طبیعتا قیمت بالایی دارد. اما در این میان بسیاری از کاربران، بیش از حد نیاز برای خرید کارت گرافیک هزینه می کنند. اما دلیل این موضوع چیست؟ در ادامه به بررسی دلایل این کار می پردازیم.

خرید کارت گرافیک

5,490,000

تومان

1,500,000

1,370,000

تومان

طراحی پر زرق و برق و اورکلاک جزئی

شرکت هایی که کارت گرافیک تولید می کنند، حاشیه سود کمی دارند و با یکدیگر در رقابت شدید هستند. به همین دلیل است که آن ها برای جذب شما و خالی کردن جیبتان، در مقایسه با سایر گزینه ها برای همان مدل کارت گرافیک، هر کاری انجام می دهند.

از آنجایی که گیمرهای PC دوست دارند تجهیزات خود را در کیس هایی با پنجره شفاف و انبوهی از نورپردازی RGB به نمایش بگذارند، طراحی فیزیکی واقعی کارت نیز در تصمیم خرید شما نقش ایفا می کند؛ نه صرفاً عملکرد آن. تعداد محدودی از گیمرها کارت های گرافیک با طراحی ساده و مینیمالیستی را ترجیح می دهند، اما برخی افراد برای نورپردازی و پوشش های فانتزی، هزینه بیشتری پرداخت می کنند.

گاهی اوقات، هزینه اضافی صرف اورکلاک کارخانه می شود، جایی که کارت گرافیک کمی سریع تر از سرعت های پیش فرضِ توصیه شده توسط سازنده کارت گرافیک تنظیم می شود. این کارت گرافیک توسط شرکت تولیدکننده طوری ساخته شده است که تمام روز با آن سرعت ها کار کند، اما حقیقت این است که اکثر افراد به راحتی می توانند کارت گرافیک خود را به همان سطح یا حتی بیشتر اورکلاک کنند.

خرید کارت گرافیک

خنک کنندگی بیش از نیاز

حالا که صحبت از اورکلاک کردن و عملکرد شد، باید بگوییم که خریداران کارت گرافیک معمولا بیش از حد نیاز نگران خنک نگه داشتن کارت گرافیک خود هستند. پردازنده ها محدوده دمای ایمن مشخصی دارند و تا زمانی که در این محدوده باقی بمانند، عمر طولانی و مفیدی خواهند داشت. نیازی نیست که هسته کارت گرافیک را زیر بار به دمای اتاق برسانید، اما برخی افراد برای خنک سازی بهتر و کاهش چند درجه بی مورد از دمای عملیاتی کارت، هزینه بیشتری پرداخت می کنند.

با این حال، به نظر ما پرداخت هزینه بیشتر برای کارت گرافیکی که صدای کمتری تولید می کند، ارزش دارد. این یک تجمل کاربردی است که واقعا به درد شما می خورد. توصیه ما خرید کارتی است که کمترین میزان دسی بل را ارائه دهد. البته در این زمینه برخی کارت گرافیک ها از تنظیم سرعت فن هم پشتیبانی می کنند که برای کاهش صدا کاربردی است.

خرید کارت گرافیک بر اساس نیاز

در بازار کارت گرافیک همیشه یک نقطه ی ایده آل وجود دارد که در آن می توانید با قیمتی مناسب، تجربه ی فوق العاده ای کسب کنید. افراد بسیار کمی نیاز به خرید کارت های رده بالا مانند RTX 4090 دارند و قطعا نباید تصمیم خرید خود را بر اساس نتایج بنچ مارک هایی که با تنظیمات «خیلی بالا» (Ultra) در بازی های جدید گرفته شده اند، قرار دهید. در عوض، کارتی را انتخاب کنید که بهترین عملکرد را با رزولوشن و تنظیمات جزئیاتی که برای شما قابل قبول است، ارائه دهد. در اکثر موارد، تنظیمات متوسط تا بالا کاملا کافی هستند و تنظیمات «خیلی بالا» (Ultra) تنها باعث مصرف برق بیشتر و افزایش هزینه قبض شما می شود.

تعصب روی برند

برندهای مطرح سازنده کارت گرافیک وجود دارند و در مقابل برندهای مقرون به صرفه نیز در بازار یافت می شوند. بسیاری از افراد تمایل به خرید کارت های گران تر از برندهای مطرح دارند، اما من در طول زندگی ام همیشه از برندهای اقتصادی و ساده کارت گرافیک استفاده کرده ام و هرگز با هیچ مشکلی از نظر عملکرد یا کیفیت مواجه نشده ام. خرید ارزان ترین مدل کارت گرافیکی که پیدا می کنید، مشکلی ندارد، به شرط آن که گارانتی مناسبی داشته باشد و افت عملکرد قابل توجهی نداشته باشد. من ترجیح می دهم برای صرفه جویی 20 درصدی در هزینه، 2 درصد از حداکثر عملکرد را قربانی کنم.

خرید زودهنگام

بدترین زمان برای خرید کارت گرافیک، درست زمان عرضه ی آن است. در این زمان تقاضا برای خرید کارت در بالاترین حد و عرضه آن در کمترین حد خود قرار دارد. با گذشت زمان، کارت ها در دسترس تر می شوند، برندهای دیگر نیز کارت های رقیب خود را عرضه می کنند و طی هفته های پس از عرضه، قیمت ها به تدریج کاهش می یابد. پس آیا واقعا نیاز دارید که به محض عرضه ی کارت گرافیک جدید، آن را تهیه کنید؟ احتمالا کارت گرافیک فعلی شما هنوز عملکرد مناسبی دارد و اگر سال هاست که منتظر ارتقاء آن هستید، قطعا یک یا دو ماه دیگر هم صبر کنید، مشکلی پیش نخواهد آمد.

خرید کارت گرافیک دست دوم

می دانم که برای برخی افراد، ایده ی خرید قطعات کامپیوتر دست دوم خوشایند نیست، اما حدود نیمی از کارت گرافیک هایی که من خریداری کرده ام، مدل های دست دوم بوده اند و باز هم هرگز مشکلی نداشته ام. به شرطی که قبل از خرید بتوانید کارت را تست کنید، احتمالا سال ها برای شما کار خواهد کرد. حتی نگرانی هایی که در مورد کارت های گرافیکی استفاده شده برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود دارد، در اکثر موارد بی مورد است. در واقع، این کارت ها معمولا با ولتاژ پایین (Undervolted) کار می کنند و خنک کننده ی خوبی دارند. به همه افرادی فکر کنید که هر سال یک کارت گرافیک جدید می خرند و کارت های گرافیک کم استفاده خود را با ضرر زیادی به بازار عرضه می کنند. این فرصت شما برای رسیدن به کارت گرافیکی ارزان قیمت و ایده آل است.


در هر صورت برای خرید کارت گرافیک، بهتر است هوشمندانه عمل کنید و با توجه به نیازهایی که دارید، گزینه ای را انتخاب کنید که برای استفاده از آن نیازی به پرداخت هزینه بیش از حد نداشته باشید.

5,490,000

تومان

1,500,000

1,370,000

تومان

منبع: HowToGeek

آیا کارت گرافیک گران تر بهتر است؟

در این زمینه باید به نیازهای خود توجه کنید و شاید کارت گرافیک قوی تر برای شما کاربردی نباشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا